Şimdi Ara

Deniz bitti: Kredi borçlarını ödeyemeyen kripto madencilerine haciz gelmeye başladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
8.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    hocam bu işin geleceğinin olmayacağını anlayanlar ellerindeki bütün sanal paraları sattılar veya başka bir şey ile takas ettiler, gel gelelim hala bu işin geleceği olduğunu sanan insanlar var bunlar ne yapsın? işte sıkıntı "merkeziyetsiz" olma düşüncesinin idrak edilemiyor olması; sorarım size herhangi bir para biriminin merkeziyetsiz bu kadar büyüyüp aynı hızda bu kadar değer kaybetmesi doğal mı? enflasyon veya bir ülkenin geliri ile alakalı değer kaybı ve başka bir spekülasyon olma ihtimali var mı? yatırım amaçlı alıp kenara koyanlar var bu sanal paraları, arkadaşım yatırım yapacaksan git başka bir yatırım aracı bul, borsada kaybetsen yatırdığın hisseyi kumar oynadım kaybettim dersin ama bu saçma kripto para işinden vazgeç


    sözüm size değil hocam genel olarak hitap etmek amaçlı size yanıt vermiş gibi oldum...

  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    son bir yıl içerisindeki dolar artış oranını google da bak sana gösterir hocam nedenini anlarsın...

  • tornado34 kullanıcısına yanıt
    Yeni seri çıktığı için düştü onlar.. Kaldı ki nvidia 4090 ve 4080 için de indirime gitti..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Onu bende biliyorum .. Sürekli ekran kartı fiyatları dibi gördü diye haber yapan donanımhaber e söyle onu.. Sanki ülke de birşeye indirim geliyormuş gibi..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shorttayız kazanmaya devamke  

  • Bir insanın kripto mining yatırımı için kredi alması için gerçekten dangalak olması lazım.  Neyse beter olsunlar.  

  • 7k ya 3080 asus tuf aldım. 350 tl s güvende ödedim. Mantıklı geldi. Sürekli fiyat takibindeydim.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    Biri de benim o kafayı siyirmislardan hiçbir şeyin bittiği yok milleti kaz gibi yolan bu sistemi patlatmayacaklar göreceksiniz .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kripto paralar aşırı manipülatif fakat ben sizin kadar kötümser değilim
    Evet kripto paralar fanboy tayfanın söylemlerinin aksine dünyayı değiştirmeyecek bence de Yada günlük hayatta onlari pek kullanmayacağız ama bunları borsada hisse alıp satmak gibi düşünmek lazım Bu şekilde hem bist'te hem kripto paralarda milyoner olan arkadaşlarım var Kaybedenler de pekala var (Ben ufak miktarlarda al sat yaptığım için milyoner olamadım Soran olabilir) Yani bu olayı çokta büyütmeye yada inşallah hepsi batar yok olur demeye de gerek yok Farzedin bir iş kurulmuş Belki çok iyi yatırım belki ölü yatırım Ne çıkacağını zaman gösterecek Herkes kendi ekmeğini, kısmetini yiyecek

    Mining olayına gelirsek btc Mining hayli zor Öyle bizlerin kullanacağı ekipmanlarla maliyeti karşılayamazlar Yani yapmaya değmez Etherium madenciliği ise zaten bitti Yani miningcilerin donanım fiyatları üzerindeki etkisi hayli azaldı hatta bitti Ekran kartları fiyatları umarım adam akıllı düşer en azından dolar bazlı (düşer inşallah ki siz haklı çıkarsınız madenciler yüzünden bu fiyatlara geldik savında)

    Not: Elimde şuan hiç kripto para yok ama yakın gelecekte olacak Aynı şekilde bist hisseleri de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    hocam donanım habere kalsaydı türkiyenin işi her şey güllük-gülistanlık...

  • Dijital paraları yatırım aracı hisse senedi gibi gören büyük küçük kim varsa çocuklarının geleceğine kadar ne varsa ellerinden alsınlar gram üzülmem. Dijital para gerçekten para olarak kullanılmadıkça böyle olur böyle oldu böyle olmaya devam edecek. Bir parayı parayla alıp değerlenmesini beklemek piyasadaki etkilere göre alım satım yapmak 1 koyup 5 almak böyle bir şey olmaz. Para denilen olgunun miktarı aynıdır tutarı taraflar arasında akar birinden çıkar diğerine girer böyle olursa bu paradır. Sürekli üretilen (basılan) bir paranın değeri aynı kalmaz herkes aynı anda artışa geçemez bu bir ilizyondur.

    Artık bir sanal para çıksın piyasaya 5 trilyon birim olarak, taraflar arası transferler blokchain işlensin. Yeni girişi kabul etmesin 5 trilyonu bilsin onda kalsın. Sabit bir tutar olduğu için kendi fiyatını kuru nu bulup o şekilde devam edecektir, sürekli basılan bir şey olmadığı için değeri düşmez piyasa alım satımda bunu kullandığı için (global olarak direkt telefondan telefona anlık kısıtlamasız kesintisiz para transferi) daimi bir gerçek olacaktır.

    Bunun dışında sürekli basılan üretilen sınırı olmayan bütün sanal paralar böyle hisse senedi gibi yatırımlık kalır her bir kaç yılda bir böyle ani piyasa hareketleri görürüz. 4 5 yıla piyasa yine gaza gelip yine bir coin ile coşarlar sonuç yine böyle olacaktır. Olmalıdır zira paranın el değiştirmesi sirkülasyon yapması gereklidir.

    Sonuçta toparlarsak, 2. kripto-con u kaçırdık diyenler üzülmesinler yakında sizin için de yeni bir etkinlik yapılacaktır, sizin gibiler oldukça bu kripto-con lar her zaman olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Ona hitaben yazdım bende zaten..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnadına 2.el ekran kartı almıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    Kripto paranın amacı yatırım değildir, yatırım için kullanıyorsan kripto paranın felsefesine aykırı davranmış olursun. Kripto paraya yatırım aracı olarak bakanlar kripto paraya ihanet edenlerdir.

  • Mining bitmez. Ancak mining'den kazanç sağlama devri kapanalı çok oldu. Hele TR'de mining yapıyorsanız hiç yapmayın. Kurtarmıyor bile. Farmları sökenler oldu bile. Şu anda elde ettiği paralar ile al-sat devrine girdi çoğu.

  • Ethereum'un POW'dan POS'a geçtiği günden beri belliydi böyle olacağı.

    Vizyonu olmayıp alırım ekran kartını toplarım parayı devri kapandı.

    Btc madenciliği zaten gpu ile yapılamayacak kadar zorlaşmıştı. (btc madencilerinin maliyet sınırı 17000 usd olması nedeniyle madenler bir bir kapanmaya başladı.) Bunun için özel cihazlar üretiliyordu. Tek sorun eth madenciliğiydi onuda iş kanıtı madenciliği terkedilerek aşıldı. Günümüz itibariyle ekran kartı madenciliği bitmiştir veya çok karlı olmaktan çıkmıştır. Dolayısıyla gamerların kart pahalı alamıyoruz iddiaları ortadan kalktığı gibi, gpu üreticilerinin madenciler yüzünden talebe yetişemiyoruz fiyatlar o yüzden artıyor gerekçeleride ortadan kalkmıştır.


    Kriptonun ponzi olduğu görüşü kısmen doğrudur. Toplam 21000 kadar coin var. Bunların %99,9'u dolandırma amaçlıdır ki btc ve eth dışında tüm coinler bir şirkete veya bir topluluğa aittir. Bunlar çeşitli sektörlerde blockchain teknolojisiyle alternatif çözümler sunmayı amaçlarlar ve bu projelere gelir sağlamak için coin çıkarırlar. Proje tutarsa coinin yeri sağlamlaşır. Proje tutmazsa coin ortadan kaybolur. Eğer ülkeler çok sıkı bir regülasyon getirirse ayakta kalabilecek kripto para sayısı birkaç yüz adet olacaktır. Bu hem kripto dünyasını daha sağlam zemine oturtacak hemde kripto piyasasında dolaşan 500 milyar ile 3 trilyon usd arası paranın 21000 coin arasında paylaşımını azaltıp kalan birkaç yüz coine dağılımı sağlanacağı için belli başlı coinlerde fiyat patlamasına yol açacaktır.





  • Valla hiç acımıyorum. Ekran kartı piyasasını allak bullak ettiler. Onlar yüzünden ekran kartı bulamaz olmuştuk.

  • Kriptoda lale devri biteli 1,5 yıl oldu.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Borsalar patlıyor, madenciler patlıyor, kripto teknolojisine birşey olduğu yok giderek yaygınlaşıyor gelişiyor. Fiyattan bağımsız olarak da gelişmeye devam edecek.

    Bu aynı internetin ve e-alışverişin ilk zamanları gibi, kredi kartını çaldıranlar , banka bilgilerini çaldıranlar ne ararsan vardı.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.