Şimdi Ara

COROLLA mı ASTRA mı ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, uzun süren araştırmalarımdan sonra iki model arasında kaldım, aynı segment değil diyebilirsiniz ama karar varmeme yardım ederseniz sevinirim.

    1. Corolla 1.6 Elegant A/T; 124HP
    2. Yeni Astra 1.4 Active Select; 140HP

    Aracı 4 kişilik ailemize aile arabası olarak alacağım.
    Corolla'da yok yok, konfor ve diğer tüm özelliklerde önde; ama astra'da ise daha küçük ama daha güçlü bir motor var, yakıtı da daha tasarruflu.
    Ayrıca Corolla için astraya göre 5.000 tl fazla ödemem gerek. ancak yıllarca kullanacağım aracı alırken gerekirse 5.000 daha fazla kredi çekerim, yeterki sonradan pişman olmayayım.

    neyse, kullananlardan biraz yorum ve tavsiye alabilir miyim?



  • Corollanın yenısı cıkıcak seneye ben astra diyorum.Uzun süre kullanacaksınız zaten yeni bir model almanız daha iyi olur.
  • başka yorum yok sanırım.
    teşekkürler MustafaEmre415.
  • Evet kasa bir yıl sonra Corollada değişecek ancak motor farkı hiç yazılmamış..Biri atmosferik 16 Valf VVTİ 125 hp motor Corollada mevcut..AURİS ve AVENSİS alırsanız 132 Beygir..Yıllarca kullan . Saat gibi çalışır ,diğeri OPEL turbo motor. Başka türlü 1400 cc 140 beygir nasıl olacak ?.Ömür konusu kullanıcıya bağlı..Bu arada Corolla yarım otomotik vites pek tutulmadı oda bir bilgi olsun.Corolla TAM OTOMOTİK lerde ve manuel viteslerde asla şikayet yok....Karar sizin..Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 13 Mart 2012; 15:19:08 >
  • corolla al arkadaşım eski kasaları bile peynir ekmek gibi gidiyor. yeni kasa gelse de toyota etkilenmez bundan, eski toyota sollar bile hala tutuluyor. bende de 2010 model corolla tam otomatik elegant var ihtiyaçtan satıyorum ilgilenirsen bakarsın baktırırsın beğenirsen alırsın arabanın rengi gümüş gri 66000 de bütün bakımları yetkili serviste yapılmış.
  • Bütçe müsaitse AURİS te çok güzel bir seçenek.1600 cc 16 vvti..132 HP normal atmosferik motor...Saat gibi çalışıyor..
  • Yukarıda sözü geçen ve hepsi birbirinden güzel araçlardan herhangi birini alırsanız en çok yakıtlarından şikayetçi olursun.Bunlarda ekonomi,tork,beygirin bir arada bulunduğu tek araba VW golf 1.4 tsi 122 beygir olan arabadır.Ortalamada 1 lt az yakar diğerlerinden.Toyota beygirlidir ama ne yapayım ben üst devirlerde gelen beygirin gücünü.Astra ve Golf'ün ortalama yakıt değerlerini biliyorum kesinlikle Golf diyorum.Turbolu araçla gelen 200nm tork müthiş bir şeydir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silistreli -- 25 Mart 2012; 21:09:21 >
  • Aynen ben de aynı ikilemdeyim 4 kişik aileyiz, ama sonuçta araba genelde bende olacak :) corolla-astra-focus arasında kaldım. Bizim için tüm mantıklı yollar corollayı gösteriyor. Ama sanırım ben mantığım ile hareket edemeyeceğim ve astra alacağım. Bence golfe hiç bakma motoru dışında çok geride kaldı tasarımı, yeni astra mükemmel gözüküyor içi -dışı süper. sadece turbo motor sorun çıkartırmı onu düşünüyorum bir de bagaj hacmi küçük bizim gibi ailelere ..
  • bu arada benim yaşadığım ikilem değil, üçlem olmuş corolla-astra-focus
  • Şu 2 açıdan Corolla, tecrübeyle sabittir:

    1) Astra 10000 km'de bakım istiyor ve asgari maliyeti 450 tl. Toyota'da Corolla'nın üst modeli Avensis'i bile 15000 km'den önce bakıma çağırmadıkları gibi 300 tl gibi bir ücret ve yoğun ilgi ile bakıyorlar.

    2) Corolla'larda benzin tüketimi Astra'dan daha hesaplı. Şehir içinde 8 lt'yi görmedim, Astra'nın şehir dışı 7,5 lt'nin üzerine çıkıyor. Tabi dizel alırsan iş değişir malum.

    Hayırlı günler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence seçeneklere focusuda ekleyebilirsin . corolla kasa değiştireceği için almak mantıklı olmaz.
  • astra'dan inip corollaya bindim. henüz 1 hafta oldu. kafamda hala astra var ama corolla'nında Allah'ı var çok iyi arabaymış. ama şunu söylüyüm her arabaya niyetlenişimde ilk tercihim opel olacaktır. ama şunu dikkate almanı isterimki; eğer küçük şehirde yaşıyorsan astra alma. sorun verdiğinde problemi bulacak usta bulamazsın ve parça fiyatları çok pahalı.

    opeller toyotaya göre çok dinamik ve güçlü arabalar. fakat opel sanayi görmesin yeterki daha başını alamazsın. başıma geldi. toyotaya sanayi düşmanı diyoalar ama daha yeni corollacı olduk. ilerleyen zamanda yorum yapabilrim ancak.
  • astra yı alman daha mantıklı yakıttan tasaruflu bence
  • Turbo beslemeli bir benzinli motor atmosferik motora gore herzaman fazla yakar.. Silindur hacmini dusurerek arayi kapatmaya calisiyolar fakat 1.4 turbo 1.6 atmosferikle ayni yakar hatta gecebilir.. Simdi birde kullanilan sistemlere bakmak lazim.. Toyota yillardir kullandigi ve sorunsuzlugunu percinlemis dual vvti 124 hp motor kullanir corollada.. Auris verso ve avensis te ise 132 hp valvematic denilen cidden super bir subap sistemi kullanir.. Turbo denen olay cidden yeri geldigin tam bir bas belasi olabiliyor.. Ucuz bir malzeme degil bunu unutmayin.. En ucuzu orjinal parca olarak 2500 tl den baslar.. Honda ve toyota bilerek turbo motorlara gecmediler.. Birde euro4 standartlari geregi motorlara takilan EGR sistemleri vardir.. Toyota nin benzinli motorlarinda egr sistemi yoktur! Bu sistemin geregini gelismis subap sistemi ve kontrol sistemleri ile gerceklestirir.. Opel de calisirken en cok cektigim sikinti egr valflerinin kurum veya baska sebeple bozulmasi idi.. Toyota da boyle bir durum yok.. Bu arada yolda egr valfin bozulursaarac stop eder
    Yani bir cik seyi degerlendirmen gerek.. Birde degismez bir gercek daha var satis sonrasinda alabilecegin en iyi hizmet dunya uzerinde sadece Toyota da vardir.. Yillardir musteri memnuniyetinde 1. Siradadir..
    Bende 1.6 valvematic auris var.. 1300 km lik bir yolda ortalama 5.7 litre yaktim.. Gerisini sen dusun 100 km si sehir ici..
    Corolla gibi bir arac hicbir zman pisman etmez sahibini gonul rahatligiyla alabilirsin.. Yeni kasasi gelsede deger kaybetmez..
    Tercihin hayirli olsun.. Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.