Şimdi Ara

### DELL İNSPİRON 7537 KULLANICI PLATFORMU##_ oyun ve işlemci testleri eklendi (419. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.511
Cevap
79
Favori
305.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fırsat çıkarsa 1, 2 üründe bir şeyler olabilir. Değerlendirmek istiyorsan, bekleyebilirsin tabi.

    Çok ekstrem bir şey almana gerek, SSD olsun yeter.

    HDD ye göre fazlasıyla fark edecektir.

  • Tekrar merhaba. Samsung 860 Evo 500 Gb. diskim geldi takıp kurdum. Kablo girişlerinde bir fark olmadığını, hdd ile aynı ebatlarda olduğunu öğrenmiş oldum. Yanlız arızalanan Hdd Shdd miş. Yani sanırım 8 gb ön bellek olarak ssd, geri kalanı hdd. Gayet hızlı açılıp kapanırdı. Ben bu aldığım Samsung Sdd'de emin olun hız olarak çok büyük bir fark görmedim. Uçacak, her program hızlıca açılacak falan sanmıştım ama büyük fark yok. Yanlış mı yaptım bazı şeyleri bilmiyorum. Magician programını falan kurdum. Ahci mod açık, trim desteği açık.

  • Fark görmemeniz imkansız. SHDD sadece açılış ve kapanışlarda iyiydi, gerisi HDD.

  • Görmedim. İlk açılışta kilit ekranında pin yazarken dönüp duruyor. Tartışma yaratmayalım bence, gördüğümü yazıyorum. Neyse, dahili bileşenler kısmına yazayım.

  • Tartışma olarak değil. Ben değişiklik yaptığımda çok farketmişti.

    Siz SSD yi kontrol edebilir misiniz. Hız olarak normal mi diye. Normal çıkarsa yapacak bir şey yok galiba.

  • İmkansız deyince sanki yalan söylüyormuşum gibi anlaşılıyor, eski hesabımı bu yüzden sildirdim. 2 gb lık küçük bir oyun kurdum, kuruluş aşaması eskiden de aynı hızdaydı. C ve D olarak böldüm diski. Bunun bir etkisi var mı bilmiyorum. Teste göre de değerler normal gözüküyor gibi. Neyse.

  • Hızlar iyi, görünürde bir şey yok gibi.

  • hocam işte önceden kayboluyordu genelde kapağı kapatıp açtıktan sonra çizgiler çıkıyordu sonra kayboluyordu biraz dediğin gibi ileri geri yapınca falan. ama şimdi kaldılar orada birde o çizgilerin olduğu bölgeye elimle bastırınca hafiften daha fazla çizgi oluyor sonra elimi çekince onlar kayboluyor.

  • Hamleli Stoper H kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Videodaki gibi çözümler var. Benim de ekranın solundan 5-6 cm gibi Dell yazısı hizasından bastırınca çizgi çıkıyor ama eli kaldırınca kayboluyor. Tesadüfen fark ettim.

  • Selamlar herkese :) 6-7 yıl oldu gerçekten. Bu laptopun heyecanı varken öğrenciydik, şimdi iş güç koşturuyoruz, hey gidi ne günlerdi :) Şu aralar artık satıp yeni bir dell'e geçmeyi düşünüyorum ama fiyatlar çok uçuk malum. Vostro serisi gözüme kestirdim ekran kartını bir araştırayım dedim (mx330) notebookcheck'te bizimkinden kötü gözüküyor. Ya da ben mi yanlış anladım bilemedim. Pili ve kendisi hala sağlamken en azından boş beleş bir fiyata gitmesin derdindeyim. Ram'ini de 12gb yükseltmiştim. Sizce i5-42000 12gb ram gt750m versiyonu (pil ömrü 4-5 saat arası) kaça gider fikirlerinizi alabilir miyim?

  • Fîrzen kullanıcısına yanıt

    Yeni laptoplarda MX110, Mx330 vs bunlar ekran kartı değil bence ya. Onboard gibi bişi, performasları çok kötü.

    Bende mesela kendime oyun için laptop bakıyorum fiyatlar uçmuş gitmiş. İçerisinde 1030, 2020 serisi kart olsa razıyım  

    Satış konusu tamamen sana kalmış ama gerçekten satmak istiyorsan fiyatı bayağı düşürmelisin, alııc pek yok piyasada.

  • Aynen mx'ler onboard gibi birşey olmuş resmen fakat karşılaştırdım şimdi bizim gt750m'den daha performanslı :) Ben zaman bulunca arada Civilization oynarım onu düzgün çalıştırsın yeter şimdilik. Tabii ki fiyatları gördükçe yazık diyorsun ama bu saatten sonra eski seviyelere de düşeceğini zannetmiyorum. Benim 7537 çok temiz kullanıldı pil'i 4-5 saat arası gidiyor ek olarak ram ilavesi yaptım. Fiyatların böyle uçması 2. el piyasasını da yükseltir diye düşünüyorum şu anda celeron işlemcili laptoplar bile 3500-4000 e satılıyor. Bu fiyatların yarısına dahi gitmez mi diyorsun şimdi?

  • Fîrzen kullanıcısına yanıt

    Bana sorarsan gitmez ama piyasa allak bullak. 30k etmeyecek otomobil 130k dan başlıyor  

  • Merhaba arkadaşlar ben de uzun süredir ekran problemi yaşıyorum. Ama benimkinde dikey çizgi çıkmıyor.

    Ekranı ileri geri oynatınca siyah ekran gelip gidiyor hızlı bir şekilde göz kırpıyor. Aynı sorunu yaşayan var mı, çözümü nedir ?


    Bir de yukarıda arkadaş da sormuş satmak istesem kaça ilana koymalıyım(Ekran sorununu hallettiğimizi düşünelim)

  • ANTtuArRi kullanıcısına yanıt

    Benzer sorunu yaşıyorum. Ekranı fazla geriye yatırınca yeşilleniyor. Bunun çözümü görüntü data kablosunun yada ekranın değişmesi artık. Fazla yatırmazsam sorun yok, bu sebeple gittiği yere kadar gitsin.

  • Benim ekranda sorun olduğunu sanmıyorum. renklerde vs hiç bir sorun yok. Çok eğmeme de gerek yok tam dik durumdayken bile öne ya da arkaya biraz eğince kırpışıyor ekran. Biraz oynatınca eğikken de sabitleniyor yine görüntü. Ben de data kablosy diye düşünüyorum bir noktada sıkışıyor ya da temassızlık oluyor sanırım. Maliyetli bir işlem midir acaba kablo ve işçilik.

  • ANTtuArRi kullanıcısına yanıt

    Yalan bilgi vermeyeyim ama kablonun kendisi bile model bazlı, özel olduğu için pahalıydı diye hatırlıyorum. Geçen sene sorduğumda 200tl gibi hatırlıyorum ama kesin emin değilim. Mecidiyeköy de fiyat almıştım.

  • ssd alma konusunda artık sona yaklaştım :) ama bugün gördüğüm bir mesajda girişin sata 3 değil sata olduğu ve hızın max 150 civarında olabileceğini okudum böyle biir durum var mı almak istediğim ssd samsung evo860

  • knackers kullanıcısına yanıt

    Her türlü farkı anlaşılıyor. Bence al.bende ssd takmıştım zamanında hala daha öyle kullanıyorum.

  • peki 860 evo mu yoksa uygun fiyatlı sandisk falanmı

  • 
Sayfa: önceki 417418419420421
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.