Şimdi Ara

***CITROËN C4 ==> K.I.T.T. ***

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 76 kuşağı bir bireyim. Çocukluktan beri bir karaşimşek hayranlığım vardı. Acaba C4 e bu sevgiyle bağlanmam buradan mı geliyor ?
    Sanırım benim gibi düşünenler vardır .. :)



  • Göğsün ortasında bulunan göstergeler yaydınlaşmaya başladı. Mesela en son Scenic mekan olarak da güzeldir. Anahtarsız olduğu için de çekicidir.

    C4 ise biraz daha farklı. En belirgin farkı göbeği sabit direksiyon bence. Citroen zaten çok eskiden beri ilginç ayrıntıları kullanır. Traction Avant 1950' lerde üretilen bir araç olmasına rağmen önden çekişlidir ve 2CV' daki süspansiyon sistemine sahiptir. DS ile yükseklik ayarlı hidropnömatik sistem, tek kollu direksiyon ve bir tasarım harikası ortaya çıktı. DS19' dan sonra DS serisine direksiyonun döndüğü istikamete dönebilen farlar ile elektronik enjeksiyon da eklendi. Ardından Maserati motorlu SM, sürtünme katsayısı çok düşük olan CX modelleri çıktı. CX ile uçak tasarımlı göğüs ortaya çıktı. Bence bu yenilikleri şimdi değil, eskiden yapabilmek önemli.

    Renault da zamanına göre uzay gemisi gibi araçlarla piyasaya çıktı. Renault 25, Safrane gibi elit modellerde o zamanki çoğu lüks araçta bulunmayan donanımlar uygun fiyata sunulmuştur. Bence araçlarda zamana göre en zengin donanımı Citroen ve Renault yüklüyor. Yalnız Peugeot ile birleşme pek yaramadı bana göre.




  • birleşmenin hoş olmadığına katılırım lakin peugeot elinde tutan güçlü citroen olmazsa defalarca batma eşiğine gelmiş gibi. taa ki 206 modeli kurtarana kadarda ciddi sıkıntı yaşamış bir firma. lakin yaşadığı sıkıntı bence kalite eksikliğinden . kalite fazlalığından batma eşiğine gelen yok mu elbette var. bx serisi citroenler hiç servislere uğramamış , hiç arıza yapmamışlar . citroen o dönemde ciddi mali sorunlar yaşamış. renaultun da hemen hakkını iade edelim . 21 serisi manager ve concorde ları halen tıkır tıkır çalışıyor. bu seri terkedilmemiş olsa sanırım renault da servis ve yedek parça gelirlerinde zaafiyetler yaşardı.

    Gelelim topic konumuza . Scenic iç mekan olarak hoş olsa da yol tutuşu çok sorunlu. kullanan 2 komşum ortak fikir beyan ettiler. olmayacak şekilde spin attılar ikisi de ölümle burun buruna geldiklerini ifade ettiler ve en kısa zamanda elden çıkarttılar araçları . scenic in eşdeniği bizde c4 picasso . abi ne yalan söyliyim bence kıyaslanamayacak kadar farklı araçlar. ortak nokta iç hacimleri belki ve dijital bilgi panelleri.

    hem gündelik hem sportif kullanıma yönelik aynı zamanda cimri yakıt tüketimi ve güvenlik adına her hamlesiyle C4 klasmanında tek bence . ve aynı zamanda benim gibi hem işi teknoloji olan hem de hobisi teknoloji olanlar için biçilmiş kaftan.




  • Konu açılışı iç mekandaki ilginç ayrıntılar ve donanımlar olduğu için konu böyle şekillendi.
  • hiç problem değil BX4TC kardeşim şu forumda bir paylaşım bir bilgi ve fikir akışı olsun da yeter çok pasifleşmiş malum.
    hemen hemen c4 ile ilgili her cevabı okudum ama kimsenin akıl etmediği veya merak etmediği bir iş geldi aklıma. C4 TE MALUM ELEKTRONIK KONTROL ÇOK FAZLA . ACABA GİZLİ TRICKLER VAR MI ? örneğin 2006 yılından beri sırasıyla berlingo x 1.6 ve sx 1.6 sahibi oldum. hiçbirinin katalog ve bilgi kitapçıklarında refakatçi aydınlatma sisteminden (Follow Me Home) bahsetmiyordu araştırıp kendim bulmuştum. bunun gibi noktaları bilenler varsa paylaşalım mı ?
  • Hakan kardeşim bilgisayarcı olduğun belli. Tricker aslında hemen her araçta bir şekilde olur öyle ya da böyle ama gündelik kullanımda çok kullanılan ne varsa zaten katalog bilgilerine ya da kullanıcı klavuzuna bir şekilde yazmışlar.

    Asıl bu araçların elektronik kontrol ünitelerine sahip oldukları için eprom programlamayla haşır neşir olanların gayet güzel işler çıkarabileceğidir ki zaten chip tuning bu işlemlerin bir sonucu ama biz sadece işin net reel sonucuyla ilgileniyoruz.

    Benim aklıma bir gün Citroen.de Yılmaz ustay.la teste çıktığımızda şu gelmişti. Niçin Citroen.in Lexia programının sunduğu süper detaylar bir lcd ekran aracılığıyla (7" lcd ile mesela) bizlere yansıtılmıyor. Şunu diyebilirsiniz birçok bilgi küçük ekranda bile olsa yansıtılıyor ama inanın ben o lexia.daki bilgileri, dataları görünce dudağım uçukladı. Konu şuydu. Bir kış günü Zigana.ya giderken aracı üç dört defa soğuk çalıştırıp stop ettirdiğim için "depollution system faulty" mesajı aldım. Citroen merkezi aradım. İnanılmaz yardımcı oldular. Hemen nöbetçi servis görevlisini gönderdiler (Ali Usta). Bu arada ben Ali Usta gelene kadar aracı 15 dk stop edip bekledim. Tekrar çalıştırdığımda service lambası sönmüş ve hata mesajı da silinmişti ekrandan.

    Ali Usta test cihazını bağladı ama bağlantı kuramadı. Bana eğer aracın gaz yemesinde bir problem yoksa devam edebilirsin dedi. Bende devam ettim. O gün bugün böyle bir hataya bir daha rastlamadım. Problemi de yabancı bir forumda okuduklarımdan çözdüm. Ertesi gün servise gittim. Bu hata mesajını merak etmiştim. Yılmaz Usta diğer bir cihazı bağladı ve geçici arızada bu kaydı gördük ve sildik ama emin olmak için hareket halinde cihazı bağlayıp değişken ve parametreleri kontrol ettik.

    Bir defa tüm C5.lerde ortak bir geçici arıza var. Servise lambasını yakmıyor ama sürekli hafızada. Motor soğuk olduğunda ek kalorifer ısıtma tertibatı geçici arızası veriyor. Motor ısındıktan hata silinip tekrar çalıştırdığımızda hata vermiyor ama motor soğuduktan sonraki ilk çalıştırma bu mesaj tekrar aktif ama bizim ekranda görünmüyor sadece Lexia görüyor. Neyse hikayeye kaldığımız yerden devam edelim.

    Çıktık Maçka yoluna. Yılmaz Usta.da Lexia, OBD soketine bağlanmış şekilde araç hareket halindeyken başladı parametreleri okumaya. Araç sürerken ekrana bakamadım ancak gözücuyla bakabildiğim kadarıyla ve Yılmaz Usta.nın bana okuduğu bilgilere dayanarak söylüyorum ki bu bilgiler aslında bizim için çok faydalı olabilir. Neler mi? Başlıcalarını ben yazayım

    Detaylı yakıt durum bilgisi (değer olarak). Örneğin toplam depo hacmi, toplam yakılan yakıt (lt) Kalan yakıt (lt)
    Turbo ve rail basınç değerleri. Anlık, maks, min değerler. Limit aşımı durumunda ikazlar.
    Hava debi sensörü bilgileri.
    Gaz pedalı pozisyonu.
    Motorla ilgili aklınıza gelebilecek tüm çalışma parametreleri.

    Ben şahsen bu bilgileri şöyle 7".lik bir ekranda görmek isterdim doğrusu. Hatta ileriye gidiyorum bazı ayarların değiştirilmesini dahi bize bıraksalar iyi olur. Örneğin performans yönelikli kullanım, tasarruf yönelikli kullanım gibi.

    İleri gittiğimi düşünebilirsiniz ama eğer ben bir elektronik mühendisi olsaydım bir şekilde bu port vasıtasıyla okuduğum değerleri bir şekilde ekrana yansıtabilecek bir düzenek kurmak için uğraşırdım.




  • abi ne dersin sen .. lexiadan kopyalasak mı ?
    o zaman tümden gelim yapalım. OBD soketinden data okuyacak bir düzenek kurarız. hatta basit olarak seri portu olan bir notebook ekranında aynı verileri okuruz. Lexia nihayetinde bir yazılım ve o yazılımı elde etmek sorun . merak edip crackını elde eden olmuş mudur acaba araştırmak lazım .
    şahsen bi aralar mercedesin epc programını tecrübe etme şansım olmuştu ve rusyada bu konuda iyi çalışmalar yapılmış . epc çıktığı gibi kırıyolar programı dongle ve kilitsiz çalıştırabiliyorlar . Neden citroen için olmasın

    O zaman lexia araştırmaya başlayalım kablo - soket kısmı sorun değil. ilk deneme notebookda sonraki konsolda 7" ile ..!
  • abi forumumuza maşallah diyorum Yavuz abiden başka bir araştırmacı bir hint uzmanı çıkmadı üstüne üstlük yorum yapan da yok..! (BX4TC hakkını iade ederek)
  • BOMBA BOMBA ..! Yavuz abi istanbulda kardeşler elektronik adında bir firma lexia satıyor. aynen tahmin ettiğimiz gibi notebookda uygulamalı resmi var
    irtibata geçsek mi ??

    http://intoko.kijiji.com.tr/c-Oto-Di-er-Vas-ta-Oto-Parcalar-Aksesuar-C-TROEN-LEX-A-ORJ-NAL-D-AGNOST-C-TEST-C-HAZLARIIIII-W0QQAdIdZ37136574
  • Ciddi misin? Helal olsun sana. Hemen inceleyelim ve araştıralım bakalım. Bilgi için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: daceroo

    abi forumumuza maşallah diyorum Yavuz abiden başka bir araştırmacı bir hint uzmanı çıkmadı üstüne üstlük yorum yapan da yok..! (BX4TC hakkını iade ederek)

    Yeni otomobillerden fazla anlamıyorum. Elektroniğe merakım vardır ancak ailece Toros' a binince uzak oluyorum. Parayı biriktirip babamı ikna edersem BX ile ben de Citroen dünyasına gireceğim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: daceroo

    abi forumumuza maşallah diyorum Yavuz abiden başka bir araştırmacı bir hint uzmanı çıkmadı üstüne üstlük yorum yapan da yok..! (BX4TC hakkını iade ederek)


    Hemen harcamışsınız beni :). 4-5 gün foruma ugrayamadım. o arıza tespit cihazının fiyatı nedir acaba?
  • en kısa zamanda öğreneceğim. servisle konuştum evvela bizim meşhur bir Yılmaz ustamız var. zehir gibidir maşallah . Lexia müdahalesinin chiptuninge girmeyeceğini ama chipli bir aracı kesinlikle lexiaya bağlamayacağını ve bakmayı reddedeceğini iddia ediyor.
    bir ilginç iddaa var tüm peugeot 407 lerin fabrika çıkış değerleriyle oynandığı iddaası var.. sorup bir bilenden öğrenmek gerek . :)
  • Ben sordum Hakan kardeş mesaj attım arkadaşa. Notebook.la birlikte 12.500 YTL istiyor. Bende arkadaşa kibarca bu bizim boyumuzu aşar dedim.

    Yılmaz Usta hakikaten zehir gibidir ama chipli bir aracı anlaması mümkün değil. Ancak itiraf edilirse anlayabilir. Aman Hakan Usta beni ihbar etme
  • O zaman ilgili firma biraz fırsat kollamış diyelim ve araştırmaya devam edelim. İhbar mı dedin abi ne chipli araba mı var buralarda ben bilmiyorum :D:D
  • Yok tabiki. Trabzon.da zaten öyle bir yer mi var :) Birde + garanti yaptıracağım arabayı satmayı kesinlikle düşünmediğim için ama BAYLAS.ta biraz yüksek fiyat çekiyor. 2yıl 150.000 km.ye 373 EURO. Şimdi buna değer mi değmezmi diye düşünmekte abes olur. Şimdiye kadar bir arıza çıkarmadı ama ya bir sıkıntı olursa demekten kendimi alamıyorum.
  • +garantiye dahil olan parçaların analizini yaparsak sanırım gerekli mi gereksiz mi daha net bir sonuca varırız. +garanti broşürünü ben de incelemiştim ama sanki normal garantiden eksikleri vardı diye hatırlıyorum.Ne olursa olsun en azından motor şanzıman ve diferansiyeli kapsaması bence 376 eu eder hem de eu bu kadar ucuzken :D
  • Ya Hakan kaç gündür uğrayacağım, bir çay içip muhabbet edeceğim diye içime söylendim durdum kende kendime inan bu gece rüyama girdi bu iş. En kısa zamanda uğrayayım sana. Böyle olur bana arada. Verdiğim sözü yerine getirmeyince ilahi bir kudret bana bir şekilde hatırlatıyor.

    +garanti.yi yaptıracağım bu artık kesinleşti gibi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yavuz

    Ya Hakan kaç gündür uğrayacağım, bir çay içip muhabbet edeceğim diye içime söylendim durdum kende kendime inan bu gece rüyama girdi bu iş. En kısa zamanda uğrayayım sana. Böyle olur bana arada. Verdiğim sözü yerine getirmeyince ilahi bir kudret bana bir şekilde hatırlatıyor.

    +garanti.yi yaptıracağım bu artık kesinleşti gibi.



    iade-i ziyaret 2 gündür aklımda fırsat olmadı. ilimizdeki citroen severleri organize etme konusunu düşündünüz mü ? belli mi olur çevre illere de sıçrar konvoylar oluştururuz belki .. tatlı olur beaa..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.