Şimdi Ara

CVT şanzıman tercih edilmeme sebepleri neler? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (6 Mobil) - 1 Masaüstü6 Mobil
5 sn
191
Cevap
7
Favori
80.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kazuya1978 K kullanıcısına yanıt

    Ailemde 200.000 km. üzeri Cvt şanzımanlı 1.Nesil Honda Hr-V var.

  • kazuya1978 K kullanıcısına yanıt

    Ömrü o kadar kısa değil normalde,düzgün bakım ve kullanım alışkanlıklarıyla bu şanzıman tipi 300 bin kmleri cebinden çıkarır.Nedir bu düzgün bakım ? Her 60-90 bin km arasında mutlaka şanzıman yağ değişimini yapmak ve filtre varsa muhakkak değiştirmek,karterdeki metal tozlarını temizlemek.Bunları yapmak zorundasınız her şanzıman tipinde yapmanız gerektiği gibi.


    Düzgün kullanım alışkanlıkları derken de,bu şanzımanı tipik tork konvertörlüler gibi kullanmamalısınız.CVT şanzıman ani kalkışları ve sürekli değişken gaz tepkilerini sevmez,bu şanzımanın içinde ani ve sürekli hareketlenmeye sebep olur,bu nedenle bu konuya dikkat edilmeli.Aracı hızlandırırken gaz pedalını tıpkı uçakkların gaz kontrol ünitesi gibi kullanmalısınız.Mesela aracın maksimum torku 4000 devirde geliyor olsun,hızlanmak seri istediğinizde ayağınızı bu devri yakalayacak şekilde basmalısınız ki maksimum verimle motoru kullanın.Şehir içinde maksimum verimden faydalanmak için gaza her zaman aracı yürütebileceğiniz minimum gazla yürütmelisiniz.


    Bir çok insan bu söylediğim şeyleri dikkat etmeden kullandıkları için CVT şanzıman 200 binden sonra sıkıntılıdır diyor,öyle bir şey yok.Kronik bir sıkıntısı yoksa gayet uzun süre revizyonsuz bu şanzıman kullanılır.Tabii ki bu söylediklerimiz CVT ye has dikkat edilmesi gereken şeyler,şanzımandan şanzımana değişir.CVT ünitesinin tam otomatik ünitelere göre daha erken revizyon istediği şanzıman yapısı gereği doğrudur ancak daha verimli ve karmaşık bir sistem olduğu da bir gerçek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 11 Ocak 2024; 21:22:27 >




  • kazuya1978 K kullanıcısına yanıt

    5 para etmez bir şanzıman. Çift kavrama üzerine şanzıman tanımam. Cvt denen şanzıman ucuz ve daha az karmaşık olduğu için Japonlar tercih ediyor .

    Biraderde Subaru legacy 2.0 benzinli var. Daha önce vw Passat 2.0 TDI vardı bende legacy yanında eşek arabası. Birde boş boş bağırıyor araç sabit devirde gittiğini zannediyorsun ama gitmiyor.

    İyi bir şanzıman olsa F1 araçları kullanırdı...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Civic 1.5 kullanıyorum 2.0 Passat'tan daha iyi gidiyor. Motorun bağırdığı ettiği de yok. 2.0 Legacy atmosferik motorlu muydu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt

    Sevmemekte sorun yok bende pek meraklısı değilim ama bu mesaj olmamış bence.


    Formula 1'de Cvt sıkça denenmiştir, araçları çok hızlı yaptıkları ama motora sürekli maksimum devir çevirttikleri için ve sürücü etkisini yok ettikleri için yasaklandılar.. F1'deki Cvt'ler çok özel sistemlerdi elbette günlük araçlardaki gibi değiller.


    japonların kullanma sebebi yakıt ekonomisine olan katkıları ve çift kavramaya görece daha problemsiz olduğunu düşünmeleri.. Amerika pazarında çift kavrama zor iştir, herkese gelmez, sorunlu olması durumunda üreticiye büyük azap olur, Fordun powershift şanzımanlarda başına gelmeyen kalmadı Amerikada. ayrıca dediğinizin aksine gayet kompleks ve teknolojik ünitelerdir Cvt'ler özellikle günümüzdeki örnekleri.


    bahsettiğiniz iki araçtaki (Lgeacy-Passat) farkı yaratan şey de şanzıman değil, motor. iki kata yakın tork farkı var iki araç arasında. 2.0 Tdı'da Cvt yani multitronic'de kullanılmıştır A4te ve gayet performanslıdır.. bende çift kavramayı tercih ederim 2.0 dizelde o da ayrı.





  • kazuya1978 K kullanıcısına yanıt

    Hocam ömrünü bilmem ama çok sıkıcı bir şanzıman olduğunu söyleyebilirim, hiç his yok.. Eğer a dan b ye götürsün derseniz iş görür ama arabaları seven adamın alışabileceği bir şey değil.. Cvt ye 7 ay zor dayandım sattım kurtuldum tork konvertörlü araç aldım..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 aydır cvt li Corolla kullanıyorum. Klasik şanzımalardan çok farklı bir işleyişi var. İnsanların alışamaması normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khanstern kullanıcısına yanıt

    Herkesin beklentisi farklı. Ben de 2.5 sene cvt, 2 sene 6at şimdi de 6 aydır dct kullanıyorum. Cvt'yi ilk sıraya koyarım. Çok konforlu, ekonomik bir şanzıman. Atmosferik motorla uyumu çok iyi.







  • 1.3 1.0 motor kullananların sıkıcı diye yerdiği şanzıman . lan olm kullandığın araba ne?ondan ne bekliyorsun. sanki 550 beygir araba var altında .

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    1.2puretech eat8 tork konvertör ile gayet keyifli hocam..


    Cvt karakter olarak sıkıcı ama herkesin beklentisi farklı, a noktasından b noktasına götürsün diyenler için gayet yeterli, özellikle kadınların kullanımı için 10/10 bir şanzıman.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ford focus 2006-2007 cvt almayın da ne alırsanız alın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.