Şimdi Ara

Dikkat, Triger değişiminde krank kasnağı da değişmeli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
3.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Krank kasnağı düz bir kasnak değildir. Orta kısmı ile dış kısmı arasında darbe emici özelliği olan kauçuk bir katman bulunur. Görevi ise ilk çalışmada yada ani yüklenmelerde krank mili hız değişimini v kayışına ve bağlı diğer elemenlar yumuşak iletmektir.

    Eğer aracınızda bu tip bir krank kasnağı varsa ki yüksek ihtimaldir, bu parçanın ömrü motor ömrü kadar değildir.


    Şimdi düşünürsek triger kayışını neden değişiyoruz, çünkü malzemesinin bir ömrü var, işte bu krank kasnağı da içinde benzer malzeme içerdiğinden bir ömrü var.


    Nasıl ki zamanı gelen triger kayışını değişmezseniz belki 3-5 sene daha gidebilir ama çok riskli bir durum olduğunu tahmin edersiniz. Krank kasnağı da değişmezse hiçbirşey olmadan devam edebilir ama günün birinde iyice sağlamlığını kaybetmeye başlar.


    Ya motorda rölantideyken harıltı, lokurtu, titreme sesi başlatır ve sesin kaynağını bulmanız da zor olabilir. İçteki kauçuk özelliğini kaybettiğinden v kayışı aşırı titreşim yapmaya başlar v kayış gergisi bunu tolere etmeye çalışsada başarısız olur. Motor düşük devirde yüke binerse ki klima, direksiyon çevirme gibi bu daha da artar. Aşırı titreşimli v kayışı diğer bağlı kasnakların ki klima şarj dinomosu gibi bilyalarını, balansını bozabilir. Hatta krank miline zarar verebilir. V kayışı atabilir yada kopabilir. 


    Yada kasnak içindeki kauçuk sıyırır ve krank mili dönmesine rağmen kasnak dışı dönmemeye başlar. İçteki kauçuk sürtüne sürtüne sesle beraber duman çıkarabilir. V kayışı durur ve bundan güç alan şarj dinomosu, direksiyon gibi kıısmlar çalışmaz hale gelebilir, kazaya dahi sebebiyet verebilir.


    Gördünüz mü triger değişiminde ek işçilik ödemeden değişebileceğiniz kasnağı değiştirmediniz ve tekrar işçilik ödeyeceksiniz ve belki yolda kaldınız allah korusun kaza yaptınız. Zaman kaybettiniz ve belki bu sorunu bulana kadar huzur kaybettiniz. Daha da kötüsü yukardakilerden birisi başınıza geldi ve çok daha fazla masraf ettiniz.


    Üstelik ustalar kasnağa şöyle bir bakıp bunda bişey yok demiş de olabilir. Tecrübeli ve akıllı usta bulmak zor. 


    Unutmayın en iyi tamir bakımdır. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exelsior -- 15 Kasım 2020; 13:53:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Zamanlama toleransı mm kadar dahi olmayan sisteme saptırsın diye hem kayış hem çarklerda esnek mazeme mi kullanmışlaarDikkat, Triger değişiminde krank kasnağı da değişmeli. 

  • Konuyu öne çıkarıyorum. Çok faydalı bir bilgi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer servis kitapçığında krank kasnağı için ömür biçilmiş ise dikkate alınır ama zamanla oluşan bu aşınma tolerans limitlerinde olup olmayacağı sorgulanmalı lakin hem kaliteli triger seti kullanıp hem doğru bir şekilde değişim yapıp hem de triger dağıtan görmedim. Model spesifik ya da performans araçlarında olabilir.

    Mesela Eğer sente atlatıp yanlış takıldı ise bu kasnağa zarar vermiş olabilir,
    Ya da çok yıpranmış esnemiş kayış dengeyi bozabilir ve sürekli vuruntu da kasnağa zarar verebilir
    Çok uzun süre agresif kullanılmış olması
    Ya da motorda ateşleme sorunu olması
    Bunlar sonucunda kasnak bozmuş olabilir ama bunlar olmayan bakımlı bir araçta sadece lastik diye orijinal bir kasnak değişmeli gibi bir ibare görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 11 Kasım 2020; 19:36:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Zamanlama toleransı mm kadar dahi olmayan sisteme saptırsın diye hem kayış hem çarklerda esnek mazeme mi kullanmışlaar 

    Dış güçlerin oyunu hocam siz oraya beton doldurun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krank kasnagina triger bagli degil arkadaslar v kayisi bagli. Adam yazmis zaten v ksyisina yumusak iletsin diye. Triger ile alakasi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir kural yok, araçtan araca değişir bu dediğiniz. Tabi daha önce yan sanayi parça kullanılıp kullanılmadığına da bağlıdır yine. O markada tecrübesi olan zaten bunu bilir. Kaldı ki birçok markada orjinal kasnak önce ses yapar, araç sahibi duyar değiştirtir. Yok bu sesi de duymam ben arabadan hiç anlamam diyorsa her bakımda motor değiştirsin o zaman.

  • Benim başıma daha önce gelmişti, krank kasnağı içinden parçalanmıştı. Epey gürültü yapıyor, ama başka kritik birşey olmadı. Ne zaman bozulacağını bilemezsiniz ama böyle erkenden değiştirmek de çok mantıklı değil bence. Değişimi çok kolay. Tek sorun, uzun yolda dert olabilir ya da az satılan bir araca sahip iseniz parçayı bulmak başınızı ağrıtabilir.
    K.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın marka veya model bile demiyorum; motoruna göre değişir. Genel bir bilgi değil.

  • 1.6 Dizel dobloda aynısı başıma geldi. Bırakın dinamo çalışmamasını falan arabaya sente atlattı. Göz önünde bulundurulması gereken bir konu.

  • K4M kodlu 1.6 benzinli Renault motorlarında klimanın kasnağı bu şekildedir. İçinde kauçuk var, zamanla yıpranıyor ve bozulduğunda motor sente atlıyor. Bunu tasarlayan Fransızın aklına turp sıkayım.

  • Lada Vega'da da kauçuklu Kasnak. Önemli bir parça.

  • Rolantide vuruntulu calisma ya da v kayisinda kıvılcim atma sorunu varsa krank kasnağı değişir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • triger seti adı altında 1 kayış 2 adet de parça bulunuyor , bu 2 parçanın isimleri nedir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfkli -- 13 Kasım 2020; 10:40:49 >
  • Direk değişmeliden ziyade ağır bakım yapılırken heryer kontrol edilmeli ben bakım yaptırırken Triger set+Devirdaim+3lt antifriz+2lt safsu+Vkayışı+Gergi ve avare bilyaları değiştirip Kasnakları kontrol ettiriyorum

  • Krank kasnağı ve v kayış gergisi gibi trigerle ilgili en güzel parçalar bence "Febi Bilstein-Swag-Blue Print" adı altındaki gruptan çıkıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4153B7648

    Direk değişmeliden ziyade ağır bakım yapılırken heryer kontrol edilmeli ben bakım yaptırırken Triger set+Devirdaim+3lt antifriz+2lt safsu+Vkayışı+Gergi ve avare bilyaları değiştirip Kasnakları kontrol ettiriyorum

    Hocam neden devirdaim ? Su pompası pahalı bi üründür trigerin 60-100 bin km arasında değiştiğini düşünürsek su pompası için erken ve gereksiz değişim olmaz mı ? Mesela benim devirdaim pompam yaklaşık 750 lira

    Dikkat, Triger değişiminde krank kasnağı da değişmeli.

    Acaba sizin devirdaimden kastınız su pompasımı değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Hocam zincirli araçlarda sonradan müdahale edilebiliyor ama kayışlı araçlarda genelde triger kayış üzerine bağlı , kayışın ömrü 5yıl 80.000km devirdaimin(diger adı su pompası) ortalama 10.000-15.000km fark ediyor dogal olarak 10.000 km belkide 1000 km sonra su kacakları olursa bir daha triger işçiliği vermeye gerek yok(Triger sökülüyor çünkü)


    Renault grubu symbol devirdaimi 200-225₺

    Fiat grubunda graf marka ortalam 180-230 ₺


    Bugün triger kayış işçiliği 350-450 ₺ arası




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4153B7648 -- 13 Kasım 2020; 18:56:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.