Şimdi Ara

Delonghi tost makinası arızası kart yanma sorunu çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.


    tost makinası fişte takılı fakat çalışmıyor durumdaydı. Fakat elektrik değişik bir şekilde 2 kere göz kırpma gibi oldu elektirkler gitti.3 saat sonra elektrikler geldi. Yattım uyudum fakat gece çat diye bir patlama sesi gibi ses geldi daha sonra 10 saniye sonra ikinci kez ses geldi patlama gibi hemen uyanıp fişi çektim ama çalışmadığı halde makinanın ışıkları kısık yanıyordu. İnternetten vümultimetre aldım . İçini söküp ölçeyim diye ama bu görseldeki vidalar çok degişik ne ile sökülür bunlar. Fikri olan var mı? Birde sizce ne patlamısıtr. İnşallah yaparım malum okullar açıldı cocuklara çok lazım... şimdiden teşekkürler.


    mesajı düzenleyecegim. Sorunu basit şekilde çözdüm..


    Delonghi tost makinası arızası kart yanma sorunu çözüm


    Delonghi tost makinası arızası kart yanma sorunu çözüm


    Delonghi tost makinası arızası kart yanma sorunu çözüm


    Delonghi tost makinası arızası kart yanma sorunu çözüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inso -- 16 Aralık 2022; 21:44:38 >







  • Vidalar torx kafalı ancak firma herkes açamasın diye ortasında tümsekli kullanmış.

    Çin işin 50uçlu tornavida setlerinin bazılarında oluyor uygun kafa.

    Tost makinesinin içinde zaten 3 tane parça var.

    1. Rezistans
    2. Isı ayarını yaptığınız düğme (termostat)
    3. Koruma sigortası (termik sigorta)

    Bunlardan ilk kontrol etmeniz gereken rezistans, ikincisi termik sigorta ardından ta termostat.

  • Düz tornavidayı tutturabilirseniz zorlarsınız. Belki açılır. Bıçak uçları ile zorlamak belki ilk akla gelen ama bıçağa da ürüne de verdiği zararla kalınabilir, sonuç alınamadan. Isıtma yapan genelde siyah renkli (döküm) tavalar yani gıda ile temas eden levhalar çıkarıldığında alt kısmında makineye ulaşılabilir. Yani vidalarla uğraşmadan da inceleyebilirsiniz.


    Patlama seslerinden sonra gittiğinizde tost makinası sıcak mıydı? Açık mı kalmış? sigorta vb atmadı mı evde?


    Durduk yere patlayacak bir elemanı yok. Bir tek rezistans (termostat gibi anahtarlama yapan elemanlardan da benzer sorun pek tabii olabilir) patlamış olabilir ve ya kablolar kısa devre olmuş olabilir cihaz içinde. Aşırı ısınması sebeptir. Devamlı devrede kalıp(termostatın bozulması halinde) fazla ısınıp tehlikeye sebep olmaması için içinde sigorta bulunmakta, belirli sıcaklık aşıldığında elektriği keser ve bir daha da açmaz değiştirilmesi gerekir. Ancak bu parça atmış olsa zaten aşırı ısınma olmazdı. 2 defa patlama sesi sigortanın sebep olmadığını gösteriyor, hem patlama hem de iki defa.


    Termostat temas uçları bozulmuş olabilir. Temizleyip zımparalamak gibi yöntem konu oluyor kimisinde ama hassas ekipman hem de ucuz garanti iş gerek. BU sıcaklık ayar kısımıdır. Çevrilerek daha çok ısıtması sağlanır. Bu döner ekipman, sonuna kadar kısılırken "tık" diye düşük bir çarpma sesi verir. Tekrar açarken yine benzer sesi verir. eğer bu olmuyorsa zaten termostat bozuktur. Patlamalarla gelen arıza olduğundan, rezistanslar kısadevre olup aşırı akıma yüklenip termostatı bozmuş olabilir. Bu halde rezistanslardan bozuk olanlar da değişmek zorunda. Işıkların kısık yanmasını uçları bozulmuş termostat açıklayabilir. Anlaşılan sürekli kullanılmış bir alet, rezistans zaten yıpranmış olabilir..


    Basit kablo ve bağlantı sorunları ve hatta fiş sorunlarından kaynaklanmış da olabilir. Detaylı resimler faydalı olur konuda.


    Bu işlerdeki tehlikeyi, işe el atan üstlenmiştir. Forumdaki bilgiler yanlış bile olsa sorumluluk tamamen uygulayandadır. AKla yatmayan işi araştırılmalıdır.





  • bozuk cihazı fişte bırakmaz büyük hata.Delonghi tost makinası arızası kart yanma sorunu çözüm 

  • Cihazı bozuk degildi. Fişi takılı kapalı konumda idi. Kapalı halde ısıkları yanmaya baslamıstı.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    İçerdeki ekipmanlara önce üstten sökerek ulasmaya calısacagım. Olmadı düz tornivada ile zorluycam. Fişi takılı kapalı halde duran bir cihaz. Lazım oldugunda dügmesine çevirip ısıtıyoruz. Cihazın yanına gittigimde kapalı konumda olmasına ragmen ısıklları kısık yanıyordu. Isınmamıstı sogukdu hemen panikle fişi çektim zaten. İlginç bir durum olustu. 3 saat önce elektrigin giderken zarar verdigini düşündüm sadece


    sökerek size bilgi verecegim bu konuda geniş bilgilendirme için çok tesekkür ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inso -- 12 Eylül 2022; 15:26:24 >
  • Gıdaya temas edip ısıtan tavaların sökülmesi için alet edevat gerekmez genelde. Tutamakları-tırnakları vardır, kurtarıldığında çıkıverirler. Sonra karşınıza çıkan vidalar ise yıldız olur genelde. Ama resmettiğiniz alt kısımda bulunan özel vidaları düz tornavida uğraşılsa da yanıt vermeyebilir. İnce düz tornavidanın sığdığı kadar girmesi ya da bıçak ucunu uygun açılarda vidaya saplayarak çevirmeye çalışmak sonuç verebilir. Bir kısım tornavia takımlarının içinde bulunuyor zaten bu ortası delik tork ucu. Etrafınızdan araştırabilirsiniz.


    Cihazı termostattan kapatmışsınızdır. Belki de kapanmadı? Termostatın bağlantısı çıkmış olabilir döner düğmesinden ve aslında kapanmamış olarak kalmış olabilir...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.