Şimdi Ara

Çözemediğim ''Motor İkaz Işığı''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba İçinden Çıkamadığım Bir Durum Var.

    Aracım Honda Civic VTEC 2 2002 Model.

    Aracı Alalı 1.5 Hafta Kadar Oldu.Şehir Dışı Aldım.Getirdim.Herhangi Bir Problemi Yoktu.

    Ankaraya Getirdim Şanzumandan Ufak Bir Ses Geliyordu Yaptırdım.Bilya Değişti İçinden.Ayrıca Subap Ayarı Yaptırdım.

    Aracı Teslim Aldım Yolda Eve Dönerken Turuncu Motor İkaz Lambası Yandı.Çektim Sağa Aradım.

    -Subap Ayarından Sonra LPG Li Araçlarda Gaz Ayarı Bozulur.Ayar Yaptır.Düzelir Dediler. ( Bu Arada Aracın Gidişince Vb. Hiç Bir Sorun Yok. )

    Velhasıl Götürdüm 5 Dk Bilgisayar Bağladı Ayar Yaptı.2 Gün Kadar Bindim Bakalım Gidecekmi Diye.Işık Söndü...Bir Gün Sonra Yeniden Yandı.

    Götürdüm Farklı Bir Yerde Bilgisayara Bağlattım Sorun Nedir Bakalım Diye.Aşağıda Paylaşacağım.
    -Fakir Yakıt, Birde EPS Başlığı Altında 2 Hata Verdi. ( EPS Işığı Kontağı İlk Çevirmede Yanıyor.Çalıştırınca Sönüyor. ( Yani Sürekli Yanan Bir EPS Işığı Yok.Geçici Arızadır.Yanmıyorsa Sürekli Birşey Yoktur Dediler. )

    Sildirdim Hataları Dedim Heralde Yapamadılar Gaz Ayarını.. Bir Yer Daha Buldum Atiker Servisi Götürdüm Baktı Oda Yaptı Ayar. Zaten Hatayı Sildirmiştim.Bir Gün Sonra Tekrar Yandı :)

    Dönüp Dolaşıp LPG Ye Çıkıyor Yollar.Götürdüm Bilgisayara Gene Fakir Yakıt EPS Hataları Çıktı.Bu Sefer Dedilerki Senin Arabana AFR Ayarı ( Olması Lazım ) Yapılacak O Zaman Yakmaz. Onuda LPG Ciler Yapıyormuş Farklı Olarak Durduğu Yerde Değil Haraket Halindeyken Ayarlıyor.Götürdüm Yaptırdım.Gene Yandı.

    Şimdi Arkadaşlar Araçta Bilinen. Altta Egsozda Takılı Konvertör Orijinal Değil Çin Veya Uyumlu Başka Birşey Takmışlar Muayeneden Geçsin Diye.

    Birkaç Kişi Enjektörlerde Nozzle Larda Sorun Olabilir Dedi.AFR Ayarı Yaptırırken Sordum.Sorun Varsa Zaten Bişgisayarda Çıkar Dedi.Bişe Çıkmadı..

    Birkaç Kişi Oksijen Sensörü Dedi Gaz Kuru Yakıt Ne Yaparsan Sönmez Gene Yanar Diyor Ki Ben Buna İnanmıyorum Önceki Aracım Hyundai Accent Sıralıydı Oda Atikerdi Be Motor İkaz Lambası Yakmıyordu Ondada Oksijen Sensörü Vardı..

    EPS Verdiği Hata Aklıma Geldi.Sordum Biri EPS Hatası Motor İkaz Yakmaz EPS Yakar Dedi.

    Şuan Eminim 3.Kez Bilgisayara Sokayım Gene Fakir Yakıt Uyarısı Verecek.Sanki Araba Gaz Ayarını Kabul Etmiyor, Yemiyor Gibi Resmen. Yada Benimle Dalga Geçiyor.

    Bana Bir Yol Gösterecek Bilgisi Olan Varsa Gece Gündüz Dua Edecem.

    EK 1 : Arkadaşlar Arıza Kodlarından Biri (P0420) Katizör Sistemi Arızası Belirtisi Araştırmam Sonucu Motor İkaz Işığı Yakıyormuş.Benim Araçta Dediğim Gibi Çin Malı Birşey Takılmış Sanırım Ya Bu Katalizörden Yada Katalizörün Başında Sonunda Oksijen Sensörü Varmış Onlar Arızalı Sanırım...

    Çözemediğim ''Motor İkaz Işığı''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canerylmz68 -- 14 Ağustos 2022; 0:43:38 >







  • subap ayarına baktırdınız mı tekrar? orada da bir yanlışlık olmuş olabilir gibi geldi bana. birde LPGyi elemek için bir süre benzinde kullanmayı denerdim ben olsam.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Subap Ayarına Tekrar Baktırmadım.Benzindede Kullanmayı Denemedim Hocam.Yarın İtibariyle Benzinde Deneyeceğim.Katalizör Olayı Mantıklı Geldi Bana.Çünki Daha Önceki Arkadaş Hem Muayeneden Geçsin Diye Orj Olmayan Bir Katalizör Taktırmış.Hemde Ses Yapsın Diye Orta Susturucuyu Söktürüp Düz Boru Taktırmış.Ben Boruyu İptal Ettirip Susturucu Taktırdım Tekrar.Ancak Şöyle Birşey Var Aracı Aldığımda Bu Lamba Yanmıyordu.Zaten Getirir Getirmez Sanayiye Soktum Binmedim( Ya Arıza Silinmişti Yada Gerçekten Yoktu Arıza Subap Ayarından Sonra Oldu...) Malesef Ki Net Birşey Yok Muallakta Herşey.İmsanın Canını Sıkanda Bu Zaten :/
  • Hondalarda kronik sanırım 2008 civic FD6 vardı lpgli ne yaptıysam çözüm bulamadım. Muhtemelen lpg düzgün takılmayınca bu tarz muhabbetler dönüyor o aracı öyle sattım gitti.(Arabada bir sorun olmadı motor açısından.)

  • nozzle ölçümünü bilgisayar karar verirse işimiz var. usta kendi karar verecek hesabı kitabı var.

    regülatörden veririm basıncı 1.6 motora 1.5mm nozzle takarım program nozzle doğru gösterir. alayı yalan dolan.


    hata kodlarına baktım baya baya fakir karışım. afr ci ayar yaptığını da iddia ediyorsa farklı bir sıkıntı var. lpg kiti nedir tam olarak bu arada? ona göre çözüm adımlarına karar verelim.

  • pithos kullanıcısına yanıt
    Anladım Hocam Araba Lpf Ayarı Kabul Etmiyor Sanki Tesisatıda Yeniden Kurdursak Bir Ton Para Işığın Yanmasıda Ayrı Bir Dert Bilemiyorum Ne Yapacam Benim Aracında Motoru Gayet İyi Durumda
  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Atiker Sıralı Sistem.Hocam 2 Farklı Yerde Lpg Ayarı Yaptırdım 2 Yerde Kaputu Açıp Bağlantı Kablosunu Takıp 3 5 Dakka Bişeler Yapıp Tamam Dediler.Her Biri Bir Önceki Yapamamış Abi Diyor. :) Yani Şöyle Bir Enjektöre Bakayım Falan Yok.AFR Ci Arkadaş Otonomi Mühendisiymiş Kurdu Sistemini Yolda Son Gaz Bastırdı Benzin Tarafındada Sıkıntı Vardı Hallettim Dedi.Ben Nozzle Özellikle Sordum LPG Ciye Varsa Sorun AFR Testinde Çıkar Dedi Artık Başondanmı Savdı Bilemiyorum
  • Abiler Şimdi Fakir Yakıtın Nedeni Yanma Odasına Az Yakıt Gelmesidir Değil Mi ? Motor Kısmındaki 2 Adet Oksijen Sensörü Var Alt Egsoz Tarafındada 1 Veya 2 Tane Olması Lazım.Oksijen Sensörlerinden Biri Veya Bir Kaçı Arızalıysa ( Bildiğim Kadarıyla Bu Sensörler Kolay Arızalanıyor ) ECU Ya Yanlış Bilgi Gönderiyorsa Özellikle Alttaki Katalizörün Önünde Olan Sensör Bu İşi Yapıyormuş.Yanlış Bilgi Alan Ecu Da Az Yakıt Gönderiyor Olabilir Mi ?
  • Canerylmz68 C kullanıcısına yanıt
    LPG berbat bir şey. Benzinle arasında bu kadar yüksek fiyat farkı olmasa asla LPG kullanmam. Benzinde yağ gibi giden araç LPG’de arıza ışığı yakıyor. Bu hafta düzgün bir LPG ustası bulabilirsem afr ayarı yaptırmayı düşünüyorum. PSA ve Opel grubu araçlarda ayrıca LPG uyumu iyi değil. LPG için en iyisi Toyota sanıyorum. Fiat’ın arabalarının da genelde LPGye uyumu iyi.
  • Katılıyorum Hocam Ama Şu Zamanda Dediğiniz Gibi Benzinde Araca Binmek Çok Zor.Sizdedemi Motor İkaz Yakıyor ? Ben AFR Testi Yaptırdım Ama Sorun Geçmedi. Artık Yapamadılarmı Yoksa Başka Bir Sorun Mu Var Bilemiyorum.Her Gün 200 300 Veriyoruz Bakalım Nereye Kadar..
  • Evet bende de motor ikaz ışığı yakıyor LPG’de bindiğim zaman. O sebeple son 300 km’dir benzinde kullanıyorum. Motor kendini korumaya alıyor LPG’de kullanınca, devirlenmiyor çok yavaş gidiyor. Bende atmosferik 2005 model Citroen var. PSA grubu araçların LPG uyumu iyi değil.
  • Ben Henüz Benzinde Denemedim Bugün Deneyeceğim Ama İllaki Vardır Bir Çözümü Hocam Yani Piyasada Milyon Tane Citeöen Var Hepsindemi Yakıyor Sonuçta ?
  • Çare; lpgden kurtulmak. 4 sene kullandıktan sonra dizele döndüm. Gürültüsü, bakım vs pahalılığı, arıza durumu korkusu olsa da lpgnin sorunları yanında devede kulak hissettiriyor. Ya hiç lpg takılmamış alıp kendin takacaksın ya da hiç lpg işine bulaşmayacaksın.
  • Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız Candan Mühendislik var Anadolu yakasında oraya da gösterebilirsiniz. Ben Accent kullanıyorum LPG li 2014 araca takıldı şimdiye kadar hiç arıza ışığı yanmadı. Yılda 1 defa oraya götürür LPG bakımı yapıyorum sadece
  • Geçmiş olsun. Her kelimenin ilk harfini büyük görmekten konuya odaklanamadım kusura bakmayın. Neden böyle yazıyorsunuz?
  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt
    Abim İyi Hoş Diyorsunda Dizelde Korkutuyor İnsanı Bakımı Falan Değil Motordo Bir Sıkıntı Olsa Kurtaramazsın Bile...Birde Artık Bu Şartlarda 100 150 Binde Dizel Nerden Buluyorsun.. 250 Bin Lira Verecenki Ancak 250 Binde Bi Dizel Hyundai Falan Alabilesin.
  • ozelllll O kullanıcısına yanıt
    Ankarada Yaşıyorum Hocam Bu LPG Cileri Ben Anlamadım Adamlar Rahat Müşteri Gelsin Bilgisayarı Bağlayayım 2 3 Yalandan Tıkllıyım 50 Lira Alıyım Modundalar
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    Bir nedeni yok alışkanlık hocam bu kadar etkileyeceğini düşünmemiitim :)
  • Canerylmz68 C kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.