Şimdi Ara

Dikkat - Turk Telekom gizli 'Fair Usage Policy / Contention Ratio' uygulaması yapıyor olabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İlginç bir konuya değinmişsiniz. Kendi bağlantıma bakarak yorum yaparsam (1024/256 sınırsız) ; böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum zira emule kullanıyorum bilgisayarım 7/24 açık emule ortalamam 100K-105K arasında geziyor. Herhangi bir yavaşlama yada bir sıkıntı yok. Gerek akşam gerek sabah fark yok. Ama şunu da göz önüne almak gerekebilir. Yaşadığım şehir fazla büyük bir şehir olmadığı için (Niğde) fazlaca bir yoğunluk olmayabilir. "Büyük kentlerde ise sizin dediğiniz tarz bir kontrol yapılıyor olabilir mi ? sorusu geliyor insanın aklına. Yada düzeltmek gerekirse yoğunluğun fazla olduğu noktalarda bu tarz bir kontrol var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 20 Ağustos 2007; 18:35:45 >
  • Güzel bir noktaya değinmişsin, böyle politikalardan haberdar olmak güzel. Ama ben böyle bir uygulamanın Ttnet tarafından yürürlüğe konduğunu sanmıyorum.

    Emule/Edonkey, Bittorent, Kazaa/Limewire, Soulseek vb gibi adı üstünde "Peer-to-Peer" mantığıyla çalışan sistemleri böyle durumlarda ölçüt olarak almak kadar anlamsız bir hareket olamaz bence. Doğrudan iki kullanıcı arasında gerçekleştirilen bir veri alışverişi neredeyse asla sabit kalamaz ve birçok etmene bağlıdır. O yüzden veri alışveriş hızı konusunda bu gibi uygulamaları değil, hızı değişmeyen sabit sunucu kaynaklarını referans alın.
    Ben şu an R.share'den 95-105 kbps gibi sabit sayılabilecek bir hızla download yapabiliyorum.

    Son günlerde yaygınlaşan "İnternet yavaş", "İnternet kopuyor" iletilerine gelince, Telekom şu an bazı bölgelerde altyapı çalışması yapıyor olabilir. Böyle bir hız artırımının ardından da ancak normaldir böyle durumlar. Örneğin Pazar günü İnternet bağlantım varla yok arasında olduğundan Telekom'u arayıp bilgi aldım; bu bölgede çalışma olduğunu söylediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvo -- 20 Ağustos 2007; 19:17:29 >




  • sorun şu ki bildiğim kadarıyla adsl teknolojisi böyle bir teknoloji değil bu yüzden öyle bişey olmaz. kabloda olabilr ama.
  • arkaşlar, utorrent'te aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi P2P verilerinin ISS tarafından anlaşılamaması için bir şifreleme metodu olduğu görülüyor.
    demek ki böyle birşey var

    o zaman ne yapıyoruz, işimizi garantiye almak için şifrelemeyi etkin yapıyoruz

     Dikkat - Turk Telekom gizli 'Fair Usage Policy / Contention Ratio' uygulaması yapıyor olabilir




  • Arkadaşlar bazı film, video klipler, winrar ve cd arşivi dosyalrında kaynak sayısı fazla ama hepsinde değil. Küçük bir kısmında Böyle kaynak sayısı fazla olan dosyalarda sorun yok. Ama

    Örneğin yeni vizyona girmiş bir film download etmek istediğimde çok az kaynakla download yapıyorum. Dolayısıyla hız çok düşük oluyor. Bunun gibi benzer durumlarla daha önceleride karşılaştım internet yurt dışı çıkışları çöktüğü zaman. Özellikle hafta içi mesai saatlerinde kaynak sayısı birden artıyor. Bundan 1-2 ay öncesi kadar olmasa da. Yani kısacası 1 ay önceki performansı emule den alamıyorum.

    Ben emule 'yi 3-4 seneden beri kullanıyorum. Emule 'ye geçtiğimden beride başka bir dosya paylaşım programı kullanmadım. Ama diğerlerinden bir çoğunu denedim. Fakat emule kadar diğerlerinin dosya arşivleri geniş değil.
    Ben Türk Telekom'un interneti kısıtladığını düşünüyorum. Bu belki Türkiye geneli için geçerli olmayabilir. Mesela İzmir 'in hatları yeteri kadar güçlü olabilir. Orada böyle bir kısıtlama yapmaya ihtiyaç yoktur. Ben Konya'da ikamet ediyorum. Burada kesinlikle hatların internet yükünü kaldırmadığından dolayı bir kısıtlama olduğunu düşünüyorum




  • İnternetim 1024 olduğundan beri p2p kullanmayı bıraktım. Paylaşım ne olursa olsun doğru düzgün bir verim alamıyorum. Ben de rapid share kullanamya başladım. Modemi resetlemek biraz kasıyor ama en verimlisi de o.
  • Türk Telekomda böyle bir uygulama yok onun yerine kotalı kullanım var
    Ayda 700-800gb çekenler var hiçbirinde hız düşüşü olmuyor p2pler garantili değildir hız açısından rapid gibi yerlerden download yapın.
  • Slmlar

    Ben ABD'de yasiyorum ve teasers arkadasimizin bahsettigi konu benim basima geldi.

    Optimum Online abonesiyim. Torrent ile upload yapana kadar hersey yolunda gidiyordu. Ortalama 1.5mb download ve 200kb upload yapiyordum bir private torrent sitesinde.

    Birgun baktim torrent'teki hizimda acaip bir dusus var. 10kb download anca yapabiliyorum ama isin enteresan tarafi internette surf ederken herhangi bir sorun yok. Gayet hizli her sayfa aciliyor ama torrent ve benzeri programlarda download ve uploadim surunuyordu. Birkac gun bekledim herhalde hatlarda bakim falan oluyor diye. Aradan 3 gun gecti ve durumumda halen bir duzelme olmayinca aradim musteri hizmetlerini.

    Telefondaki bayan bana hattima kisitlama getirildigini soyledi. Ben nasil boyle birsey olabilir derken telefondaki bayan cok fazla upload yaparak antlasma sartlarina uymadigimi bildirdiler. Boyle birseyin bir daha tekrarlanmiyacagini garanti ederek eski hizima kavustum. Eskiden araliksiz download ve upload yapardim ama simdi bunu haftada 1-2 gune dusurdum oyle de devam ediyor herhangi bir sorunla karsilasmadim.

    Size tavsiyem ozellik upload olayina dikkat etmeniz cunku upload olayi mevcut isplerin uzerine ekstra bir yuk bindirmektedir.

    Saygilarimla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 20 Ağustos 2007; 17:36:41 >




  • Yakın zamanda bu konu yeniden gündeme gelicek gibi
  • Yeni birşey değil telekom ekipleri evlere geliyor bu yüzden.
  • bu adamlar daha neler yapacak merak ediyorum 46 TL nin 23 lirası Vergi bende sıradan bi müşteri olarakbende POlicy yapmak istiyorum bunlara HEM Tekeller Hemde Vergi AÇılar nedicez şimdi?
  • :-) eve gelip ne diyolar acaba çok merak ettim....

    örn -1) . ''bakın siz şu an tüm telekomun yurt dışı çıkışının on binde birini kullanıyorsunuz sizin gibi on bin kişi abanınca nete bizim sistem çöküyor.

    indireceğiniz film ne ise korsancılardan temin edip verelim bizi bunaltma abi aslansın kaplansın''

    örn-2) gapa len neti kesserüm ha :-)
  • Ekipler evlere gelip adsl hattınızı paylaşıp paylaşmadığınızı kontrol ediyorlar kablosuz modem varsa güvenlik seviyesini kontrol ediyorlar, binaya kablo dağıtırsanız ekibin insafına göre ya uyarı alıyorsunuz yada adsl hattınız kapatılıyor ki buna hakları var sözleşmede böyle bir madde var ve siz kabul ediyorsunuz paşa paşa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 12 Mayıs 2009; 22:10:03 >
  • Ha tamam paylaşım kontrolu için ama Log lardan bakılınca belli olur zaten elleriyle koymuş gibi bulurlar paylaşımcıları yeterki istesinler.

    Ama örneğin benim gibi 24 saat rapid , netload v.s. indiren birinede paylaşım mı var kardeşim burada fabrikamısın sen internet cafemisin ne lan bu aylık

    400-500 GB diye gelmek kendilerince gözdağı vermekten başka bişi olmaz.

    buraya yazıdıklarımızdan bile isteseler 3 dk içinde bulurlar bizi hepimiz bunu biliyoruz ne paylaşımı ne FUP'u.

    ha desinlerki kotalı 10 ytl diğerlerine indirim yok ben şahsen razıyım....

    fiyat/performans olarak değil sadece aylık faydalanma oranı olarak.....
  • Onun bahaneside hazır. Santralde aşırı yoğunluk yaratma ve çalışan sistemlere zarar verme nedeniylede isterlerse adsl aboneliğinizi kapatabiliyorlar bu dediğim şeyle ilgili bir madde var sözleşmede :)
  • oran olayını daha önce söylemiştim. Yaklaşık olarak türkiyedeki oran 1:20(yurdışı çıkışı olarak)
  • adsl bağlantısında herkesin hattı kendine özgüdür.port abonenin hattına tanımlanır.hattın bağlı oldugu dslamde yağunluk olması belki yavaşlığa sebeb olabilir yanlız ortak bir bağlantı havuzu gibi uygulama bulunmamaktadır
  • yasal olarak adsl yi bir başkası ile paylaşmak yasak.
    hatta evinize bir telefon aldınız ve siz bu telefona telekomun haberi olmadan paralel telefon bağladınız bu bile yasak. ancak telekoma dilekçe vereceksiniz evimin falanca odasına pararlel telefon bağladım diye sonra bağlayacaksınız.
    zaten elinizdeki sözleşmelerde açık açık yazıyor. bunlar yasak diyor.
  • Vay be...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.