Şimdi Ara

Diş Hekimleri için Almanya mı İngiltere mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • C1 İngilizcen varmış zaten, Almanca ile uğraşana kadar İngiltere'de epey yol kat edersin bence.

  • hocam merhaba, diş hekimliği son sınıfa geçtim iki ülke arasında kararsızdım ancak b1 ingilizcem oldugundan ve almancam hic olmadigindan ingiltere dusunuyorum. lakin net olarak anlayamadigim bisey var bazi yerlerde dental nurse olarak calisabilecegimiz yaziyo ama gdc sitesinde kayit olurken 1600 gun is tecrubesi istiyo yeni mezun is tecrubesi olmayan biri icin basvuru yontemi bulamadim siz bu konuda ingiltereyle ilgili net bi bilgi edinebilmismiydiniz yani kisaca denklik alana kadar asistan/hemsire vs seklinde calisabiliyomuyuz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cagatay061 C kullanıcısına yanıt

    Merhabalarr. İngiltere'de 8 Mart tarihine kadar denklik almadan önce Dental Care Professional (DCP olarak da görebilirsiniz) olarak çalışabiliyorduk. Bu kişilerin iş tanımının Türkiye'de bir karşılığı yok ama diş taşı temizliği, geçici dolgu, süt dişi çekimi gibi bazı işlemleri yapabiliyormuş. GDC bu yolu kapattı ve şu anda DCP olarak başvuru yapamıyoruz. Fakat dental nurse olayı biraz farklı, herhangi bir eğitim gerektirmiyor fakat eğer İngilterede bir dental nurse kursuna kayıt yaptırırsanız (yanlış bilmiyorsam bir yıllık kurs bunlar) kurs süresinde Trainee dental nurse olarak calisabiliyorsunuz. Fakat bu yolla vize alinmiyormus, yani ancak İngiltere'de yaşıyorsanız veya istisnai klinik bulursaniz bu yolu seçebilirsiniz. Ama yine de bu yolla gitmiş birini bulup sormanız daha mantıklı olur Facebook gruplarından yabancılarla konuşup. Türkiye'den gidenler çok aktif yanıt vermiyor.


    1600 saatlik klinik tecrübe mezuniyet öncesi olan klinik tecrübesini de kapsıyor. Ben Almanya'yı sectigim için başvuru yapmadım fakat okuldan klinik saatinize yönelik bir belge almanız gerekir. Bu şekilde başvuru yapanlar olduğunu okudum. Türkiye'de de bizim yaklaşık olarak 1600 saatimiz tamamlanmış oluyor zaten.


    Şu an takip edebildigim kadarıyla nurse yolu da vize problemi sebebiyle sıkıntılı bizim için. O yüzde ORE veya LDS yolu hariç diş hekimligi alanında çalışarak gitmek pek de mümkün görünmüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam ben de bu sene mezun oldum diş hekimliğinden. Ben de aynı durumdayım Almanya mı İngiltere mi diye düşünüp duruyorum ve fazla hayale dalmadan bir an önce icraat yapmak istiyorum. Mümkünse iletişime geçelim birbirimizi bilgilendirelim gerekirse beraber yapalım

  • vikingr kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar. Facebook'ta Almanya'da diş hekimliği denkliği için bir yoktu. Bu yüzden ben yeni bir grup kurdum. Yardımlaşma amacı ile. Şu anda pek üye yok daha yeni açtım fakat zamanla kişi sayısı artınca bilgi alışverişi olur diye umuyorum. Katılmak isterseniz linkine burada ulaşabilirsiniz.


    https://www.facebook.com/groups/322319676834505/?ref=share


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fırsatı olan, fırsat yaratanlar beklemesin, durmasın, gitsin. Türkiye güzel ülke ama her noktada tel tel dökülüyor maalesef, mesleğiniz, yaşantınız, şartlarınız izin veriyorsa uğraşın, çabalayın. Kolay değil tabii, beklentiler üstte fakat uğraşılır, yapılır. Benim de ilerisi için niyetim var. Herkes, hepimiz için hayırlısı, iyisi olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.