Şimdi Ara

Dilbilim Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bu sene ikinci girişim sınava ve İstanbul Üniversitesi Dilbilim bölümünü kazandım. Fakat Dilbilim hakkında pek bir bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlardan yorum alabilir miyim?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Desecrator

    Merhaba arkadaşlar bu sene ikinci girişim sınava ve İstanbul Üniversitesi Dilbilim bölümünü kazandım. Fakat Dilbilim hakkında pek bir bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlardan yorum alabilir miyim?

    Benim bildiğim kazandıgınız bölüm türkçe.Türkiye'de ingiliz dil bilimi bölümü sadece ankara ve izmir'de olması lazım.Eğer üniversitenin sitesinde, kazandıgınız bölümün adresine girerseniz bölümün ne oldugunu okuyabilirsiniz.Nettende araştırabilirsiniz.Bide araştırmadan neden yazdınız, o apayrı bi hata.Bölüm zordur.
  • Ben gecen sene Ankara DTCF'deydim. Dilbilim bolumunden bir cok arkadasim vardi. Bolum Turkce. Dil ogretmekten ote dillerin yapisini inceleyen ve fikir veren bir bolum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizce öğretmenliğini bir diğer adı ..Bende Çukurova Dil Bilimi mezunuyum.(Bu sene ingiliz dili eğitimi olmuş adı ben geçen sene mezun oldum) Dil bilimi yüksek lisansındayım bu senede...Eğer bölümün eğitim fakültesine bağlı ise formasyon ile mezun olursun. Büyük ihtimallede öledir. Eğer fen edebiyata bağlı ise içerik olarak biraz daha detaylı görürsün. Linguistics diye geçer dil edinimi, çocuk dili, approaches vs dersleri olur..Aslında dil edebiyat bölümleri dışında çok farklı değil bölümler...Sadece isimleri farklı. Birde şunu aklından çıkarma, derslerin elbette ingilizce olucak ama sana orda ingilizce öğretmeyecekler, İngilizce'nin yapıları, tarihi gelişimi vs vs ...Eğer iyi bir yer edinmek istiyorsan kişisel olarak çok çaba göstermelisin. Bitirir öğretmen olur atanırım diyorsan zor bir bölüm değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 20 Ağustos 2012; 0:40:00 >
  • Ben Hacettepe'de Dilbilim okuyorum bizimkisi İngilizce ve senin kazandığın bölüm bizden farklı Türkçe olduğu için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.