Şimdi Ara

Diş hekimliği başka şehirde okunur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yks sonucuma göre tercih yapayım derken her kafadan farklı çıkan sesler beni de alt üst etti. İlk başta ilk altı sıraya tıp sonraki on iki sıraya dış hekimliği yazayım geri kalanlara da mühendislik yazayım derken insanlar diş hekimliği başka yerde okunmaz falan diyor (İzmir'de ikamet ediyorum . Tercihlerim Ankara İstanbul antalya odaklı) bu dogru mu doğruysa neden doğru?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İlk kez böyle bir şey duydum şahsen. Aile evinden uzak üniversite okumak insana her anlamda deneyim katan kendi ayakları üzerinde nasıl durulacağını öğreten süper bir tecrübedir. Bu tecrübeyi bu zamana kadar bölümle ilişkilendiren ilk kez görüyorum. Asla öyle düşünme bence

  • Diş hekimliğini başka şehirde okuma diyenler ekonomik açıdan demiş olabilir. Çünkü diş hekimliği okuması son derece pahalı bir bölüm. Pandemi dönemi dışında her yılın başında 2k TL, ek olarak eksilen malzemeler için her ay ortalama 200-300 TL harcama yapıyoruz. Ailenizin yanında okumanız konaklama, beslenme gibi birçok masrafı kesinlikle azaltacaktır.

    Bunun haricinde evde veya yurtta yapmamız gereken birçok ev ödevimiz oluyor. Kimisi gece yarısında kadar süren ödevler, el aletlerinin de sesi malum bu yüzden yurtta ödev yapmak (eğer tek kalmiyorsaniz) biraz zor oluyor. Aile evinde ise eğer size ayrılan bir oda varsa aileniz büyük ihtimalle yurt arkadaşlarınıza göre daha çok anlayışlı olacağı için bir diğer avantaj.

    Diş hekimliğinde mezun olunan üniversite bir mühendislikteki kadar fark etmiyor, ki siz İzmir'de olduğunuz için zaten iyi üniversiteleri kastediyorsunuzdur.

    Fakat tüm bunlara rağmen ben de sizin durumunuzdaydım. Yaşadığım şehirde benim tercih yaptığım sene fakülte açılmıştı fakat yeni açıldığı için pek sıcak bakmıyordum. Bunun haricinde üniversitenin mümkünse aileden uzak okunması gerektiğini düşünüyorum. (Büyükşehirde yaşasaydım ve büyükşehirde bir okul kazanabilseydim fikrim farklı olabilirdi belki) fakat sorumluluk almak, bazı işleri kendi başına halledebilmeyi öğrenmek için farklı şehir olmalı. Tabii bu benim kişisel görüşüm ailem de bu şekilde düşünmekteydi bu yüzden biz yaşadığım şehre 4 saat uzaklıktaki başka bir şehri tercih ettik.

    Ek olarak: Tıp isteyip diş hekimliği kazanan birisi olarak bir tavsiye vermek isterim. Haklısınız bu süreçte her kafadan bir ses çıkmakta, amacım aklınızı karıştırmak değil sadece bir tavisye vermek. Diş hekimliği fakültesi genelde bizler için tıp fakültesine birer alternatif olarak görünmekte. Fakat ben şu an diş hekimliği kazandığım için o kadar memnunum ki. İyi ki bir iki soru fazla yanlış yapmışım ve iyi ki tıp yerine diş hekimliği olmuş diyorum. Ki sizin bahsettiğiniz diş hekimliği fakülteleri büyük ihtimalle alanının en iyi üniversitelerinden. İki bölümün de mezuniyet sonrası çalışma şartları, uzmanlık gereksinimi vb araştırmanızı tavsiye ederim. Umarım istediğiniz gibi olur her şey...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrankelaBender -- 8 Ağustos 2021; 17:55:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.