Şimdi Ara

digiturk ekran taşması? herkezde aynımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni plazma aldım digiturk bağlı. cnnturk de en sağda altta kurları gösteren yerde son rakamlar yarım görünüyor! kafayı yedim. Kardeşimde de plazma var gene digiturk onlardada aynı.

    Ama anten kullanan arkadaşlarımda kurları gösteren rakamdan sonra boşluk bile var. sizde durum nası acaba. digiturk kullanan herkezde sağ taraftan ekran taşması mevcutmu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyonlar -- 14 Mart 2009; 10:01:18 >



  • evet bende de aynı durum söz konusu. Tvnin kumandasından ekran formatlarını küçüttüğüm zaman bile o son rakamın yarısı görünmüyor, yayınla ilgili bir durum olsa gerek...
  • Tv'nin marka modeli nedir? Lcd ve plazmalarda ufak farklılıklar olsada çoğunda Geniş, 14:9, 4:3, normal, akıllı gibi görüntü ebat seçenekleri vardır. Bunlardan geniş olanı seçersen sorunun düzelir.

    Bunları yapmışsındır heralde ama yazmış bulundum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 12 Mart 2009; 21:15:11 >
  • bütün formatları tvde de DTde de denedim. tv servisi geldi DT den dedi. sonra kardeşimin tvden kontrol ettim onda da rakam yarım. halbuki anten kullananlarda rakamdan sonra boşluk bile var!

    bendeki tv LG50PG1000
    kardeşimdeki samsung42" plazma(modeli hatırlamıyorum)
    ikimizdede DT var

    demekki DT kullanan herkez sağdan 2-3cm eksik izliyor!
  • * Dt plus ta aynı sorun vardı. Kumandadaki ekran ayarlarından düzeltiliyor, karşımda olmadığı için net hatırlamıyorum. Servis değilde müşteri hizmetlerini ara bence dediğim yerden düzelmezse...
  • evet müşteri hizmetlerinden yardımcı oluyorlar bizede oldular
  • peki sizinkiler normalmi arkadaşlar?????
    bahsettiğim son rakamı tam gösteriyormu DT de?
  • Bizde sorunsuz ekrana tam sığıyor.Samsung 46" 756
  • Alper dostum senin DT kutusu şu standart vestel kutusundanmı? en başta bahsettiğim cnnturk deki eur kuru rakamları 5 rakamıda tam gösteriyormu?

    bugün DT çağrı merkezini aradım, kumandadan 50 kere yaptığım şeyi (ekran formatı) yaptırdı olmadı tabi bilmiyorum dedi çıktı!

    başka DT olan arkadaşımdada sağ taraftan 2 cm eksik. hepimizde vestelin standart kutusu var.


    BU ARADA KESİNLİKLE YAYINLA İLGİLİ DEĞİL ANTENLİ TV DE VAR ORADA TAM GÖSTERİYOR...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyonlar -- 14 Mart 2009; 21:41:42 >
  • evet müşteri hizmetlerinden yardım ediyolar
  • e bana edemediler?

    bu işi kesinleştirelim arkadaşlar, başka televizyonundan durumu kontrol eden varmı? buraya yazsın pls...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sampiyonlar

    e bana edemediler?

    bu işi kesinleştirelim arkadaşlar, başka televizyonundan durumu kontrol eden varmı? buraya yazsın pls...

    Bugün yakın bir arkarabamızı ziyarete gittik. Onda digitürk var. Tv olarakta Sony d3500 lcd...Senin sorunun aklıma geldi ve Özellikle CNN Türk'e dikkat ettim. Aynı durum vardı. Sağ alt taraftaki siyah banttaki rakamlar ekrana sığmamıştı.

    Çözümü nedir bilemiyorum tabi. Recevier ve Tv üzerinden bir deneme de yapmadım.
  • çok teşekkürler HiGHWAYMOUSE, anladımki standart vestel DT kutusu kullanan herkezin ekranda sağ taraftan 2 cm taşma var!

    ve bununda çözümü galiba yok.

    ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

    bu konunun daha önce ele alınmaması ve çözümlenmemesi ne kadar garip değilmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sampiyonlar

    çok teşekkürler HiGHWAYMOUSE, anladımki standart vestel DT kutusu kullanan herkezin ekranda sağ taraftan 2 cm taşma var!

    ve bununda çözümü galiba yok.

    ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

    bu konunun daha önce ele alınmaması ve çözümlenmemesi ne kadar garip değilmi?

    Ben tüplü tv zamanında bu tip sorunlar çok yaşardım. Bazen logo bile sığmazdı. Gıcık bir durumdu. Sonradan servis menüsüne girmeyi öğrenip düzeltmiştim ama başka ayarlarını bozmuştum. Bir türlü tv kendine gelememişti.

    Bu nedenle sende oluşan rahatsızlığı tahmin edebiliyorum.

    Ayrıca şimdi aklıma geldi. Tv'den mi yoksa yayının kendisinden mi kaynaklanıyor bu eksiklik anlayabilmek için tv'yi 4:3 moduna alıp bakılabilir. Bu modda da aynı eksiklik varsa yayından veya recevierdan kaynaklandığı kesinlik kazanır.




  • 4:3 formatına getirdim aynı eksiklik var, yayındanda deil. DT kutusundan die düşünüyorum. işin garip yanı herkesde var bu durum

    daha önce dediğim gibi antenli tv de tam görünüyor.
  • şampiyon aynı sorun bendede var ve bende forumda araştırdım konulara sorunumu yazdım ama malesef kimse yardımcı olamamıştı,

    aynı model hem bende hemde ailemde panasonic px80 plazma var,ikimizdede dijitürk var, bendeki dijitürk 9,90 lık üyeliğe verdikleri dandik küçük kutu ama ekranda taşma yok,
    ailmdekide rengi gri olan en üst model dedikleri vestel kutu (yanlış hatırlamıyorsam) ve ekranda insanlar çok büyük gözüküyor 3 kişi muhabbet ediyorsa kenarlardaki kişiler ekranda yarım çıkıyor,kumandadanda ayar yapmak istersen insanları biraz küçülttüğün vakit kanal logosu ekranın ortasına geliyor nerdeyse, müşteri hizmetlerini aramıştım kumandadan bir iki ayar yaptırdılar klasik ama düzelmedi,servis yolladılar gelen servis baktı ekrana haklısınız dedi ama düzeltemedi ve bu böyle dediler.
    vestelden önce yanılmıyorsam markası philipsti markası başka bir kutu vardı ama onda böyle bir sorun yaşamamıştık.eğer sendekide son sürüm model en iyi dekoder dedikleri gri renkli vestel varsa ve bu sorunu yaşıyorsan tahmin ettiğim gibi dekoderle alakalı bir durum bu.

    kısacası dijitürk dünya paralara verdikleri üyeliklere karşılık iyi hizmet verememektedir.sorun tamamen dijitürkten kaynaklanmaktadır en kötü görüntüde dijitürktedir (antenle alınan görüntüye göre kıyaslama yapmadım),hatta bir ara utanmadan televizyonunuz servisini çağırın onlar baksın demişlerdi.




  • bendekide diğer kıyasladığım 2 arkadaşımdada vestel DT kutusu var. 9.90 lık üyelikten aldık. hepimizinde 2-3 cm taşma var.

    bu seri komple ploblemli o zaman. şu 2 senelik anlaşma 3 aya bitiyor, hemen uydu kablotv araştırmasına giricem.

    tv servisini çağırmıştım zaten, çok sık oluo bu olay DT den kaynaklanıo dediler.

    aslında arızalı ürün değiştirmeli yada tamir etmeleri gerekiyor, her ay tıkır tıkır para almayı biliolar.
  • Digitur'ün yayınlarından bende muzdarip'im
    iki gün öncesine kadar kullandığım Tüplü 72 Ekran TV'de de sorun vardı, şimdi yeni bir LCD oldım. O da malum zoom falan yapıyor kendince siz düşünün gerisini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.