Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (108. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.858
Cevap
210
Favori
1.058.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnsanlar oyunu istediği gibi eleştirir. Güzel grafik de oyunlarda aranan bir özellik olduğu için kötü olursa eleştiri alması çok doğal.

    Oyunun fanısın, yorumlar hoşuna gitmiyor diye kimse düşüncesini kendine saklayacak hali yok.

    İstediğimiz gibi yazarız bu konuya, seni ne ilgilendiriyor? Sana mı soracağız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Rpg oyunu olarak bakarsak Witcher 3 fazlasıyla başarısız bir oyundu (linç yemeden not düşeyim, oyun mükemmel ama Rpg oyunu değil)

    C77 ise Rpg beklentileri var genel olarak. Eğer Witcher gibi Rpg mekanikleri görürsek firmanın başı ağrıyabilir. Karakter kişiselleştirme de önemli, dediğin gibiyse fiyasko olabilir
    Cyperpunk 2077 RPG oyunu ama piyasada ki rpg oyunlarına bakarsak zayıf bir RPG oyunu. CDPR ekibi de zaten oyunun ana odak noktasının RPG olmadığını "oyunun türü'nü" değiştirerek zaten söyledi. İnsanlar yine harika animasyon ve bir iki seçenek gördükten sonra zaten film gibi hikayeyi izleyeceği için(bol bol ara sahneli ve +18 yaş içeriği) çok da aldırmayacaklardır. Yani yeni jenarasyon witcher tayfası istediğini alacaktır bence. En azından yayınlanan son video oyunun ana kemiğini gösterdi gibi. Ha sonra bu tayfa gelmiş geçmiş en iyi RPG oyunu ilan ederler mi bekleyip göreceğiz -)




  • undy1ng kullanıcısına yanıt
    Gelmiş geçmiş en iyi Rpg oyunu olması imkansız, o beklentiye girilmez zaten. Witcherı da gelmiş geçmiş en iyi Rpg ilan edenler vardı. Eski Rpg oyunları (BG, Fallout 1, westerland vs) geride kaldı ama en azından Morrowind, New Vegas, Dragon Age gibi daha yakın dönem rpglerine benzer şeyler yapabilirler.

    Teknoloji geliştikçe Rpg oyunlarının içinin boşaltılması rahatsız edici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyun aynı isimli masaüstü oyunun yorumu zaten bu nedenle ona uygun hardcore bir rpg olarak yapılıyor. Hiç kimseyi öldürmeden sadece müzakere, ikna veya rüşvet ile oyunu bitirebileceğiz. Daha ne olsun bir rpg sevdalısı daha ne ister. CDRED sonunda hayallerimizi gerçekleştiriyor. Ben şahsen ortalama 150 şer saatten 4-5 kere farklı şekillerde oyunu bitirmeyi düşünüyorum şimdiden planımı yaptım.

    Grafik konusuna gelirsek konsolda bence bu videodaki grafik olurmu pek sanmıyorum ama pc de sistemi yetene muhteşem görsel şölen sunacaktır. Ben isteyeceği sisteme göre pc veya ps4 de oynayacağım daha karar vermedim.
  • bence duzgun rpg oynamak istiyorsak CRPG ye yonelmemiz lazım bence. divinity nin ana hikayesi o kadar iyi olmasada gameplay inanılmaz
  • undy1ng kullanıcısına yanıt
    Benim yaş öyle çok değil, NES dönemde babam daha küçüktü diyelim. Oldum olası RPG ilgimi çekmiştir hep, oynadığım en ağır RPG KOTOR serisiydi ve bence çok güzeldi hocam. Sizi takip ediyorum ve çok faydalı bilgiler veriyorsunuz.

    Merak ettiğim şey şu: Cyberpunk 2077 KOTOR ile kıyaslandığında ne kadar RPG? Bir de Baldur's Gate serisini tavsiye ediyor musunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ultratopkek U kullanıcısına yanıt
    Hocam BG klasiktir, mükemmel bir oyun gerçekten. Rpgyim diyen çoğu oyun getir götürünü yapar anca BG'nin. Ama İngilizce dil isteyen bir oyun. Ona göre :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri bu oyun hardcore rpg olacak hazırlıklı olun diyor

    Biri bu oyun aksiyon/macera olmuş rpg öğeleri kısıtlı diyor.

    Bi karar verin be kardeşim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    Biri bu oyun hardcore rpg olacak hazırlıklı olun diyor

    Biri bu oyun aksiyon/macera olmuş rpg öğeleri kısıtlı diyor.

    Bi karar verin be kardeşim.
    hocam acıkcası kimse tam birşey bilmiyorum, insanlar gameplay videolarından birşeyler gorup kendince yorumluyor.


    benim için hikayesi guzel oldugu surece, ne oldugu onemli degil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ultratopkek

    Benim yaş öyle çok değil, NES dönemde babam daha küçüktü diyelim. Oldum olası RPG ilgimi çekmiştir hep, oynadığım en ağır RPG KOTOR serisiydi ve bence çok güzeldi hocam. Sizi takip ediyorum ve çok faydalı bilgiler veriyorsunuz.

    Merak ettiğim şey şu: Cyberpunk 2077 KOTOR ile kıyaslandığında ne kadar RPG? Bir de Baldur's Gate serisini tavsiye ediyor musunuz?
    Doğrudan Kotor ile kıyaslamak şimdilik yanlış olur. Bunun en büyük nedeni Cyberpunk 2077 hala çıkmadı ve geliştirilme aşamasında neticede. Oyun çıktıktan sonra daha net yorumlarda bulunabilirim. Şuanki yaptığım yorumlarda zaten oyunun bize gösterilen kısımları ile alakalı ama tam oyun çıktığında neler olur, neler değişir bekleyip göreceğiz.

    Baldur's Gate'i tavsiye etmemek? :) Elbette tavsiye ederim hatta ilk oyunun orjinal olarak "Türkçe" altyazısı da mevcut. Grafik takıntınız ve izometrik oyunlara önyargınız yoksa oldukça eğleneceğiniz bir 100-120 saat'lik deneyimin garantisini verebilirim.




  • Tipik sinematikleri izleyip oyunu beğenenler oynanışı görünce mızıkmış.
  • Grafiklerde düşüş var cidden ama beni pek etkilemedi. Geçen seneki sunumda low med arası oynayacak gibi görünüyordu şimdi high oynayacakmışım gibi görünüyor. Benim istediğim dibine kadar RPG yaşamam. Eğer Fallout 2, 3D bir RPG olsaydı hala oynuyor olurdum. (izometrikte sıkıntım yok zaten RPG'lerin başlancı diye biliyorum, ama RPG hissetmem için FPP olmalı. TPP yada izometrik değil.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny Silverhand -- 31 Ağustos 2019; 20:55:25 >
  • Aşırı derecede dallanip budaklanacagina iki üç tane ama üstüne düşülmüş iyi yazılmis hikaye seçenekleri olmasını yeglerim,ben bu oyunun masa effect 2 ayarında olacağını düşünüyorum ,iyi bir hikaye anlaticak ama öyle RPG konusunda işini iyi yapsada kesinlikle en iyisi olamaz,şu ana kadar verilen bilgiler ve görüntülerden bariz belli bu,tabi bu durum oyun kotu demek değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redditte gezerken E3 ile dün gösterilen video arasındaki farkları gösteren resimler buldum.

    E3

    Gamescom


    E3

    Gamescom


    E3

    Gamescom


    E3

    Gamescom


    TAA yüzünden olduğunu söylüyorlar.(http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/tom-clancys-rainbow-six-siege/tom-clancys-rainbow-six-siege-anti-aliasing-interactive-comparison-001-temporal-filtering-taa-vs-temporal-filtering-fxaa.html ) Motionblur'da var sanırım o da maalesef çok etkiliyor. Trailerda yapılan sunuş çok kötüydü maalesef olanı çok daha kötü göstermişler. Neden basına yapılacak tipten bir fragmanı oyunculara gösterdiler ki? Tam tersi olması lazımdı asıl bize gameplay göstermeleri lazımdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 31 Ağustos 2019; 23:2:23 >




  • Grafiklere çok takılmayın.. Oyun 2020'de çıkacak ve hem bu jenerasyona hem de yeni nesil jenerasyon konsollara çıkacağı için HD paket tarzı güncellemeler ile istediğiniz/hayal ettiğiniz oyunu zamanı geldiğinde zaten oynayacaksınız. 2019 yılında insanlar hala skyrim oynayabiliyor grafik modları sayesinde. Bu yüzden şu oyunda belki de tartışılması gereken en son şey grafik/modelleme detayları olmalı çünkü bunun bir çözümü her zaman var/olacaktır. Önemli olan ve tartışılması gereken oyunun çözümü olmayan detayları..
  • Köküne kadar motion blur kullanmışlar. İki resme bakarken başım döndü, motion blur'a alerjim var maalesef. Grafikleri düzeltirken daha da berbat yapıyor, neden özellikle o ayarı ekleme ihtiyacı duyar ki bir insan?
  • 150'şer saat?? 4 kere 5 kere????

  • Bugünlerde ikinci kez Witcher 3 oynuyorum. Görsellik eh işte, animasyonlar ve aksiyon ise çokta iyi değil. Hatta iyi örneklerinin yanında epey geride kalıyor. Şimdi Cyberpunk 2077'nin paylaşılan videosuna bakıyorumda benzer sıkıntılar bu oyunda da var. Bence bu adamlara daha iyi ve becerikli bir oyun motoru lazım. Bana, kullanmış oldukları oyun motoruyla, teknik tarafta günü kurtarmaya çalışıyorlar gibi geliyor. Witcher 3, karakterleri, hikayesi ve görevleri ile ön plana çıkan bir oyundu ve bunun en önemli nedeni ise kitap uyarlaması olmasıydı. Cyberpunk 2077'nin tıpkı Witcher 3 gibi başarılı olabilmesi için, aynı konularda benzer bir başarıyı yakalaması şart. Aksi takdirde beklentileri karşılaması mümkün olmayacak. Bu arada oyunun twitter sayfasında oyundan; "an open-world, action-adventure story" diye bahsediliyor. Hardcore rpg olmasını pek beklemeyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodion Raskolnikov -- 1 Eylül 2019; 8:27:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motion Blur ve bloom özellikle grafiklerdeki "sorunları" kapatmak için kullanılıyor. Oyuna başlamadan kapattığım ilk iki özellik ikisi de.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    Kısacası kendilerini kandırıyorlar. daha çok konsol kullanıcılarda bu ayarlar köklenmiş vaziyette. İzlerken yada oynarken ciddi bir baş ağrısı yapıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.