Şimdi Ara

Citroen C3 Picasso Kullananlar Kulübü (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
9
Favori
24.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Herkese tekrardan selamlar C3 picassso için Yazlık lastikler alacağım marka ve ölçü öneriniz var mıdır? 195 55 16 dan 205 55 16 ya geçmeyi planlıyorum michelin ilk düşüncemdi ama sonradan continental alayım diyorum. Sizlerin düşüncesi nedir?

  • ben aldim aslinda iyi mi yaptim kotu mu yaptim bilemiyorum. 195 ler daha iyi gibiydi ama cok pahalilar. ara ölçü olması sıkıntı. fransız grubu arabaların lastik konusunda en sevilmeyen özelligi yumuşak lastik istiyor. ben bu yüzden michelin aldim yazlıklarda goodyear aldım hepsi 205 55 r16 ama yazlıklar ses yapıyor kışlıklar bana mısın demiyor. gene sizin bileceğiniz bir durum.

  • Citroen'in C3 Picasso kullanım kılavuzunda düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler öneriliyor (AB lastik etiketinde yakıt tasarrufu olarak gösteriliyor), onun dışında bir ibare göremedim. C3 Picasso spor tarzı sürüşe uygun olmayan, aksine konfor ve tasarruf amaçlı sürüşe daha yatkın bir araç olduğu için yazlıkları değiştirirken Energy Saver'den bile uygun fiyata Michelin Primacy 4 (2020 üretimi) bulmuştum, çok memnunum.

  • continentale baktığımda 195 olanların fiyatıyla michelin arasında 150 tl gibi bir ortalama düşüyor lastik başına. aracı ilk aldığımda üzerinde ö lastikler michelindi ve 7-8 yıllık lastiklerdi onda bile çok rahat ilerliyordum yakıtta da tasarrufluydu 4.2 yi gördüğüm oldu. Şimdi en son lassa yazlık vardı 5.5 kışlık dunloplarla 6.1 gördü. Michelin alma 2-3 senede pert oluyor diyorlar kimisi al diyor. şaşdım kaldım. Continental lassada bi tık iyi diyen var kimiside micheline en yakını continental diyor. Father Torque hocam bende noramlde primach 4 düşünüyorum 195 55 16 91 T olarak.

  • Benim araç üzerinde fabrikadan gelen lastikler Energy Saver'dı ve 6 seneye yakın (arada 2-3 sezon kışlıklar dahil) sorunsuzca kullandım. Diş derinliği halen kanuni limitler içindeydi ama ben artık zamanı geldi diyerek geçen sene yenilemiştim. Conti de iyidir, benim için Michelin'le eşdeğer bir marka. Michelin yumuşak hamurlu bir lastik olarak bilindiği için bizimki gibi bozuk yollarda daha fazla aşındığı iddia ediliyor ama ES'lerde ömür ve dayanıklılık olarak hiç bir sorun yaşamadım.

  • Arkadaşlar 2011 model dizel 129 binde bir C3 picasso almayı dusunuyorum tavsiye eder misiniz? Yaşı ve kilometresi düşünüldüğünde alınır mı sizce? Fiyatı 112 bin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İncememed6335 -- 20 Eylül 2021; 8:57:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncememed6335 İ kullanıcısına yanıt

    Evliyseniz ve çocuklar da varsa tabi ki MPV sınıfı bir araç olarak tavsiye edebilirim. Ama onun dışında 2. el piyasası iyi ve canlı olsun diyor, gaza bastığımda uçsun kaçsın istiyorsanız tabii ki beklentilerinizi karşılamayacaktır. Benim aracı sıfır almıştım, şimdi 110bin km'ye gelmiş, çok şükür ufak tefek tamiratları dışında büyük bir sorun yaşatmadı. Servisinde ustasına sorduğumda bakımlarını düzgün yaptırdıktan sonra dizel motorunun en az 400bin km'leri rahatlıkla göreceğini söylemişti.


    Piyasasına tam hakim değilim, o yüzden fiyatla ilgili bir yorum yapmam yanlış olur.

  • Herkese selamlar;

    1,5 senedir C3 Picasso 1.6 dizel otomatik kullanıcısıyım. Maşallah diyelim araç çok güzel, 2 çocuklu bir aile olarak içine çok rahat sığabiliyoruz.

    Bizim bu araca ait bir Whatsapp yardımlaşma grubu vardı. Zamanında üye idim. Şimdi tekrardan bulmak istiyorum. Kullanan var mı acaba? Beni de davet edebilir mi? Teşekkürler.

  • Merhaba c3 picasso 1.6 motor 66 KW için motul 8100 eco yağ kullanıyorum bunun dışında önerceğiniz Total grubu yada başka bir yağ markası var mı araç 180.000 i geçti. Özellikle ses çıkarmayan dizeli tıkır tıkır sesle çalıştıran bir yağ .Motulu size öneririm sessiz çalıştırıyor ve çokta kaliteli. Citroen C3 Picasso Kullananlar Kulübü 

  • Herkese hayırlı günler,

    2 yıldır 2011 Picasso kullanıcısıyım.

    Aldığım zamandan beri çukurlardan vs. geçtiğimde süspansiyonlardan lokurtu sesi duyuyorum.

    Alt takım ile ilgili bayağı bir düzelttirmeler yapmama rağmen sol önden yine duyuyorum.

    Rot, balans vs. hepsi tamam.


    Sizin karşılaştığınız bir sorun mudur?

  • Evet benim araçta da mevcut hatta ilk başta hiçbir ses gelmiyor bir 5-10 dk sonra çukur vb'den geçerken ses gelmeye başlıyor. Bu nedenle benim araçta süspansiyondan ziyade amortisörlerden şüpheleniyorum ama bir sorun yaşatmadığı için göstermeye üşendim, öyle kaldı.

  • Ben sanayiye götürdüm aracı.

    Amortisör, bilye ufak tefek bazı parçalar vs. Değişti. Ses anlamında bayağı azalma oldu.

    Ancak çukurlarda hala ufak bir ses geliyor.

    Her şey düzgün bayağı kontrol yapıldı. Ancak bu ses bu citroenlerde yaygın ve kronik bir sorun diyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdurrahman24 -- 16 Haziran 2023; 13:41:7 >
  • Bir sorum daha olacak.

    Araçla 120 km/h üzerine çıktığınızda, direksiyonda titreşim oluşuyor mu? Araç yüksek rüzgardan etkileniyor olabilir mi?

    Rot, balans, alt takım hepsi erken geçirildi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdurrahman24 A kullanıcısına yanıt

    Geçen sene oluyordu ama 2-3 ay önce kışlıkları söktürüp yazlık lastikleri taktırdıktan sonra hiçbir sorun kalmadı. Sizinki başka bir sorundan kaynaklanıyor da olabilir ama benimkisi lastiktenmiş. Öte yandan şiddetli rüzgarların direkt yan cepheden vurduğu durumlarda sabit bir direksiyon titreşimi değil direkt araca anlık vurma etkisi şeklinde hissediliyordu ama 100'ün altına inince o da kesiliyor.

  • @Father Torque bende de 4 mevsim takılı. Belki ondan da olabilir. Tekrar bir balans yaptırmayı deneyeceğim bakalım.

    Yardımlarınız için çok teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler. 2009 C3 Picasso kullanıyorum. O almıştım. Yaklaşık altı aydır ekran problemi yaşıyorum. Soğuk havalarda ortadaki ekran enerjisi kesiliyor. Saat ve ve radyo ayarları bozuluyor. Gün içerisinde hava ısındığında enerjisi geri geliyor. Böyle bir sorun ile karşılaşan var mı acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F.Uzun F kullanıcısına yanıt

    Merhaba, saat ve radyo ayarlarının gitmesi sorunun akü kaynaklı olabileceğini gösteriyor. Sorunun sadece soğuk havalarda ortaya çıkması ise sorunun akü kaynaklı olmasının da bir nevi teyidi sayılabilir. Akü bağlantılarını hatta akünün kendisini bir inceletmenizi öneririm.

  • merhabalar bende yeni aldim arabayi ama eksikllikleri var bu nikelajlı armadan nerden bulabilirim

     Citroen C3 Picasso Kullananlar Kulübü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.