Şimdi Ara

Closed Beta Kapandı - Yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar closed betanın son gününe girdik. Sunucu hakkındaki genel durumdan biraz bahsetmek istiyorum.


    CB de ırkların dağılımında biraz eşitsizlik oldu. Umarım OB başlangıcında bu sorun ile karşılaşmayız. Bellato ve Cora da oynayan arkadaşlarımız party bulmakta zorluk çektikleri için kasmakta sıkıntı çekmiş olabilirler. Ancak accretiada çok fazla oyuncu vardı ve çok rahat kasılabiliyordu.

    Son günlerde drop rate 3 katı artırıldı. Bu yeni oran bence çok uygun oldu. Farm yapılabilecek çok güzel bir oran ayrıca int item da düşürebiliyoruz. Exp rate için konuşmak gerekirse 5 katı artırılması fazla geldi. Umarım Open betada exp rate eskisi gibi olur. Eski oranın uygun oldugunu söyleyebilirim.

    Oyunda aşırı derecede büyük bir hataya rastlamadım küçük yazım hataları, cash shop hataları ve kombinasyonlar ile ilgili bir kaç hata dışında büyük bir hata göremedim. Jade of relief kullanımında 5 seviye düşürdüğü yazıyor ancak bazı durumlarda 1 lvl armor üstünü bile kullanamadık. Buna rağmen 5 lvl üstü silahları rahatlıkla takabildik. Jade kullanımında böyle bir gariplik yaşadık. Ayrıca speedmonster attack coupon potion satın aldı ve bileti heroda kombine edemediğini söyledi. Kombinasyonlarda ise talic + gold catalyst birleşiminde kombinasyon başlıyor ancak sonradan materyal hatası veriyor. GM ler kombinasyonun yanlış olduğunu daha farklı yapıldığını belirtti ancak farklı bir materyal gerekiyorsa kombinasyonu başlatmasının hata olduğunu düşünüyorum. Ancak bizden ücret talep etmeden bu işlemi yapması bu durumun daha kötü bir hal almasını önlemiş oluyor.


    Irkların sosyal durumlarından bahsetmek gerekirse Bellato ve Cora içinde fazla oyuncu olmadığı için çok büyük faaliyetler yaşanmadı. Accretiada ise vasat denecek bir durum söz konusu. Gerek ırk içindeki oyuncuların tartışmaları, oyuncuların birbirlerine karşı tavır almaları, arada kalan oyuncular ve bazı anlaşmazlıklar ırktaki durumu olumsuz etkilediğini söyleyebilirim. Bu konuda oyun yöneticilerinden bir kaç isteğim olacak.

    Malesef oyunda olan bazı durumlar beni gerçekten üzdü. Nedenini bilmiyorum ama eleştirisini yapacağım arkadaşlarım bunu iyi veya kötü nasıl algılarlar bilemiyorum. Oyunun ödüllü etkinlikleri oyuncuları 2 ye bölmüş durumda ve bu ırkı çok kötü etkiliyor. Ödül almak için yarışan oyuncular çıkan tartışmalar ve buna seyirci olan yeni oyuncular durumun farkında bile değiller.

    Geçen haftaki ırk liderinin yaptığı atamalara değinecek olursak. Online olmayan oyunculardan oluşan bir liste yapması bence kötü oldu. Oyuna giren ve oyunu test etmek isteyen oyuncuları seçmesi ve aktif bir archon listesi oluşması her yönden iyi olabilirdi. Kendi düşünceme göre ödül savaşından kaynaklanan bir durum olduğu için böyle bir liste seçildi. Diğer tarafta bazı oyuncular ve arkadaşlarının sadece kendi çevresi içinde exp party yapmış olması lvl kasmakta zorluk çekenler için bir sıkıntı oluşturdu ancak son günlerde herkes birbiri ile party yaptığı için son günler biraz daha iyi geçti diyebilirim. Oyunun kapanmasına 1 gün kala seçilen yeni ırk liderini tebrik ederim en azından 1 gün karakteri deneme fırsatı oldu.


    Honor guild aktifmi değilmi çalışıyormu çalışmıyormu test etmek için RL ye ihtiyacım vardı. Ancak danıştığım 2 ırk lideride bunu red etti. İkisindende ırktaki tek guilde bir rütbe vermelerini istedim. Benimle tartıştıkları için bunu bahane gösterip yapmadılar. Öncelikle burdaki amacımızın test olduğunu söylemiştim. Ödül veya başka birşey için oynamıyorum. Hata varsa bunları bulup gm lere rapor ediyorum. Hepimiz bunu yapsaydık belki bu süreç daha eğlenceli geçebilirdi.

    Closed betada gördümki Irk liderli olan kişi ırkın misyonunu hiçe sayıp bir anda chat ban wanted vb cezalar verebiliyor. Accretia ırkında seçilen 3 ırk lideri gerek kendilerince haklı gördüğü bazı nedenlerden dolayı oyuncuları wanted person yaptığı veya chat ban verdiğini gördüm. Yani closed beta sürecinde bu cezaların verilmesi bence yanlıştı. Zaten belli bir süre sonra kapanacak sunucuda ne için chat ban verilir. Oyun içinde birşeyi tartışırken ırk liderlerinin tartışmayı bu şekilde sonlandırmaya çalışması son derece yanlış özellikle bizim bölümümüzdeki oyuncuların bunları yapması beni üzdü.

    GMlerden isteğim ise Open beta başladığında gerekli görüldüğü zamana kadar hiç bir oyuncunun ırk lideri seçilmesini istemiyorum. Oyuncular ödül savaşına girdiği için ırk lideri olan karakteri kullanıp ırk içinde olay çıkarmaya sebebiyet verecek cezalar verebiliyor. Irk liderlerinin gm karakterlerinden seçilmesini ve oyunda en çok hangi karakterler oyunda ise ve ırka yardımcı oluyor ise onların archon seçilmesini istiyorum. Yoksa ödüller bitene kadar hiç bir ırkta sakin bir gün yaşanmaz. Irklar içinde çatışma olmaması için böyle yapılması en doğrusu olacaktır. Bu nedenden dolayı Irk liderinin otoritesi etkinliğininde belli bir süre ertelenmesini istiyorum.




    Closed betada oynayan arkadaşlarımız eğerki gördüğünüz hatalar var ise bunları rapor etmek için hala vaktiniz var. Lütfen hataları bildirelim. Sizlerinde closed beta sürecinde oyundaki durum hakkında yorumlarınızı almak istiyorum.

    Not: Eleştirisini yaptığım kişilerin isimlerini vermemeye çalıştım. Konuyu oyundaki gibi kavgaya sürükleyebilecek davranışlarda lütfen bulunmayalım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Closed Beta'da hızlı kasmak gerektiğinden ve item düşmediği için MAU alacak parayı dahi kasamayacağımı bildiğimden Bellato olmadım. Eminim birçok arkadaşta benim gibi sırf bu nedenle dahi Bellato'da char açmadı. Umarım open betada da bu hatalar devam etmez.

    Forumda eski oyuncular ve eski topiclerde beni kıl ve istenmeyen insan göstermeye çalışan accretia arkadaşlar artık yok, bunun yanında accretia oynarken gördümki serverda en mülayim insanlardan biriyim, kimse ile bir alıp veremediğim olmadı sessiz sakin hedeflediğim gibi 46 level charımı yaptım inzivaya çekildim. Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. Gördüğüm bugları GM'lere zaten bildirdiğim için buradan yazma gereği duymuyorum.
  • evet bende Cb de hastaydım ama kız arkadasımda edındıgım bılgılere gore cora bell e gere bırazdaha kalabalıkcaydı bunu rank lıstende gorduk zaten benım tavsıyem bole bır yazılımcıları varsa eger oyunun ilk 4-5 ayında ırk secımlerını GM lerın belırlemısı sırayla en azından +,- 5 i gecmeyecek sekılde player dagılımı olursa oynanır bu oyun baska turlu ne kazanan zevk alacak ne kaybeden :)

    Diğrer konu acc dekı arkadasların kapışması benıde rahatsız ettı ancak buna alısmamız gerekecek artık Cm donemındekı gıbı yası buyuk oyunculardan cok bırazdaha okulcagındakı oyuncular fazla olacak gıbı gelıyor

    drop rateler bugun ıyıdı exp okadar onemlı degıl bırde su baslangıc ıtemlerı verılmese daha ıyı olur oyunun 40+ ya kadar bı espırısı kalmıyor herkezda aynı sılah ıtem v.b sacma yanı oyuncu Pt sını kasacaksa basdan adam gıbı oturup kassın 40 olacam hurra dıye elındekı baslangıc ıtemıyle haldur huldur gıderken oyunu ogrenemıyor oyundada ben ınsanlara oyunu anlatmakdan oyunu oynuyamıyorum.

    son olarakda drop rate kesınlıkle son zamanındakı gıbı olmassa pota para bulamayız hadı potu aldık tıcarek atsa olmaz :) exp rate ıcın bısey demeyecegım PT ile dengelenırse sorun degıl 3x olması ama dedıgım gıbı su baslangıc ıtemlerıne ifrit oldum duz class secenler ıcın bı derece ıyı mesala launcher,mage,atak warrior gıbı ama dıger classlar ıcın tam bı sacmalık baslangıc ıtemlerı def kasılmıyor asla cunku mobsana vuramıyor boşver brutalda kasarsın pt diyecekler olcakdır abı brutalda bıyere kadar oyun bayıyor sonra basdan yavas lvl atlayıp adam gıbı kasmak daha hayırlı gıbı

    EN ONEMLISIDE BU IRKLARDAKI OYUNCU DAGILIMLARI MUTLAKA BI SEKILDE DENETLENMELI YOKSA HERKEZ BI IRKDA OYNACAK DEMEDI DEMEYIN :) SINGLE PLAYER GIBI OLUR OYUN AMACINI YITIRIR HALIYLE BIZDE BIRAKIRIZ OYNAMAYI DUSUNSENIZE 100 ACC 10 BELL 10 CORA :) SIZDE BELL VE CORADAKI OYUNCULAR KAC GUN OYNAR EN FAZLA 10 GUN SONRA ONLARDA ACC :))




  • caneraksu22 single playerda haklısın, oyun boyunca sadece bir kere PvP yaptım onda da Race Leader + ben dahil 2 archon ve bir arkadaş daha yolunu kaybetmiş bir Cora'ya VC'de gang yaptık. Eleman zaten bizi gördü Ferdi2'nin Archon armoru gördü şok olup stun yemiş gibi dondu kaldı. :) Diğer ırklardan gördüğüm tek oyuncuda oydu. Üstelik ben PvP için Level 43'ten beri Haram ve Solus'u dolaşıp durdum.
  • Cunkı cok fazla acc vardı dıger ırkda oynayanlar sıkıldı OB dede aynısı olacak eger ırklardakı oyuncu sayısı denetlenmesse
  • Öncelıkle bildirilen hatalar için teşekkür ederim. Hepsi bildirildi ve Open beta sürecinde yapılıcak patch ile düzelmiş olacaklar.

    Irklarin kendi içinde kapışması archon yetkısını alan kısılerın digerlerın Lvl kasmasını engellemek ıcın elınden geldıgı kadar yetkısını kullanması vs. gıbı durumlar açıkcası cok canımı sıktı sırf bu nedenden dolayı oyunun ilk 3 haftası Archonları Gm lerden yapabilirim. Bu şu anlama gelir ilk3 hafta arhon buffları ve yardımı olmadan savasa girmeniz demek olur. Gm ler savasta herhangı bır sekılde rol alamazlar cunku. Bu konu üzerinde sirket içinde bir toplantı duzenlenıcek karar verıcez ne yapıcagımıza.

    Irkların dengesızlıgıne gelınce ben kendi adıma agırlık Bellatoda olur dıyordum ama benı cok sasırtan bır tablo oldu accretia cok kalabalık oldu ıkıncı sırayı Cora ırkı aldı. Bu duruma müdahale edemeyız sanırım. Ancak oyuncu sayısı az kalan ırkların ozellıklerını ve guzel yanlarını one cıkararak yenı gelenlerın bu ırklara yönelmesını saglamaya calısabılırız.

    Ayrıca Web sitemizdeki duyuruları pek okumadıgınız ıcın Closed Beta tarihinin 1 gün daha uzaltıldıgını gormedınızı düşünüyorum :)

    Closed Beta kapanış tarıhı yayınlandıktan 1 gun sonra 19.10.2010 olarak degıstırıldı.




  • Bellatoda çok oyuncu olmamasının sebebi en fazla Bellato oynayan Türk olarak ben size açık ve net bir şekilde yazdım. Drop olmadan MAU alamazlar, MAU olmadan CW kazanamazlar ve ileri seviyelerde hızlı levelde kasamazlar. Ayrıca ben Bellato olmazsam benim arkadaşlarımda Bellato olmaz benimle beraber kasarlar ki öyle oldu, buda geri kalan Bellatolar zayıf kalması demek. Offical serverdaki 50+ Leveldeki tüm Bellatolar çok yakın arkadaşlarım ve bu durumlardan ötürü onlarda Accretia oynayacaklar.
  • Bende daha önce acc oynadıgım için armor rider denemek istiyordum fakat drop düşük olunca AR kasmak çok zor olacak.acc'ye devam
  • Görünüşe göre tahmini ırk dağılımı 200 oyuncu esas alınarak yapılırsa: Acc120 Cora50 Bell30 civarı olacaktır benden size söylemesi OBde göreceğiz Ayrıca bu sürekli 200 online değil bunlardan mesela accden 30-40 kişi online iken coradan 20-30 ve bellden 10-20 kişi online olacaktır EN FAZLA

    Yaza kadar olan süreç budur yazın ortam değişecek ben ve bir kaç arkadaşım yazın açılacak olan yeni serverde(yazın yeni server açılır diye düşünüyorum) bell veya cora açacağız eski serverde diğer ırklardan olanlarda katılacaktır bize diye düşünüyorum sonra belki server birleştirmesi yapılır

    Güzel değerlendirmeler yapılmış saol Burak her ne kadar CBde oynamak isteyip oynayamasamda :(

    @raptorTR OBde drop düzelecek dediler yeni drop sayesinde black MAU ya kadar almak çok kolay olacaktır ama 51 ve sonrasında mau için baya bir para gidecek ama 51 olana kadar zaten herkes ekonomi yapmış olur guildçe herkes 15m verse 20 kişi olsanız 2 kişiye rahat bmau alınır o konuyu dert etme derim




  • umut yazın başlıycaksan benim takımla cora olarak başla pişman olmassın
  • Yaz gelsin bakıcaz ama siz yazın başlarsanız bende sizle başlarım kısa sürede 55 oluruzProfesyonel takımla günde en az 10 saatle çok rahat 55 oluruz yazın ilk ayında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GARYOSAVAN

    Bellatoda çok oyuncu olmamasının sebebi en fazla Bellato oynayan Türk olarak ben size açık ve net bir şekilde yazdım. Drop olmadan MAU alamazlar, MAU olmadan CW kazanamazlar ve ileri seviyelerde hızlı levelde kasamazlar. Ayrıca ben Bellato olmazsam benim arkadaşlarımda Bellato olmaz benimle beraber kasarlar ki öyle oldu, buda geri kalan Bellatolar zayıf kalması demek. Offical serverdaki 50+ Leveldeki tüm Bellatolar çok yakın arkadaşlarım ve bu durumlardan ötürü onlarda Accretia oynayacaklar.

    50 yardım ile gayet de alınırdı mau.Toplamda zaten herkes 350-400 m harcadı Accretia daki 47+ lardan.Bir maunun da ederi zaten o cb de 50 yi geçebilecek AR olamazdı.

    RL olayına gelince 2. RL neyse de 3.RL nin yaptıkları yüzünden gözümden düştü.Cb den önce konuştuk düzgün birine benziyordu ama tutumu sayesinde bir daha değil aynı party de aynı ırkta bile oynamayacağım biri olduğunu kanıtladı.Genel olarak Cb gayet zevkliydi.Exp rate önceden yükseltilseydi de 60 ları görseydik daha iyi olurdu ama 50 de yeter




  • Speed 100x exp ile 61 olmam günde ortalama 2 saat kasma ile 1 haftamı almıştı(ptleri dahil edersek ve 50/55 exp unlock görevleri olmadan)

    5x exp ile bu kısa sürede 60 olmanın mümkün olduğunu sanmıyorum :(

    Bu arada 1. RL mert 2. RL ferdi idi 3. RL kimdi?
  • 3. RL BerbatZZ'dı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PaRTy_TiMe

    Speed 100x exp ile 61 olmam günde ortalama 2 saat kasma ile 1 haftamı almıştı(ptleri dahil edersek ve 50/55 exp unlock görevleri olmadan)

    5x exp ile bu kısa sürede 60 olmanın mümkün olduğunu sanmıyorum :(

    Bu arada 1. RL mert 2. RL ferdi idi 3. RL kimdi?

    Günde 2 saat oynasak bu level a gelemezdik zaten
  • drop rateler sanırım oyunun son halındekı gıbı 5x olacak yada oyle umalım oyle olsun bir ara bell de AR kasmak ısterım male shield def kasarak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GARYOSAVAN

    3. RL BerbatZZ'dı.


    Forumdan bizim gibi ama o ne kötülük yaptı ki

    @Speed günde 10 saat oynasan bile o kadar kısa sürede 5x exple 60 olamazsın mümkün değil :D(bence)

    @caner belle gel bence accde harcayacağın 500m ile 55lvl T3 mau yaparsın pot parasınıda tamire verirsin 55 T3 Maunun 1vs1de kesemeyeceği striker veya başka dps tipi karakter yok ( int 55+4/5 setleri olmadıkça Ki bunu yapmak dupe olmadan çok uzun sürer) Tek sorun para olacaktır onada biz destek yaparız

    Düşündümde AR mi açsam Boşver ben hc olmazsam kim partyi ayakta tutacakHC olmayı düşünenler varsa HC olmak kolay değil party yatarsa sülalene dalıyorlar




  • AR'yi çok abartıyorsunuz... 55 Level MAU +2 Int Armor'lu 5K Pot Kullanan 50 level Mercenery'i bile kesemez... :)
  • AR tankları kesemiyor bu doğruAma striker veya cora mage gibi düşük defli karakterleri rahat alıyor T3 bmau... Ayrıca officialde int 55lvl set bulmak ve 5k pota para yetiştirmek zor olacağı için AR gayet güzel bir tercih sadece uzun bir farm gerektiriyor onuda guildle hallersin Ayrıca AR PBlerin vazgeçilmezi eğer pb party varsa ilk olarak AR alıyorlar bu da elemler cepte demek AR privatelerde abartılmaya değmez ama officialde herkesin 55+4 veya 65+4 seti yok...

    Yeni başlayacaklar AR açsın hem oynaması zor değil sadece gerektiğinde kaçmayı bilmek gerekiyor tamir parası vermemek için




  • Speedmonsterın sözü epey üzdü beni, neyse herkesin canı sağolsun ki ben emrenin 1 dediğini 2 etmediğime inanıyordum. Kimseyede garezim yok. Emreye yaptığım iyilikleri herkese yapabilirdim yeterki biraz söylenenler kırıcı olmasaydı. Canınız sağolsun ob de malum ben yokum herkese başarılar iyi oyunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerbatZ -- 19 Ekim 2010; 0:55:19 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.