Şimdi Ara

DAC Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar ,

    DAC hususunda birkaç konuyu internette inceleyip akabinde sağlıklı bir satın alımı gerçekleştirmek maksadı ile siz bilir kişiler ile bu konuyu paylaşmak istedim , tercihlerim de aşağıdaki listede ifade etmeye çalıştım .Evimde bookshelf olarak mac ile kullandığım audio engine a5 aktif hoparlörler mevcut.Şu an satın almayı düşündüğüm headphone olarak sahne ve bass olarak daha sağlıklı olduğu hususunda kanaatine vardığım hifiman he 560 ile kullanabileceğim dac önerisine ihtiyacım var.İleriye dönük olarak pikap da satın alımını yapmak planlarımda.Geleceğe yönelik olarak pikap , bookshelf ve headphone da kullanabileceğim bir dac önerisi mevcut olabilir mi ?

    Ön plana çıkan dac lar aşağı da listelemeye çalıştım ;

    *FIIO E10K , Creative Sound Blaster XFi-HD,Micca OriGen,HRT Micro Streamer,Audioengine D1,iFi Nani-iDSD,Apogee GROOVE,Music Fidelity V90,DacMagic 100,Denon DA-300,NAD D 1050,OPPO HA-2SE,CHORD Mojo,Sony UDA1/B,Marantz HD-DAC1,Teac UD-503-B,Yamaha A-S801BL

    Tercihim marantz hd dac 1 yönünde ancak tecrübe sahibi kişilerin bana konuda yardımcı olmasını istiyorum ?

    Yorumlar için şimdiden teşşekürler







  • Bunlara para vereceğinize çin üretimi SMSL M8, fiyatı fazla gelirse Topping D30 alın.

    M8 en çok tutulan çipset Sabre ES9018 kullanıyor ve 512 DSD çözüyor.

    Topping ise bir diğer çok beğenilen çip set Cirrus Logic CS4398 kullanıyor ve 128 DSD çözüyor.

    İkisi de USB dac ve harici ses kartı olarak kullanılabildiği gibi, optik ve coax girişleri de var.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Üstadım smsl m8 de kulaklık çıkışı mevcutmudur ?
  • SMSL Sanskrit 6th öneririm 100 dolar bir bütçeye. M8'i denemedim ama onun da satıldığı fiyatı hak edecek bir ürün olarak görüyorum. Kulaklık için de bir amfi alıp daha iyi bir noktaya varabilirsin.

    Ekleme: ayrıca amfi dac kombinasyou için schiit markasına da bakabilirsin bütçene uygun olarak. Modi 2 Uber + Magni 2 Uber gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 6 Mart 2017; 16:36:51 >
  • İlginiz için saolun , ancak şunu ifade edebilirim rahatlıkla benim için kalite önemli, rüya gibi bir başlangıç olsun istemiyorum tamam ama bütçe olarak 750 - 800 dolar a kadar bütce ayırabiliriz bu konuda dac artı amfi ayrı ayrı düşünülmesi uygunsa mutlaka önerilerinizi dikkate alacağım.
  • A5 için bu rakamlar fazla bence. Yani öyle büyük bir zıplama yaptırmaz. Daha çok kulaklık için yatırım olmuş olur. SMSL M8 pişman etmez. Amp ile dac aynı tasarıma sahip olsun, göze de hoş gelsin derseniz schiit markasından güzel bir kombin bu fiyatlara yapılabilir. Bifrost dac ile Asgard 2 ya da Valhalla 2 amp kullanılabilir. Amerikan üretimi bu arada bu marka.

    Küçük bir not: sanskrit 6th dışında bahsi geçen ürünleri kullanmadım. Yaptığım araştırma ve yorumlara göre ilgili mesajı yazdım.
  • Tercihimizi o zaman ,

    Bifrost dac ve Valhalla 2 amp ile kullanıyoruz ? peki bookshelf için bu ikiliyi kullanabilirmiyiz ?
  • Macten dijital sinyali bifrosta gireceksiniz. Bifrost'un analog çıkışını da rca kablo ile A5'e. Yani Valhalla 2 kullanılmayacak A5 için. Şayet kulaklık kullanacağınız zaman da Bifrost'un analog çıkışını Valhalla 2'nin girişine rca köprü ile gireceksiniz. Kulaklığı da Valhalla 2'ye bağlayacaksınız.

    Bir süre daha araştırın, birileri daha yazar. Ona göre değerlendirme yapar alırsınız.
  • Yani konuyu değerlendirdiğimizde dac seçimi olarak bifrost, amfi için valhalla ,kafaüstü kuluklık seçimi ise hifi man he 560 seçimi bu kit olarak en sağlıklı seçim olacak deniliyor kısaca yukarıdaki anlatımlardan.

    Şöyle seçim yapan bazı kullanıcılar mevcut ;

    ''For your reference, my signal chain is: DeaDBeeF Audio Player w/Direct ALSA (bypasses all of the audio software processing in Linux) -> Schiit Wyrd -> Schiit Bifrost Multibit (bimby) -> Schiit Lyr 2 -> Moon Audio Blue Dragon cable -> HE-560.

    http://www.superbestaudiofriends.org/index.php?threads/hifiman-he-560.2989/page-2 ''

    ya da ;

    ''A bit of a surprise, HE-560 are sounding really nice out of an HP8 Mk2*. Lots more texture and inner detail that isn't just an illusion from the fast attack of the drivers. Staging is a lot deeper than I expected, and the timbre of strings is really enjoyable. Deep bass is sturdy and enjoyable. ''

    ''I know my Yggy will be better but it was pretty good though. From what I've read the Jotunhiem is a very good amp (you can get it without the DAC)

    http://www.head-fi.org/t/822274/he-560-with-dragonfly-red-dac-amp-upgrade ''

    vb. yorum yapan kullanıcılar mevcut.




  • Schiit bifrost multibit tek başına 600 dolar, standart bifrost değil. Belirttiğin bütçe için bu cihazlar fazla. Ama 100 dolar'a mac'te optik çıkış yoksa, usb kullanacaksan Schiit wyrd alınabilir. Daha ucuza da usb filtreler var ama 100 dolar çok değil. İlk setup örneği yaklaşık 1400-1500 dolara geliyor. Keza hp8 mk2 tek başına 600-700 euro civarı.

    Bu iş dipsiz bir kuyu. Bir yerden bütçeye uygun bir giriş yapıp yavaş yavaş yükselmek gerek. Deneme yaparak, karşılaştırma yaparak, ürünü bir süre tecrübe ederek fikir edinmek daha iyi. Yetmediği zaman bir basamak çıkabilirsiniz.
  • Selamlar.dac seçenekleri çok.alıcağın pahalı dac A5 de bisey ifade etmicek.çunku a5 sınırları belli.700$dac verebiliyorsan sağlam bookshelf almanı öneririm.ozaman dac ın kalite farkı işe yaramış olucak.kulaklık içinse tamam.bu arada sitede teac dac var.fiyatıda çok uygundu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.