Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (107. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.858
Cevap
210
Favori
1.058.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam grafikler de önemli en çok da Cyberpunk atmosferini verebilmesi açısından. Fakat beklentiyi de abartmamak gerekiyor. Zira CPR önceden de Witcher 3 ile aynısını yapmış bir firma.

    https://www.youtube.com/watch?v=bX_WePhiYHE&feature=youtu.be

    Bence en büyük suç CPR'da zira yapamayacağın grafikleri niye gösteriyorsun ki? Hype için mi yani? Konsolların sınırı belli maalesef. Oyunlar da en çok konsollarda alındığı için ve en çok satılan konsol PS4(Pro olmayan) olduğu için böyle olacağı belliydi. Zira konsol ve PC arasında fark olmasını istemiyorlardır. Umarım yeni nesil konsollarda bu güçsüz konsollar yüzünden gerçekleşen downgrade olayı bitmiş olur. Fakat bence asıl biteceği zaman konsolların tamamen Cloud üzerinden olmaya başlayacağı dönem. Bir süre sonra yeni nesil konsolların da yetersiz kalacağına inanıyorum ama bu nesil kadar olmayacaktır zira nesil başlar başlamaz 1080P 60FPS'e çok az oyunda ulaştı.

    Bana Cyberpunk atmosferini sunsun yeter tabi ben onda değilim sadece gösteriyorsun yapmıyorsun bunu Ubisoft/EA yapınca (Gerçi onlar oyunun sadece grafiklerini downgrade etmediler çoğu şey videolarda ki gibi değildi.)laf ediyoruz. Zira bu açıkça pazarlama taktiğidir ve herkesin ilgisini çekmek için yapılıyor. Yoksa Watch Dogs'u çıktığı hali ile gösterselerdi daha az insanın ilgisini çekerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gene grafikçi bebeler gelmiş. Bir oyunda en önemli olay senaryodur, hikayedir. Ayrıca ben grafikleri yeterli buldum. Ne bekliyordunuz ki grafik anlamında kendi klasmanında bundan daha iyi grafikli bir oyun gösterin de bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrederikChopin -- 31 Ağustos 2019; 22:7:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyun harcore rpg olarak yapılıyor arkadaşlar yani bu oyundan bir w3 veya skyrim bekleyenler yanlış bir beklenti içerisinde olurlar. W3 mesela rpg değildir aslında veya skyrim için de yine tam olarak rpg diyemeyiz.

    Benim şahsen 2013 de ki ilk trailerdan beri beklediğim bir oyun c2077. Her zaman keşke Deus Ex muhteşem bir oyun ama keşke çok daha büyük bir dünyası olsaydı diye düşünmüştüm. Eminim benim gibi düşünen de milyonlarca oyuncu vardır. İşte Cyberpunk bizim hayalimizde ki oyun olarak yapılıyor.

    Gerçek bir rol yapma oyununa sonunda kavuşacağız ve sabırsızlanıyorum gerçekten. Grafikler konusunda zaten geçen seneki gameplay 4k pc sisteminde oynanmıştı. Konsollarda bu şekilde gözükmeyeceğini zaten biliyorduk şaşılacak bir şey yok. Bu sefer de konsollara yakın bir konfigürasyonu gösterdiler. Hatta bu görüntüler nihai konsol sürümü ise bence büyük başarıdır..




  • 2K kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=tue5ZwcOVkU şimdi bu videodaki görsellerin grafiklerin dediğiniz gibi baya kötü mü gözüktüğünü mü söylüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Faraday -- 31 Ağustos 2019; 12:16:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrederikChopin

    Gene grafikçi bebeler gelmiş. Bir oyunda en önemli olay senaryodur, hikayedir. Ayrıca ben grafikleri yeterli buldum. Ne bekliyordunuz ki grafik anlamında kendi klasmanında bundan daha iyi grafikli bir oyun gösterin de bakalım.
    Kitap değil ki bu sadece hikayesi onemli olsun. Grafiklerden oynayışa, muziklere kadar her şey önemli benim için ki bu yazdiklarim da yine direkt olarak hikayenin sunumuna en etki eden şeyler. Bu mantikla düşünürseniz filmleri de cep telefonuyla falan çeksinler, hic efektlerle falan ugraşmasınlar. Şonuçta önemli olan sadece hikaye ya...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremec

    Kitap değil ki bu sadece hikayesi onemli olsun. Grafiklerden oynayışa, muziklere kadar her şey önemli benim için ki bu yazdiklarim da yine direkt olarak hikayenin sunumuna en etki eden şeyler. Bu mantikla düşünürseniz filmleri de cep telefonuyla falan çeksinler, hic efektlerle falan ugraşmasınlar. Şonuçta önemli olan sadece hikaye ya...

    Alıntıları Göster
    Hayır öyle bir anlatılıyor ki sanki gof of war 3 grafikleri var. 2020 de cıkscak bir oyun için yeterli işte. Oyunun en iyi grafikli oyun olacağım diye bir kaygııs yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu oyunda grafik önemli kimse kusura bakmasın. Kaç yıldır grafikleri cgi ayarında olucak diye konuşuyo yapımcıları çıkış tarihi yaklaştıkca grafiklerde durmadan düşüyo, Ubisoft akıllandı bunlar delirdi , para hırsı herşeyi yaptırır. Açın yayınlanan ilk metro içinde başlayan efsane traileri izleyin, sonra oynadıkları ilk gameplay videoyu izleyin sonra dünkü attıkları videoyu izleyin her yayınladıklarında bişeyler eksiliyo, kırpa kırpa doom 3 grafiklerine getirdiler nerdeyse. (Abartıyorum tabi :) Çıktığında büyük bi şok yaşıycaz gibi görünüyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 31 Ağustos 2019; 13:44:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara detaylıca yazarım lakin RPG olarak sandığımdan da daha kötü durumda görünüyor. Malesef..

    Öncelikle aşağıda ki iki resime bir bakın;

    Witcher 2


    Cyberpunk 2077


    Tasarım benzerliğini fark etmişsinizdir. Neden bu tasarıma gittiklerini yazma gereği bile duymuyorum.

    Şimdi bir de yukarıda ki skill sistemi (cyberpunk 2077) ile aşağıda ki skill sistemi ile karşılaşırın.

    Örneğin cyberpunk 2077 Reflexes'e [REF] bağlı 3 alt skill sistemi görünüyor. Handgun,Rifles,Blades
    Bir de aşağıda ki REF yazan bölümü bir inceleyin.



    Yani bırakın hardcore RPG'yi(crpg) skyrim seviyesinde bile değil bu oyun.

    Normalde oyunda olması gereken sınıflar; Rockerboy,Solo,Netrunner,Techie,Media,Cop,Corporate,Fixer ve Nomad

    Yani ben şimdi polis olmaya kalsam bu karaktere ait skill ve yetenek sistemlerim şu oluyor;

    Special Abillity: Authority
    Career Skills : Awareness/Notice, Handgun, Human Perception, Athletics, Education, Brawling, Melee, Interrogation, Streetwise

    Şimdi bunların kaçı cyberpunk 2077'de var?
    Handgun,Athletics ve Streetwise var. Yani elime silahımı alıp çevik bir şekilde sokaklarda benim polisim diyerek gezebileceğim sadece. Bu söylediğimi anlamayanlar için durumu özetliyorum. Siz meslek olarak büyücülüğü seçtiniz lakin sadece ateş büyüsünü kullanarak 3-4 tane farklı büyü yapabiliyorsunuz. Buz büyüsüymüş, portal açmakmış, summon bir yaratık çağırmakmış öyle şeyler yapamıyorsunuz. Sadece fireball atıyorsunuz.. Özetle durum bu.

    Dialoglara bakıyorum A ve B var bir de saldır tuşu var. Bunları zaten daha önce dile getirmiştim herhangi bir dialog sistemi de yok ki bu konuda bir geliştirme de yok görebildiğim kadarıyla. Yani o kadar çok eksiği var ki neresinden tutsanız elinizde kalıyor neyse diyorum çünkü CDPROJECT RED ekibine kızmıyorum. Adamlar zaten yazdı; Bu oyunun türü ve odak noktası; an open-world, action-adventure story..

    Herkes de oyuna bu gözle baksın ve bakmalı da. Yoksa hayal kırıklığı yaşarsınız. Bu oyunu bende satın alacağım ama sırf triss mi yennefer mi sorusunu yeniden görebilmek, güzel animasyonlar eşliğinde açık dünyada gezip eğlenmek için. Bu kadar..




  • Arkadaşlar sizde okuduğunuzu anlama sorunu filan mı var? @Bandoper gayet yerinde yorum yapmış kimse size ''bune yeağ böle grafikle oyun mu olur demiyor''. RPG'yi sizle de öğrenmiş değil millet hani. Sanarsın adamlar türü keşfeden ilk insan hemen bir aşağılama işte beğenmeyen kumda oynasın gidin refund edin. Nesiniz siz şimdi böyle söyleyince ödül mü alıyorsunuz? Oyun Steam'a eklenir eklenmez pre order ettim pişman değilim. Bu yılda hala witcher 1'i defalarca oynuyorum hikayesi önemlidir benim için ama sen çıkıp bir yıl önce tanıttığın oyunu aradan 1 yıl geçtikten sonra yarı kalitesine düşürüp gelişigüzel budarsan ki daha oyunun çıkmasına birkaç ay daha var insanın aklına başka şeyler de geliyor. Daha da düşebilir mi diye. Bunu zamanında ubisoft yapıyordu millet ona gelince demediğini bırakmıyordu trailer ile milleti kandırıyolar diye. Önemli olan hikaye bu konuda herkes hemfikir zaten ama insan birazda o hikayeye kendini odaklayacak çevre bekliyor. Bu dün ki yayınlanan video da aşırı göze batan itici downgrade mevcuttu. Sunum olarak da çok kötüydü araştırıp keşfetme işini biraz oyuncuya bırak biz ''gerizekalı'' değiliz hani gösteri boyunca hack nasıl yapılır neyle yapılır onu gösteriyor neredeyse oyunla ilgili tüm detayları verecekler. Gameplay adına hiçbirşey yok güya 15dk lık gizli sunumu gösterecez diyolardı. Dediğim gibi refund etmeyi düşünmüyorum ama hype seviyesi düştü bende dünki video ile. Dışarıdan bir night city gösterdiler puslu soluk renkler mat bir görüntü var binaların yüzeyi bile dümdüz Toki binası gibi. İlk trailerda gösterilen detayların yarısıda yoktu gerek insan çeşidi gerek çevresel faktörler. Körü körüne tapacak değiliz eksiğini söylüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 31 Ağustos 2019; 15:8:22 >




  • Witcher 3 gibi 150 saatlik oyun yapmasalar bari. Hikayesiyle, yan görevleriyle, ekstra içerikleriyle maksimum 50 saat olsun lütfen
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Hikaye yoğunluğu witcher 3 gibi olacaksa 500 saatlik bir oyuna bile varım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Witcher 3 de ana senaryo yan karakterlerin istekleri yüzünden biraz don lastiğine dönüyordu ama o kadar da abartacak bir şey yok, görmezden gelebilirim.

    Ama yan etkinlikler ve görevlere kıl olduydum. Hem ana görevdekilerden farklı bir şey yapmıyoruz, hem eğlenceli değil, hem ödüllendirici değil. Birkaç görev dışında tamamen vakit kaybıydı. Özellikle haritadaki şu soru işaretleri tamamen boş işlerdi. Bunlar yüzünden oyun 130 saat sürdü bende. Bence Witcher 3 de ne oynanış olarak ne de hikaye olarak bu süreleri kaldırabilecek bir içerik yoktu. Harcadığım 130 saate değdi mi? Değmedi bence.

    Witcher 3'ün çıktığı dönemlerde açık dünya furyası vardı. Oyunların açık dünyaları, harita büyüklükleri karşılaştırılıyordu, yan görevler kapıştırıyordu falan.
    Ama sonradan her oyun açık dünya çıkıp zorlama içeriklerle oyunların süresi 50-60 saatlere çıkıncı millet daha mesafeli yaklaşmaya başladı açık dünya oyunlarına. Cyberpunk'ta da Witcher 3'deki gibi zorlama içeriklerle oyun süresi 100-150 saat olursa ters tepebilir.

    Ben en beğendiğim oyunlarda bile 35-40 saat oynayınca yavaştan bitse de gitsek moduna giriyorum. Umarım Cyberpunk tüm içerikleriyle 50 saati geçen bir oyun olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 31 Ağustos 2019; 16:13:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GATIRCAN

    Witcher 3 de ana senaryo yan karakterlerin istekleri yüzünden biraz don lastiğine dönüyordu ama o kadar da abartacak bir şey yok, görmezden gelebilirim.

    Ama yan etkinlikler ve görevlere kıl olduydum. Hem ana görevdekilerden farklı bir şey yapmıyoruz, hem eğlenceli değil, hem ödüllendirici değil. Birkaç görev dışında tamamen vakit kaybıydı. Özellikle haritadaki şu soru işaretleri tamamen boş işlerdi. Bunlar yüzünden oyun 130 saat sürdü bende. Bence Witcher 3 de ne oynanış olarak ne de hikaye olarak bu süreleri kaldırabilecek bir içerik yoktu. Harcadığım 130 saate değdi mi? Değmedi bence.

    Witcher 3'ün çıktığı dönemlerde açık dünya furyası vardı. Oyunların açık dünyaları, harita büyüklükleri karşılaştırılıyordu, yan görevler kapıştırıyordu falan.
    Ama sonradan her oyun açık dünya çıkıp zorlama içeriklerle oyunların süresi 50-60 saatlere çıkıncı millet daha mesafeli yaklaşmaya başladı açık dünya oyunlarına. Cyberpunk'ta da Witcher 3'deki gibi zorlama içeriklerle oyun süresi 100-150 saat olursa ters tepebilir.

    Ben en beğendiğim oyunlarda bile 35-40 saat oynayınca yavaştan bitse de gitsek moduna giriyorum. Umarım Cyberpunk tüm içerikleriyle 50 saati geçen bir oyun olmaz.
    fakat witcher3 de cogu yan gorev ana hikayeye baglanıyordu, veya ana hikaye hakkında ipucu veriyordu.

    kontratlar ise 3-5 tane yaptıkdan sonra onemini yitirmisdi benim için, hepsini yapmamın sebebi kolay olmalarıydı. Ha su işaretleri konusunda tamamen katılıyorum. ilk defa Skellige ye gidince bu ne arkadas dedim.

    bence en iyi harita sistemi Dark Souls da




  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Sizin yan görev dediğiniz soru işaretleri miydi?
    Soru işaretlerine görev gözüyle bakmadım ve yapmadım da açıkcası

    Oyunun içindeki gwent olsun baron olsun imparator olsun daha aklıma gelmeyen bir sürü, çoğu oyunun ana görevinden daha güzel yan hikayeler vardı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni demoyu şimdi izledim. Oyun çok kötü durmuyor mu? Grafikler tatmin etmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: undy1ng

    Bir ara detaylıca yazarım lakin RPG olarak sandığımdan da daha kötü durumda görünüyor. Malesef..

    Öncelikle aşağıda ki iki resime bir bakın;

    Witcher 2


    Cyberpunk 2077


    Tasarım benzerliğini fark etmişsinizdir. Neden bu tasarıma gittiklerini yazma gereği bile duymuyorum.

    Şimdi bir de yukarıda ki skill sistemi (cyberpunk 2077) ile aşağıda ki skill sistemi ile karşılaşırın.

    Örneğin cyberpunk 2077 Reflexes'e [REF] bağlı 3 alt skill sistemi görünüyor. Handgun,Rifles,Blades
    Bir de aşağıda ki REF yazan bölümü bir inceleyin.



    Yani bırakın hardcore RPG'yi(crpg) skyrim seviyesinde bile değil bu oyun.

    Normalde oyunda olması gereken sınıflar; Rockerboy,Solo,Netrunner,Techie,Media,Cop,Corporate,Fixer ve Nomad

    Yani ben şimdi polis olmaya kalsam bu karaktere ait skill ve yetenek sistemlerim şu oluyor;

    Special Abillity: Authority
    Career Skills : Awareness/Notice, Handgun, Human Perception, Athletics, Education, Brawling, Melee, Interrogation, Streetwise

    Şimdi bunların kaçı cyberpunk 2077'de var?
    Handgun,Athletics ve Streetwise var. Yani elime silahımı alıp çevik bir şekilde sokaklarda benim polisim diyerek gezebileceğim sadece. Bu söylediğimi anlamayanlar için durumu özetliyorum. Siz meslek olarak büyücülüğü seçtiniz lakin sadece ateş büyüsünü kullanarak 3-4 tane farklı büyü yapabiliyorsunuz. Buz büyüsüymüş, portal açmakmış, summon bir yaratık çağırmakmış öyle şeyler yapamıyorsunuz. Sadece fireball atıyorsunuz.. Özetle durum bu.

    Dialoglara bakıyorum A ve B var bir de saldır tuşu var. Bunları zaten daha önce dile getirmiştim herhangi bir dialog sistemi de yok ki bu konuda bir geliştirme de yok görebildiğim kadarıyla. Yani o kadar çok eksiği var ki neresinden tutsanız elinizde kalıyor neyse diyorum çünkü CDPROJECT RED ekibine kızmıyorum. Adamlar zaten yazdı; Bu oyunun türü ve odak noktası; an open-world, action-adventure story..

    Herkes de oyuna bu gözle baksın ve bakmalı da. Yoksa hayal kırıklığı yaşarsınız. Bu oyunu bende satın alacağım ama sırf triss mi yennefer mi sorusunu yeniden görebilmek, güzel animasyonlar eşliğinde açık dünyada gezip eğlenmek için. Bu kadar..
    Ek bilgi:

    Neden witcher 2 tasarımını kullandıklarını da kısaca anlatayım dediğim gibi bu oyun RPG mekanikleri olarak çok zayıf. Hal böyle olunca CDPR ekibi klasik "birleştirme" dediğimiz olayı yapmışlar. Yani geralt nasil hem kılıç kullanıyor hemde kendi sınıfına ait büyüler yapabiliyorsa (witcher aslında bir class sistemidir) aynı şekilde bu oyunda da karakterimiz her şeyi yapabilecek. Çünkü tek bir alanda uzmanlaşacak kadar skill/perk sistemi oyunda yok. Peki o zaman oyuncu ne yapacak? Abi adam silah da kullansın hacker da olsun mühendislik de yapsın craft falam. Lvl 100 olduğunda zaten herşeyi yapabiliyor olmuş olacak o zamana kadar da oyun biter zaten. Yani aslında deus ex'de ki Adam Jensen ya da witcher serisinde ki geralt gibi bir karakteri yönetiyor olacağız totalde. Bu durumu değiştirebileceğimiz tek nokta başlangıçta seçeceğimiz 3 karakter geçmişi muhabbeti. Sallıyorum sokak çocuğu geçmişini seçtiğinizde dialoglarda "sokak ağzı" olarak cevap verebileceğimiz farklı satırlar çıkacak sadece. Onun dışında Outer worlds gibi statslarınızdan yada yeteneklerinizden gelen farklı dialog seçenekleri olmayacak. Sadece A ve B olacak diye düşünebilirsiniz. Zaten ana hikayeye etki edebilecek hiçbir şeye müdehale edemediğimiz için lineer bir oyun olacak desek yeridir. Yani witcher hayranları bu oyunu sevebilme ihtimali hala var.




  • Oyun hakkında böyle sığ ergence yorumlar görmedim.Sadece grafiklere bakıp oyune bak yeee amma kötü yeee diye geçiştirmek nasıl bir kafadır böyle.Oyunun son gösterdikleri gameplay rezalet çünkü hiçbirşey göremedik.Zaten yukarda yüksek çözünürlüklü grafiğini gördük yoksa lanet olası sunumda gösterdikleri artık 640p midir 720p dir çözünürlükle göstererek grafik diye sayıklayanlara iyi koz verdiler.Sunum tam bir rezaletti ve uzun zamandır bunun içinmi beklettiler.Bundan dolayı sinirliyim ama direk grafik üzerinden saydırmakta yaa ergenliktir yada oyun konusunda sığdır.Oyun hikaye oynanış ortam ses doygunluk vb bunlar konusunda zaten sıçarsa o zaman yerin dibine sokarız.
  • undy1ng kullanıcısına yanıt
    Rpg oyunu olarak bakarsak Witcher 3 fazlasıyla başarısız bir oyundu (linç yemeden not düşeyim, oyun mükemmel ama Rpg oyunu değil)

    C77 ise Rpg beklentileri var genel olarak. Eğer Witcher gibi Rpg mekanikleri görürsek firmanın başı ağrıyabilir. Karakter kişiselleştirme de önemli, dediğin gibiyse fiyasko olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun grafik motoru Mafia 3'ü andırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.