Şimdi Ara

DEDAŞ TARAFINDAN TARAFIMA HAKSIZ ŞEKİLDE GÖNDERİLEN 4.897 LİRALIK İCRA !!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
46.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
282 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • josh_howard kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum il de icraya gittim sabah. Dilekçe yazdırdılar urfa icra dairesine. Oradan red gelirse dava açabilirsin dediler. Şimdilik beklemedeyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kepirlikerem K kullanıcısına yanıt
    Benzer bir olayda bizim başımızda Dededen kalma evde dayım 12-13 sene ikamet etti ve ev satıldı geçen gün bize(3 kardeş) nasıl oluyorsa dayım evde 12-13 içerisinde üst üste 4.5 sene hiç bir faturasını yatırmamış ve bu dedikleri tarih 2000-2005 arası bu süre boyunca akılları nerdeymiş neden elektrik kesilmemiş kaldı ki faturayı o dönem ben kaç kere yatırdığımı bilirken hiçbiri yatırılmamış gözüküyor ve elimizde bize düşen 15 bin liralık icra kağıdıyla oturuyoruz.Görüştüğüm avukatlar ve görevliler bunu habire yaptıklarını kimden ne koparırlarsa gözüyle baktıklarını söylüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 15 Ekim 2018; 14:2:29 >
  • DEDAŞ'ı DAEŞ diye okudum, ne alaka dedim.
  • Yaptıklarına bakılırsa pek te bi farkları yok.Fatura terörü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waitu

    onu sormamış e devletten nereden konrol edebilirim diyor

    Ben internetten girdiğimde adalet bakanlığı oradan da sık kullanılanlardan icra dosya sorgulama bölümü var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size Mehmet YALAV YILMAZ, arkadaşınıza Mehmet YALAV KALINBACAK olarak icra geldiğini söylüyorsunuz. Bu durumda kilit nokta, adı Mehmet olan soyadı YALAV olan kişi gibi görünüyor. Hiç bu şahsa ulaşmaya çalıştınız mı, ya da bu şahıs üzerinden gittiniz mi? Konu bir şekilde bu kişi ile alakalı artık her kimse
  • Fatalizor F kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şeyi düşündüm. Ancak o şahsa ulaşamadım. Ne ev sahibi ne başka biri tanımıyor öyle birisini. Ya da tanıyorlarsa da bize söylemiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kepirlikerem

    Hocam sıkıntılardan biri de şu, hiçbir şekilde bir muhattap yok. Siverek şubesini, Urfa merkezini ve Diyarbakır merkezini aradım. Telefonu açan yok.
    telefon açma nerede oturuyorsun bilmiyorum depsaş genel merkezi diyarbakır'da dedaş genel merkezi şanlıurfa'da bizzat merkeze gidip kaçak birimiyle görüş gerekirse dosyayı getirt dosyayı gör yoksa öyle telefonla filan hizmet verecek kadar kurumsallaşmadı
  • KorKBeNDeNN K kullanıcısına yanıt
    Sakarya'dayım hocam gitme durumu çok zor.



    Tanıdık bir savcı ile konuştum. Karşı dava açıp öncelikle usülsüz tebliği durdurucaz. Geçmişte buna benzer davalar varmış, onları emsal göstericem. Daha sonra duruma itiraz edicem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kepirlikerem

    2 avukatla görüştüm, onlar da kesin birşey diyemedi. Tam olarak hangi soruları sormam lazım belki ben kendimi ifade edememiş olabilirim ? Birisinin dediğini diğeri tutmuyor ki hocam.



    7 gün süre muhtara verilince mi başlar ? Ben muhtardan alınca mı ? Mesela avukat bana adliyeye git itiraz et dedi. Kimisi icraya gitmen gerek diyor
    Tebligat süreci şöyle olur.

    Öncelikli borçlu/davalının bilinen en son adresine tebligat gönderilir. Ulaşılabilirse tebliğ edilmiş sayılır ve süre başlar. Ulaşılamazsa tebligat iade edilir.

    Tebligat iade edilirse tebligat kanunu madde 21'e göre tebligat yapılır. Bu tebligatın özelliği borçlu/davalıya ulaşılamasa bile kapıya bir bildirim kağıdı yapıştırılır ve tebligat muhtara bırakılır. Bildirim kağıdı bırakıldığı tarih tebliğ tarihi sayılır. Yani muhtara bırakıldığı gün tebligat yapılmış sayılır.

    İtirazınızı dosyanın olduğu ilgili icra dairesine yapmanız gerekiyor. Zaten ilamsız takip, sadece borcum yoktur demek bile takibi durdurur. Bunun dışında olayı anlatır bir dilekçe ile itiraz ederseniz daha sonra itirazın kaldırılması davası açılırsa bunun çerçevesinde yürür.

    Süreyi kaçırmış iseniz borcunuz kesinleşmiş sayılır, umarım zamanında itiraz etmişsinizdir. Eğer itiraz süresini kaçırmışsanız genel mahkemelerde menfi tespit davası açarak borçlu olmadığınızı ispat etmeniz gerekecektir.




  • an4cond4 kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki tebligat süresini kaçırdım. Pazartesi itiraz dilekçesi yazdım ancak Urfa 3. İcra'ya hiçbir şekilde ulaşamadığım için sonuç ne oldu bilmiyorum.



    Ben de işi garantiye almak için tebligatın usulsüz yapıldığına dair karşı dava açıcam yarın. Emsal 2 karar buldum bununla ilgili. Bunları da ek olarak yollayacağım. Öncelikle tebligatın usulsüz olduğunu ve benim tebligatı aldığım tarihin geçerli olmasını isteyeceğim. Daha sonra itirazı gerekirde tekrarlayacağım.



    Gelişmeleri burada paylaşacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en son durum nedir ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.