Şimdi Ara

CMOS ve CCD Sensörler.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
8.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sn dgnzcn

    FX format
    12.1 million effective pixels
    (8.45µm pixel pitch)

    Bu degerler yüksek isolar benim icin hic birsey diyor resmen :) K10D nin noise konusunda hic sansı yok bu degerler karsısında.

    Bilgi paylasıldıkca degerlidir. Bir konu artı eksileriyle ortaya konmalıdır. Yuvarlak sekilde guzel neden guzel, kötü neden kötü anlatılmalı bence.
    Cok güzel acıklamıssınız olayı. Az ısık, yuksek ısık calısmaları icinde ideal iki makina almıssınız.

    Keske K10D daha dusuk cozunurlukte olsaydı derim bazen. K100D Super modelide pixel yogunlugu acısından ideal makinaydı ve oda 200 isodan baslıyordu.

    İyi gunler.
  • Gene fanatik oldum Bu sefer CMOS fanatiği. Her geçen gün kendimi geliştiriyorum aferin bana
    Şimdi D700'un AA filtresinin güçlü olduğundan, bu yüzden düşük ISO değerlerinde zaten çözünürlüğünün düşük olduğundan bahsetmem lazım ama bahsetmiyim. Orjinal 5D'nin zayıf AA filtresi sayesinde D3x'e kadar bütün Nikonlardan keskin fotoğraf vermesinin sebebi de bu. Yani D700 yanlış örnek.
    Fanatiklik konusuna dönersek, K10D'nin düşük ışıkta gerçekten iyi olduğunu ama mükemmel olmadığını ve yeni CMOS teknolojisi sayesinde birçok konuda CCD'yi aratmadigini söyleyince ben fanatik oluyorsam K10D'yi her başlıkta göklere çıkaranlar ve tam kare govdelerle yaristiranlar ne oluyor? Bu mantık hükümetin mantığı gibi: 29 Ekim'de elinde Türk bayrağı taşıyanlar terörist ve anarşist, yola pusu kurup asker katledenlere sarılanlar barış temsilcisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sn ozturert

    Olay burda K10D degil zaten. İmage kalitesi bakımında CMOS ların biraz daha zamana ihtiyacı oldugudur. K10D 2006 da uretilmis gövde. 2013 deyiz.
    K10D olması sart degil, Nikon D80 de olur. Aynı sartlarda ccd cmos sonuclarI hep aynı cıkıyor. Canonlada kıyaslaması asagıda var. CCD yada CMOS fanatigi degilim. İkisinin yeride ayrı. Her defasındada artı eksilerini yazıyorum zaten. Savundugum sey cmos un daha yolu var.

    Bu goruntuye bakınca cmos un ccd yi image kalitesinde gectigini soyleyebilirmiyiz ?

     CMOS ve CCD Sensörler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Mart 2013; 12:38:10 >




  •  CMOS ve CCD Sensörler..
  • K10D dediginiz nedir ki :)

     CMOS ve CCD Sensörler..
  • Işığı yeteri kadar vererek iso 100-200 lerde fotoğraf çekebilirseniz ccd sensör kullanılabilinir aslında. D80'nin fiyatına baktım 300-400 TL den satılıyor. Aklımı çelmiyor değil. ^^
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.