Şimdi Ara

Dengeli oyuncu bilgisayarı nasıl kurulur? video inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
8
Favori
6.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Belli bütçelere göre PC hazırlayıp uygun fiyata satsa ya Donanımhaber.


    Bukadar yıldır bu siteyi takip eden insanlara donanım nasıl seçilir , nasıl toplanırı öğrettiler. Adamların böyle bir düşüncesi olsaydı niye öğretirlerdiki ? Git vatan pc ye , gold a , hepsi yapıyor senin bu dediğini.

  • bugün bilgisayar parçalarına bakıyordum yeni sistem için bu video ilaç gibi geldi gerçekten mesut bey, yani sonuç olarak oyun odaklı bir sistem için iyi bir ekran kartı yanına basit bir işlemci gayet yeterli, yalnız bu videoda şöyle bir sorun var sizin test sisteminizdeki anakart ram ssd gibi bileşenler çok üst düzey olmuş, o karşılaştırdığınız ekran kartı ve işlemcileri alacak kişilerin bu sistemdeki bileşenleri alacağını düşünmüyorum, anakarta verecekleri en fazla 200tl ,sdd zaten almazlar hdd yeterli olacaktır, ramde en fazla 8 gb, insanlar asıl bu sistemde ne gibi farklar ortaya cıkıyor onu merak ediyor, keşke bu şekilde hazırlasaydınız videoyu.

  • Abi keşke ekran kartında 4 gb olmasının önemli olmadığını söyleseydin. Bi yerden oyun muhabbeti açılıyor, geçen konuşma:

    -Abi geçen crysis3ü bitirdim, süper oyunmuş oynadın mı sen?
    +Yok abi o oyun bozuk benim ekran kartı 4 cigolayt ama kasıyor oyun, 4 cigolayt da kaldırmıyorsa oyun bozuktur yani
    -Oldu o zaman biz kalkalım.

    Geçen vatana gittim, görevliye çıkışıyordu adam ve oğlu, gizlice dinledim:

    -Beyefendi, söylediğiniz fiyata hd6870 var çok güzel oyun oynatır, performanslı bi karttır
    +kaç cigabayt o?
    -1 gb 256 bit ama oyunlarda çok iyi, bakmayın belleğine.
    +Yok kardeşim saçmalamayın benim ekran kartım en az 2 cigabayt olacak! 3 te olur 4 te olur ama en az 2 cigabayt olacak benim ekran kartım o kadar! Bak şurda 4 cigabayt var onu ver sen onu!(Gt630 4 gb versiyon)

    Ve alışveriş biter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 12 Ağustos 2013; 23:29:39 >
  • Güzel bir video olmuş teşekkürler

  • cpu-gpu'nun biribirini karşılama yada güncel deyimle darboğaz yapma konusunda karşılaştırma yapılabilecek bir çizelge yada internet sitesi var mı?

  • benim sistemim gibi e5200 oc. 3,15Ghz ekran kartım amd6790 ara sıra işlemci fanım çok ses çıkartıyor ama idare ediyorum işte i3 olsaydı tam olurdu video yararlı olmuş teşekkür ederim :)

  • video biraz reklam amaçlı olmuş.
    örnek ise 3225 yerine 4300 tercih edilebilir. arada 100tl fark var. veya sadece nvidia kart kullanılmamalı. zaten geçen 400r incelemesinde de test pek fazla göremedim. eskiden kasayı iyice toplardınız. ısı testi ses testi yapardınız. muhakkak kasanın 2-3 sorununu söylerdiniz.

    sanki bu videolar bunca mobil haber yaptık. bunlarda araya katalım da isyan çıkmasın der gibi olmuş.

    önerim ise; bunlar yerine daha yararlı ve basit videolar katmanız. mesela kendi yeni kasa toplayacaklara rehber tarzında video çekebilirsiniz. kablolar nasıl saklanır. hem yeni kasalarda hem eski kasalarda. şu anda bu videolar pek yok.
    hiç bilmeyen biri işlemci fanı nasıl değiştirilir veya macun nasıl değiştirilir diye aratsa türkçe video bulamaz.

    bu tarz hem insanların işine yarayan hem de size zorluk çıkarmayan videolar bu tür videolardan daha yararlı olur. illa bu tarz videolar çekecekseniz objektif olunmalı.





  • Süper video.Yıllardır DH neden direk neden bunu yapmıyor, acaba yaparlarsa bir markayı övmek durumunda kalırlar reklam dedikodusu olur vs. mi diye kendime soruyordum.Halbuki pazar belli ürünler belli yapılabilecek kombinasyonlar belli.Bu video için tek isteğim keşke bir de i7 ile gtx650 testi de yapsaydınız ki orda da i3 ile i7 arasındaki oyun performans farkını da tam olarak gösterebilseydiniz.

    Ayrıca lütfen nasıl mobilite varsa, bilgisayar donanımları için de özel bir program yapıp her bölümde yeni, farklı kombinasyonlar düzüp onları kapıştırsanız fena olmaz(tabi o kadar donanımı bulmak büyük dert).Düşünün 2-3 editöre Mesut abi her bölüm bir görev veriyor, mesela 1200 liraya en iyi oyun donanımlı sistemi düzün diye.Sonra her editör ölçüyor biçiyor ve en sonda bu sistemler benchmark lar ve oyunlarla yarıştırılıyor.Ya da konfigürasyonlar burda yazılır, insanlar oylar ve sona kalan 2 yarıştırılır.Neyse uzun oldu, akıl vermek bana düşmez.Elinize sağlık Mesut abi.

    Son bir not:DH ana sayfada altta güncellenen her ihtiyaca göre hem AMD hem Intel işlemcili konfigürasyonlar var ve bunlar aslında video gerektirmiyor da fakat insan nedense arada böyle videolar görmek istiyor DH'den



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gageracer -- 12 Ağustos 2013; 23:56:07 >




  • üst seviye oyuncu bilgisayarını nasıl toplicaz onu da anlatsaydınız daha iyi olurdu bir video daha bekliyorum sizden bilmeyen arkadaşlar vardır ? :D

  • bence masaüstü olayı bitti ben dizüstüne geçtim ve i7 işlemci 16 gb ram gt 650 m 4 gb ekran kartı gayet iyi ve işimi görüyor hem elektrik kesilmeleri içinde ekstra elimde tuttuğum vınn var onu takıyorum hiç kesintisiz kullanıyorum

  • Güzel bir konu ve güzel bir anlatım....
    Teşekkürler
  • Acemi arkadaşlar için rehber niteliğinde bir program olmuş. Donanımhaber bir teknoloji mit'ini daha ortadan kaldırmış oldu.

  • Ekran kartı fiyat farkı 45 TL değil 145 TL olacak. Lütfen bunu düzeltin. Bırakın da bu farkla 2 katı performans artışı da olsun.

  • gt640 gtx650 den daha kaslı görünüyor :D

  • intel i3 e okadr para verceğime amd tabanlı bi işlemci alırım işimi daha iyi görür hatta bütün sistemi amd toplarım :D

  • Çok teşekkür ederim, kafamdaki bir çok soruyu çözdüm. Şimdi gidip ''Sistem Tavsiyeleri''ne eski sistemime yükseltme önerisi isteyeceğim.
  • Merhaba Mesut bey,

    Oncelikle videonuzi zevkle izledigimi belirteyim. Fazla bilgisi olmayan arkadaslar icin faydali olmus.

    Tamda bu konuda farkli bir segment olan oyuncu laptoplarindan bahsetmemiz de gerekecek. Ozellikle fiyati ile ve en iyi mobil grafik islemcisini barindirdigini belirten MSI GX70 modeli.

    Pc de Amd tabanli bir islemci ve HD8970 ekran karti var. SSD, 16 GB ram vs vs saymiyorum. Fiyatina göre o ekran karti ile iki kati farki olan laptoplardan daha iyi sonuclar alarak bu konuda yer edinmesi gerektigini düşünüyorum.

    Bu MSI GX70 dediginiz gibi ucuz islemci-pahali ekran kartinin karsili oldugu icin, mobil oyuncular icin bunun test edilmesini ve görüşlerinizi diger merak eden arkadaslar adina da görmek istiyoruz.

    Saygilarimla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci sistemde acaba Gt640 olmasaydı ne farkederdi?

  • bence gayet gerekli bir sunum olmuş. dh ya teşekkürler.
    ana fikir güzel. kart ucuz işlemci pahalı işlemci ucuz kart pahalı her zaman benim için merak sözkonusu idi test bakımından.insan aşağı yukarı bi sonuç tahmininde bulunabilir ama tam olarak bilinmez. bu video sayesende tam bir fikire sahip olunur.

  • Uzun zaman sonra bu tür incelemeler görmek mutlu edici. Bu incelemelerin sistem tavsiyeleri kısmında sabit olarak rehber niteliği taşıması gerek.

    Ayrıca donanimhaber bir şirket sonuçta bunu biliyoruz, intel+nvidia temalı inceleme yapmak durumunda olduğunuzu da anlıyoruz. Diğer marka ve ürünlerin incelemelerini bizlere ulaştırmanız çok kötü birşey değil. Çoğu kesim açısından daha büyük olumlu tepkilere yol açacaktır.

    Benim önerim "Toplam 1142089 üye" bulunuyor forumda. Yenilikçi fikirler üretmeniz gerekiyor artık, özel üyelik sistemi bile olabilir. Özel üyeliklerden yıllık bağış bile alabilirsiniz. Makul seviyelerde olduğunda talep çok olacaktır. Bu şekilde reklam kaybınızı karşılamış olursunuz. Hem de daha çok kesime hitap etmiş olursunuz.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.