Şimdi Ara

Çözemediğim ''Motor İkaz Işığı'' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Önce arabanı Benzinde düzgün bir şekilde ayarla. Araç benzinde 14.7 cıvarı çalışacak. İlk hedefin bu. Bu tutuyorsa, LPG ayarını düzgün bilen biri tarafından AFR cihazı ile yapılacak.



    Tüm lpg sistemeleri, benzin değerleri üzerinden çalışır, kendi kafasına göre çalışabilecek kadar akıllı bir LPG sistmi yok (custom ecu yaptırmadıysan) dolayısı ile sıralı sistemlerde düzgün çalışma isteniyorsa, düzgün benzin sistemi olacak, daha sonra bunu referans alan LPG sistemi çalışacak.


    Bizim ustalar, elektrik hele hele elektronikten anlamaz. O yüzden başından savar veya paran varsa ve yeteri kadar saf san tek tek parçaları sana değiştiriler. Çünkü bir teşhis koyabilecek bilgileri yok.


    Sensör için taktırdığın parça ne yapıyor bilmiyorum, arabanın sıkıbntısız çalışması LPG de sorun çıkarmıyacağı anlamına gelmez. AFR saati olan bir yere götürüp LPG de değer al. 14.0 dan daha zengine giderse yani daha da düşerse, arabaya yüklendiğinde hele bu sıcaklarda sorun çıkarma ihtimali doğar, japon olsa bile.





  • Canerylmz68 C kullanıcısına yanıt

    arıza yakınca çekişte düşüklük tekleme şu bu yoksa biraz müdahale etmeyin. satan adamla konuşmak lazım onda da varmıydı acaba bu dert yoksa sanayiye götürünce mi oldu onu anlamak lazım . oksiyen sensörü kolay sökülen bişey. benim garajım kanalında söküp temizlemesi gösteriliyor ben takip ediyorum o arkadaşı . onun haricinde honda gruplarında takılın. genelde facebook grupları oluyor . forumları vardır illaki orada bi takılın . derdini anlayan illaki olur . sağa sola para yedirmeyin bence. hallolacak bişey olsa şimdiye düzelirdi.

  • Tasarruf amaçlı aldım zaten arabayı. Kullanım şeklim de artık ona göre. Henüz 120km/h üzerine hiç çıkmadım örneğin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kimse yazmamış lastikten yapıyor motor ikaz ışığı. Yazın sıcaklardan dolayı yanıyor su tutun lastiklere düzelmesi lazım eğer düzelmezse lastikçiye gidip lastiklere hava bastırın yada havasını azaltıp dengeye getirin.

  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Hocam Önceki Lastikler Çok Kötüydü Rpt Balans Yaptırdım Havalarında Bir Sorun Förmedim Zaten 2 Gün Öncede Bringston Taktırdım Sıfır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Araçta Tekleme Gitmeme Sorunu Falan Yok Hocam Dün Rahat Rahat 180 Bastım. En Son Katalizör Mantıklı Geldi Onuda Götürdüm İyi Bişe Takmak Lazım Dedi Katalizörcü..Üzerinde İdareten Bi Üniversal Var.2500 Liralık Bi Katalizör Önerdi.Çift Sensörlülere Bunları Takıyorlarmış %99 Söndürür Dedi.Ama Oksijen Sensör Yanıltıcısı Daha Uygun Olduğu İçin Önce Bi Onu Deniyim Dedim.Arızayı Sildi.Benzinde Bin Biraz Dedi Sonra LPG Al Yakmaz Yakarsa Gel Ya Katalizörü Değiştirek Yada Göstergeden Işığı Kapatak Görmezsin Dedi.Ama Sensörlerinde Sorun Yok Dedi Olsa Anında Yakar Lambayı Seninki 2 3 Gün Sonra Yanıyor Katalizörden Bu Dedi Katalizör Sıra 1 Motor Kısmındaki Sensör Dedi Bakalım Deniyecem Şimsilik Benzindeyim Araba Gayet İyi Gidişi Çalışması Falan.Işıkta Yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 gün önce bir lpg ciye götürdüm otonomi mühendisi bir arkadaş afr ayarını yaptı benzin tarafındada sorun olduğunu onuda ayarladığını söyledi eğer lamba yakarsa başka bir sorundandır dedi.ki 1 gün sonra gene lamba yandı.benim anlamadığım 2 kere farklı yerlere 2 gün arayla bilgisayarlı ayar yaptırdım 2 3 kere cihaza bağlattım her seferinde fakir karışım verdi sanki hiç ayarlanmamış gibi..şuan 1 2 gün benzinde kullanacam sonra lpg ye çekecem 2 günde öyşe binerim eğer yaksada yakmasada makinaya bağlatacam.bana şuan katalizör olayı mantıklı geliyor.çünkü katalizör çin malı eğer sıkıntı varsa kat içinde oksijen sensörü her defasında afr aysrıda olsa ecuya yanlış bilgi veriyor sorunun kökü ordan başlıyor bence sizce ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canerylmz68 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle aracınız hayırlı olsun.

    Afr ayarı araç durduğu yerde yapılan bir ayar değildir. Aracın yük durumuna göre ayarlanan bir yakıt haritası var.

    Bu konu hakkında piyasa maalesef bi garip. Lpg ciler pc den standart ayarı yüklüyor hata varsa siliyor gerisi tamam diyip yolluyor. Hatta lpg obd ye bağlı ise arıza lambasi yakmasın diye ayarlayanlar bile var. Arıza yaksın en azından arıza nedir bilinsin.

    Öncelikle benzinde sorun var mı, yok mu ona bakın.

    Subap ayarı yapan kişi işinde ehil midir, tavsiye üzerine mi gittiniz?

    Subap ayarında sonra aracın gidişi, sesi, harareti vs bir değişiklik hissettiniz mi?

    Arıza lambasını Lpg nin sigortasını çıkartıp bir süre benzinde binin. Bakalım tekrar yanacak mı, o önemli.

    Eğer sorun gerçekten lpg de ise netten de bulabileceğiniz bir iki adres var. Önce telefon edin sonra gidin.

    Bunlardan bazıları;

    Volkan OZTOKMAK nette arayın numarasını bulursunuz. Ankara ya randevulu geliyor. Görüşün belki yönlendirir.


    https://lpgayari.com/iletisim/


    Ankara şaşmaz da quatro garage var Bekir BAŞKAL


    Veya yakınsa;https://www.lpgkablo.com/


    Şimdiden kolay gelsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Canerylmz68 C kullanıcısına yanıt

    hocam salla o zaman ya. millete para yedirmenin alemi yok.

  • Benim araçta da LPG var 2016 montajlı, her 150 Km de 1 kez motor ışığı yanıyor, söndürüyorum. Ama benzinde hiç bir şey yok. Maalesef yüksek yakıt fiyatları yüzünden araçlara bile isteye zarar veriyoruz.

  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Değerli cevabınız için teşekkür ederim ustayı ustalıpını hiç bilmiyorum tanıdığın yeri diye gittim.baskı balata ve şanzuman İçinde Bir Kaç Bilya değişti Ve subap ayarı Yapıldı.Araç yapıldıktan sonra Gidişinde bir anarmallik Hissetmedim.Pazar Günü Katalizörcüye Gittim.oksijen sensörü Yanıltıcı taktı.Dünden beri benzinde kullanıyorum.benzinde Çalışmasında Gidişinde bir sıkıntı yok.motor İkaz lambasıda yakmadı hocam.Yarın lpg ye çekeceğim gene yakmazsa öyle devam edecem yakarsa eğer muhtemelen sensörlerden birinde arıza var ama diğer yandanda yakmasada bi makinaya bağlayıp fakir veriyormu görmek istiyorum merakımdan bahsettiğiniz yerleri değerlendireceğim çok para harcadım bu durum düzelsin diye umarım işe yarar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başka bir afr sensörü ile ölçmen lazım.


    Aracındaki yakıt, maf + oksijen sensörü vasıtası ile ayarlanır. Afr saatlerinde extradan sensör vardır. Onunla bakılması lazım.


    Yani araç üstündeki tesisatın bir noktasında sıkıntı var. Bu yüzden Başka bir sensör takımı ile kontrol edilmesi lazım. Fakir karışım gaz halindeki yakıtlarda çok sorun çıkarmaz (çok fakire düşersen gitmez zaten araç).

  • Canerylmz68 C kullanıcısına yanıt
    Çözüm bulundu mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.