Şimdi Ara

Dikkat, Triger değişiminde krank kasnağı da değişmeli. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
4.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar araç hakkında biraz daha bilgi vereyim. Araç da 1.5dci 110hp 240Nm renault motor var. 80000km de triger ve v kayışı değişti. Tüm bakımları hep yetkili serviste yapıldı. Aracı devirli kullanırım, yığılmaya izin vermem.

    Triger değişiminde devir daim ve krank kasnağı değişimi önermişlerdi. Sıkıntı mı var dedim, yok ama değişse iyi olur denmişti. Değişmedik. Gerçi bunda yetkili serviste bu tarz parça fiyatların piyasa ile 5-9 kat farklı olması da önemli oldu, çok yüksek fiyat vermişlerdi.

    Araç şuan 106000km de. Son periyodik bakımı serviste yaptık. Yağ, yağ filtresi hava filtresi vs değişti. Ama sonrasında motordan ses gelmeye başladı. İlk bir parça sallanıyor bir yere değiyor titreşimden sandık ama eleye eleye v kayışında olduğuna kaat getirdik. V kayışı sabit dönmesi gerekirken titreşimli dönüyordu, motor ilk çalışmada ve rölantide bam teli gibi titriyordu. Ustalar da anlayamadı gergi dediler, kayış değiştiler, klima kompresörü, şarj dinomosu vs hep onlara baktılar. Ama ben titreşimin gergi bilyasında ve krank kasnağınsa olduğunu izleyerek farketmiştim. Krank kasnağında sorun olurmu dedim olmaz vs dediler. 4 oldu yetkili servise git gel yaptığım. Arabayı bir gün bırak inceleyelim dediler. Daha günü belirlemeden bir de sanayiye göstereyim dedim. Garantili kurumsal iş yapan servis aradım bosch servisi önerdiler oraya vardım. bosch servise gittiğimde herşeyi anlattım krank kasnağından şüphelendiğimi söyledim, olmaz ama onu da bi deneyelim dediler, kayış gergi vs denediler. Alternatör kasnağıda ses yapmaya başlamış. Hem onu değiştirelim, hem krank kasnağını parçacıda parçayı bulup deneyelim dediler. Her ikisini de INA SCHAEFFLER orjinal olarak temin ettik. marşa bastık ve herşey normal, gergi bilyası dahi titremiyordu sabitlendi.

    Diğer kasnağı aldım yetkili servise gittim ve durumu gösterdim. Zaten bu işlemler yetkili serviste olsa idi bayağı tuzlu olacağını kendileri de söyledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exelsior -- 29 Haziran 2021; 1:0:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizin olayın istisnai bir durum olmuş, zaten gittiğiniz ustaların hepsi de bu ilk başta o parçadan şüphelenmemişler. Krank kasnağının belirli bir ömrü yoktur bozulunca değiştirilir. Ayrıca şunu değiştirelim garanti olsun, bunu da değiştirelim belki sorun olur türü düşüncenin de sonu yok.


    Aslına bakarsan triger ve v kayışı da bu yüzden değiştiriliyor. Normalde 100 hatta 120 bin kmye kadar triger kayışı rahatlıkla Reno grubunda dayanıyor. Ama risk fazla olduğu için Triger kayışını değiştiriyorsunuz. İsterseniz V kayışının değişimini erteleyebilirsiniz örneğin. Dıştan bakarak ne durumda olduğu belli olur kayışın.


    Orjinal veya o kalitede antifiriz kullandıktan ve belli kmlerde değiştirdikten sonra ( genelde 5 yıl veya 100 bin km yeterli) sonra da yine devirdaim ve termostat Reno grubunda sorun yapana kadar gider. İlla kafam rahat olsun derseniz 250-300 bin km aralığında değiştirilebilir.


    Son olarak pahalı bile olsa orjinal parça kullanın ve servis bile olsa ustalığı kim iyi ise orayı tercih edin. Aslında krank kasnağı arızası çok önce bulunabilirmiş siz biraz fazla git gel yapmışsınız. Arızası çok zor tespit edilebilecek bir parça değil.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.