Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ 1. SINIFLARA TAVSIYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
4.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1-Öğrenci işlerindeki kişiyle samimi olmaya çalışın. Mesela selam verin hal hatır sorun yani sizi ismen de bilmezse cismen tanısın. Ilerde burs işi olsun malzeme konusu olsun yardım eder.
    2- Fotokopiciyle her fotokopi aldığınızda sohbet edin selam verin. Çünkü vize final dönemlerinde o kalabalıkda size oncelik taniyabilir ayrıca bu adam sınavda hangi çıkmış soruların çıkacağını hocaların ne sorduğunu az çok bilir
    3-En az bi temizlik görevlisiyle tanışın. Ilerde işe yarayacak malzeme falan bulursa alırsınız veya bi ihtiyacınız olursa bu kişi yardımcı olabilir.
    4-asosyal iseniz bunu zaten yeneceksiniz. Ortamlara fazla girin demiyorum ilk senede ama haftada bir kalabalık yerlere girip çevre yapabilirsiniz.
    5-en önemlisi üst sınıflarla nerde olursa tanışın ve fakulteyi hocaları sınavları vb. Aklınıza gelecek her şeyi sorun. Bakın bu çok önemli. Ilerde malzeme unutursunuz veya pahalıdır alamazsınız bunlar ilaç gibi gelir.
    6-malzeme/kitap isterken utanmayin.bi ders için alınan malzeme sadece 1. Sınıfta kullanılıyor. Bazen atıyoruz bazen alt sınıflara veririz diyoruz. Yani sizlere ;)
    7-Sınıftan sevgili yapmayın bence. Çünkü aranız bozulursa helede ilerde bu kız ve kızın yakın arkadaşları sizin staj grubunuzda olursa o yardımlaşma faaliyeti olmayabilir. (En azından ilk sene durun bi şehri insanları falan tanıyın)
    8-arkadaşliklar edinin ama çoğunun çıkar ilişkisine dayandığını unutmayın
    9- yardim edin ama Kızılay olmayın yoksa pişman olursunuz
    10-hocalara selam verin hâl hatır sorun. Sınıfta birakmaya takıntılı hocalar olursa dikkatli olun sizin iyi niyetinizi yanlış anlayabilirler. Bu durumda o hocayla bir daha muhattap olmayın isminizi bilmesin
    11-Preklinikte (diş falan yontacaksiniz) asistanlarla iyi geçinin. Haklı dahi olsanız artisliğin lüzumu yok. Fişlenirseniz ağzınızla kuş tutsaniz kâr etmez.
    12-Şunu iyi kavrayin. 1. Sınıfta en çömez ve ezilmeye muhtaç olacaksınız. Bunun iyi yanı sabır kapasiteniz max olacak. Ilerde hoca sizi hasta yanında azarlayinca çok yadirgamayacaksınız. Günlerce emek vererek yaptığın ödevi asistan çöpe atınca ses çıkaramayacaksın. Önce ezileceksin sonra yükseleceksin.
    13-Ama illa bunlar olacak diye bir şey yok. Asistanla hocalarla hizmetliyle oğrenci işlerindeki adamla fotokopiciyle üst sınflarla aran iyi olursa okulun popüler aranılan insanı olursun. Olmaz demeyin yapılabiliniyor.
    14-sizden malzeme isteyecekler olacak gerektiğinde Hayır demeyi bilin. Ama herkesede demeyin sizde malzeme unutacaksiniz ve isteyecek kimseniz olsun.
    15-Ya bu bölüme gelmeyecektiniz ya da bu bölümü seveceksiniz. Her gittiğiniz yerde dişçi değil diş hekimi kaprislerine, dişin tıptan iyi olduğu yönlerini söylemeyi,yapamadığınız odevlerde ağlamayı bırakın. Kendiniz geliştirin. Ek aktiviteler (kitap okuma,üniversite klupleri,enstrüman çalma vb) yapın. Çevrenizdekilerle sürekli konuşun mal mal asosyallige bağlamayın. Bakın bu fakülte öyle geleyim derse gideyimle olmaz. Ilerde pişman olursunuz tutunacak dalınız olsun.Siz marjinal sırt biraz yüksek olmuş hoca almadı diye ağladığınızda sizi anlayacak dostlarınz olsun. Ama yine de kimse güvenmeyin İLK SENE
    Aklıma gelen ve işinize yarayacak bi yerde bulamayacağıniz tecrübelerden bahsetmeye çalıştım. Arada bazıları komik gelebilir ama emin olun işinize yarayacak tavsiyelerdir.
    Ilk senenizde başarılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up faydaliii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana ne milleten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dişçiler için faydalı konu ama kimse takmamış üzücü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam hortlatalım burayı dün ankaratıplıya sordum da görmedi heralde cevap vermedi.

    Diş için netter mi sobotta mı önerirsiniz sobotta neredeyse 3 kat daha pahalı ama aralarında ne fark var anlamadım.

    Bir de bir arkadaş uygulamalardan bahsetmişti bu anatomi atlası için var mı böyle bildiğiniz bir uygulama tıp kitaplarina alternatif olabilir mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yararlı,tekrar uplayalım...
  • Bu tavsiyeleri boş verin dik durun adam olun her türlü bölüm biter.
  • up,sınıf temsilcinizle de aranızı iyi tutun.lazım oluyorlar

  • up

  • upp

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.