Şimdi Ara

Devlet hastaneleri bitik. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
12.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam özellerde çok fena, ben güvencemden ötürü özel hastanelere gidebiliyorum. İzmirdeki en iyi hastanelerle anlaşmalı. 2020 şubat ayında karın ağrısı şikayeti ile gittim, ultrafon, mr, tomogrofi, endoskopi vs.. derken ayrıl dallarda 4 uzman ki bunların içinde doçent falanda var. Yanlış hatırlamıyorsam faturam 10-11 bin arası çıkmıştı. Sonuç ise yok. Teşhis yok. Aynı şikayet tekrarladı, yeni açılan başka hastaneye gittim, yine testler vs. yine 4bin civarı fatura, yine sonuç sıfır. Bunca teknolojiye rağmen bu işi çözemediler. Özeller sırf para tuzağı olmuş, devlet ise resmen hastalanma gelme kardeşim modunda.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Memlekette sağlıkta çağ atladık diyorlar bir de...

    Siz durumu olup gidebiliyorsunuz da başkaları gidemiyor ve yine de sağlık çok iyi diyorlar.

    Ayrıca bakanın özel hastaneleri yok mu?

    Böyle memlekette devlet hastanesinde milleti bıktırıp özele yönlendiriyor olabilirler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet hastanesi mi kaldı randevu bulabilirsen şanslısın randevu bulsan bu seferde doktorlar sağlıklı muayene etmiyor. devlet hst gitmeyeli çok oldu.


    bir de bunlar sağlıkta devrim yaptık diyorlardı

  • Bunlar daha iyi günler.
    -sağlıkta şiddetin önüne geçme
    -250 saat mesai yaptır ama 130 saatten fazlasını ödeme
    -istirahatsiz gün aşırı nöbetler tuttur
    -hasta muayene randevularını 5 dkya düşür.

    Sonra da insanların istifa etmeden çalışmasını bekle. Geçen bir kadın doğum doktoru nöbet sonrası eve giderken direksiyon başında yorgunluktan uyuyakaldı ve öldü.

    Son 1,5 senede 8 bin doktor istifa etti. 3 bin doktor Almanya'ya gitmek için başvurdu. Bu sayılar hızla artıyor.

    Devlet koşulları düzeltmezse, sağlıkta şiddetin önüne geçmezse ülke doktorsuzluktan kırılacak. Yakındır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 27 Ekim 2021; 2:16:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktorsuz kalın diyen şiddete uğrayan doktorların ahı tuttu demek ki…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle saçma sapan bir mekanizma var. Randevu ya tamamen kaldırılmalı ya da acil durumlara yetecek şekilde elden geçmeli. İkincisi öncelikli olmalı. Tabii ki her iki seçenek de baştakilerle zor görünüyor. Bir de tüm bunlara rağmen genel bilmem ne adında her ay 107 TL para alınması var ki daha ne diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 27 Ekim 2021; 5:47:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalabalıkla baş edemiyor devlet hastaneleri.

    Geçenlerde çocuğu kedi ısırdı, kuduz aşısı sadece devlette yapılıyor. Onca kalabalığın içinde bekle ki sıra gelsin.

    Doktoru görüyorsun, enjeksiyona yönlendiriyor, onun da kapısında bir saat bekliyorsun. Onlarca kişi aynı anda hapşırıyor, öksürüyor. Koridor aşırı kalabalık. Çocuğa iki maske, gözlük taktık, sardık sarmaladık. Eve dönünce her şeyi çamaşır makinasına attık vs.

    Annemin safra kesesindeki taş yürümüş. Aldırmak için tarihi 2 hafta sonraya veriyor. Tanıdık doktor diyor ki o taş yürürse anne gider, acil ameliyat lazım. Mecbur özele.

    Son dönemin özeti: mecbur özele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten bitikti.

    2002'de nüfus 65 milyon civarıydı. O zamanlar 3 ayrı kurum vardı ssk,bağkur, emekli sandığı. Ssklı devlet hastanesine gidemez ilacını eczaneden alamazdı. Diğerleri ilacı normal eczaneden alırdı.

    Bu hükümet ssk hastanelerindeki yığılmayı emekli sandığı ve bağkurluların gittiği hastanelere dağıttı. Bir süre kalabalıklar düzeldi sonra her yere özel hastaneler açıldı. Devlet hastaneleri yatırım alamadı yeni hastaneler yapılmadı. Eskiyi yıkıp, yıkmayıp kapatarak şehir dışına yeni hastane yapmakla birşey değişmiyor. 1-2 tane kapatıp 1 tane açmış oluyorsun. Ulaşımı zaten zor.

    Hastane işi patladı. Yeni devlet hastaneleri yapmaları lazım da bunlar yapmaz. Hasta garantili şehir hastanesi yaparlar hastane iş yapsın diye eski hastanelerden 1-2 tanesini kapatırlar.

  • Hepiniz tepkilerinizde çok çok haklısınız.Sözün bittiği yerdeyiz yani bir Ülkede devlet hastanesi olmazsa o Ülke gerçekten rezildir.İnsanlar nasıl tedavi olucaklar Özel kurumlara paramı dayanır Özel kuruma parası çok olan insan gitmelidir.Şirket sahipleri falan gitmelidir.Bizler napıcaz gerçekten bilemiyorum.Korkunç gerçekten yazık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçen annem ateşler içinde hastaneye götürdük doktor grip diye geçiştirdi ne tahlil ne corona testi ne bir şey eve geldik (coronalık bir şey yok dedi doktor) tekrardan biraz daha kötü olunca tekrar başka bir hastaneye götürdük corona testi yaptırdı ve test pozitif çıktı allaha şükür atlattık şimdi bunlar nasıl bir doktor ben tekrar götürmesem hastaneye ne olacaktı alın size muz cumhuriyetinin doktorları

  • Problem temel anlamda o değil. Sağlık sektörü bir yandan salgın ile uğraşıyor bir yandan da poliklinikleri MHRS üzerinden zorunlu tutuyor.


    İnsanların çoğu pandemi yüzünden sağlık kontrol ve tedavilerini (buna ben de dahilim) aksattılar. Şimdilerde (buna yine ben de dahilim) kontrollerine ve tedavilerine başlamak istediler.


    Yoğunluğun temel sebebi bu. Suriyeli kısmında ise maalesef tam bir kaos var. Benim senede binlerce lira prim ödediğim, ilaçları alırken saçma sapan katkı payı ödediğim sistemden mültecilerin sınırsız ve ücretsiz yararlanmasından ben bıkmış durumdayım.

  • artık sıra derdi bitiyor 5 dk şipşak muayene oluncakmış :D

  • Sen okadar çalışırsan aylarca, mesaili izinsiz covid yoğum bakımda vesayre tabi istifa edersin onların canı can değilmi adam Allah bilir kaç saat nöbet tutuyor, kaç gün ay artık izinsiz çalışıyor şaka gibi sağlık için herkes boşuna ödedi ozaman sgk bağkur vs te Allahım ya hani çözdülerdi sıkıntıyı daha önce böyle birşey varmıydı yoktu, pandemi geldi herkes bızzık dedi olay bu para kazanmak zor geldi ozaman pandemide hastanede çalışmak kolay değil yatamıyor nöbet tutuyor pandemili hasta geliyor bakmak için test yaptırt yok bakmam bilmem ne aman geberin kurtulun toptan cözüm ha birde öldürmüyor yaradan süründürüyor o en kötüsü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkede ne duzgun ki saglik sistemi duzgun olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir hastanelerinin hepsi berbat, şu ülkede dua edin şehir hastanelerine düşmeyin.

  • Maalesef herşey gibi bunun da suyu çıktı. Hastaneye gitmeyi kolaylaştırma ve özendirmek yerine hastalığı önleyici işlere ve düşünce sisteminin düzelmesine çalışmak gerek. Bu da her şeyden önce tarım ve gıda politikasından geçiyor.

  • Afganistan'dan bir sürü bilim adamı ve doktor geldi, yakında bu sorunu onlar sayesinde çözeriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aydır düzgün bir kardiyolog arıyorum Kocaeli'de ... Bir doktor resmen "senin yaşın 29 sana hiç bir şey olmaz" deyip gönderdi, şerefim üzerine yemin ediyorum ki. Yüzünüze bakmıyorlar, tetkik yapmıyorlar, öykü dinlemiyorlar, diğer hastalıklarla falan bağdaştırmıyor, uğraşmıyorlar.


    2 aydır klasik en basit biyokimya tüpü vermekten kan kalmadı. 3-5 tane kan değerine bakıp başlarından salıyorlar.


    En son bir tane aklı başında doktor bulduk da efor testine sıra aldık. 1 ay sonra. Böbrek ultrasonum var 39 gün sonra. Kolonoskopim ve endoskopim var 4 ay sonra :DDDDDDDDDD


    Kanser falan olsak yandık desenize...

  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Küçükken hatırlarım annemle hastaneye giderdik, sağlık karnesi olurdu. Babam vizite kağıdı çıkarırdı. Hastanede sıra bekleyip ilacımızı yazdırırdık ve hastanenin eczanesinden bedavaya alırdık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün 3 bölümden randevu aldım, alabildiğim en erken randevu 4 Kasım. Ağustos'ta randevu almaya kalkmıştım, randevular o kadar doluydu ki sistem hiç randevu veremiyordu. 2 hafta sonrasına kadar randevuları gösteriyordu, hepsi dolu; daha sonrasını da sistem zaten göstermiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 27 Ekim 2021; 12:12:23 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.