Şimdi Ara

Çok kararsızım samimi cevaplarınızı bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • LordFreedom25 kullanıcısına yanıt

    Dostum düşündüm. Geçen sene bu aralar kitap parçalayacak kadar motiveydim şimdi 2.mezun kelimesini duyunca tüylerim diken diken oluyor. Akademik eksiklikten dolayı gelen bir sıralama değil tamamen psikolojiden, benim kendi yapımdan dolayı gelen bir sıralama oldu. bu kaygıyı stresi diğer sene yaşamayacağımın garantisi yok. hatta 3. girişim olacak daha kötü bile olabilir.

  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    1. itü değil belki ama yıldızın kimya mühendisliğini düşündüm. hala da düşünmekteyim. lisans zor geçer ve sonunda o mesleği yapmak istemeyeceğim için o bölümü bitirebilir miyim bilmiyorum. bitirmekten kastım 3.5 ortalama bandında bitirebilmek.
    2. itü kktc yi araştırdım. bu sene hazırlık okuyacağım ve 2024-2025 de başlayacağım lisans dersine. itü sadece 2022-2023 de lisansa kayıt yaptıran öğrencilere geri çağırılmama garantisi verdi. ODTÜ de bu projeyi zamanında yaparken ankara da okuma lafı dolanıyormuş lâkin binalar yapılınca öğrencileri geri çağırmışlar. Hatta itü'de kktc öğrencileri için ayrı bir sınıf yapılması da gündemdeymiş herhalde. ki yüzde 50 burslu yıllık ücreti de 70K. sanmıyorum ödeyebileceğimi.
  • O zaman 2’yi baştan elemek lazım. Anladığım kadarıyla belirsizlik var. Ufak bile olsa sonradan sıkıntı olabilir.

    İlki için de şunun gibi düşünebilirsiniz mesela BOUN Mühendisliklerinin çoğundan mezun olanlar Endüstri Mühendisi olarak çalışıyor. Siz de bunu diğer okullardan yapmaya çalışacaksınız. Bu da iyi düşünülmeli. Dediğiniz gibi ortalama önemli. Sonradan pişmanlık olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sadece 2022-2023 de girenlere garanti olayı doğru değil.

    Odtü rektör tarafından garanti verildi mi bilmiyorum ama itü kktc rektörü inşaat bitse dahi istanbulda eğitime başlayanların istanbuldan mezun olacağını söylüyor. Kaldı ki 5 sene içerisinde çivi dahi çakılmamışken kampüsün bitmesi imkansıza yakın. Duyduğum kadarıyla itü kktc ye verilecek ödenek deprem olunca harcanmış şu an inşaata başlamak için para yok.
    Çok kararsızım samimi cevaplarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.