Şimdi Ara

# DirectX ve Ekran Kartları # DirectX Nedir ? Ne işe Yarar ? Dx11# (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
75.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • P/f den bahsediyorsunuz da hep, herkes p/f kartı almak zorunda değil. Bu bir tercih meselesi. Mantıksal durumlar kişiye göre değişir, bazen başkalarının mantıklı davranışları sizi zıvanadan çıkartacak kadar gereksiz mantık dışı gelebilir. Herkesin önceliği farklıdır. Bunları sorgulamaya başladığınızda çatışmaya başlarsınız.

    Piyasaya P/f açısından baktığınızda en alınası kartlar orta çözünürlükler için 9800, 4770, 4850, GTS250. Yani bunun ötesinde alanlar mantık dışı bir iş mi yapmış oluyor? Fermiyi bekleyenler sadece DX11 için mi bekliyor? Ya da p/f kartı mı olacaklar?. Şaka yapıyorsunuz sanırım.. Bekleyen, para biriktiren herkes gidip alacak fermiyi. Çok kötü bir kart olmadıkça-ki pek mümkün değil- kimse p/f oranına bakmayacak.

    Yazınız bilgilendirme amacıyla başlıyor ama sonra eleştriye dönüşüyor. Karşı eleştiri alınca da kızıyorsunuz. Bu da bana mantıklı gelmiyor. Konunun genelinde iyi niyet arayamıyorum maalesef.




  • Eger okuduklarınızı tam olarak anlamadıysanız tekrar okuyun.
    Yukarıda , paragrafa kendi fikirlerim ile giriş yapıyorum bunuda belirtiyorum zaten.

    Dx11 başarıya ulaşmış bir satış politikasıdır. Oyunlarda görüntü kalitesinin sadece DirectX in seviyesinin yükselmesine baglı olmadıgını anlatmaya çalısıyorum ama nedense hep bir artniyet var.

    Sadece DirectX seviyesine göre kart alınmamalı diyorum , son kullanıcıyı düşünerek , eleştiri oluyor.
    Bu eleştiri ise tabiki eleştirecegim , Yukarda Fermiyide eleştirdim ona kalırsa.Her işin altında bir çapanoğlu aramayın , yukarıda yazılanları biliyorsanız eger eline sgalık dersiniz olay biter.Yoksa burda eleştri kabul etmeme gibi bir durum yok.

    İlk mesajın başlangıcını , diger üyelerden gelen mesajları okuyun. Çok rahat kabrarsınız.

    İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

    Bu arada Chris Brown'a bir türlü alışamadım yav. cluber00 iyiydi, gözümüz alışmışıdı.

    valla bende alışmakta zorluk çekiyorum hacı yaw
  • quote:

    Tuger değiştirdi sonra bidaha değişti herkez değiştiriyor o arada yiğit de değiştirdi bende fena galeyana geldim değiştirdim , biraz garip oldu farkındayım ama idare edin


    Değişiklik iyidir.




    (Bu sayede bir up da benden. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 18 Aralık 2009; 21:22:08 >
  • Valla ne yalan söyleyeyim forumda DirectX in ne işe yaradıgını bilen çok az kişi varmış.
    Herkes DirectX i oyunları kaliteli gösteren bir yama olarak algılıyor.
    Umarım az da olsa bilgilendirici olmuştur konu.
  • dx temeldir binayı oluşturulmasında katkısı yok onu ayakta tutar sadece asıl önemli olan oyun motoru...

    bilgi için tşk...
  • Teşekkürler.

    iyi forumlar
  • Up.
  • Kıtlığın Tanımı : Kaynaklar Sınırlı , İnsanların ihtiyaçları sınırsızdır

    Ben Kıtlığın tanımını bütün hayata uyarlıyorum insanların istekleri asla bitmeyeceği için kendi istek ve ihtiyaçlarınızı bir kez daha gözden geçirip size yetecek şeylere yönelmelisiniz. Bilginiz yoksa bile ki ben öyle yaptım Chris Brown 'a danıştım Sisteminizi ona göre kurun yoksa Ödiyeceğiniz ücret Beklentilerinizi aşar :)

    Bilmem kaç sene önce g force 5200 çıktığında almıştım olay olmuştum mahallede üzerinden neler geçti şimdi para verseler takarmısınız yook :) DirectX 11 çıkmış ! çıksın iyi hoş sen gidipte counter strike oynıyacaksan neye yarar 11 - 15 ?

    PS: Buy DiRT 2 manyakmış :)
  • Şahsen ben bilgilendim,linki imzama alıcam.Elinize sağlık.
  • dx11 bence microsoftun bizleri kazıklamak oyun sattırmak ekran kartı sattırmak için çıkardığı bir saçmalık olarak görüyorum umarım dediklerimde yanılgıya uğrarım ama performans dx10 a göre düşükse yapılacak bir şey yok dx9 da daha ne cevherler varken bunlar cok gereksiz
  • Ben Dx11'i tamamen çakallık olarak görüyorum. Nasıl ki Crysis XP de DX10 göstermiyor denilip hem Dx10 kart sattırıp hem de Vista sattırmaya çalışmışlarsa, aynı mantık. Halbuki Dx9 da gayet Dx10 efektleri ile ve daha kaliteli efektlerle oynamak mümkündü.
  • Arkadaşlar teşekkürler. DirectX 11 , başarıya ulaşmış bir satış politikasıdır.
    Ati 1milyon kart sattı nerdeyse , Ortada DirectX 11 oyun yokken.

    Konuda belirtmek istedigim nokta zaten kart alırken directX seviyesinden çok kartın bize yetip yetmeyecegi ve gücüne önem vererek tercih etmemiz.Çünkü oyun motoru iyi olmayan oyunu ( yada oyun motoru directx11 e destek vermeyen oyunu ) , Windovs yada Dx yükselterek daha gerçekçi yapamayız.

    iyi forumlar herkese.
  • Benim bir sorum olacak yeni ekran kartıyla dirt 2 oyunu geldi steamden alacaksınız falan diyor key falan vermiş ama nereden yükleyecem o kodu nereden girecem bilemedim daha önce yapan varsa yardımcı olabilirmi bi görelim directx 11 in orjinalini :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    Ben Dx11'i tamamen çakallık olarak görüyorum. Nasıl ki Crysis XP de DX10 göstermiyor denilip hem Dx10 kart sattırıp hem de Vista sattırmaya çalışmışlarsa, aynı mantık. Halbuki Dx9 da gayet Dx10 efektleri ile ve daha kaliteli efektlerle oynamak mümkündü.


    tebrik ederim arkadaşım sende benim gibi düşünüyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: War Ensemble

    Bana kalırsa DX 11 şuan için hikaye. Hatta DX 10 bile öyle. Hatırlayanlar olacaktır, DX 7 ile 8, DX 8 ile 9 arasında ki farklar muazzamdı. Gel gelelim şu sıralar çıkan DX 11'e. Bence şuan için tamamen pazarlama stratejisi. İlerleyen zamanlarda göreceğiz DX 11' in getirilerini, bakalım vaad edeni verebilecek mi?



    dx9 daki fark muazzamdı çünki gerçek bir shadder devrmine denk gelmişti sm.3,0 şuan halen bu shader teknolojisinin makyaşlanması üstüne gidiliyor bakalım yeni devrim ile sıfırdan yazılan yeni grafik motorları bekleyeceğiz artık... onun haricindeki dx ler tabikide hikaye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 2 Ocak 2010; 16:26:39 >
  • Yha benim anlamadığım şu DX 10 çıkalı kaç ay oldu daha dx10 un tam olarak performansını göremedik DX11 ban biraz boş geliyor. DX10 kart alanlar boşamı para verdi yani _?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan_08

    Yha benim anlamadığım şu DX 10 çıkalı kaç ay oldu daha dx10 un tam olarak performansını göremedik DX11 ban biraz boş geliyor. DX10 kart alanlar boşamı para verdi yani _?

    Soğuk su...lanet olsun milleti kandıran bu tekellere.Milleti gaza getirip aldırıyorlar sistemleri sonra zart zurt edip, tatataaaaaaaaaaaaaaaa Dx11 geldi diye saf insanlarımızı kandırıyorlar.
  • DirectX 10 alanlar boşa para vermedi.
    Sadece DirectX10 u iyi kullanan oyun motorlarıyla yapılmış oyun az geldi.
    DirectX arttıkça birçok yenilik gelmiş oluyor ama , Arkadaşın Vga sı DirectX9 , benimki DirectX11 ben daha kaliteli oynarım diye düşünmemek lazım,oyun motoru neyse,oyunda odur. Şu anda da en saglam oyun motorları Dx9 da zaten,biraz erken çıkan bir dx oldu bu.

    Bakalım , 3-4 tane oyun favori gösteriliyor dx11 için ama , bekleyip görecegiz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.