Şimdi Ara

Dengeli oyuncu bilgisayarı nasıl kurulur? video inceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
8
Favori
6.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: codem

    İkinci sistemde acaba Gt640 olmasaydı ne farkederdi?

    GT640 yerine GTX650 olsaydı emin ol 2-3 fps haricinde hiçbir fark olmazdı.

    Aslında bununda testi yapılabilirdi, hatta yapılsa çok iyi olur, böyle bir test bekliyoruz.

    Bu arada "Shogun 2: Total War" ya da bir "Battlefield 3" gibi işlemciyi efektif şekilde kullanan oyunlarda az biraz belli olur fark, ancak diğerlerinde bu fark belli olmayacaktır.
  • nvidia ile intelin sponsor olduğu video'ya amd koyacak değiller ya!!!

  • testlere skyrim ve starcraft 2 gibi işlemciye daha fazla yuklenen oyunlar da koyulsa iyi olurdu.

    videonun adi tercih rehberi olunca asil sıkıntı yaratan orta seviye kartlar aklima gelmisti.hd7850 ye mesela hangi cpu gerekir, i3 i5 fx hangisi buna uygundur vb. testler guzel olur.

    Bunun disinda video guzel elinize saglik, donanima ve pcye gereken ilgiye devam

  • bu video nun çekilmesi kulakdan dolma bilgiler ile sabit fikirli olan arkadaşları umarım etkilemiştir teknik bilgileri yeterli olmamasına rağmen çok iddalı konuşan arkadaşların en yetkili diğebileceğimiz ağızlardan bunları duyması fikirleri değiştirecektir özellikle çekirdek sayısına kafayı takmış olanlar için ve marka takıntısı olanlar için
    halen oyunların çoğunun iki çekirdekli olmasına rağmen 6 olsun 8 olsun diye ısrar edip tüm işi internette dolaşma ve oyun oynamak olan arkadaşlar bu video ile nasıl sistem toplayacağını öğrenmiş olur umarım dar boğaz olayını abartanlar için söylüyorum duygular ve takıntılarla değil teknik tablolar ve testler ile konuşsunlar
    bu mesaja kızanlar hiçbirşey anlamamış demektir

  • Benim için çok faydalı bir video oldu.İşlemcimin i7 3770k olmasına rağmen bundan sonraki seçimlerim(işlemci değiştirmeyi düşünmüyorum artık)ekran kartlarına göre olacak.
    yaptığınız bu değerli inceleme için ayrıca tesekkur ederim.
    not:forumdaşlarımı anlamıyorum ne zamandır donanım haber sayfalarında masaüstü pc leri için değerli konular yer almıyordu.sürekli telefon haberleri okumaktan gına gelmişti bunu hepimiz biliyorum.adamlar güzelbir inceleme yapmışlar belki bundan sonra bu inceleme referans kabul gorecek,bakacaklarki bu konularıda takip eden çok arkadaslar var ve dahada önemsenecek bu konular buyuzden birazdaha yorumların düzeyli olması konusunda sizlere tavsiyede bulunuyorum.
    saygılarımla

  • donanımdan bi haber olmuştuk.yalnız fx4300 taksaydınız aradaki fiyat farkıyla ekran kartını 650 ti yapsaydınız daha iyi olacaktı.intel ve nvidia reklamı kokuyor biraz

  • Güzel, aydınlatıcı bir video olmuş, yeni arkadaşlar için böyle bir şey lazımdı.
    fakat biraz daha genişletilip, amd ekran kartı ve amd işlemciler de dahil edilebilirdi.
    Şahsen son aldığım üst seviye ekran kartı seçimimi, yeni nesil konsolların amd ekran kartı kullanmaları nedeniyle bir kıyaslama gereği bile duymadan AMD den yana kullandım. optimizasyon çok önemli, önümüzdeki iki sene kartın etinden sütünden maksimum faydalanmak adına AMD tercih etmek akıllıca olabilir diye düşünüyorum. hepimiz biliyoruz ki, oyun önce konsol için yapılır.
    yani AMD yi testlerde es geçmemek lazım.

  • adam bildiğin fakir dostu yaa :D

  • Sponsor olayini vs bilmem ama adamlar intel-amd tartismasi cikmasin diye ikisini ayni videoya koymamis. Bilgisi az insanlar icin cok bilgilendirici olmus. Sira bence 8 Cigabayyyt rem 4 cigabaaayt ekran karti hakkindaki bilgilendirme videosunda. Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel fanboylarına küçük yeme rehberi...

  • Ekran kartını yüksek tutup işlemciyi biraz düşürürsek oyunlarda cidden performans artışı oluyor.Ama birde şöyle bir ihtimal var ki işlemcisini düşük tutan bir insan ekran kartını yarın öbür gün güncellemek isterse bu sefer aldığı o üst düzey ekran kartına videoda da denildiği gibi işlemci darboğazlık yaratabilir.İşlemcisini yüksek tutmak isteyen bir insan bu sebepten dolayıda böyle bir karar verebilir.İşlemcisini düşük tutsa ekran kartını güncellemek istediğinde gene her türlü işlemcide değişime ihtiyaç duyucak.Bu gibi ihtimalleri düşünürsek insan sistem toplamak istediğinde her türlü kafası karışabiliyor.

  • Güzel bir video olmuş genel olarak oyuncu sisteminin mantığı anlatılmış. Gönül isterdiki Fiyat/Performans sistemi denildiğinde orada Amd de olsun. İntel+Nvidia birleşince F/P oranıda düşüyor malum
  • Güzel olmuş Mesut Çevik daha fazla donanım incelemesi istiyoruz Bence sitenin asıl yaptığı iş bu olmalı

  • dengeli diye core i3 saçmalığını kullanırsanız sizi ciddiye alan olmaz... minimum core i5 gerek 4 çekirdekten az işe yaramaz... intel fanbotlarına küçük yeme sanatını öğretiyorsunuz ya...
    gözden kaçan detay aslında corei3 ve core i7 aynı güçte mesajıda verdi sanki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 13 Ağustos 2013; 11:03:07 >
  • Mesut abinin de söylediği gibi "bu işe yeni başlayanlar" için yararlı, meraklıları için ise güzel bir içerik hazırlanmış. Teşekkürler.

  • Faydalı video olmuş, elinize sağlık.

  • video şimdiki oyunlar için i3 işlemcilerin bile yeterli olduğunu gösteriyorki bu konuda %100 haklısınız ancaaaaakkk tamda yeni nesil konsol arifesinde gidip i3 lü bir sisteme 1500TL yatırım yapmak nekadar mantıklı yeni nesil konsollar 8 çekirdekli işlemcileri ile gelicek tabi pc deki işlemciler ile kıyaslandığında nekadar iyiler onu bilemiycez ancak herkese tavsiyem en az 3-4 yıl götürebilecek sistem toplamaları önerim olur ayrıca intelin bu konuda büyük oyunları var adamlar direk soket yapısı değiştiriyorlar yani git en baba anakartı al sonraki nesil işlemci takamıyorsun ! ancak amd bu konuda geri ve ileriye uyumluluk konusunda maximum başarılı... herkes önce kendi kesesini düşünmek zorundadır illaki gidip uzay üssüde kursan donanım üreticilerinin aç gözlülüğünden kaynaklanan olaylardan dolayı illaki sisteme upgrade için en kötü anakart değiştiriceksin...

    Saygılar...




  • Yeşil perdenin dibine vurmuşsunuz :)

  • Video sistem toplayacaklara gerçekten açıklayıcı ve sorun giderici olmuş. Çoğu kişinin kafasına takılan sorulardan birisiyidi bu işlemci mi önemli ekran kartı mı diye. Bu videoyu dahili bileşenlere sabitleseniz iyi olur diye düşünüyorum.

  • Yalnız ekranda çıkan fiyatlarla kaslı işlemci+ kötü ekran kartı 660 TL civarı oluyor 560 TL civarı hesaplamışsınız.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.