Şimdi Ara

Deniz bitti: Kredi borçlarını ödeyemeyen kripto madencilerine haciz gelmeye başladı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
8.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt

    Para dediğin şey dünyada üretilen tüm mal ve hizmetlerin karşılığıdır. Dünyadaki mal ve hizmetlerin üretimi her sene artış gösterir.(nufus artış oranından da fazla). O yüzden yeni para girişi olmazsa her şeyin fiyatı giderek ucuzlamaya başlar. Hiçkimse elinde para tutmak istemez. Büyük yatırımlar yapılamaz dünya ekonomisi toptan çöker.


    Kripto para mantığı da öyle çalışmaz. Kripto para üretimi sınırsız değildir. Madenci sayısı arttıkça artmaz. Başka faktörler de var. (işlem büyüklüğü vs...) Kripto paraların asıl mantığı parayı basma yektkisini devlette alıp milletin kendisine vermektir. Yoksa gerisi al-sat hisse senedi mantığı ile aynıdır. Farkı hisse senedinin arkasında bir güç odağı varken bu paraların arkasında herhangi bir güç odağı bulunmamasıdır. Borsada kağıda oynayıp parasını batıran adam ne kadar salaksa coin ile para batıran adam da o kadar salaktır.


    Son yıllarda olağanüstü bir talep oldu kriptoya. Herkes bir şekilde şuursuzca saldırdı bu paralara o yüzden reel değerlerinin çok daha üstünde bir değer artışı yaşadı çoğu. Eski ilgi kalmayınca çoğu battı ya da çok büyük değer kaybetti.





  • Sene olacak 2023 hala kriptoya balondur yalandır dolandır kazandırmaz diyenler var. Eğer öyle ise bizim cebimize giren nedir?

    Ponzidir karşılığı yoktur öyledir böyledir neyse nedir ben kazanıyor muyum ona bakarım.

  • KasarHood! K kullanıcısına yanıt

    Bunun aynısı gibi yorumu Çiftlik bank reklamında birisi, bunlar dolandırıcı kanmayın yorumuna cevap veren kerizin yorumuna benziyor : o zaman benim soframda yediğim peynir, süt nereden geliyor, param yatıyor demişti 😂🤣

  • KasarHood! K kullanıcısına yanıt

    Zuhahaha




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 8 Aralık 2022; 11:4:8 >
  • Bu kripto denen sey ponzinin elektronik ortamdaki versiyonudur.. Bu sistemde, ponziye ilk girenler, sonradan girenlerin parasını götürür, sonradan girenler daha sonradan girenlerin parasını götürür, daha sonradan girenler de daha da sonradan girenlerin parasını götürür..


    Ponzi piramidinin en tepesinde olanlar yani en sonradan girenler neyi götürür onu yazmayayım..  


    Bitcoin ve türevleri de aynı bu sistemdir.. Ayrıca bu sistemde, yatırımcının tokatlandıgı yılları yatırımcının fomolandıgı yıllar takip eder..


    Buna da ayı sezonu ve bull sezonu diyorlar.. Ayı sezonunda, kerizleri soyarlar, bull sezonunda yeni gelecek olan kerizlere fomo verirler.. Yani fiyat yükselecek kar edeceksiniz algısı yaparlar ve fiyatı yükseltirler buna atlayan kerizleri de yine ayı sezonlarında tekrar soyarlar..



    Bu soygun böyle sürekli devam eder...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 8 Aralık 2022; 11:9:54 >




  • Carpediem8787 C kullanıcısına yanıt

    Çiftlik bank ile kriptoyu karşılaştırarak verdiğim örneğe bağlamak elle tutulur bir mantık değil. Cahilce boş bir karşılık olmuş. Tüm dünyada kriptonun soyut gerçekçiliği konuşulurken çiftlik bank konuşulmuyordu. Ben takip edemedim konuşuluyor muydu? Kriptonun batacağına, kazandırmadığına inanmak bu devirde çok affedersiniz saflıktan öte değildir. Her düşüş nakdi olan için yeni fırsat doğuruyor. Gerçekçi olalım ayak yapmayalım. Kazanamayacak kadar beceriksiz iseniz hüsamettine! anlatır gibi anlatırız sıkıntı yok.

  • KasarHood! K kullanıcısına yanıt

    Sen cok fomolanmıssın bence bu fomodan kurtulmaya bak yoksa evi arabayı arsayı tarlayı basıp allah korusun intihar edersin..


    Böyle senin gibi cok adam var.. Kripto kumarında fomoları özgüvenleri tamdı.. Hepsi de senin gibi konusuyordu.. Aklı selim geciniyorlardı.. Beceriksizler falan cagırın hüsamettin gelsin.. Ne oldu? O kadar feci tokatlandılar ki careyi intiharda buldular.. Umarım bu kumardan kendini kurtarmayı basarabilirsin..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 8 Aralık 2022; 11:19:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Warlord384

    Sen cok fomolanmıssın bence bu fomodan kurtulmaya bak yoksa evi arabayı arsayı tarlayı basıp allah korusun intihar edersin..


    Böyle senin gibi cok adam var.. Kripto kumarında fomoları özgüvenleri tamdı.. Hepsi de senin gibi konusuyordu.. Aklı selim geciniyorlardı.. Beceriksizler falan cagırın hüsamettin gelsin.. Ne oldu? O kadar feci tokatlandılar ki careyi intiharda buldular.. Umarım bu kumardan kendini kurtarmayı basarabilirsin..

    Arkadaşım yaşımız 21 değil ki heyecana kapılalım. Çaresiz hayal peşinden koşan biri de değiliz eşimizin çocuğumuz rıskını kredi çekip o parayı batıralım. İnançsız da değiliz şükür intiharı düşünelim. Her haberde çıkan olayları bu piyasada olan kişilerle eş değer tutmayın. 2017 den beri bu ponzi! piyasanın içindeyim. Fomoya kapılmam bilinçli al sat yaparım. Terse düştüm mü evet. Riskin farkında mıyım yine evet. Tersten kurtuldum mu evet. Zararda mıyım hayır. İyi para kaldırdım mı evet. Hala kaldırıyor muyum yine evet. Bu piyasanın batacağına inanıyor muyum kesinlikle hayır. İlk başta söylediğimi tekrarlıyorum "Ponzidir karşılığı yoktur öyledir böyledir neyse nedir ben kazanıyor muyum ona bakarım."





  • Ah be deniz kardeşim
  • Cok blok yiyecegim ama olsun.


    Kardesim suclu burada mining yapanlar mi yoksa buna izin verip tamamen kearlarina bakan sirketler mi ? Asus gibi markalar bile kendileri 1500 euroya 3090 satmak yerine " bundle " olarak yanina 10 euro bile etmeyecek mousepad koyup 2500€ dan satiyorlardi bakin bunu resmi magzalar yapiyordu sadece asus da degil diger magzalardan da gördük ( bir tek allahin adami Evga allah razi olsun hep en düsük fiyatlardan verdi ). Nvidia istese lhr olayini abartip karti tamamen bloklayabilirdi ama bloklamadi devam ettirdi bu sekilde düsünmeyin yani. Geri gelelim ben kart alabilmek icin her sali ve persembeleri sabah is yerimden izin aldim ( almanyada sali ve persembe günleri stok giriyordu founders edition icin ) sabah alarmimi kurdum stok takip eden botlarimi kurdum resmen kamp yaptim pc önünde ve drop gelince de aldim direk. Yani gercekten isteyen yine buluyor ki buldum 6 tane aldim. Size tavsiyem firsatlari degerlendirenlere kizmayin bu sekilde firsat yaratanlara kizin.





  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

    Siz bitcoin üzerinden para kazanmaya çalışıyorsunuz diye millet 500$'lık karta 1000$ vermek zorunda değil


    Kaç borsa battı ? Bitcoin 60.000$ sınırına dayandığı zaman siz ve sizin gibiler "bundan sonra bitcoin para yerine geçicek, durduramazsınız" diye yazıyordunuz ne oldu ? Coin piyasasının geleceği yok kabullenin artık


    Sizin para kazanma isteğiniz kimseyi alakadar etmiyor

  • Kripto düşer düşer bir müddet dipten toplar sonra RSI aylıkta falan en düşük olduğunda bir bakmışsın yine yukarı atmaya başlamış ralliye gidiyor.



    Yani siz para kazanamadınız veya kaybettiniz diye kripto kaka mı oldu?


    Diğer borsalara ne demeli onlar da çok mu iyi?



    Para paradır, kazananları kıskanıp da burada kripto boklamanın anlamı yok.


    Dipten alıp bekleyeceksin işte, yok çükoin borsası yok bokoin borsası, Binance varken, soğuk cüzdan varken macera aramak niye?


    Bir de 55k'dan alıp sövenler var.

  • KasarHood! K kullanıcısına yanıt

    Bak sen kendin ağzınla söylüyorsun terste kaldım mı kaldım diye.. Evet iste hep böyle oluyor zaten.. Sürekli kazanmanın imkanı ve mümkünatı yoktur.. Sürekli kazanıyorum diyen yalan söylüyordur.. Sürekli kazanmak gibi bir sey kesinlikle yok.. Böyle olsaydı zaten herkes bu piyasaya girerdi kimse calısmazdı herkes zengin olurdu.. Böyle bir sey olsaydı bu bilgiye yani sürekli kazanma bilgisine sahip olmak icin herkes varını yoğunu verirdi ve sahip olurdu kimse calısmazdı kriptodan herkes köseyi dönerdi..


    Sen 100 kazanırsın 1 terste kalırsın hayatın yamulur..


    Yani kazanıyorsun kazanıyorsun sonra pis sekilde terste kalınca, bu sefer hırslanıp colugunun cocugunun rızkını da basıyorsun.. Bu intihar edenler hep böyle intihar ettiler.. Bu binance futures islemleri böyledir adamı donsuz bırakır intihar ettirir..


    Bende bu pis kumarı oynuyordum fakat ani bir kararla kumarı bırakıp normal yatırıma döndüm.. 2 senedir futures kumarı oynamıyorum.. Paramı kripto da bekletiyorum ve ekrana bakmıyorum.. Zararım cıksın o parayı da cekip kriptodan tamamen cıkacagım..


    Bu kaldırac olaylarının sonu intihardır dediklerinde ben de senin gibi yazıyordum yol yakınken kendini kurtar derim kumar bağımlılığını hafife alma tüm kumarbazlar önce böyle konusuyor sonra ev gidiyor karı gidiyor üstüne de adamların canı gidiyor allah korusun intihara kadar yolu var diyorum canım kardesim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 8 Aralık 2022; 17:5:50 >




  • Warlord384 kullanıcısına yanıt

    Hiçbir zaman vadeli oynamadım oynamam. Reelde ve sanalda kumar hayat karartır. Kazanan mutlaka vardır ama bana göre değil. Spottan işlem yaparım. Terse kalsam bile düze çıkma ihtimalim mutlaka doğar. Takip ettiğim 3-5 coinde al satı takip ederim. Ayrıca kademe kademe garanti sepetlerimi güncellerim. Vadeli insanı yer bitirir ona lafım yok. Konunun geneli kaldıraçlı işlemler ise ben kendimi tam anlatamadan yazdım sanırım. Baştan beri vadeli üzerine konuşuyorsak dediğin gibi ev de sattırır arsada arabada intihara da sürükler. Spotta her zaman kafam rahat.

  • KasarHood! K kullanıcısına yanıt

    Doğru fakat onlarda da rug pull yapıyorlar hatta o 00000'lı ponzilerle de sınırlı kalmıyor mesela ilk 10'daki Luna'da milleti spotta nasıl soydular? Herif spota ev basmıs sıfırlandı.. Bak projenin basındaki koreli herif elini kolunu sallayarak geziyor soyduğu adamların parasıyla yasamaya devam ediyor..

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.