Şimdi Ara

Clio3 Şanzuman sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 2009 clio3 yari otomatik aracim var. Aldiktan sonra dediler, sanzuman sorunlari kronikmis. Aldigimdan veri hata vermemisti. 6ay oldu. Bi sabah vitese gecmedi. Ekranda vites kutusunu kontrol ettirin yazdi. Cekici ile gitti sanayiye. Usta isi uzun bayram sonrasi al dedi. Detay da veremedi henuz. Genel anlamda bu araci satmami onerir msiniz? Bhndan kullanp memnun olan var mi? Gercekten cok az yakiyor.




  • Ben 20k kilometredir kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım ama sizin anlattığınıza benzer problemler ile çokca insan karşılaşmış benim araç 80k km'de ben de potansiyel bu sorunu yaşayacağıma inanıyorum bir kaç yıl içinde :D. Bu araçlarda kullanılan hava tüpü ve aktüatör'ün bir ömrü var. İnternette 150k kilometre olduğuna dair yazılar okumuştum. Yarı otomatik yağının seviyesi kontrol edilerek işe başlanabilir. Eğer tüpün içindeki hava ve yağı ayıran keçeler bozulmuşsa yağ seviyesi düşecektir o bir fikir verebilir. Tüp değiştirip yola devam edebilirsiniz. Akü seviyesi düşükse de bu arızayı alanlar olmuş bir ölçüm yaptırabilirsiniz.


    Ek olarak aşağıdaki forumda sorunlar ile ilgili detyalı bilgi var.

    Link




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkaris -- 2 Temmuz 2023; 17:23:19 >




  • geçmiş olsun araç ile ilgili daha detaylı bilgi verirmisin. sana belki yardımcı olabilirim.


    bende de fiat dualogic var ikisi aşağı yukarı aynı vites kutusu. daha önce kendim tamir etmiştim forumda konusu var.

  • Ben 2009 clio yu 2012 de aldım ve 2016 da sattım. 65 bin km kullandım. alma aşamasında ilk arabayı kullandığımda şanzımandan gelen vites değişimi esnasındaki sesi fark edip, bunun yapılması koşulu ile aracı alacağımı söyledim ve o şekilde de yaptırıp aldık. Senkromeç denilen dişlilerde problem vardı ve yenisi takılarak sorun giderildi.


    3 sene sıfır sorun bindim ve sattım aracı.


    Bu işlerden iyi anlayan birine götürmeniz lazım ki yetkili servis bütçeyi zorlamayacaksa en doğru adrestir. Değilse bir renocu bulmanızı tavsiye ederim. Usta işi biraz nazlı bir iş iyisini bulmak lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.