Şimdi Ara

Corsair Garanti ve Iade Sureci sirasinda yasadigim sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Haziran 2019'da indirimle birlikte satin aldigim Corsair HS50 urunum gectigimiz hafta surucu ve kafa bandinin kesisim yerinden kirildi. Urunun garantisi devam ettigi icin Bogazici Bilisim'e urunu gonderdim. Iki hafta sonra urunumle alakali bir geri donus saglamadiklari icin kendim arama gerceklestirdim. Urunun su an icin tedarigi olmadigindan dolayi para iadesi yapacaklarini dile getirdiler. Urunu Trendyol'da QP Bilisim magazasindan 279₺'ye satin almistim. Para iadesi yaptiklari taktirde o fiyata su anki dolar kuru yuzunden herhangi bir emsal teskil edecek kulaklik satin alamayacagimi dile getirdim ve yapacaklari bir sey olmadigini soylediler.

    HS50'yi alirken fiyat bandi 270-300₺ skalasindaydi ve HS60 (Ses karti olan model) arasinda 50₺'lik bir fiyat farki vardi. Su an gidip HS60 almaya kalktigimda 450-500₺ ekstra butce ayirmam gerekecek. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacim var, yardimci olursaniz sevinirim.



  • Tüketici haklarına başvurmakta fayda var. Para iadesi gibi yeni ürün ile değişim de hakkınız. Bir arkadaşım jbl kulaklık almıştı kulaklığın üretimi bittiği için üst modeli ile değiştirmek zorunda kalmışlardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.