Şimdi Ara

Citroen'in kalitesi ve ikinci el değeri hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Önümüzdeki zamanlarda Ford Focus 2015 model aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Citroen C3 Aircross ciddi aklıma yatıyor ama etrafımda Citroen hakkında çok iyi şeyler duymuyorum ve bir de internette boya sorunlarından bahsediliyor. Aracı, limit yükseltilirse ötv indirimiyle alacağım ve 5 yıl kullanmak zorundayım. Engelli olduğum için servis vs. uğraşamam. Focus'u 6 yıldır arıza nedeniyle hiç servise götürmedim. Sizce Citroen'i de bu şekilde 5 yıl kullanabilir miyim? Uzun süredir kullananlar tecrübelerini aktarırsa çok sevinirim.

    Bir de bu boya sorunu sanırım siyah tavanlı araçlarda oluyor. Beyaz tavanlılarda da sorun oluyor mu ve beş yıl sonra yüzdesel olarak diğer markalara göre değer kaybı daha mı fazla olur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • C3 kullanmadığım için birşey diyemem ama 2013 C4 kullanıcısıyım. 2019 yılından beri severek kullanıyorum. Benim aracım en full modeli, araçta yok yok. Bu nedenle tam bir fiyat performans arabası, yol tutuşu ford'u aratmaz onu belirteyim, ivmelenmesi de bence iyi (1.6 ehdi 115hp benim aracım). Yakıtı çok iyi ama bu dönemde az yakan araç yok zaten artık aldığımda 25-30 kuruş arası yakıyordu şimdi 85-90 kuruş arasına çıktı, bu veri şehir içi tabiki. Koltuk konforu çok iyi geniş ve rahat, aracın paketine göre tabi ekstraları oluyor.(full paket ile boş paket arasında sadece özellik farkı yok, koltukta diz desteği bile fark ediyor.) Aracı almadan önce bende herkese diyordum PSA grubundan uzak durmak gerekir diye çünkü adamlar 2000li yıllarda tüm elektronik özellikleri koymuşlardı ve usta olmadığı için marka imajı zedelendi kronik kronik diye. 2012 üretiminden sonra gerçekten kronik denecek bir elektronik problemi bulunmuyor bence. Araç sigorta kutusundan led takmak için, ses sistemi yapmak için vs. vs. köprü yapıyorlar bilmem ne yapıyorlar daha sonra kısa devre ile araç her türlü arızayı veriyor sonrasında da kronik arıza oluyor. Çevremdekilere öneriyorum; ancak amortisör ve trim sesleri çok rahatsız edici, amortisör sert olduğu gibi araçta acayip ses yapıyor.Sıfır bakıyorsanız tabi yenilerinde sorun olacağını zannetmiyorum.





  • Ben de Ford Focus dan Citroën e geçiş yaptım, aynı soru işaretleri benimde vardı. Tabi benim durum biraz farklı, ben ikinci el aldım.
    Aklımda hiç Citroën yoktu, aldığım araç c4 1.6 e-hdi mcp 2015 model. Araçta gerçekten yok yok.
    İkinci el almak çok mantıklı, çünkü Türkiye de tutmayan bi marka malesef.
    Gerçi iyi ki de tutmuyor, yoksa rakiplerine göre nerdeyse 80-90 bin ucuza alabildim.

    Sıfır almak ikinci elde değer kaybı yaşatır, ancak bu kadar kaliteli bi araç olduğunu bilmiyodum.
    Ben golf, civic, 308, megane bir de lancia delta almaya karar vermişken, Citroën c4 ü test sürüşü yapıncaya kadar. Fikrim değişti.

    Eğer internet ortamında ki yorumlara, youtube da ki tanıtım videolarına göre karar verseydim.
    Citroën in kapısını açmazdım.

    Oralarda o kadar kötü anlatıyorlar ki, anlatamam.

    Sonuç olarak sıfır alacaksanız değer kaybı dışında bi derdiniz olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • sıfır alacaksanız hiç bir araç 5 sene sizi üzmez merak etmeyin konforu kullanışlılığı gerçekten güzel memnun kalırsınız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.