Şimdi Ara

Coffee Lake Hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Kısa bir şey soracağım. 2011'den kalma sistemi artık değiştireceğim ve Ryzenler f/p açısından uygun gözükse de önce Coffee Lake'leri görmek istiyorum. 26'sında satışına başlanılacak olan 7.nesil Skylake-X ve Kaby Lake-X'lerden açıkcası 7800x hoşuma gitti. İçerik üretme ve encoding açısından baktığımda Ryzen'e fena bir cevap değil f/p açısından.

    Ama sonuçta bu bir geçiş nesli olarak gözüküyor ve 8.nesil olan Coffee Lake için baya bir hype var etrafta. Ağustos deniliyordu başta ama şimdi 7.nesil çıktığına göre 1.5 ay sonra 8.nesili niye Ağustos ayında çıkarsınlar? Ya da mobil veriyonu mu çıkaracaklar acaba ilk olarak?

    Ayrıca Şubat ayında çıkacak diyenler de çok. Şubat ayında çıkan da inşallah mobil olmaz. Sıkıntı şu : bilgisayar zaten 6 sene önce de idare edecek bir bilgisayardı ve artık gerçekten yeter diye bağırıyor. Unity kullanırım bolca ve build süreleri bayıyor artık.

    Ama değecekse 2018 Şubat'a kadar beklerim ve değer gibi gözüküyor çünkü Intel sunumlarında 8.neslin bir önceki nesilden %30 daha yüksek performansa sahip olacağını söylemişti. Yani aynı/benzer fiyata 7800X'den %30 daha yüksek performansa sahip bir işlemci çıkarsa Ryzen almam açıkçası.

    Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
    Bir plan yapmam lazım tavsiyelerinizi beklerim. Sonuçta vakit de nakit bu kadar beklemeye gerek var mı acaba?
    Saygılar,







  • Ryzen (8/16), 7800x (skylake x)'in rakibi degil, o Threadripper olacak.

    7800x'in 26 pci lane olmasi, x299 anakartlardaki her ozelligin kullanilamayacagi anlamina gelebilir. Daha pahali ve daha ustte yer alan islemciler (7900x ve uzeri) butun kaynaklari kullanabilecek. Bu bir faktor.

    TR'de ise 64 line standart olacak. Onlar da cok yakinda cikacak. O zaman tekrar bakarsiniz.

    Coffee lake serisi dogrudan kabylake serisi yerine gelecek. X serisi sonra ne zaman takip eder bilmiyorum.



    Su an kaby/skylake x serisi ile TR serisi kapisacak. Ve skylake x'in daha tepe modelleri zaten seneye cikacak.TR aciklandiktan sonra apar topar ilan edildigi soyleniyor. Hesapta yoktu yani. Bana makul geldi.
    O yuzden Coffeelake x serisi ne zaman cikar bilmiyorum belki bir tarih sunulmustur ama daha epey zaman oldugunu soylemek yanlis olmaz.


    15%'ten, 30% diye degistirilmesi zamanlama acisindan ilginc buluyorum. Olursa guzel ama firmalar o acidan cok sabikali. Tam gercekleri soylemekten kacinirlar. En iyi gorundukleri durumlardan yola cikarak karsimiza rakam cikariyotlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judas28 -- 22 Haziran 2017; 15:51:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hmm taşlar oturdu teşekkür ederim. Enthusiast demelerinden anlamam lazımdı :).
    O zaman Coffee'yi beklemek mantıklı gözüküyor. İnşallah bilgisayarım bir 7-8 ay daha dayanır.
  • BlackRobe B kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Ryzen toplar geçerdim doğrusu.8.Nesil için bir süre daha beklemeniz gerekebilir
  • i9 7800x in fiyatına baktınız mı? anakartlarının fiyatlarına da bir bakın.
  • Evet onlardan yola çıkarak aslında CFL hakkında bir şeyler çıkarmaya çalıştım.
    1700x aldım alacağım(Hyper tx3 soğutucum var sitede uyumlu yazıyor yoksa 1700'e giderdim) ama gidip geliyorum. Özellikle de Ryzen'lerin ram hızından dramatik şekilde etkilenmesi ve buna rağmen ram uyumluluk sorunu yaşanması soğutuyor beni. Ben isterim ki 3200 mhz ise takayım , en fazla BIOS'tan ayarlayayım 3200 mhz kullanayım. Ama 100 kişi aynı X belleğinden alıyor aynı anakart kullansalar bile herkes farkı sonuç alıyor. Bir de anakrtı alınca BIOS update de yapmak istemiyorum. NE olur ne olmaz flash atarken bir şey olur.
    Kesin çalıştığından emin olunan ramler ise şu an çok pahalı çünkü 3200 mhz CL14'ler.

    Neyse çok uzattım. Dediğim gibi aldım alacam gidip geliyorum devamlı. Coffe Lake'in Ağustos'ta çıkacağından emin olsam beklerim duruma göre harket ederim ama CFL hangi chipseti kullanacak belli değil. Yani Z270 ile giderse bu sefer eski bir chipsete yatırım yapmış olacağım, yeni chipset olursa da pahalı olur şimdi kesin :).

    Neyse herkese teşkkürler ama kafalar karışık. O yüzden hamle yapmıyorum, olmadı amazondan black fridaye kadar beklicez. O an ki duruma göre kampanyalardan bir şeyler toplarım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.