Şimdi Ara

Civic EF D14A1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selamlar, ben modifiye konusunda bayağı bir toy biri olarak buraya bilen kişilere danışmamın fikir almamın iyi olacağını düşündüğüm için gelmiş bulunmaktayım. Konumuz D14A1 ile ilgili neler yapılabilir, neler yapılamaz, değer mi, değmez mi gibi konulara yanıt arıyorum. Araç ilk aracım olacak beni üzer mi? Bu motordan ne kadar güç alınabilir... vs. Bütün fikirleri görmek bilmek istiyorum, iyi forumlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • http://www.techturkey.com/forum/atmosferik_besleme/67187-_series_mini_bilgiler_.html

    Sana direkt d serisi için bilgi kaynağı vereyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    İlgili konuyu okudum, teşekkür ederim. Yaklaşık 1-1.5 haftadır yoğun bi şekilde araştırdığım için bu konuları defalarca okudum desem yeridir. Sanırım en sağlıklı olanı b16 swap olacak ama bu konuda gerçekten 0 bilgi sahibiyim. Bilgi sahibi arkadaşlarımın abilerimin İzmir içinde beni yönlendirebileceği bir usta varsa çok iyi olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anubiiis A kullanıcısına yanıt

    Crx ci olarak seni en iyi ben anlarım gibi geliyor  

    Swap güzel ve sağlıklı bir seçim ama motor fiyatları aldı başını gitti zamanında 5 bine aldığımız b16a motora 30-40 bin istiyorlar. Keşke motoru alınca iş bitse elektrik tesisatını da motora uydurmak gerekecek buda bir işçilik. Motor kulaklarını değişeceksiniz ayrı bir maliyet diye ufak ufak uzuyor liste bunu yapacak usta da var tabi ona da güzel para verilecek. Motoru işletmek isterseniz birde oraya koşturmanız gerekecek. Paranız varsa değer mi kesinlikle değer. D14a ile vakit kaybedeceğinize b16 ile yolunuza devam edebilirsiniz.


    Yada bir tık ucuza çok daha fazla güç alabileceğiniz bir yöntem belirteyim vtec sesi duymasam da olur derseniz D16 sohc veya D16 sohc vtec motor alıp ebayda satılan turbo kitlerinden takıp 0.6-0.7 barla çok daha keyifli şekilde gazlayabilirsiniz. Hem çok daha kolay şekilde swaplanır hem de eşit paralara çok daha üst seviye bir güç alırsınız.





  • HondatugraL kullanıcısına yanıt
    Crx bir efsane 👌🏻, açıkça söyleyemek gerekirse 40.000tl bir bütçem var. Belkide bu dönemde çok az bir miktardır bu işlere girmek için bilmiyorum ama heves işte tatmak istenen duygular... Vtec sesi mühim bir konu değil benim için, önemli olan bu bütçeye alabildiğimce zevk almam ve tabi bu zevk 2 gün sürmemeli... Deli divane oldum forumlarda araştırıyorum sürekli ilgili biriyle iletişime geçemedim henüz aramaya devam ediyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anubiiis A kullanıcısına yanıt

    40 bin bütçe ile B swap bu devirde zor. Motor zaten o paralara satılıyor motoru almaya gücünüz yetse bile sonrası için para sıkıntısından projeniz aksayabilir. Haz almak istiyorsanız D16 sohc vtec motor alıp turbolarsanız çok daha heyecanlı bir aracınız olacaktır. 0.6-0.7 barda motor içine girmeden stok şekilde 200 hp veya buna çok yakın güçler alınabilir bunu biraz araştırmanız lazım internette bolca örnekleri mevcut. Parçaları tek tek almaktansa ebay da satılan full setleri mevcut bunlar yeterli olacaktır. Kendi Crx im için bir dönem çok düşündüm ancak ben hasta orjinalciyim aracın bir yerlerini kesip biçmeyi pek sevmiyorum Crx in tampon arkası mesafesi çok fazla olmadığından ortadaki havalandırma ızgarasını intercoolerı sığdırmak için kesmek lazım ki zaten bin bir güçlükle bulduğum sıfır ön tamponu keserlerse tansiyonum çıkmamak üzere düşebilir   Gerçi aynı durum ef civic içinde geçerli Crx ile çok farkları yok ama siz benim gibi takıntılı değilseniz yapılabilir.


    Küçük bir örnek  


    Xenocron Tuning Solutionsyoutube
    Joe's extremely clean D16 turbo EF on the MainLine Dyno.
    https://www.youtube.com/watch?v=VuqmOfeTiwM&ab_channel=XenocronTuningSolutions




  • HondatugraL kullanıcısına yanıt
    Her yerini kurcalayabilirim hahaha dediğiniz orjinallik arayışında olmam için ef civic siR'e sahip olmam gerekir o da sanırım ülkemizde hiç yok, yani ülkemize gelen ef'ler tam japon ruhlu araçlar diyemeyiz o ruh için çabalıyorum bende ama sanırım vazgeçicem ya ef'lerde pahalı bu dönemde paramı sanırım altına atıcam 🤦🏻‍♂️ Geç kalınmış bir hikaye başlamadan bitti... Keşke birkaç sene önce imkanım olsaydı ama işte...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anubiiis A kullanıcısına yanıt

    Lhd bir ülkede orjinal SiR e sahip olma ihtimaliniz pek yok zaten SiR lerin hepsi Rhd üretiliyor. Malezyada, ingilterede, Kıbrısta falan olsak mümkündü. Aracınız yoksa zaten sıfırdan alıp proje yapmak için 100 bin tl kadar kenarda paranız olması gerekiyor. Neyse sağlık olsun diyelim. 90 model 10-15 binlik araca verdiğimiz rakamlar sağolsun  

  • Böyle şeylere bende çok hevesliyim aslında , kapalı garajın olacak araştıra arastira izleye izleye kendin yapacaksın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke imkan dahilinde olsada yapsak kurcalaya kurcalaya, çocukluk arkadaşımla öyle bir hayalimiz vardı 2 3 sene öncesinde ama günümüz şartları... Ülkemi seviyorum ama bazen keşke diyorum...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.