Şimdi Ara

COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI (207. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.157
Cevap
436
Favori
478.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Cosiri 5.5 lt almistim.2 yil doldu, ancak bir takim sikintilar yasadim once seeptte cizilmeler oldu diye kaplama yaptirmka uzere seepti gebzeye yolladim ve hurdayaa cikardilarve sepetsiz kaldim yanlis hatirlamiyorsam 1 yildir sepetsiz kullaniyordum izgara ile birlikte ensonda gecen hafta alt hazne uzerindeki plastik kapak koptu ve montesi mumkun degil ama herseye ragmen dermeçatma kullaniyorum 😊 ancak tabi biraz zorlaniyorum simdi makinayi yenikemek istiyorum aslinda servis olmamasindan dolayi cosori almma diyordum ama dualblaze dikkatimi cekti kullnaicilara sorum olacak rezistans kismi acikmi temizligi zormu,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kızım_Aleynam K kullanıcısına yanıt
    Yukarıda linkini paylaştığım ürünü alıp rezistans kısmını koruyabilirsin. Ayrıca ara sıra haznesine su, sirke, limon karışımı koyup çalıştırırsan buharlaşan o karışım üst kısımdaki rezistansın üstünde oluşabilecek yağları yumuşatıyor. Ondan sonra biz bezle temizliğini kolayca yapabilirsin. Linkini paylaştığım ürün üst rezistans kısmın normale oranla daha az ve daha geç kirlenmesine sebep oluyor. Alt rezistans zaten hiç kirlenmemekte.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

    Görüştüm ve pahalı olan ürünü iade edip tekrar sipariş vermem gerektiğini söylediler, iade kabulünde bi sorun olacağını sanmıyorum ama insan ister istemez bi garipsiyor durumu, şimdi iadenin sonuçlanmasını bekliyorum sonra tekrar sipariş geçeceğim

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Cihazın zorlanmasına veya rezistansın zarar görmesine sebep olur mu sizce?

  • WTFast W kullanıcısına yanıt
    Biz aylardır kullanıyoruz zorlanma veya zarar görme durumu olmadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu tür cihazlara çok yabancıyım. Almışken en iyisini, en sorunsuzu almak uzun süreli bir kullanım hedefindeyim. Tek yaşıyorum ama ara 3-4 kişilikte yemek yapabiliyorum. Bu cihazlara yabancı olduğumdan bir kaç sorum var.

    1- 6.4 lt olan cihaz en gelişmiş cihaz sanırım bu marka için, almışken onu almak daha mantıklı olur mu? Piyasada Philips çok fazla cihazı var bu ürünün Philips ürünlerinden eksisi var mıdır?

    2- temizlik zor mu? 6.4 için konuşursak 2 adet ısıtıcı var bu ısıtıcılar yağlandırsa temizlemek ne kadar zor oluyor.

    3- Tepsi teflon kaplama sanırım, okuduğuma göre yorumlarda onun çizildiği bahsedilmiş. Borcam kullanılabilir mi yoksa silikon alıp onu mu kullanmak daha mantıklı.

    4- pilav ve sulu yemek yapılabiliyor mu bu ürünlerde.

    5-bu markaya Amazon’da görerek araştıyorum. Marka kalitesi,
    Garantisi, malzeme kalitesi ve kullanım ömrü Philips seviyesinde midir.

    Bugün yarın sipariş vermek istiyorum. Şu anda Amazon’da bir miktar indirim var sanırım 6.4 lt cihaz için. (6500TL–>5800TL)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Marmarali M kullanıcısına yanıt

    1-Philips son çıkan modellerine göre 1-2 eksiyi var. Philips yeni çıkan bir modelinde et gibi ürünlerin iç ısısını ölçen termometre var. Ete çubuğunu saplıyorsun içi kaç derece olsun istiyorsan ona ayarlıyorsun. O ısıya gelince cihaz pişirmeyi durduruyor. Kendiliğinden rezistans koruyucusu var.


    Ama ürünün fiyatı yüksek. 6.4 Lt Cosori 5 bin TL filanken onun fiyatı 8 bin TL idi.


    2-Temizliği Philips modellere göre daha kolay. Philips modelerinin çoğunda temizlemek ayrı bir dert bu konuda çok fazla şikayet okuyabilirsiniz. Zaten sırf o sebeple biz Philips almadık. Temizlik konusunda ısıtıcılardan sadece birine dikkat etmeniz gerekiyor çünkütabandaki kısmın üstüne yemeği içinde pişireceğiniz hazneyi koyacağınız o kapanıyor. Doğal olarak asla kirlenmiyor. Üst hazne için önceki bir yorumunda paylaştığım amazon linkin den koruyucu ürünü alırsanız rezistans %70 daha az kirlenmekte. O kısımdaki az kiri de temizlemek kolay. Pişirme kabının içine su, sirke, limon (isteye bağlı çok az sıvı temizlik ürünü) koyup 20-30 dakika yemek pişirir gibi işlem yapıyorsun. O buharlaşan su rezistansın üzerine oluşan kiri yumuşatıyor. Sonra hafif nemli bir bezle sildin mi temizlenmiş olur.


    3-Hazne kısmı bir çok marka ve modelde teflon yani Philips de alsanız teflon olacak. İçinde silikon, borcam veya metal vb başka kaplar kullanabilirsiniz sorun olmaz.


    4-Pilav denemedik ama yapanlar vardır. Sulu yemek denemedik ama sıkıntı olmaz. Tek dikkat etmeniz gereken husus patates kızartması yapacaksanız tencere de kullandığınız miktarlarda yağ kesinlikle kullanmayın. Zaten bu konuda uyarı var kitapçığında.


    Cosori ülkemiz de maalesef servisi yok onu bilin. Bozulma gibi durumda kullanıcı hatası yoksa amazon değişim veya ücret iadesi yapıyor. Servis olmadığı için onarım yedek parça maalesef yok.


    Çift rezistans olması bazı konularda çok büyük avantaj. Börek ve kek gibi ürünlerin altı gayet güzel pişiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 15 Mart 2024; 20:19:1 >




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam cevabınız için. siparişi verdim bakalım, pazartesi gelecek görünüyor.


    limon, sirke, su, ve deterjan ile ilk geldiğinde kullanmadan önce de bir temizlik mantıklı olur mu? Bazı arkadaşlar koku demişler, onu engellemiş olur mu ?


    Uzun süreli kullanabileceğim bir ürün olur insallah.


    Sizin linkini verdiğiniz üründe 6,4 lt için yazmıyor tam oluyor mu bu ürüne


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmarali M kullanıcısına yanıt
    Oluyor. 5.4 olanı vardı hatta sayfasında 6.4 ile uyumlu deniyordu onu almıştık onu cihazın içine hiç sokamadık. Geri gönderdik link de görünen boyutta olanı aldık onu kullanıyoruz. İlk kullanımdan önce Limon,sirke ve su karışımı hazırlayıp çalıştırın. Önce 45 dakika sonra limo parçalarının durumuna bakıp 30 dakika daha en sonra 15 dakika daha. Sonra kabı güzelce yıkayın. Bu arada kokuyu %100 değil ama %70 azaltacak. O plastik kokusunun geçmesi 2 hafta sürebiliyor. Bir de bu koku olayı Airy Fry genelinde olan bir durum o sebeple içiniz rahat olsun. Bu arada ortama yayılan plastik kokusu konusunda bunu diyorum. Limon,sirke ve su karışımı ile yaptığımız işlem sonrası pişen ürüne koku sinme olayı %100 engellenmiş oluyor. Zaten bu cihazlarda yapılan en büyük şikayet plastik kokusunun yemeklere sinme mevzusu ki bu işlem sonrası yemeğe koku kesinlikle sinmiyor.

    Bu arada size bir önemli tavsiyem olacak zeytin yağı veya ayçiçek yağı ile içinde patates kızartması, biber ve patlıcan kızartması gibi şeyler de yapacaksanız mutlaka fıs fıs'lı yağdanlık alıp onu kullanın. Kaşıkla filan yağ koyunca pişen şeyler yumuşayabiliyor. Fıs fıs ile yağ fışkırtarak sebzeleri ıslatıp pişirirken daha iyi sonuç alıyorsun. Patatesler daha çıtır oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 16 Mart 2024; 12:13:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba. Henüz 1 yıldır kullandığım cosori marka 5,5 lt xxl ürünüm durduk yere elektrik almamaya başladı.

    Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Çözümü nedir? Ya da cosori müşteri hizmetlerine nasıl ulaşabilirim?

    Konuyla ilgili amazon yardımcı olamadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Oncelikle cvp verdiginiz icin tesekkurler, yukardada bahsettigim gibi 5.5 lt cosori 2 yilda dagildi niyetim.tekrar cosori almak size bir kac soru daha sormak istiyirum yanlis okumadiysam siz daha once cosori 5.5 lt olani kullandiniz onunla kiyaslayacak bu makinanon artilari nelerdir, aradaki fark 3bin fazla odemeye deger mi acaba bikac gune siparis verecegim yardimci olursaniz sevinirim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kızım_Aleynam K kullanıcısına yanıt
    Sanırım yanlış anlaşılma olmuş 5.5 Cosori kullanmadık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    yanlis anlamisim demekki 😊

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hosunuza gitmeyen bir ozelligi var mi acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    temizleme işini çok iyi anladım gelsin uygulayacağım direk.


    Sizin bahsettiğiniz ürün bu sanırım.


    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BX3SVZWQ?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_CPG21VTXPPKNP3H9650R


    fısfıs yağdanlık almayı bende istiyorum. Sizin kullandığınız önerdiğiniz bir ürün var mı?


    bu arada silikon kaplar veya kap setleri var Amazon’da sizin kullandığınız 6.4 lt büyüklüğü uyumlu aksesuarlar var mı. Onlardan da almak gerekebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Marmarali M kullanıcısına yanıt
    Evet ürün bu. Şuan satışta olan 4.7 L yerine öncesinde 5.7 L almıştık o büyük gelmişti geri gönderip 4.7 L olanı aldık onu kullanıyoruz. Aslında iki boy arasında bir değer de boy olan bir modeli olsaydı çok daha iyi olurdu ama 4.7 olanda iş görüyor. Yağdanlık konusunda bir öneri yapamayacağım çünkü ucuz model tercih etti annem oda kısa sürede bozuldu. Daha sonra migros dan aldı bir tane o iyiydi ama geçenler de şişenin altı sanki lazer ile kesilmiş gibi kusursuz bir şekilde kırıldı çöp oldu ürün. Şuan başka bir ürün kullanıyoruz ama onuda 2 haftadır kullanıyoruz. Paraya kıyıp daha kaliteli bir fıs fıs yağdanlık almak lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Döndük dolaştik yine cosori aldik 😊 cosori dualblaze , 5.5 lt cosorinin kapasitesinden fark gormedim haznesi sadece yukseklik olarak daha fazla, ancak dıs plastik malzemesi ve hazne kalitesi 5.5 lt lige gore dah kaliteli duruyor, esim hazneyi kucuk gorunce oncekinden farki yok hatta daha kucuk gibi neden 3 bin lira daha fazla para verdik dedi, bakalim.insallah bu sefer uzun.omurlu olur,...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Ürün geldi hocam dediğin gibi limon, sirke, su ile önce 45 dk sonra 30 dk sonra da 15 dk çalıştırdım. Ve temizledim.


    Sonra kanat - sebze - patates karışımı yaptım. Tavuk modunu sectim 15 dk tavuklar üstten pisti iyice çok doldurdum sanırım. patates ve sebzeler o kadar pişmedi 10 dk daha çalıştırdım yine patates ve sebzeler de dirilik vardı. 10 dk daha tavukları ve ters çevirdim pişirdim. Hafif dirilik kaldı patateslerde ama genel olarak hepsi pişti. İlk deneyimi de yapmış olduk. Bu üründe alt ızgara var ama alt taraf üst taraf gibi tavuk modunda çalışmıyor sanki ya da hiç mi çalışmıyor. Bir kontrol edeceğim üstten tavuklar yanma seviyesinde pişerken alt taraf pişmemiş hiç.


    çevirmeye gerek yok diyor ama alt bu kadar cansız çalışıyor ise çevirmek/sallamak şart olacak


    dedigin koruyucu aparat alacağım hocam bir de yağlık yorumları hep ortada memnun olan kadar da olmayan var. Bakalım seçeceğim bir tane daha ondan.


    slikon kap yada Borcam alacağım temizlik daha kolay olacaktır o şekilde diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pn2121 kullanıcısına yanıt

    Kendi sorumu cevaplayayım.

    Ürünün Türkiye'de servisi olmaması nedeniyle Amazon müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim.

    Önce Türkiye'de servise vermeniz gerekiyor ve iade için DOA belgesi şart dediler.

    Ancak Türkiye'de servisi olmadığını söyleyince ve müşteri temsilcisi kendisi de bakıp durumu teyit edince iade talebi oluşturdu.

    Ürünü kutuladık, kutunun içine durumu anlatan bir de not yazdım.

    Salı günü eve gelen kargocu ile iade etmiştim.

    Bugün param hesabıma geri yattı.


    Ben aldığımda ürün 3600'dü, şu an 2700 TL.


    Yeniden alıp almama konusunda kararsızım.

  • Marmarali M kullanıcısına yanıt
    Çok doldurulduğu için bir de tavuk modunda pişirdiğiniz için patates de sorun olmuş olabilir. Bir de aynı anda farklı tür ürün pişirmek bu tür cihazlarda pek iyi sonuç vermeyebilmekte. Tavuk gibi ürünlerde altınında iyi pişmesi için çevirmek gerekebilir. Patates, hamur işi gibi ürünlerde alt rezistans daha başarılı sonuç veriyor. Bir de Tavuk ürünlerini çevirmeden pişirmek için pişirme süresini ona göre ayarlamak gerekebilir. Bir de şu var. Biz Türkler Tavuk gibi ürünlerin üstü çok az kızardığı zaman bunu yeterli buluyoruz malum. Yabancılar ise çok daha fazla kızartıyorlar. Abd ve Avrupaları yemek videoları izlerseniz ne tür cihazda pişirirlerse pişirsinler tavukların üstü baya koyu renkte kızarmış halde görünür. Air Fry cihazlarda da öyle pişiriyorlar. Üst o derece pişince altı zaten pişer. Biz öyle pişiren bir toplum olmadığımız için altını çevirmek zorunda kalabiliyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.