Şimdi Ara

Diş Hekimleri için Almanya mı İngiltere mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler.


    Konuyu daha önce yabancı dil bölümünde actim fakat yeterli etkileşim almadığı için buradan da paylaşmak istiyorum. Ne kadar çok fikir duyarsam benim için o kadar faydalı olacak, şimdiden fikrini paylaşacak kişilere çok teşekkür ederim.


    Ben diş hekimliği fakültesi 5. Sınıf öğrencisiyim. Mezuniyetimden sonra yani 2023 yazından sonra yurtdışına yerleşmeyi düşünüyorum. Mesleğim gereği hangi ülkeye gidersem gideyim denklik sınavına girmem gerekiyor. Şu an ülke seçimi yapma ve seçtiğim ülke için çalışmalara başlama dönemindeyim.


    İngilizcem C1 seviyesinde. Şu an çok rahat bir şekilde diş hekimliği ile ilgili textbooklari okuyup ders çalışabiliyorum. İngiltere'nin denklik süreci daha zor bir süreç, elektronik ortamda sınava kayıt olmak gerekiyor ve sınırlı kişide kontenjan var böylece sınavı geçebilmek bir yana sınava giriş hakkı kazanmak bile zor. Bir teorik bir de pratik sınava girmek gerekiyor, bunlar için kurslar vb var. Diş hekimliği için istenen IELTS overall 7. Biraz üzerine düşerek alabileceğim bir skor olduğunu düşünüyorum. İngiltere'de denklik sürecinden maaşı ortalama bir maaş olan dental hygienist olarak gecimimi sürdürme şansım var. (Bu yolun bu sene kapanacağı söyleniyor o yüzden ben mezun olana kadar kapanır mı bilemiyorum)


    Almanca için ise A1'den başlamam gerekecek. Almanca için önceden kursa gidip B2 sertifikası almıştım fakat üzerinden 8 yıl geçti ve çok az bilgiyi hatırlayabiliyorum. Yani asla İngilizcemin yanından bile geçemez. Kendimce A1 kuruna göz gezdirdikten sonra A2-B1- B2 kurlarını kursla veya birebir derslerle tamamlamam gerekecek. Ve bunun üzerine Almanca olarak diş hekimliği bazında da çalışma yapmam gerekecek. İstenilen seviye ise B2. Denklik sürecinde 2 yıl geçerli olmak şartıyla geçici izin alinabiliyor ve bir diş hekiminin gözetiminde diş hekimliği yapabiliyorsunuz (daha düşük ücretle).


    Almanya'nın, dili hariç tutarsak, İngiltereye göre çok fazla avantajı var. Denklik sınavı daha kolay (gibi duruyor), Almanya'da tanıdıklarımız var, normalde bunun pek taraftarı değilim ama başınız sıkışsa en azından alışma sürecinde Türkçe konusabileceginiz insan bulmak vb daha kolay, Türkiye'ye daha yakın, Avrupa'nın merkezinde olması, yaşamın İngiltere'den daha uygun fiyatlı olması gibi...


    Dil problemi olmasa Almanya için düşünmeden çalışmalara başlardım fakat benim aklımı dil olayı kurcalıyor. İngiltere'ye şu an gitsem çok rahat yaşayabileceğimi düşünüyorum fakat Almancamı geliştirmek konusunda endişelerim var. Bu sene yani 5. Sınıf öğrencisiyken dil çalışmaya başlasam sizce Almancamı diş hekimliği mesleğini icra edebilecek kadar geliştirebilir miyim?


    Her iki ülke için de sürecin gitgide daha zorlaştığı söyleniyor. Olumlu yorum yapan da çok, olumsuz yorum yapan da. Almanya'da sürecin artık çok uzun aylar hatta yıllar sürdüğü söyleniyor. Geri dönüş yapan diş hekimi sayısı da yok denecek kadar az.


    Bir an önce karar verip hem dil sınavlarına hem de mesleki sınavlara hazırlanmak istiyorum. Bu doğrultuda ülke önerinize, çalışma tavsiyenize, paylaşmak istediğiniz her türlü bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bence İngiltere daha mantıklı. Almanca gibi bir dille uğraşmak filan... Bilemiyorum. Halihazırda İngilizceniz varmış zaten bir de. Hem İngiltere daha güzel bence. Denklik süreci daha zor olsa da dil faktörü unutulmamalı. Daha ucuz olsa bile bir diş hekimi her iki ülkede de sıkıntı yaşamaz sanırım. Yerinizde olsam İngiltere için çalışırdım. Hayırlısı olsun.

  • ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim yanıtınız ve fikriniz için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu okuyacağıma gider dostovyeski bitiririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be hocam ben de 5. Sınıf öğrencisiyim okula zor gidiyorum staja gidecek enerjim yok. Konu hakkında da fikrim yok ama başarılar diliyorum size umarım hedeflerinize ulaşırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence ingiltereye ya küçük yaşta gidip oranın eğitiminden geçmelisin ve vatandaşlığı diplomayı almalısın

    yada yaş biraz ilerleyince 40 altında en az 600-700bin dolar parayı cebine koyup oraya iner inmez cash para ev almalısın ve tıngırdamalık işlerde çalışmalısın.

    kira ödeyerek anlamı yok hiçbirşeyin oraların kira gideri çok yüksek. kazandığının yarısı kiraya gittikten sonra ne anlamı kaldı.

    ingiltere almanyadan daha iyi ama gidip ev alabilir misin bilmiyorum. kirada yılları geçirmek gerçekten boş. her ay 50bin lira kira ödediğini düşün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 3 Eylül 2022; 21:23:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere

    Dünyada bu kadar iyi politika ureten bi devlet yok

    Bak Euro deger kaybetti dolardan ucuz oldu ama sterlin kale gibi saglam

    İngiltere dünyanın 3 büyüklerden sonra en güçlü devletidir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hamza5806 sterlin mi sağlammış? ahahahaa 2008lerde 2,2 civarında olan gbpusd paritesi 1,1 olmuş. sterlin de bir kağıt parçasıdır hemde dolardan daha değersiz bir kağıt parçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    Küçük yaşta gitme seçeneği bana daha mantıklı geliyor aslında. TRde asla bir diş hekimi maaşı ile o paraları biriktirip gidebileceğimi sanmıyorum, Türkiye'de bile ev almak uçuk bir hayal gibi duruyor. Hazır gençken ve ders çalışma maratonunun halihazırda içindeyken diploma denkliği alabileceğimi düşünüyorum. Çok teşekkür ederim fikriniz için.

    Denklik aldıktan sonra da oradaki kazançla daha kolay bir şekilde ev sahibi olunur bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben yerinizde olsam İngiltere seçerdim.Almanca işi çok ters iş.A2 si B1 e göre geçmesi daha zor mesela.Bir de bunun diş terminolojisi olcak + denklik sınavını geçmek için de bir çalışma yapman gerekecek.Bu da fazladan en az 1 seneye mal olur.Bu sene 5 oldugunu dusunecek olursak bu 1 sene de herhangi bir dişçide çalışırken yanına extra çalisma yaparak kalan zamanlari ayarlamaya calisarak yapacagin bir calisma olacak.

    Onun yerine C1 olan İngilizceni biraz daha gelistir.İelts kas.İngiltere denklik sinavina saglam calis.Bu diger secenege gore daha garanti gorunuyor.Umarim hakkimizda en iyisi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BratPitt kullanıcısına yanıt

    Düşünceniz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim. Sanırım dediğiniz gibi yapacağım, daha mantıklı duruyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam. Ben de sizin veteriner hekim versiyonunuzum diyebilirim. Tek fark benim İngilizce B1 seviyesinde

    İngiltere hakkında genel olarak olumlu geri dönüşler duydum. Bizden üst olan sınıflardan İngiltere'ye gidenler genel olarak memnun. Biraz konut ve kiralardan şikayetçi olsalar da genel anlamda bu problem Almanya'da da mevcutmuş.

    Ben ise Almanca yolunu seçtim ve bu yönde çalışmalara başladım. Daha zor bir yol olduğunun farkındayım ama bu kararın beni daha çok mutlu edeceğine inanıyorum. Annemin almanca öğretmeni mezunu olması da ayrı bir sebep
    Almanya'da bir kere bulunmuştum ve çok hoşuma gitmişti. Özellikle Baden-Würtemberg eyaleti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Thomas Muller kullanıcısına yanıt

    Merhabalarr   öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sağlık sektöründe olduğumuz için yollar her türlü zorlayıcı oluyor, dil faktörünü göz ardı etsek bile. Fakat sizi mutlu edecek olan seçeneği bulmanız ve bu doğrultuda çalışmanız çok hoş, umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız  Ben de aynı şekilde İngiltere'nin beni daha mutlu edeceğini düşünüyorum, biraz da insanın kendini yakın hissetmesiyle alakalı herhalde. Umarım hakkımızda hayırlısı olur, bilgiler için teşekkürler.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TrankelaBender T kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 5. Sınıfım bu sene ne yaptınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • William0 kullanıcısına yanıt

    Hocam 500 defa karar değiştirdikten sonra, biraz da İngiltere denklik sürecinin giderek zorlaşması sebebiyle yolumu Almanya'ya çevirdim. Almanca çalışıyorum. Evet vakit ayrılması gereken bir konu, ama imkansız veya çok zor değil. Bu yolun uzun bir süreç olduğunu kabul etmek gerekiyor sadece. B1 seviyesine geçince yavaş yavaş belge toplama, çeviri, gönderme gibi işlemlere başlayacağım. Eger ülke ekonomimiz el verirse ve Euro 40 falan olmazsa :') B2 ve C1 kurlarını Almanya'da almak ve oranın ortamini gözlemlemek istiyorum. Aynı zamanda Hospitation da yapılabilir. Şimdilik her şekilde dile odaklanmam gerekiyor. Denklik sürecine girersem zaten bir blog YouTube kalanı bir sosyal mecradan ulusa sesleniş yapacağım çünkü giden diş hekimlerinden alınan dönüt sayısı çok çok az. Biraz korlemesine gideceğim gibi duruyor  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TrankelaBender T kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Daha önce konuya mesaj atmıştım. Ben de sizin gibi tam tersi hedef değiştirmiş durumdayım :D


    Almanya hedefinden ziyade İngiltere için uğraşıyorum ben de. Biz de şöyle bir istisnai durum gelişti. Veteriner fakülteleri EAEVE kurumu tarafından (Avrupa veteriner hekimler birliği) akredite edilmekte. İngiltere AB'den ayrılmasının ardından Brexitten kaynaklı olarak veteriner hekim açığını giderebilmek için EAEVE akreditasyonuna sahip fakültelerin diplomalarını direkt denk kabul etmeye başladılar. Kısacası İngiltere'ye direkt denk olan bir diplomam var iken bunu kullanmak istiyorum.

    Şimdilik dil seviyem B1. B2 dahil bitirip IELTS academic kasmak planlarım arasında. Overall 7.0 isteniyor benzer olarak.



    Almanya konusunda umarım şansınız yaver gider. Denklik konusunda İngiltere'den ziyade Almanya'nın daha kolay olduğunu duymuştum bizim meslekte. Diş hekimliğinde de benzer olacağını düşünüyorum. Ben A2 kurunun sonuna kadar geldim. Hatta kendimi denemek için Goethe A1 sınavına girdim ve geçtim. Aslında IELTS gibi belirli taktikleri olan bir sınav. Schreiben'da belirli kalıplar ve sprechende sorulan standart sorular olsun. Türkiye'de B1 Goethe verebilmek rahat olur diye düşünüyorum. İmkanınız var ise B2 ve C1 kurlarını Almanya'da almak çok mantıklı. Almanca kursuna gittiğim dönemlerde hocamız B2 kurunu Türkiye'de vermek zor oluyor demişti. Nedeni ise artık B2 gibi bir kurda pratik yapma olanağının çok kısıtlı olmasından kaynaklı.





  • İngilizceniz iyiyse İngiltere daha mantıklı,diş hekimleri için süreci kolaylaştırıp çeşitlendirmeyi planlıyor hükümet
    Çünkü aşırı diş hekimi açığı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben inglizcemi geliştirip 2 yıl içinde denemeyi düşünüyorum,sınav olmazsa da 2 yıl orada okuyup öyle denklik almayı düşünüyorum,para biriktireceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönül ingiltereden yana ben de bu sene 5 i bitireceğim ama uzmanlık yapıp gitme planım var benim. Ingiltere almanya pek fark etmiyor artık , bakalım hayırlısı olsun dost . Eğer gidersen bizi de aydınlatırsın , başarılar diliyorum şimdiden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.