Şimdi Ara

Daha güçlü ekran kartı takmama rağmen fps ler düştü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben bir arkadaşımdan Asus Rog Strix RX570 OC Edition ekran kartı aldım. Önceki ekran kartım Asus R7 265 idi, yeni ekran kartımı güzelce taktım bilgisayar çalışıyor fakat oyunlar da herhangi bir performans artışı olmadı hatta daha da düştü diyebilirim.

    Örneğin: minecraft ın sunucuların da eski ekran kartım da bile gayet güzel fps alabilirken şimdi oyuna girdiğimde sunucu lobisinde 20 fpsler de oluyor ve ani hareket de oyun çöküp kapanıyor.


    Ekran kartına Driverın'dan kendi OC'ğunu de yaptım videolar da izledim ama gene pek bi ilerleme kaydedemedim.


    Sistemim

    Anakart: MSI 970A-G46

    Ekran Kartı: Asus Rox Strix RX570 OC Edition

    İşlemci: AMD fx6300

    Ram: Tek slot, 8gb DDR3 Ram

    Depolama: 500gb Harddisk

    Sıvı Soğutma: Rampage in bir sıvı soğutması + Rampage extra fan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojGamer -- 12 Nisan 2024; 15:21:5 >







  • Sistem kötü, uyumlu değil demek istiyorum.


    İmkan varsa sistemi komple değiştirin. Eski ekran kartı elinizde duruyorsa onu geri takın. O işlemci için rx 5xx serisi çok yüksek.

  • önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir işlemci var mı çünkü cidden zar zor alabiliyorum herşeyi.

  • BojGamer kullanıcısına yanıt

    Hayır, o sistemin şu haliyle değişmesi zorunlu.


    Şu halinde daha iyi işlemci vereceğini söyleyen net yalan söylüyordur. Eski ekran kartını takın. Bu sisteme daha fazla para yatırmamaya özen gösterin. Miyadını doldurmuş. Sadece minecraft için uygun fiyata, güncel sistem toplanabilir.


    Bu arada belki ekran kartı sürücüsünü filan hatalı kurmuş olabilirsiniz. Driver işlerini bi düzgün elden geçirin. DDU ile güvenli modda silip yeniden kurun driver'ı.


    Psu da sorun yaratıyor olabilir bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 12 Nisan 2024; 16:32:55 >
  • Şimdi ben minecraft oynayan biri değilim de artık zaten valorant cs gibi oyunlar oynuyorum, ağır oyunlar da oynamıyorum. Oyunları denemek için baktığım da mc de bile kötü fps di ondan dolayı örnek verdim.


    Kasa eski zamanın iyilerinden di zaten kartı almadan önce millete sordum biraz sorun yaratır mı diye yaratmaz demişler di.


    Bu driver olayı ise önceki kartın driverını kurmamıştım gerek duymadığım için o yüzden onlada uğraşmayayım diyorum.


    Ekran kartını geri verip Sata ssd almayı düşünüyorum nasıl olur? çünkü bilgisayar bayağı yavaş hdd den çok şikayetçiyim ama uygun fiyata ekran kartını bulmuşken alayım demiştim.


    Ha birde 1060 taksam gene aynı sorunla karşılaşır mıyım yoksa performans artışı olabilir mi?

  • 12 yıllık bir işlemci 8gb ddr3 ram. Çok düşük bir sistem. Windows 10 kurulu olsa tek başına sadece windows çalışsa 4-5gb ram ı kullanır oyun falan oynanmaz
  • psu kaç watt? multi mi single rail mi?


    bios'ta pci x4 seçili falan olmasın?


    ekran kartı en üstteki slota mı takılı?

  • 1) şu bağlantıdaki darboğaz sitelerine girip bir kontrol edin sisteminizi: Bu sayede sisteminiz nerede takılıyor, neyi yükseltmeniz lazım görebilirsiniz.

    bilgisayarınızı hızlandırın
    Ucuz oyun bilgisayarı olur mu? - Bilgisayarını Hızlandır
    https://bilgisayarinihizlandir.com.tr/ucuz-oyun-bilgisayari-yapma/#ucuz-oyun-bilgisayari-icin-ilk-adim-sinirlarimizi-belirlemek

    2) Bir de şu sayfadaki program ile sürücü-eksik donanım işlerini çözün. Bu programda sürücü kurmak otomatik dğeil ama uğraşmayı hak ediyor. Diğer prpgramların bulamadığı çok sürücü halletim bununla:

    bilgisayarınızı hızlandırın
    En iyi sürücü güncelleme programı Driver Easy
    https://bilgisayarinihizlandir.com.tr/en-iyi-surucu-guncelleme-programi/

    Ben yeni kart iledah kötü performans olmasını mantıklı bulmuyorum. Sanırım kurulumla alakalı eksik bir şeyler var. Yukarıda dediklerimi yapın, sonuçlarını yazın, tekrar bakalım.





  • shruikan kullanıcısına yanıt

    psu 600 watt multi single bilmiyorum.

    pci x4 nedir?

    ekrank artını evet üste takmıştım.

  • mustafaat kullanıcısına yanıt

    ekran kartını iade ettim ssd alacağım ama ilgilendiğiniz için teşekkürler bazı kişilerin de dediği gibi eski bir kasam var ama ben yüksek oyunlar oynamadığım için beni idare ediyor. Bu kasayı yükseltmek mantıksız geldi bana da buna tek tek parça alacağıma pc toplasam daha mantıklı olacak.

  • BojGamer kullanıcısına yanıt

    Ssd ölüyü dirilten bir upgrade ama sizin işinize çare değil. İsterseniz şimdi alın takın, daha sonra alacağın sistem de kullanırsın.


    Bu makineyi şu an ssd den başka yatırım saçma olur. Bütçeye göre buradan uygun bir şeyler toplamak için yardım alırsınız.


    Ekran kartı driversız kullanılmaz. Uygun driver siteden bulunup kurulur.


    Driver işlerini asla 2.-3. parti sitelerden-uygulamalardan yüklemeyin. Üretici firmanın sitesinde muhakkak driver vardır. Diğer türlü ugyulamalar bozar.


    Kolay gelsin.

  • O sistemin 8120 işlemcisi halen kullaniyorum 12 yil oldu,zamaninda call of duty için kurmuştum,gta için rx 560 almiştim50-60fps veriyordu üst rx580 alicaktim ama oynatmaz diye almadim,kisacasi o kasa ölü masraf yapma boşuna, sat 15-20k arasi sistem kur daha yapicağin herşey israf olucak elinde patlar cöpe gider..
  • FX 6300 denen işlemci RX 570'i (GTX 1060 karşılığı diyebiliriz Nvidia tarafında) mümkün değil kaldıramaz.

  • amd işlemcilerden anlamıyorum ama kanaatim gpu da sorun yok. elimde 20 det var. yeri geldi i9 9900k 32 gb ram 1tb nvm sisteme takıp oyunda oynadım . sorunsuz oynattı.

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    Fx6300 ve RX 570 zamanında kullandığım 2 liydi 1080p ultra ayarlarda darboğaz yapan bir oyuna rastlamamıştım açıkçası. Tabi ben minecraft oynamamıştım. Battlefield 1, Witcher3, Tomb Raider, Battlefield 5, Call of Duty MW1 2019 oyunlarında kullanmıştım ve ekran kartım hep %100, %99 kullanıyordu. FPS drop olmuyordu hiç.


    Hatta alta şöyle bir video bırakayım. Bu ikilinin testini yapmış birisi:

    Bru's FPS Benchmarksyoutube
    Shadow of the Tomb Raider 0:00 Rage 2 1:31 Mafia 3 3:49 Ring of Elysium 5:18 Apex Legends 6:15 Witcher 3 7:35 Dead Island Riptide 11:12 World War Z 12:33 World War Z The Divison 14:22 Anthem 17:13 Assassin's Creed Odyssey 19:37 Resident Evil 2 21:16 CPU: AMD FX-6300 6 @4.2GHZ GPU: ASUS GTX 1050 Ti OC Edition DUAL-FAN 4GB GDDR5 PSU: Corsair CX650M 650W ATX CASE: Corsair Carbide Series Air 540 Windowed ATX High Airflow Cube MOBO: MSI 970A Gaming Pro Carbon ATX RAM: Hyper Fury X 2 x 8GB DDR3 1866mhz HDD 1: ADATA Premier SP550 240GB 2.5” SATA (OS) HDD 2: WD Blue1TB SATA 6GB/S 7200RPM (Games)
    https://www.youtube.com/watch?v=nM25lmNZIEQ&ab_channel=Bru%27sFPSBenchmarks



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 13 Nisan 2024; 15:7:22 >
  • İtalyan Aygiri kullanıcısına yanıt

    Evet zamanında kullanmış ve etkilenmemiş olabilirsiniz ancak şu an güncel durumdaki oyunlarda sorun yaşanması kaçınılmaz bana kalırsa.


    Örnek vereyim i5 8400 + GTX 1060 6gb ile Satisfactory adlı oyunu ilk çıktığı zaman 80-90 fps ile oynayabiliyordum mesela. Şimdi benzer ayarlarla i5 12400F + RTX 2060 ile 70-75 fps anca alıyorum (oyun hala erken erişimde ve güncelleme geliyor sürekli). 90 fps görmem için DLSS denen zımbırtıyı açmam gerekiyor.


    Demek istediğim buydu.

  • İtalyan Aygiri kullanıcısına yanıt

    Peki o zaman neden benim performans ım artmadı? hatta düştü bile neyden kaynaklı olabilir?

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    yükseltebileceğim en yüksek ekran kartı buna Nvidianın GTX 1060 mı olur? çünkü 1060 da bulabilirim tanıdıktan ona göre takarım gene aynı sorunla karşılaşmayacaksam.

  • Eski ekran kartımı taktım Asus R7 265 Driver'ını kurdum AMD sitesinden. Dediğiniz gibi SSD'den başka yatırım değmeyecek bu sisteme, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim iyi günler.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.