Şimdi Ara

### DELL İNSPİRON 7537 KULLANICI PLATFORMU##_ oyun ve işlemci testleri eklendi (418. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.511
Cevap
79
Favori
305.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONALTIKIRKALTI



    evet, evet, evet... Sonunda çözdüm! artık modem sorunu, wifi bağlanamadı vs gibi sorunlar geride kaldı (biraz uzun olabilir ama heyecanlı ve ayrıntılı anlatıyorum) :)

    kronik modem sorunuyla uğraşıp çeşitli çözümler denemeye (ki hiçbiri çare olmuyor), usb wifi adaptörü almaya, modemden direkt kablo ile bağlanmaya gerek kalmadı.

    Arkadaşlar merhaba... biliyorsunuz bu 7537'lerin wifi bağlantısında fabrikasyon bir hata var ama hiçbir kullanıcı şu ana kadar bu sorunu çözememişti. yerli ve yabancı tüm forumları teknik tavsiye çözüm siteleri vs vs. her yerde yazılan her şeyi okudum denedim, ama hiçbiri derdime derman olmadı. ne yaptıysam aletin kendi kablosuz bağlantısını çalıştırmayı başaramadım. ya modemi bulamıyor, ya bağlanamıyor, ya bağlantı uzun sürdü diyerek kapatıyor ya da sınırlı bağlantı diyerek internete girmiyordu.

    kardeşimin eski bir samsung n150 mini laptopu vardı, gözümü karartıp açtım, onun wifi kartını benim dell'e taktım ama yine aynı sorun! fakat dell'den çıkarttığım wifi kartı samsung'ta çalışıyor. (onun kendi orijinal kartı da kendine ait alette sorunsuzdu). demek ki para verip başka bir wifi kart alsam yine aynı sorun olacaktı. çünkü wifi kartta bir sorun olmadığını başka laptopa takıp anlamış olduk.

    peki o zaman sorun ne? anten kabloları bir yerlere gidiyor ama ucu bucağı belli değil, bağlı mı bağlı değil mi anlamak zor, bütün makineyi parçalamaya yeterli alet edavat olmadığı için cesaret edemedim.

    birden bir şey dikkatimi çekti, ana karttaki wifi kartı takılan yerde kartı sabitlemek için kullanılan vidanın uzunluğu samsung'ta kullanılanın neredeyse yarısı kadar. hem samsung'ta hem dell'de bu vidanın altında metal bir yuva var ve anten bağlantısını bir şekilde ya topraklıyor ya paraziti ayarlıyor o yüzden yukarıdan takılan vidanın wifi kartını sabitleyen yeri biraz daha geçip aşağıdaki o metal yuvaya da oturarak temas etmesi gerekiyor. bizimkilerde bu vida kısa kaldığı için temas olmuyor ve bağlantı kurulamıyor.

    çıkardım samsung'taki modemin uzun vidasını taktım bizimkine maaşallah diyeyim hiç sorun olmadan, kesmeden kopmadan evin en arka odasında wifinin zor ulaştığı çok az çeken yerde bile 5 diş full çekiyor. sırf rastlantı olmasın bir deneyeyim diye vidayı tekrar orijinal olanıyla yine değiştirdim yine aynı sorun var, çıkarıp uzun vidayı taktım yine hiç sorun yok.

    bir de şu kısa vidayı samsung'ta deneyeyim dedim :) bu sefer de kısa vidanın temassızlığı yüzünden samsung wifi hatası vermeye başladı... olayı iki üç kez her türlü deneyip kesin kes tanımladım.

    dell 7537 kronik wifi bağlantı sorunu fabrikasyon olarak wifi kartına kısa vida takılması yüzünden oluşuyor. vidayı aynı ebatta biraz daha uzun bir vidayla değiştirince temassızlık sorunu ortadan kalkıyor ve laptop artık hiç sorunsuz bir wifi bağlantısına sahip.

    wifi sorunu olanlar wifi kartı üzerindeki vidayı daha uzun bir vida ile değiştirerek çözebilirler.

    keşke hiç böyle bir sorun olmasaydı da uğraşmasaydık ama yine de çok eski bir donanımhaber kullanıcısı olarak başkalarına bu şekilde faydalı olacak paylaşımlar yapmak güzel. herkese kolay gelsin.

    DİKKAT! tamir edeceğim diye ağzı bozuk tornavidalarla açarken arka kapağın vidalarını bozmamaya, wifi kartının üzerindeki vida yerine uzun vida koyacağım diye kalın ve uyumsuz herhangi bir vida takarak kartı zorlamamaya, takacağınız vidanın boyasız normal metal vida olmasına dikkat edin.
    vida fotosu var mı ? özellikle iki vida yan yana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla her iki laptop açık, sağdaki samsung, wifi kartı vidası sökülmüşken ikisini birden çektim ama vidayı ayrıca çekmedim. Zaten dell'den çıkan vidanın aynısının bir iki mm uzunu olsa yeterli. Öyle özel bir şey değil.
    +Foto ekledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONALTIKIRKALTI O kullanıcısına yanıt
    Tebrikler.
    Full analiz, tam çözüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar basit bir şey için bugüne kadar servislerden nasıl bir çözüm gelmedi anlaşılır bir şey değil. Dell comunity'de de hep driver, sürüm, bios güncelleme tarzında çözümler var ama hiçbiri kalıcı olarak sorunu çözemedi. Kızım 4 yıl boyunca bu laptopu hem çok sevdi hem sinir oldu. "Senin odan uzakta ondan çekmiyor wifi'de bir sorun yoktur" diye çok tartıştık. Gerçekten de aleti wifi'in yanına getirince çekiyor ,uzaklaşınca "sınırlı" oluyordu ya da modemi hiç görmüyordu. Demek ki öyle olduğu zamanlar antene gerek duymayacak kadar yaklaştığımız için çalışıp uzaklaştığımızda da anten bağlantısı olmadığı için bağlantı kesiliyormuş. İki gündür aç kapa aç kapa, uyku, modem değiştir vs her türlü şeyi denedim hiç sorunsuz çalışıyor. Keşke benim kız iyice soğuyup yeni bir laptop almak zorunda kalmadan biraz daha uğraşsaymışım :(
    Yeni lenovoya indirimli 8000 bayıldık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fişe takılı iken dell suıpporttan indridiğim exe dosyasının açınac herhangi bir tepki vermiyor
  • Arkadaşlar artık kullanmadığım için satmaya karar verdim. Ilgilenen varsa mesaj atsın.

    Dell Inspiron 7537 S50W81C

    Full hd dokunmatik ekran

    İ7-4500U İşlemci

    8 GB Ram

    128 GB Ssd harddisk

    Son 1 senedir kullanmıyorum.

    Herhangi bir sorunu yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, dün çay dökmem sonucu içini açıp temizledim, kuruttum. Sonrasında bir problem yoktu. Bu sabah açmaya calistigimda açılmadı. Tekrar söküp baktığımda aşağıdaki durumla karsilastim.

    https://eksiup.com/p/m7419575ce4s

    Bu arkadaşın tamir şansı var mıdır? Anakartin değişmesi mi gerekir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eserm789 E kullanıcısına yanıt
    Su döktüğün için klavye de ıslanmıştır. Klavye nazik olduğu için kısa devre yapıp, cihazın açılmasını engelleyebilir. Bence önce klavyeyi söküp, açmayı dene. Cihaz açılırsa yeni klavye alır, hayatına devam edersin. Ama açılmazsa anakartda ki sorundan olabilir. Anlayan birilerinin bakması gerekir.
  • eserm789 E kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam anakart ta bazı komponentler zarar görmüş :( Sıvı temasında birden fazla zarar görmüş olabiliyor.Anakart tamiri eden güvenilir yer bulmak zor.Cihaz bayaa eskidi anakartın sıfırını bulabileceğinizi sanmıyorum.Eğer varsa güvendiğiniz bir yer anakartı tamiri deneyebilirsiniz . Olmazsa maalesef parça satabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu konuyu görüp beğendiğim çok severek de kullandığım bilgisayarıma veda vakti gelmiş demek. Upgradeler ile hala mükemmelen çalışan bir şeyin başına böyle bir şey gelmiş olması çok üzücü oldu. Akşamüstü covid pozitif olduğumu da öğrendim, gelince üst üste demek ki.

    Tamir konusunda birkaç yerle görüştüm pek kimse gönüllü değil gibi görünüyor uğraştırıcı olması sebebiyle sanırım. Anakart bulmak başlı başına sorun zaten. Bakalım iyileştikten sonra karar veririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eserm789 E kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONALTIKIRKALTI O kullanıcısına yanıt
    Neredeki vida işaretleyebilir misiniz?
  • 6 yıl oldu alalı.

    birkaç ay önce şarj kablosunu unuttuğum için şirkette pil ile çalışmak zorunda kaldım.

    sabah 8.30 dan 17'e kadar tüm gün orta ışıkta, vstudio, pshop + birkaç uygulama kullanımı ile %16 şarjda kapattım.

    maşallah ı haketti. bilgisayarımı seviyorum.
  • Herkese merhaba. 2014 Ocak ayından beri bu efsaneyi hala severek kullanıyorum. Pil performansı 2 saati çıkarıyor hala. Fakat maalesef bugün kullandım, kapatırken güncelleme gelmiş windows 10'a. Güncelleştir ve kapat seçeneğini seçtim. Böyle yapınca %30'a kadar güncelliyor ve kapanıyor bildiğiniz gibi. Ve tekrar açınca geri kalanı halledip açılıyordu. 2 saat sonra tekrar açtım fakat Dell yazısında kaldı. Hdd'nin kendisinden kısık sesle bip bip gibi bir ses geliyor. Sanırım motor dönmeye çalışıyor da dönemiyor gibi. Üzüldüm valla, 300 gb kadar veri gitti. Ne bir düşme, ne darbe hiçbir şey yok, durup dururken oldu. Şimdi yenisini almalıyım, yapacak birşey yok.


    Ssd mi alayım yoksa hdd mi. Çıkan hard disk Seagate marka, 500 gb, üzerinde SATA yazıyor, SSHD imiş. Resmini ekliyorum. Baktığım ssd ler, Samsung 860 Evo falan Sata 3 yazıyor. Uyar mı hiç bilgim yok. Sata hızında çalışır gibi bir şeyler okudum. Sata hızı 150 mb/sn imiş. Gerek var mı Samsung'a falan. Şu an 600 lira civarında fiyatları. Daha ucuz bir marka mı alayım, ya da 240 gb alıp, arşiv ve depo için harici hdd mi kullanayım? Premiere Pro ile edit yapıyorum bazen, çok etkiler mi bilemedim. Aslında çok memnundum arızalanan hdd den. 15 sn gibi açılıyordu. Premier Pro falan hızlıydı, sadece render da bekliyordum elbet.


    Kısacası hız değmeyecekse 500 gb Toshiba falan hdd ler var. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ram aldığım gibi 6 gb duruyor. Belki onu da yükseltirim.


    Not: Bios da Hdd gözüküyor ama dediğim gibi ses çıkararak hiç okunmuyor. Kasa üzerindeki Hdd ledi de sürekli yanıyor. Teknik bilgi de çok iyi olurdu, bir şey yapılabilir mi giden veriye falan. Teşekkürler.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ensar14

    şuan win10 kullanıyorum, Samsung 250GB SSD montajını yaptım. anladım ki bu zamana kadar kendime ve cihaza eziyet etmişim. böyle bir değişim gerçekten beklemiyordum. direk hdd söküp ssd kurulum yaptım. açmışken elimdeki ZALMAN ZM-STG2 ile macun tazeledim. sonrasında oyunda en fazla 79 derece gördüm. windows key vs. kendi kendine yaptı etkinleştirmeyi, herşeyini. çok memnun kaldım. hala zinde bir makina gerçekten.

    cevaplar için teşekkürler.

    250 gb Samsung ssd sata 3 sanırım. Sorun çıktı mı? Keşke 500 gb alsaydım dediniz mi hiç?

  • Bende 250gb kullanıyorum. Daha fazlası hiç lazım olmadı.

    Ama ben normal kullanıcıyım. Oyun oynuyorsanız eğer 2, 3 büyük kapasiteli oyun anca yüklenir.

  • Oyun oynamıyorum ama video editlemek için bazen yüksek ebatlı video yüklediğim oluyor kameradan. Peki bu SATA - SATA 3 olayı nedir? Üzerinden çıkan HDD de Sata yazıyor. İncelediğim SSD'ler Sata 3 yazıyor özelliklerinde. Kablo girişleri farklı mı? Sata SSD mi aramam lazım?

  • Arkadaşlar canım bilgisayarımla 7 yıla yaklaştığımız bu günlerde size bir şey danışmak istiyorum uzun zaman sonra. Ekranın sol tarafında aşağıdan yukarıya doğru düz çizgiler oluştu, uzun zamandır var bu durum ilk başlarda kendiliğinden kayboluyordu ama artık kalıcı olarak kaldı orada. Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar da vardı hatırladığım kadarıyla, ekranı mı değişmemiz gerekir? Eğer ekranı değişmemiz gerekirse nereden bulabiliriz ben biraz araştırdım ancak bulamadım internette.

  • Çok mesaj yazdım ama iyice anlamalıyım. 7537'de SATA var anladığım kadarıyla. SATA 3 500mb/sn üzeri hız sağlıyormuş fakat SATA maksimum 150 mb/sn. Bu durumda Samsung Evo gibi pahalı bir model almaya gerek yok gibi. Daha düşük yazma hızına sahip bir model olur sanırım, doğru mudur?


    Birde 27 Kasım kara cuma indirimleri varmış, çok fark eder mi fiyat bilemedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1C8B44136 -- 14 Kasım 2020; 13:6:51 >
  • Hamleli Stoper H kullanıcısına yanıt

    Ekran veya ekran filminde arıza olabilir.

    Biraz ekranı ileri geri oynatarak kontrol et, çizgiler kayboluyor mu diye.

  • 
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.