Şimdi Ara

DİGİTÜRK SagemPlusIQ 4K Cihaz (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.933
Cevap
24
Favori
152.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Murat23070 M kullanıcısına yanıt

    kutu ile uğraşmasak modül kullansak peki hocam

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Wallah reis hic bir fikrim yok bu konuda. Hollandada kutu olayi bitiyor, sadece module geciyorlar. Ama ben hic kullanmadigim icin, bisey soylemem yanlis olur. Ama benim bildigim, hollandada 4k izlemek icin kutu lazim, yani modul ile olmuyor. Digiturkun modulu nasil calisiyor, 4k destekliyor mu hic bir fikrim yok.

    ayrica 4k tvnizde “blur motion” gibi bir ayar olmasi lazim. Onu kesinlikle mac yayinlarda acin. Mac bitti mi hemen kapatin, normal dizilerde filmlerde “soap effect” yapar.

  • Murat23070 M kullanıcısına yanıt

    Aynı tv nin 55 inc olanı şu an kutuda ve q800t soundbar ve swa 8500 arka hoparlorler aldım hepsi kutuda bekliyor bu sene sonu düğünüm olacak kullanmaya başlayacağım acaba 4k kanalda maç izlerken görüntü atma şansınız varmı acaba kaliteyi merak ettim de

  • Bende yeni aldım sagem kutuyu. haftasonu 400 nolu 4k kanalın görüntü kalitesi gayet güzel normal hd yayına göre
  • bende yeni üye oldum özellikle 4k yayın kullanmak istiyorum dediğim halde getirip 1080p kutu kurdular şimdi arıyorum ayrı servis ücreti vermeniz gerekiyor diyorlar. zaten diğerini de 1 hafta erteleye erteleye zor getirdiler nasıl baş edeceğiz bu firmayla anlamadım valla.

  • Murat23070 M kullanıcısına yanıt

    2.1 Hdmi cikisin yayin ile alakasi yok..


    1. TURKIYE DE YAYINLAR 50 hz uzerinden yapiliyor..2.1 Hdmi alakasiz bir durum..Ps5 Oyunlari bile 120 Hz Vrr Cok az..Yayin nasil olacak akicilik adina :)

    100 Hz bile onemli degil su an Uydu yayininda..Turkiye standartlari icin..50 Hz yayin veriliyorsa O kadarini alirsiniz..


    100 Hz'in onemi 4k,Hdr10,Dolby vision ile ilgili akicilik adina..Bluray filmler vs..Bunun 2.1 Hdmi cikisi ile alakasi da yok. 2.1 cikis Oyunlar icin onemli..Ps4-5 vs.


    2. Inputlag dediginiz sey Online Oyunlar da ve Pc'yi Televizyona bagladiginiz da ki goruntu aktarimi icin onemli olan bir sey..Yani baglantinin akiciligi ile ilgili uydu yayininin baglantisi ile ilgili degil..


    3. Eger goruntu kalitesinde akicilik lazimsa ( top titrememesi, bulaniklik vs ) Tv' nin motion ozellikleri iyi olmasi lazim..Arti VA panel ust duzey bir Tv' de goruntu kalitesi ve Motion birlesince zevk alirsiniz.


    Motion bakimindan ve goruntu isleme bakimindan Sony Liderlige oynar...65Xh9505 Sony Tv var..Gram titreme , bulaniklik olmaz Top goruntusunde.. Hd yayini Upcasle yaparak daha iyi goruntu sunuyor Xr islemcisiyle..


    Sizin tv de ust model oldugu icin iyi goruntu veriyor, 2.1 Hdmi cikisi oldugu icin degil...


    Son model Lg ve Samsung da hicte fena degiller bu konuda. UST modeller iyidir..Orta modeller de islemci kisildigi icin top da titremeler mevcut oluyor bulaniklik vs...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 16 Eylül 2023; 20:46:45 >




  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    sizce 4k digiturk üyeliği için modül mu kutu mu daha mantıklı

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt
    İleri geri sarma kayıt özelliği. Bu kutudan kullanıyorum çok iyi. Modül olarak dsmart modülü kullandım. Tamamen tv nizin uydu alıcısına bağlı
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Modulun daha iyi goruntu kalitesi var ama yine 4k yayini tam olarak veremiyor..Artilari var eksileri var..

    Artilari : istedigin kanal siralamasini yapiyorsun, Uydu yayin kalitesi neyse onu alirsin goruntu adina, Modulu cikart , cebine koy istedigin yerde izle ( Baska Tv modulu destekliyorsa ..Kablo derdi yok..Tek kumanda..


    Kutu ise Ileri geri sarma ozelligi, sirali kanal listesi guncelleme alabilmesi , Smart Tv yoksa Beinconnect e Kutudan girebilme..Film vs izleme..


    Ben kutuyu tercih ettim sahsen..

  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    Hocam 4k olup da smart olmayan tv kalmadı herhalde en eskilerde bile beinconnect var olmadı millet android kutu alıyor xiaomi’nin. Ama şu modülü istediğimiz televizyona takıp izleme olayı süpermiş haftasonu akraba ev ziyareti falan yapınca modülü yanımda getirip o evdeki tv’ye takıp maçı rahatça izleyeceğim yani. Yine de kanal güncellemesi almıyor o büyük sıkıntı her seferinde elle güncellemek lazım. Valla tivibu ev yani iptv olan internetli kutuyu kullanıyorum 4k tvde görüntü çok kötü digiturk tek seçenek gözüküyor kanal çeşitliliği olarak önde. Ancak baya pahalı teklifsiz üyelik yapılmaz en büyük sıkıntı nasıl teklif alacağız yeni üye olarak

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    En uygunu Beinconnect Uyeligi ama Tabi eksileri fazla..


    1. 30 sn ileriden geliyor

    2. Yayin kalitesi, Toplar da Frameler,bulaniklik vs cok fazla..

    3. Internet de bazen donmalar oluyor uygulama kaynakli..

    Ama en uygun fiyat Beinconnect..

    Ilk uyelikte razi olacaksiniz, 2. Yil ( eger ihaleyi alirlarsa ) indirim bekleyeceksiniz..


    Yada engelli indirimi alacaksiniz, engelli tanidik varsa onun uzerinden izleyeceksiniz..Adresi sizin eve verecek alan kisi, oraya kurulum yapiyorlar..

  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    1 yıl 400 liradan mı izleyeceğiz yani yıldız doluyu şaka mı bu hocam

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Tabi ki hayir ? Aylik 240 Tl civari..

  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    Beinconnect ile aynı fiyata denk geliyor aslında

    edit: en full paketten bahsediyorsunuz değil mi herşeyin olduğu paketin adı yıldız dolu diye biliyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 18 Eylül 2023; 22:43:53 >
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Aynen ama kutulu tabi..

  • Şu digitürk 4k mevzusunun artık kapanması lazım
    Digitürk 4k diye birşey yok malesef geçen sene televizyonu değiştirip samsung au9000’e geçtim 2 hafta önce digitürkten 4k kutu talep ettim 900 liraya gelip lnb taktılar kutuyu değiştirdiler 350 lirada servis ücreti geçirdiler geçtiğimiz hafta Galatasaray-samsunspor ve trabzonspor-beşiktaş maçlarını 4k kanalından yayınladılar ama yayın 4k değil arada çok milim farklar var onun sebebide yayın 1080i upcasle yani yapay zeka ile görüntü iyileştirmesi yapıp 4k kanaldan veriyorlar yukarıda yazmış birisi yok 100 hz tv alın 2.1 hdmı alın 4k izlersiniz gibi şeyler yok öyle birşey arkadaşlar üst kalite bir tv alırsanız zaten o tv görüntüyü iyileştiriyor yapay zekayla 4k’ya yakın bir hale getiriyor ben vestelin eski smart tv sini kullanıyordum orda aldığım görüntü ile şu an kullandığım au9000 nin verdiği görüntü arasında dağlar kadar fark var bunun sebebi benim kullandığım hdmı veya tvmin hz değeri ile alakalı değil ne kadar iyi tv olursa görüntüde o kadar kaliteli olur zaten 😀 lafın özü 4k izleyecem diye digitürke para bayılmayın çünkü 4k yayın diye birşey yok.
     DİGİTÜRK SagemPlusIQ 4K Cihaz




  • mcesme1905 M kullanıcısına yanıt

    Uydu konusunda maalesef çeşitlilik olarak digiturk rakipsiz

    dsmart tivibu tvplus hepsi tırıvırı zaten tvplus uydu bile değil internet üstünden iptv

  • Digiturk de ip kutusu olsa daha iyi bence
  • mcesme1905 M kullanıcısına yanıt

    Aynen Oyle...4k diye yutturuyorlar 1080i yayini..

  • Zaten hic bir lig 100 hz ile cekilmiyor ki. Senin o 4k yayininda 100hze ulasman icin hdmi 2.1 gerekiyor (4k ile 120 hze kadar/2.0 ile 60hz kadar). Mesela warzoneda 4k ve 100hz almak icin bu kablo gerekiyor. 100hz televziyonu sadece oyun icin piyasaya surulmemistir. Hic bir lig 100hz ile cekilmiyorlen, neden hollandada “futbol tvsi” sadece 100 hz olur? Super lig mesela yine iyi, 4k kutusu 50hz. Hollanda eredivisie 30hz. Senin tv bu 50 hzyi 100e “cevirmesi” icin hdmi 2.1 gerekiyor (kutu olsun, ps5 olsun vs vs). Buna upscale soyleyebilirsin. Yoksa led clear motion 50hz tv de de var. Tvnin kendi teknelojisi bu 50hzyi 100hz ye ceviriyor. Bu 50 hzden “smart technology “ ile resim “uretiyor”. Mesela bir frikik saniyede 50 foto ise, 100hz araya 50 foto daha ekliyor. Dedigim gibi bu opsiyon 50hz tvsindede var, ama araya kac resim daha sokuyor, bilmiyorum. 100hz tvsinde o smart technology arttirilmis. Yani topun akisi cok cok daha net oluyor. Bu bazi proglamlarda veye aksiyon filimlerde cok hata verebilir, cunku or aradaki hzyi kendi kendine uretiyor ve o yuzden o araya sikistirilan fotolar yanlis olabiliyor. Mesela benim 100hz tvsinde clear motionu actigimda, oycularin etrafinda cok bulanti oluyor, kapattigimda gidiyor bu.

    Ayrica 4k konusuna gelinirse, bazilariniz hakli olabilir. Dunki alanyaspor fenerbahce kesinlik ile 4k degildi.. Ama trabzonspor besiktas macina 4k degil diyorsan, bence tvde bir sorun olabilir. Belki hayatimda gordugum en iyi mac yayiniydi. Tribunde olsaydim tvde kendimi gorebilirdim, okadar iyidi. Gs samsun, antep gs ve gs trabzon icinde aynisini diyebilirim. Baska takimlari pek izlemediyim icin pek bir sey diyemem. Basak gs macida biraz supheli geldi bana, 1080den iyidi ama tam 4k degil gibi geldi bana. Bu maclar 78. Kanal premier ligi kalitesindrn cok faha iyidi.

    Warzone mesela 120hz destekliyor(ps5) ama streamerleri izliyormusun bilmiyorum. Bazi streamerler 300hzye kadar ulasiyor, tabi oyun monitoru kac para bilemem artik. Ama 120ye kadar cihaz (ps5) destekliyor, 120nin uzeri artik senin monitorune kalmis, o hallediyor (veya tv tabiiki). Kutu ayni hesap, kutu kendiliginden 50ye kadar verebiliyor, onun ustu senin tvde kalmis artik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat23070 -- 25 Eylül 2023; 14:38:42 >




  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.