Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.215
Cevap
11
Favori
389.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADASLAR SELAM. CRUZE 1.6 LS PLUS MANUEL ARACIMI GECEN HAFTA ALDIM. SHOWROOM CIKISINDA DEPOYU FULLEDIM, ÖZELLİKLE DIKKAT ETTIM AĞZINA KADAR DOLDURDUM. 1 HAFTA BOYUNCA ARACI KULLANDIM. DUN BENZIN UYARI ISIGI YANDI VE TEKRAR YINE AGZINA KADAR DOLDURDUM. LITRESI 3,28 TL DEN 55,33 LT YAKIT ICIN 175 TL ODEDIM. YAPTIGIM YOL ISE 609 KM. BUNUN 230 KMSI SEHIRLERARASI KALANI SEHIR ICI. SEHIRLER ARASI KISIMDA DUZ BIR YOL DEGIL, VIRAJLI VE RAMPALI BIR YOL. MOROTUN ACILMASI ICIN ARACA EPEY YUKLENDIM SEHIRICINDE. OZELLIKLE KALKISLARDA 3500-4000 DEVIRDEN ONCE VITES ATMADIM 1. VE 2. VITESTE. SEHIRLERARASINDA DA KARMA KULLANDIM 150'YE KADAR BASTIGIM YERDE OLDU 90 ILE GITTIGIMDE OLDU. YOL BILGISAYARI KESINLIKLE DOGRU GOSTERIYOR, BENIM HESABIMA GORE 8,94 LT YAKMIS YOL BILGISAYARIDA 9,0 GOSTERIYOR. BU ARADA KLIMADA SUREKLI ACIKTI. ELDE ETTIGIM VERILERI PAYLASMAYA DEVAM EDECEGIM...
  • öncelikle merhaba arkadaslar bende 4.ocak.2010 da chevrolet cruze aldım lS versiyon + plus paket aracta 17 '' jant kumho lastikler var ilk gün 200 tl ye silme depo doldu gittigimiz messafe 460 km falan 420 km de ısık yandı ...sonrası biraz gittik tabi sürekli şehir içi ama fazla asılmadım hep devirlerinde attırdım vitesleri 2500devir dk da falan araçtan sürüş bakımı olarak cok menmunum gerçekten helal olsun chevrolete tam bir uzun yol ve konfor aracı lakin yakıt konusu aklımı kurcalıyor ben lpg den yanada deilim aracın orjınalı neyse o olsun lakın bizim muhtar bizimle beraber cruze almıs sonradan haberimiz oldu ..... otomatik vites ve cruzelerin en fulu ne ararsan var sunrrof dahil 39 milyara gelmiş kendine ama 17'' jant yok oda benım klarım herneyse gecen babam gülerek yanıma geldı keyfi yerindeydi ... olum bu aracın yakıtı düşüormus dedi dedeim rodaj falan yok dedi nasıl dedim bizim muhtar aracı götürmüş servise cok yakıo demiş adamla pc ye baglamıslar prtogrammı ne armıslar zaten demişler ilk 2500km ilk servise kadar bilerek yapıolar falan demişler arac yeni oldugundan basmıcanızdan dolayı biraz alısma bakımından falan filan muhtarda denemiş gerçekten yakıtta düşme olmus ama perfonmasta degişen yok diyor ... aklım takıldı valla size en yakın zamanda bilgi verecegim arabamı servise götürdügümde eger dedeikeri gibiyse ilk bilgilewrimi sizinle paylasacam .......................



    I LOVE YOU CRUZE




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umpQelz -- 22 Şubat 2010; 17:31:14 >




  • kardes devirli kullanırsan yakar arac ama boşverin keyfini çıkarın süperrr bir araca biniyoruz..herkes sizi gösteriyor..adanada keyfini çıkarıyorum..bu aralar logo+plakalar karbon yaptım millet dönüp bakıyor..bırakta yaksın..715km gittim daha aracımda ışık yanmadı s.dısı s.içi de dahil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkuyakar

    50 tl'lik benzinle (3.35) karma kullanımda (çok basmadan, dikkat ederek) 190 km yol gittim.
    ort 7.4 lt gösterdi bilgisayar. ort. hız 40 km/h.

    kısacası 50 tl ile 200 km diyebiliriz.




    50 tl ile (bu sefer lpg ama, 1.79 tl'den) 300 km; aynı şartlarda. rahatladım be! :)
  • 2009 yaris(sol-m benzınlı duz 6 vıteslı)
    100 km
    sehır ıcı 6.4lıtre
    sahırler arası(otoban)5 lıtre

    uzun yolda 6. vıtes gercekten buyuk nımet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 5 Nisan 2010; 20:48:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMX 166

    2009 yaris(sol-m benzınlı duz 6 vıteslı)
    100 km
    sehır ıcı 6.4lıtre
    sahırler arası(otoban)5 lıtre

    uzun yolda 6. vıtes gercekten buyuk nımet

    yaris reklamında dahice olabilir ama bu topic için değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umpQelz

    I LOVE YOU CRUZE




    kardeş o far senin canavara mı ait yoksa anonim mi? sana aitse bilgi isteriz ana topic'de.
  • Merhaba,

    97 oktan kullanmanın herhangi bir sıkıntısı olabilir mi? Daha yüksek performans yerine daha düşük performans alır mıyız? (ECU yüzünden?)

    Teşekkürler.
  • Arkadaşlar benim araç ş.içi:13,5 ş.dışı 5,8lt benzin içiyo,şehir içi tüketim anormal geldi bana, yorumlarınızı bekliyorum...
  • Evet bende bir tüketim verisi yazayım.
    290 TL lik benzin ile 970 km yol katettim. Şehir içi şehir dışı karışık verilerdir.
    Buna göre.
    290/ 970 = 0,298 kuruş yakmış olur karışık verilere göre.
    Benzini 3,79 liradan aldığıma göre buda 100 km de 7,8 litre yaktığımı gösterir.
    Yol bilgisayarı ise 8.1 lt/100 km gösteriyor.
  • Arkadaşlar ilk kullanımlarda motorun alışması sürecinde tüketimin yüksek çıkması gayet doğal.
    Kullandıkça tüketim azalıyor, performans yükseliyor. Bir de eğer aracınız otomatikse bayiye uğrayıp son yazılım güncellemesini yaptırmanızı tavsiye ederim.
  • Bizde manuel var..Daha 2500km de..Umarım düşer veriler biraz yoksa can dayanmayacak gibi duruyor
  • Merhaba arkadaşlar! Aracım kurşun gri Cruze LS manuel vites. Ben aracımı 3 ay kadar önce aldım. Şehir içinde kullanıyorum sadece. İstanbul'da oturuyorum ama İstanbul'un trafiğine fazla girmiyorum. 5 depo benzin boşalltım ve her seferinde ortalama 450km yol yapabildim. 4. vitese bile atamıyorum kullandığım yerlerde. Her yer kasis ve hız kesici rot düşmanı bariyerlerle dolu. Şehir içinde, verilen fabrika değerlerinden fazla yakıyor şu an için! En son boşaltığım depoda 12lt'nin üstünde tüketim elde ettim. Son derece dikkatli ve zorlamadan kullanmama rağmen şu an için biraz fazla yakıyor. LPG taktırmayı düşünmüyorum şimdilik. Bir defa şehirler arası 400km yaptım geçenlerde! Şehir içine göre inanılmaz az yaktı. Şehirler arası otobanda 90-120km hız aralığında 6 litrenin altında tüketti ki, bu beni çok memnun etti. Ama şehir içinde sakat! Ben %90 şehir içi kullanıyorum! Allah'tan ayda en fazla 500-600km yol yapabilen biriyim. 2 gün önce yine fulledim ve 54 litre 95 oktan benzin aldım. Litresi 3.65TL'den 197TL ödedim. Bu arada arkadaşlar geçen ay, benden önce (2009 Eylül'de) Cruze LS alan bir arkadaşımla Sanayi bakanlığından paptentli 10 yıl devlet garantili ve devlet teşvikli bir yakıt tasarruf cihazı taktırdık. Arkadaşımın aracı 5000Km'de idi. Benimki ise 1350Km'deydi. Arkadaşım yaklaşık %20'den fazla şehir içi ve %25 şehirler arası yollarda tasarruf elde ettiğini söyledi ama bende birşey fark etmedi. İlgili firmayı aradım. Bir sorun olabileceğini söylediler. Bu cumartesi gidip baktıracağım. İnşallah bende verim alırım ve sizi bilgilendiririm. Beraber yakıt tasarruf cihazı taktırdığım arkadaşım her seferinde 50TL'lik 95 oktan benzin alırdı ve her seferinde 110-120Km yapabiliyordu en fazla aynı benim gibi! Bu cihazdan sonra 150km'yi geçtikten sonra ışığın yandığını söyledi! Yani %25 şehir içi tasarruf olmuş! Ben baktırdıktan sonra inşallah verim alarak sizi bilgilendireceğim.




  • iyi bir yerde lpg kiti taktırın,şehir içi en fazla 29 kuruşluk lpg harcamanız olur.
  • ben de 6ay kadar benzinli bindim şimdi landi renzo taktırdım kafam rahat taktır lpg kurtul boşver ugrasma benzinle bilmem neyle..
  • ben de MIZRAP4EVER arkadaş gibi hergün köprü trafiğinde kullanıyorum ve fulyada oturduğum için bayır çok, ortalama 11.5 litre yakıyor.

    aracım 3000kmde.

    bugün ilk defa şehirlerarası seyahate çıktım, 4 saat 2. derecede klimayı açık tuttum 6.7litre ortalama ile çoğu zaman 80-100 arası hızlarda ortalama sürat 70 ile 330km tamamladım. fabrika verisi + klima fazlası oldu sanırım

    sonuç olarak aracımın aslında ağırlığına göre normal yaktığını anlamış oldum ancak firmaların verdiği şehiriçi değerler köprü trafiği olmadığı için tabii ki belirtilen ortalamadan fazla yakıyor.

    ben 11.5 litre ortalama olan işe gidiş gelişim günde 25km. ancak aracı çok kullanan için lpg şart.
  • 20 tl ile 100 km! (LPG)

    hatırlıyorum, 50 tl benzin ile sadece bir kez 180 km görmüştüm. genelde 150 km'de kalırdım. lpg nimet gibi.
  • yakıtını falan düşünmeden artık sonunda kararımı verdim ve siparişimi verdim arkadaşlar.. BEYAZ- MANUEL VİTES- LS - BOYA KORUMA - METALİK CAM ÇITALAR- SİYAH CAM FİLİM- PASPAS-YANGIN TÜPÜ ve orijinal TRAFİK SETİ toplam 33.200 TL. arkadaşlar 2 şey soracam lütfen yardım edin: birincisi: boya koruma yapmadan teslim ederlerse nasıl anlarım ve sizce boya koruma yapmadan teslim ederlermi? İKİNCİSİ ise: siyah cam filminin (hediye verildi) fiyatının 400 TL olduğu söylendi! bu fiyat abartılımı sizce?
  • Isparta- bursa yolunda araçta 4 kişi + torpido gözüne kadar eşya dolu + lpg ve benzin tankı tam dolu başladığım yolda. 1,99liradan 63,5 liralık lpg ile hiç bir tasarruf yöntemine başvurmadan hep tam gaz ve yüksek devirde giderek lpg bitiminde 294 km yol yaptım. km'si 21,6 kuruş yapar. Bence gayet iyi bir oran. Yol bilgisayarım olmadığı için daha detaylı veriler paylaşamıyorum:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: absurd_z

    Isparta- bursa yolunda araçta 4 kişi + torpido gözüne kadar eşya dolu + lpg ve benzin tankı tam dolu başladığım yolda. 1,99liradan 63,5 liralık lpg ile hiç bir tasarruf yöntemine başvurmadan hep tam gaz ve yüksek devirde giderek lpg bitiminde 294 km yol yaptım. km'si 21,6 kuruş yapar. Bence gayet iyi bir oran. Yol bilgisayarım olmadığı için daha detaylı veriler paylaşamıyorum:)


    GÜZEL SONUÇ........ LPG nin markası nedir?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.