Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (617. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.467
Cevap
83
Favori
1.901.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @leon_312 ; 0w40 nasıl uygun değil? kitapta uygun şartnameleri karşılayan yağlar yazılmış. 0w40 da kullanılabilen yağlar arasında..

    @bunyas288 10w40 da güzel yağ ancak yarı sentetik o. yani sentetik yağlar daha iyi koruma sağlar. 0ve 5 ile başlayanlar sentetik,diğerleri ya yarı sentetik ya da mineral yağlar. yani değiştirmene gerek yok. ama birdahaki değişiminde 5w40 sentetiğe geçersen daha iyi olur

    benim 5w30u değiştirmek isteme sebebim de 100derecede viskozitesinin çok düşmesi.. yani 10,5e kadar düşüyor yağ akışkanlığı yüksek sıcaklıklarda, iyice su gibi oluyor yağ. 5w40 ya da 0w40 yüksek sıcaklıklarda biraz daha kalın oluyor. aslında 10w40 da 100derecede fazla incelmiyor ama yarı sentetik olduğu için kullanmak istemiyorum. ha kullanılsa ne olur bişey olmaz

     CLİO SYMBOL GRUBU
  • beyler arabayı dün yıkamama rağmen sabah kahvaltıdan kalkar kalkmaz yine yıkadım hastalık oldu araba yıkamak
  • yakında sıkılırsın müdür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damonbounce

    yakında sıkılırsın müdür

    hocam araba açık renk olsa o kadar temizlemem ama kapalı renk olduğundan temiz tutmam lazımki hoş görünsün zaten bu iki oldu hep böle nadir renkler bana geliyo benim arabanın renginden gördünmü diyom benim arabanın kardeşi ama çok tatlı bi renk i var benim arabanın zaten bundan sonra ya beyaz ya gümüş gri zaten ben yıkamasam bile benim oğlan yıkar arabyı
  • abi koyu rengi hergün yıkayıp silmek lazım. sen birdahakine beyaz al. benim araba kirli olsada görünmüyor
    hem de yazları beyaz renk güneşi almadığı için daha serin oluyor içi. koyu renk arabalar yanıyor cayır cayır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damonbounce

    abi koyu rengi hergün yıkayıp silmek lazım. sen birdahakine beyaz al. benim araba kirli olsada görünmüyor
    hem de yazları beyaz renk güneşi almadığı için daha serin oluyor içi. koyu renk arabalar yanıyor cayır cayır

    aynen öle patron ama koyu renk araba yıkandımı temiz olduğu çok belli oluyo güzel duruyo yani açık renk arabada camları sil yeter
  • Arabayı süngerlemi yoksa fırça ilemi yıkıyorsunuz? Bir ön kaputa film çektirsem nasıl olur millet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuraK1554

    quote:

    Orijinalden alıntı: turbox


    quote:

    Orijinalden alıntı: bunyas288

    Turbox bide bu triger olayını sorayım size şimdi benim araç 2007 model ama daha 7000 kmde 2011 debunun trigerini değişmek lazımmı yoksa bekliyelim mi sıkıntı yaratırmı bize


    Mesajınızı yeni gördüğüm için biraz gecikmeli yanıt veriyorum.

    Bence 2011'e kadar 50.000 Km sınırına ulaşmadığınız sürece değişim yaptırmanıza gerek yok..

    Eğer 2013'e kadar da 50.000 Km sınırına ulaşmazsanız, o tarihlerde değişimi düşünürsünüz.



    Bu bilginizde eksiklikler var. Servis bakım kitabında 4 yıl yada 60.bin km yazarlar, benim aracım hb olduğundan böyle yazıyor, 50.binde olsa zaman aşımından dolayı o kayış yıpranır. Yani km dolmasa bile yıldan dolayı değiştirmenizde fayda var. 2011 ideal değişim zamanıdır. Zira 2013 2007'den bu yana 6 yıl eder bu da her an risk demek. İlerleyen vade de bu kayış koparsa motorunuz ciddi hasarlar görebilir.



    Daha önceki bir çok mesajımda konuya açıklık getirmiştim. Zannedersem eski mesajlarıma göz atamadığınız için bu şekilde bir yorum yazdınız.Bu nedenle bir açıklama yapmak zorunluluğu hissettim:

    Triger kayışı için Renault'un değişim için önerisi -sizin de belirttiğiniz gibi- 4Yıl/60.000 Km (hangisi önce gerçekleşirse)'dir.

    Ancak bu süre teknik değerlendirmelerden çok Renault'un risk yönetimi politikasının bir sonucudur. 2002 yılından önce yıl kısıtı bulunmazken, bu yıldan sonra kısıt uygulanmaya başlandı. Motorların değiştirilmemesine rağmen bu şekilde bir politika değişikliğine gidilmesi ortaya koyduğum tezi kuvvetlendirir nitelikte..

    Renault, bu araçları bir çok kullanım şekline ve portföyüne sahip müşterlerin beğenisine sunmaktadır. Örneğin aracın bakımını tam zamanında yaptıran/yaptırmayan, aracını kırıcı kullanan/kullanmayan, yüksek hızda kullanan/kullanmayan, kısa mesafeli ve/veya dur kalk trafikte kullanan/kullanmayan, nemli/soğuk iklimde kullanan/kullanmayan, aracını yumuşak kullanan/kullanmayan, şirket aracı olarak kullanılan/şahis amaçla kullanılan vs.. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün..

    Neticede kırıcı kulllanılmamasına rağmen 4 yıl sonunda 60.000 Km'yi dolduramayan araçların triger değişimi, risk değerlendirmesidir. Yoksa sadece teknik değerlendirmeye kalsa Renault'un bu limitleri kesinlikle %50 arttıracağından şüphem yok..

    Benim aracımda triger değişimini 6,5 yıl sonunda ve 48.500 Km'de iken Renault yetkili servisinde yaptırmıştım. Dıştan görülen çatlama gibi yıpranma emareleri olmamasına rağmen, kauçuk tabanlı bir malzeme olduğu için değişim yaptırmaya karar verdim. Kayışları usta ile inceledik, en ufak yıpranma belirtisi yoktu. Bunda, aracı bakımlı ve kırıcı olmayan bir stilde kullanmamın etkisi olduğu kadar, triger dişi atlatabilecek ve kopmasına sebep olabilecek vurdurarak çalıştırma yapmamamın etkili olduğunu düşünüyorum.

    Üzerindeki kayış, tahminen 60.000 Km sınırına kadar çok rahat gideceği gibi, daha da üstünü görürdü. Ancak bu riski almak istemedim.

    Arkadaşın örneğine gelince.. Arkadaşın triger değişimi yıl olarak 2011'de doluyor. Şu an 7.000 Km'de olan araç, arkadaşın senede 10.000 Km yapacağı varsayımına göre 2011 sonunda yaklaşık 20.000 Km'de olacaktır. Bu süre çok çok erken..

    Yine, arkadaşın senede 10.000 Km yapacağı varsayımına göre 2013 sonunda ise araç yaklaşık 40.000 Km'de olacaktır. Bu tarihte 50.000 Km sınırına ulaşmak için 1 yıl daha olacaktır, ancak kauçuk tabanlı bir malzeme olduğu ve 6 yıla ulaşılmış olacağı için değişim mantıklı olabilir.

    Neticede arkadaşımız 2011 yılında da 60.000 Km sınırına gelmeyecek olmasına rağmen değişim düşünebilir, ancak bence çok erken.. Yine de kendi kararıdır.

    Eğer 2011 sonunda 60.000 Km sınırına gelirse zaten problem yok, o zaman triger değişimi olacak ve yaptığımız tartışma geçerliliğini kaybedecektir.

    İyi sürüşler..
  • Bende henüz triger kayışını değiştirmedim.aracım 57binde şuanda ve 6 yıl oldu bu kışı atlatınca yazın yetkili serviste değiştirmeyi ve a dan z ye güzel bir bakım yaptırmayı düşünüyorum.servise gitmeden önce bi liste yapacam kendime nerelerine baktırmalıyım diye sonra oraya gidince unutuyor insan yani bu bakımı yaptırdıktan sonra bi 4-5 yıl daha binmeyi düşünüyorum ondan sonra da yani 4 -5 yıl sonra da şöyle temiz bi 2010 -2011 model clio grandtour executive 1.5dci 85bg bulursam alıcam gerçi bu süre içinde fikrim değişir ama yine de şuanda en cok beğendiğim model bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinanusta

    Bende henüz triger kayışını değiştirmedim.aracım 57binde şuanda ve 6 yıl oldu bu kışı atlatınca yazın yetkili serviste değiştirmeyi ve a dan z ye güzel bir bakım yaptırmayı düşünüyorum.servise gitmeden önce bi liste yapacam kendime nerelerine baktırmalıyım diye sonra oraya gidince unutuyor insan yani bu bakımı yaptırdıktan sonra bi 4-5 yıl daha binmeyi düşünüyorum ondan sonra da yani 4 -5 yıl sonra da şöyle temiz bi 2010 -2011 model clio grandtour executive 1.5dci 85bg bulursam alıcam gerçi bu süre içinde fikrim değişir ama yine de şuanda en cok beğendiğim model bu.


    Triger değişimi için "Renault Fix" kampanyalarını beklemenizi öneririm. Bu kampanya, tahminen Mayıs-Haziran aylarında olur. (Ek Bilgi: Geçen sene (2009) Aralık ayında da yapılmıştı)

    Clio Grand Tour'a gelince.. Bu otomobil gerçekten beğenimi kazanıyor. Kullanılan malzeme kalitesi ve uygulanan işçiliği, stabilitesi, güvenliği ve daha bir çok özelliği Symbol'den bir kaç gömlek üstün..

    Ancak, talep açısından değerlendirildiğinde Symbol'den kesinlikle çok daha gerilerde.. Muhtemelen fiyatının bir üst sınıf otomobillere yakın olmasının bir sonucu olsa gerek..

    Bu araçlara yakın zamanda kasa değişikliği gelecektir. Ayrıca, değişimle birlikte motor gamında da farklılıklar olabilir.

    Bekleyip göreceğiz..
  • symbole uygun kaucuk paspas almak lazım . sıfır araç alanlar üzerinde nasıl bir pas pas geliyor. bagaj havuzuda almak lazım. hepsi de var ama kalite nasıl bilmem. bide denizlili bi firma vardı .onlarda havale ile yolluyorlar sanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daldiy

    symbole uygun kaucuk paspas almak lazım . sıfır araç alanlar üzerinde nasıl bir pas pas geliyor. bagaj havuzuda almak lazım. hepsi de var ama kalite nasıl bilmem. bide denizlili bi firma vardı .onlarda havale ile yolluyorlar sanıyorum.


    Ben servisten aldım 37 lira kauçuk paspas orjinali halı paspas var ama yeterli korumuyor kenarlar açık kalıyor. Yeni aldığım paspas tam oturdu markasıda pufimi neydi üzerinde symbol yazıyor arka paspaslar da 3 parça ortayı kapatan parçada var tavsiye ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daldiy

    symbole uygun kaucuk paspas almak lazım . sıfır araç alanlar üzerinde nasıl bir pas pas geliyor. bagaj havuzuda almak lazım. hepsi de var ama kalite nasıl bilmem. bide denizlili bi firma vardı .onlarda havale ile yolluyorlar sanıyorum.


    Symbol'ün üzerinde kauçuk paspaslar teslim esnasında veriliyor.

    2003 yılında "0" km olarak alırken benim aracımda da ücretsiz olarak verilmişti.

    Kalitesine gelince, herhangi bir aksaklık yaşamadım. Koku yapmadığı gibi temizlenmesi de kolay..

    Bagaj havuzu için daha önceki mesajlardan alınabilecek adrese bakıp sipariş verebilirsiniz..

    Benim görüşüm ise, bagajda akıcı ve bulaşıcı malzeme taşınmayacaksa bu tip bagaj havuzuna gerek olmadığı yönünde.. Sonuçta, bagaj halısı kolaylıkla sökülüp temizlenebiliyor. En azından ben bu şekilde yapıyorum..

    İyi sürüşler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bunyas288

    Arabayı süngerlemi yoksa fırça ilemi yıkıyorsunuz? Bir ön kaputa film çektirsem nasıl olur millet


    Kendim yıkamadığım için, yıkamacı ne kullanırsa..

    Ön kaputa çektireceğiniz "film" bence aracınızın estetiğini bozar, zira aracınız "bej" renginde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbox

    Kendim yıkamadığım için, yıkamacı ne kullanırsa..

    Ön kaputa çektireceğiniz "film" bence aracınızın estetiğini bozar, zira aracınız "bej" renginde..





    Haklısınızda mıcırlı yollarda gelen taşlara nasıl bir çözüm bulacaz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turbox


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinanusta

    Bende henüz triger kayışını değiştirmedim.aracım 57binde şuanda ve 6 yıl oldu bu kışı atlatınca yazın yetkili serviste değiştirmeyi ve a dan z ye güzel bir bakım yaptırmayı düşünüyorum.servise gitmeden önce bi liste yapacam kendime nerelerine baktırmalıyım diye sonra oraya gidince unutuyor insan yani bu bakımı yaptırdıktan sonra bi 4-5 yıl daha binmeyi düşünüyorum ondan sonra da yani 4 -5 yıl sonra da şöyle temiz bi 2010 -2011 model clio grandtour executive 1.5dci 85bg bulursam alıcam gerçi bu süre içinde fikrim değişir ama yine de şuanda en cok beğendiğim model bu.


    Triger değişimi için "Renault Fix" kampanyalarını beklemenizi öneririm. Bu kampanya, tahminen Mayıs-Haziran aylarında olur. (Ek Bilgi: Geçen sene (2009) Aralık ayında da yapılmıştı)

    Clio Grand Tour'a gelince.. Bu otomobil gerçekten beğenimi kazanıyor. Kullanılan malzeme kalitesi ve uygulanan işçiliği, stabilitesi, güvenliği ve daha bir çok özelliği Symbol'den bir kaç gömlek üstün..

    Ancak, talep açısından değerlendirildiğinde Symbol'den kesinlikle çok daha gerilerde.. Muhtemelen fiyatının bir üst sınıf otomobillere yakın olmasının bir sonucu olsa gerek..

    Bu araçlara yakın zamanda kasa değişikliği gelecektir. Ayrıca, değişimle birlikte motor gamında da farklılıklar olabilir.

    Bekleyip göreceğiz..


    sayın hocam zaten servise gitmeden önce mutlaka size danışmayı düşünüyorum tabi eğer hala forumda olursanız.bir de renaultun makyaj ,ürün gamı değiştirmi gibi konulardaki öngörüleriniz genelde gerçekleşiyor örnek olarak grandtour a yeni bir motor seçeneği eklemişler 1.6 BVA bakalım ilerleyen günlerde daha neler olacak ..
  • öndeki aractan uzak duracaksın

    quote:

    Orijinalden alıntı: bunyas288

    Haklısınızda mıcırlı yollarda gelen taşlara nasıl bir çözüm bulacaz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damonbounce -- 28 Kasım 2010; 19:41:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bunyas288

    quote:

    Orijinalden alıntı: turbox
    Kendim yıkamadığım için, yıkamacı ne kullanırsa..
    Ön kaputa çektireceğiniz "film" bence aracınızın estetiğini bozar, zira aracınız "bej" renginde..


    Haklısınızda mıcırlı yollarda gelen taşlara nasıl bir çözüm bulacaz?


    Bulunduğunuz bölgede yollar çok mıcırlı ise, o zaman estetik kaygıları gözetmeden ön kaputa "film" taktırılabilir.

    Eğer mıcır seviyesi kabul edilebilir düzeyde ise, araçta rötuş boyası bulundurarak kaputta oluşan çizikleri rötuşlamak mantıklı bir çözüm gibi gözüküyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damonbounce

    öndeki aractan uzak duracaksın

    quote:

    Orijinalden alıntı: bunyas288

    Haklısınızda mıcırlı yollarda gelen taşlara nasıl bir çözüm bulacaz?





    Bu daha iyi bir çözüm..
  • S.A arkadaşalar benzine zam gelmiş heralde?
  • 
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.