Şimdi Ara

Class seçimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni başlayanlar için class önerileri, fakat pisikolojik açıdan :) . Zaten class özelliklerini heryerde bulabilirsiniz ama bu class sizin karakterinizle uyacakmı o önemli;

    Ranger - Asas :
    Şuara fiziksel class lar baya iş yapıyor. Mesela karşınızda bir ranger varsa sutundan çıkamıyorsunuz. Akıllı oynamayı gerektiren bir class dır. İlk SM yi kesersiniz sonra cleric 'i. Baktın kesemiyon onları uyutursun, sessizleştiririsin. Baktın olmuyo sadece skil atmalarını engellemek için sürekli stunda tutarsın. Hakeza asas da aynı. Bu yüzden ping 'iniz düşük ve PC 'nizde çok çok iyi durumdaysa, oyuna hakimiyetiniz varsa/olacaksa bu class ları öneririm.

    Templar - Glad :
    Tempların asasdan bir farkı kalmadı, asas gibi saydırabiliyor. Eğer pinginiz düşük değilse Templar öneririm. Glad için ne desem alan skilleri ile çok iş yapıyor sağlam bir glad iyidir ama gladı sağlam hale getirmek biraz zaman ister. Oyuna emek verecek, uzun süre oyun oynayabilecekseniz Glad tavsiye edebilirim. Ama zamanı kısıtlı olanlar için tavsiye etmem.

    Cleric (Ruhban): bildiğiniz healer, çok sağlam sinirlere sahip seniz, kolay kolay sinirlenmiyorsanız, healer karakterini oynamaktan çok zevk alıyorsanız, Cleric oynayın. Ama bu tarz özellikleriniz yoksa hiç başlamayın. Hem sinir sahibi olursunuz hemde zamanınız heba olur.

    Chanter: Glad gibi biraz emek isteyen bir class, Glad 'a yazdıklarım aynen geçerli.

    Bard: Çok sosyal biri değilseniz, kolay kaynaşamıyorsanız Bard tam sizliktir. Kendi kendine yeten bir class 'dır. Aion da party çok önemlidir, ilerleyen zamanlarda herşey party ile yapılabilir olacak çünkü. Kaynaşmanız için gerekli zamanı Bard size verecektir. Bard heal atabilen, dps 'i güzel bir class dır, mana basma özelliğide olduğu için PVE de neredeyse hiç pot kullanmadan işinizi görürsünüz. Bu tarz oyunlara yeni başlayanlar içinde bu class iyidir.

    Gunner: Oynaması kolay bir class dır. Parmaklarını hızlı kullanamayanlar için birebirdir. Uzaktan ateş ederek oynamak isteyenler için önerilebilir.

    Etertek: Büyüsel dps tir, bir robotun içine biniyorsunuz ve robotla oynuyorsunuz. Yakın ve uzak sikilleri var. Yumruk vuruyor, makinalı tüfek kullanıyor vs. bu tarz bir class ile oynamak isterseniz tavsiye edilir.

    Sorc: Büyüsel class 'ın babasıdır hepiniz bilirsiniz zaten bu class 'ı. Eğer çok becerikliyseniz, duruma göre hareket edebiliyorsanız. Klavyeyi iyi kullanıyorsanız, heyecanlanmıyorsanız. Sorc iyidir. Ama heyecan varsa, klavye hakimiyeti PVP 'de bozuluyorsa Sorc 'a bulaşmayın. Bırakın bilenler oynasın.

    SM: PVP 'de 1 numaralı class dır, ilk siz ölürsünüz :D çünkü siz ölmezseniz onlar ölecekler..... Şamar oğlanına dönmekten sıkılmazsanız, çarınız sağlam olduğunda süper olursunuz. Ama ilk 1 yıl, sürekli öleceksiniz, sinirleriniz kaldırırsa buyrun oynayın. Haaaa bu arada sürekli SM ile aynamazsanız, bir ondan bir bundan derken SM niz gelişmezse tamamen çöp bir class dır. Hiç bir işinize yaramaz. iyi olmayan bir SM hiç bir yerde parti bulamaz. İyi bir SM hiç bir zaman yalnız kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulaspo -- 28 Haziran 2017; 15:1:20 >







  • daha da detaylandırsaymışsın iyiymiş mesela chanterla glad pekte aynı değil chanterı dizmesi kat kat daha kolaydır gladdan. 3 tane mantra açar yanında koşar başka bir dalgası yok classın son patchlerde DPS yolunu aktif ettiler falan 1v1 lerde iş yapmaya başladı görünmez class kimse dokunmaz grup pvpsinde falan single player oyun oynar gibi oynarsın. Çoğu chanter oyuncusu da bard yada clericten geçmedir. Grup pvp lerinde şamar oğlanı olmaktan bıktıkları için chantera yönelmişlerdir.

    Gunner 4.8 den sonra zorlaştı Cannon yolunu daha aktif kullanım istiyor eskiden cannon ile dot döşeyip pistol ile keserdi şimdi işler tersine döndü. Leather = ping denklemi budur. Bu yüzden hileci sayısının en fazla olduğu olduğu classlar leatherdadır. 200 pingle bir halt yapamadığı için p2win + hileye başvururlar. Özellikle Araplar , Türkler ve Ruslar inatla yüksek pinglerine rağmen leather açıp hileyle yüz göz olup bol bol küfür yerler. Sonrada oyundan zevk aldıklarını öne sürerler.

    Cloth grup pvpsinde oynaması en zor classlardır. Hem kendinizi ayakta tutmanız lazım hemde disable kafasıyla oynayarak marklanmış adamları sırasıyla oynayamayacak hale getirmeniz lazımdır. SM fear , slience cover , dispel / sorcerer sleep , Slience cover , Stun lock / Bard Mana silme , duruma göre insta sleep , Slience cover. Grup pvplerinde iyi cloth varlığını hissettirir. Ama oyunculuğunu bilmiyorsanızda almayın özellikle aldığınız bard ve sorclara dikkat edin itemleri iyi değilse yada classına hakim değilse almayın. Sürekli ölecekler cleriği meşgul edecekler ve size heal , cure gelmeyeye başlayacaktır.
    SM kumar class fear atarsa kazanırsınız atamassa kaybedersiniz. Karşı takımdakilerin tümü fearlıyken 2 adamı düşürecek kadar dpsiniz yoksa hiç almayın. Çünkü bu durum adamı acayip demoralize eder DPS olarak pt ye alınan adamlar sağlam küfür yer.

    Glad , Ranger , Templar: RNG classları bunların içine chanterıda dahil edebiliriz dps halini 2 kere godstone tutar 3 kerede random stuna sokarsanız herkesi kesersiniz. Özellikle Glad ve Templar gittikçe basitleşti karşına gelene göre setini giy üstüne yürü şeklinde bir oyun tarzı hakim oldu artık. Oyunun en eziğinden en iyisine kadar extend dağıtması ve bunun hileyle birleşmesi adamı iyice ayar eden kısım oldu. Önümüzdeki patch de bu classlar çok güçlü olacak NC soft klasiği belirli patchlerde belirli classlar çok güçlü oluyor. Bu patch ve gelecek 2 patch de Plate giyen sınıfların iktidarı olacak.
    Bu classların içinde en çok beceri isteyeni rangerdır. Grup pvpsinde her ne kadar zayıf kalsada öteki classlara göre. 1v1 de oyundaki tüm classları kesebilitesi olan tek class şuan rangerdır. Eskiden buna gunnerda dahildi sup set ve Mr set yeniden aktif oldu şuan onun için bunu diyemem.

    AT: Millet sm , bard , temp gibi classlara ağlıyor ama aslında ilk nerf yemesi gereken classdır. Oyuna spesifik resistlerin gelmesiyle birlikte pvplerin boka sarması yani sleep resist , fear resist vs.. Full buff oyunun en sıkıcı classıdır. CD leri çok kısa her attığı skill dot döşüyor. EU'da pek sevilmedi class EU'nun adamı şekil şukul adamı olduğu için robota bindiğinden dolayı parayı bastırıp aldıkları remodeller gözükmüyor diye sevmediler AT yi koredeki gibi oynayan sayısı çok olsa gerçekten adamı canından bezdirir. Stun , Sleep , slow , root vs. yemeyen engellenemez bir metal yığını. Kağıt üstünde mutlak counter classları Bard , Dps Cleric , SM gözüksede arena ortamında işler bambaşka olabiliyor. Class hileyede müsait olduğu için ne olduğunu anlayana kadar kendinizi yerde de bulabiliyorsunuz.

    Asas: Gelecek patchlerde bufflarını güçlendirecekler gelen bufflanmalar sayesinde tam bir magic class düşmanı olacak şuan ki halini mumla aratacak. Hatta MB setle falan vurmayı unutun ma setle kapışmak zorunda kalacak Slayer formu korkunç şekilde bufflanacak çünkü. Bana grup pvp classı olmaya aday fakat o şekil asas oyuncusu EU'da bulmak zor mark at dersin atmazlar , dps desen yapamazlar , nerde hangi stigmayı takacaklarını bilmezler. İyi oynayan asasla aynı grupta olması hoş üstünüzde olan adamı aşağı indirir. Lakin kötüsünü hiç partiye almayıp eksik oynasanız daha makbul feedlemekten başka bir halta yaramaz.

    Cleric: Oyunun main classıdır. Clericsiz wc ye bile gidemessiniz oyunda. Oyunda bunu farkına vardı aslında bard classının ortaya çıkma nedeni bu oldu. Tüm classların tek classa bu kadar bağlı olduğu başka MMORPG oyun var mı bilmiyorum. Clericte kendi içinde stigma buildlerinden dolayı farklı oyun tarzları içerir. Sup, DPS, hybrid olarak. DPS cleric sevilmez pek clericten beklenen dps değildir çünkü pve için daha uygundur grup pvp sinde dps cleric kağıt gibidir zaten kesmesi en kolay classlardan birisidir. Oyun bilgisi olmayan adam oynamasın derim tüm classları ve skillerini biliyorsanı cleric tadından yenmez ama tersi bu durum varsa bulaşmayın. Girdiğiniz pt lerde küfür yiyip durursunuz. Ben clericle başladım oyuna 2 sene oynadım heal atmaya değer adam gibi oyuncu bulamadığımdan bıraktım. Oyun takibi olan clericle oynamak çok keyiflidir ama umarım size denk gelir. Genelde benim yanımdakiler alıp başlarını gidip beni kaderime terk ettikleri için sıkıldım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.