Şimdi Ara

Çok kararsızım samimi cevaplarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bir yks sınavı daha atlattık. Bu benim ilk mezun yılımdı. 12. sınıfa 99k yapmıştım. Yks de sayısalda hamda 33.1 yerleştirmede 34.2K sıralama yaptım. Sınav anındaki heyecan stres ile beraber s*çıp batırdım sınavı. Dikkat/ stres vs yapmasaydım ayt max 3 yanlış gelirdi. bende biraz kaygı bozukluğu vs var bildiklerimi yapamadım. yaptığımı yanlış işaretledim vs bu inanılmaz derecede canımı sıkıyor beni içten içe kemiriyor. ne yapacağımı bilmiyorum. Endüstri mühendisliği okumak istiyorum ama iyi üniversitelerde endüstri mühendislikleri en son gebze teknik endüstri 2021 de 41k 2022 de 33k gelmiş. ondan aşağı da güzel bir üniversite yok. 2. mezuna kalırsam eğer psikolojim kaldırır mı diye endişeliyim ben 10. sınıfın 2. döneminden sonra okula gitmedim 2 senedir evde youtubeden çalıştım. 2024 yks de neredeyse liselerden 1.5 kat kişi fazla girecek sınava akla hayale sığmayacak bir yığılma göreceğiz. ben 2024 yks ye hazırlanırım ama bu sene sınavda yaşadığım heyecanı kaygıyı bir daha yaşarsam 2.mezunluğun bir anlamı kalmaz. tyt nin son bir saatini elim çenem titreyerek çözdüm son aylarda iyice depresyonum artmıştı cemre demirel gibi takılıyordum. Gebze teknik de gelmez ise iyi olmayan bir üniversiteye gidip geçmişe pişmanlık duyma ihtimalim (salaklığından gidemedin, keşke kalsaydın) de var. ne yapacağımı bilmez haldeyim. size sormak istedim yaşamış tecrübe etmiş kişilere. samimi cevaplarınızı bekliyorum








  • Kesinlikle bir daha mezuns kalıp bu işkenceyi çekme 34bine iyi üniversite bulursun hiçbir pişmanlığın da olmaz
  • İTÜ, ODTÜ kazananları görünce; o durakta inenleri görünce kendimi kötü hissetme potansiyelim var. Ama burada kalıp yine aynı kaygıyı yaşama ihtimalim de. Yurt dışında rahat iş bulmak istiyorum. Okurken işsizlik düşünmek istemiyorum.(işsizlikten kastım asgari ücret vs değil bosch mercedes gibi firmalarda çalışmak, o firmalarda işe girememek)

  • Mezunu kaldıramıyorum diyorsan 30-50 k arası güzel yerler vardır. Örneğin.
    Aybü yazılım 34 k
    Ankara yazılım 33 k
    Gebze endüstri
    Diğer üniversitelere bak. İstanbul Ankara izmir önceliğin olsun.
    Birde mühendislikte okuduğun okul kadar kendini geliştirme de önemli. İngilizce eğitim bölümlerinden birisi olursa veya dilini geliştirirsen ( hem okumak hem dil geliştirmek zor olabilir bu nedenle eğitim dili İngilizce olması avantaj olabilir) bu sıralama ile güzel bir yere gidebilirsin. Çokta ümitsiz olmamak lazım.
  • Hocam öncelikle bu sıralamaya iyi okullara gidersiniz tasa etmeyin. Endüstri okumaktaki motivasyonunuz nedir yönetim ağırlıklı bir iş mi istiyorsunuz bunu saptamanız daha faydalı sonra sizin için önceliği belirlersiniz ve ona göre tercih yaparsınız
  • öncelikle aynı durumdayız. bu sene benim ilk mezun senemdi ve 80k yaptım kaydırmadan dolayı. 2 yanlış beklediğim kimya kaydırmadan 7 yanlış geldi aynı şekilde matematik de. ben çok stres yapan bir insanım kaydırmam da bu yüzden oldu diye tahmin ediyorum dikkat edemedim. diş hekimliği istiyorum en son 40klarda kapattı ben listeme bile yazamıyorum. dişten başka da bir bölüm istemiyorum mezuna kalırken de karasızım ama başka çarem yok gideceğim bölümlerde mutsuz olacağım. ben daha çok çalışmayı göze aldım sorun ders değil yks 2024 nasıl olacak sorunu. riskli ancak çok çalışmayla olacak. stres konusu hakkında kendimi çeşitli aktivitelere yönlendireceğim bir şeyler yapacağım. hatalardan ders çıkarmak gerek. benim için son şans olduğu için çok araştırdım her yere baktım. umarım yardımcı olmuşumdur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: empirestriesback

    Hocam öncelikle bu sıralamaya iyi okullara gidersiniz tasa etmeyin. Endüstri okumaktaki motivasyonunuz nedir yönetim ağırlıklı bir iş mi istiyorsunuz bunu saptamanız daha faydalı sonra sizin için önceliği belirlersiniz ve ona göre tercih yaparsınız

    endüstri mühendisi olup yönetici olarak çalışmak istiyorum ama öyle çalışınca da yaz tatilinde telefon susmaz diye de çekinceliyim. Her mesleğin bir dezavantajı var ama en çok endüstri mühendisliği çekiyor beni kendisine. Yazılım sektöründe çalışmak istemiyorum

  • Hocam konunuzla çok alakası yok ama örnek vermek istediğim için bir tandığımdan bahsedeceğim. Kendisi ortalama bir üniden ee menzunu sonra hem cinsiyetinden dolayı dışlanacağını hem de biraz da ilgisinden dolayı MBA yapıp yurt dışı kökenli firmalarda yöneticilik yapıyor. Hatta şu an İsviçre de oturma izni alabiliyor. uzun lafın kısası eğer yönetici olmak istiyorsanız illa endüstri müh olmanıza gerek yok ben olsam köklü bir ünide bir bölüm okuyup seçmeliler ile destekleyip MBA yapardım (sadece kişisel düşüncelerimi içerir yatırım tavsiyesi değildir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver _adayı -- 26 Temmuz 2023; 12:33:39 >
  • Hocam gayriprofesyonel yorum yapıyorum öncelikle onu belirteyim.

    Mühendislik istiyorsanız dağlar kadar fark beklememelisiniz. Sütçü İmam ile ITÜ arasında tabii ki dehşet fark vardır ama GSÜ ile BOÜN arasında mükemmel bir fark olacağını zannetmiyorum. Sizin sıralamanız da bu farkları tolere edebilecek bir düzeyde zannımca, iyi bir tercih dönemi ile çok güzel şeyler başarabilirsiniz.
  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt

    gebze endüstri gelse bodoslama atlayacağım zaten üniversiteye. o a planım b c d planları düşünüyorum

  • EA sıralamanız nedir?
  • dostum canını sıkma bu kadar.

    sen tercih listeni doldur gitmek istediğin yerlere git kurtul.

    hayatın elinden akıp gidiyor. mezuna kalmak ilk sene iyi güzel zaten ileri çekmişsin. daha uğraşma değmez.

    tr deki üniversiteler zaten kalitesiz. ne olmuş biraz daha kötü bir yere gitsen hiç bir şey kaybetmeyeceksin.

  • empirestriesback kullanıcısına yanıt

    65k

  • Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla yapmak istediklerinizi iibf bölümleri de yapabiliyor(iktisat,işletme vs) marmara,iü,hacettepe ve ankü gibi okullara da göz atabilirsiniz, zaten iibfnin yaptığı işi yapan çokça mühendis oluyor
  • Mezuna kal ea hazırlan
  • empirestriesback kullanıcısına yanıt

    zaten ben fabrikada üretim bandında çalışmak isteyen birisi değilim. daha çok işletmeci gibi çalışmak isterim. Ağır seviyede bir matematik, fizik vs ile haşır neşir olmak istemiyorum. Diş hekimliğini de düşünüyorum ama sonuçlar açıklanmadan önce hiç ilgim yoktu. Acaba ilgim samimi bir ilgi mi onun kararını vereceğim.

  • Poatan P kullanıcısına yanıt

    bir sene daha mezunu mental açıdan kaldıramam. zaten bu sene akademik olarak eksik olmadan girdim. sınav anında yapamıyorum ben isterse 100 kere gireyim.

  • O zamam işletme veya iktisat yazmak sizin açınızdan daha uygun hem iyi okullarda da okuyabilirsiniz
  • Sıralamanız iyi kararı yine sen belirlemelisin hayat senin hayatın nacizane tavsiyem 1 yıl daha dayanabilecek misin ? ve gerçekten şuan yaptığının üzerine çıkacak mısın bunları hep sakin bir kafa ile düşün kardeşim.

  • Sana bir fikir vereyim bunları araştır çok işine yarayabilir.

    1- İTÜ ve YTÜ gibi okullarda Makine, Elektrik, İnşaat vs. okuyup yüksek lisans yapmak. Endüstri mühendislerinin yerine eksiksiz çalışabilirsin böyle. Ama lisansın zor geçer.

    2- İTÜ Kıbrıs Endüstri Mühendisliği. Bunu araştırırsan işine yarayabilir. Ama iyi araştır. Benim bildiğim şu. İTÜ Kıbrıs Kampüsü henüz yapılmadığı için bu sene tercih edecekler mezuniyete kadar İTÜ Maslak’ta eğitim görecekmiş. Geçen yıllarda giren öğrenciler de şu an İTÜ Maslaktalar aynı şekilde. Burası çok önemli. Burslusu tutmuyorsa da ücretleri çok komikti en son. Bak seç demiyorum ama araştırmaya değer bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.