Şimdi Ara

Diyanet gençler arasında yaygınlaşan 'Deizm'e savaş açtı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
2
Favori
9.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berbatine

    Peki bütün bunları gözünle görmediğin halde yoksayıyor olman senin aptal olduğunu göstermiyor da ne gösteriyor ?
    Noel Baba'yı, diş perisini vs. görmemiş olduğunuz halde reddetmeniz sizi aptal mı yapıyor?
  • berbatine kullanıcısına yanıt
    kahkaha attım. Mantıksız ve saçma olduğu için reddetmek aptallık mı? Ben sana desem ata binip uçtum desem inanırsın o zaman?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    Benim kim olduğumu bilmeden nasıl olur da öyle konuşursun ?

    Benden daha çok biliyormuş Kim olduğumu biliyor musun ? Belki İlahiyatçıyım belki El-Ezher mezunuyum ? Tanımadığın insan hakkında nasıl bol keseden atıyorsun ?


    Bir sürü soru işareti sadece bir cümlen için atıldı her bir harfin binlerce soru işareti doğuruyor bu kadar aciz ve cahil fuzuli bir mahlukatla daha fazla konuşmak istemiyorum.



    Ha bu arada sözde benden daha çok bildiğin dinim İslam bana cahille muhatap olmamamı emrediyor.
  • berbatine kullanıcısına yanıt
    Cahil asla kendini cahil görmezmiş derler çok doğru. Bundan önce yaptığın yorumdan sonra bana cahil demeye hakkın yok. Uçan atlara, ayı ikiye yaran insana, denizi ortadan ikiye bölen insana inanan ileri zekalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    Denizi ortadan ikiye ayıran Hz Muhammed miydi yoksa Hz Musa mıydı ?


    Gafil ne bilir ilimi irfanı ?

    Hani nerede 2 kere Kuranı hatim etmiştin


    Cahil asla kendini cahil görmezmiş diye alıntı yapıyorsun ya aynen kendi durumunu özetliyorsun o sözle.




    Blokladım artık yazdıklarını görmeyeceğim, Cahil zihnine ve başı boş düşüncelerine fazlasıyla vakit harcadım. Belki inancıma ters konuşulmasına bir refleks olarak tepki verdim belki de ALLAH rızası için o cahil zihnini biraz da olsa aydınlatabilirim dedim ama sen küfre sonuna kadar batmışsın. Ben de peygamber değilim sizin gibi inkarcıları doğru yola yönlendirecek sabrım yok.
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    bu yazdığından ayetin devamındaki ayeti okumadığın anlaşılıyor zira bir sonraki ayette şöyle diyor.
    şura 34:Yahut yapıp ettiklerinden dolayı onları batırıp içindekileri helâk eder; birçoğunu da bağışlar.
    şimdi bu ayeti inceliyeceksen önceki ve sonraki ayetlere de iyi bakman gerekiyor .
    Buraya açıklamasını bırakayım okursan sevinirim.Okuduktan sonra sana mantıklı gelicek diye düşünüyorum .

    31.Siz, dünyanın hiçbir yerinde O’nun gücünün önünde duramazsınız. Sizin için Allah’tan başka gerçek dost ve yardımcı yoktur.
    32. Denizde (yelkenlerini) bayraklar gibi (açarak) süzülüp giden gemiler de O’nun kudretinin kanıtlarındandır.
    33.O dilese rüzgârı dindirir de gemiler denizin üzerinde hareketsiz kalıverirler. Şüphesiz bunda çok sabreden, çok şükreden herkes için ibretler vardır.
    34.Yahut yapıp ettiklerinden dolayı onları batırıp içindekileri helâk eder; birçoğunu da bağışlar.
    35.Böylece âyetlerimize karşı mücadele verenler bilsinler ki kendileri için kaçacak yer yoktur.

    Tefsiri:

    İnsanın irade gücünü ve sahip olduğu yetenekleri yanlış yolda kullanması kendisi için kötü sonuçların doğmasına yol açar. Bu, madde âleminde geçerli olan kanunlar gibi bir kanun, bir kuraldır. Bu sonuçlardan kurtulmak için insanın ilâhî iradeye karşı bir mücadele vermeye kalkışması ise büyük bir densizlik ve boşuna ortaya konan bir çabadır. 31. âyetin ilk cümlesi genellikle şöyle açıklanmıştır: Ne kadar güçlü olursanız olun, nasıl bir yola başvurursanız vurun, yapıp ettiklerinize karşılık başınıza bir musibetin gelmesi mukadder ise ondan kaçamazsınız, bu konuda Allah’ı âciz bırakamazsınız, ilâhî iradeyi bertaraf edemezsiniz (Taberî, XXV, 33). Âyette yer alan “yeryüzünde” kaydı mekân açısından da genelliği ifade etmek içindir (İbn Âşûr, XXVII, 104); “nerede olursanız olun” anlamındadır (Hâzin, V, 413). 32-34. âyetlerde yüce Allah’ın kudretine karşı direnmenin anlamsızlığını kavratmak üzere kolayca gözlemlenebilen bir tabiat olayına değinilmekte, gemilerin denizlerde yüzebilmesini sağlayan yasanın O’nun iradesinden kaynaklandığı hatırlatılmaktadır. 32. âyette geçen a‘lâm kelimesinin “dağlar” anlamı esas alınarak âyetin bu kısmına genellikle, “Denizde dağlar gibi akıp giden gemiler” şeklinde mâna verilmiştir (Zemahşerî, III, 406; İbn Atıyye, V, 37-38). Meâlde ise, bu tasvirin daha geniş biçimine yer verilen başka bir âyetteki mâna esas alınarak, “denizde (yelkenlerini) bayraklar gibi (açarak) süzülüp giden gemiler” anlamı tercih edilmiştir (bk. Rahmân 55/24). 33. âyette rüzgârın, gemilerin seyrine yardımcı olması özelliği ön plana çıkarılırken, 34. âyette -sırf rüzgâr faktörüne bağlanmaksızındilediği takdirde Allah Teâlâ’nın gemilerde bulunanları helâk edebileceği belirtilmiştir. Gemilerin hareketini sağlayan rüzgârdan söz edilirken bir taraftan sabrın diğer taraftan da şükrün övülmesi dikkat çekicidir.

    kaynak :www.kuran.diyanet.gov.tr




  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kendisine islam alimi diyen bir insan islam hakkında yanlış birşey söylemiş olamaz mı ? Birisi böyle birşey ortaya attığı için sen de buna inanmak zorunda mısın ?bana körü körüne inanıyorsun diyorsun ama bunu yapan sensin bence çünkü biraz araştırman yeterli bu konu hakkında doğru bilgiye ulaşabilmek için ama kulaktan dolma bilgilerle bana gelme lütfen .İslamda evlilik yaşı 6 ımış .bu saçmalığı kim ortaya attıysa sizde bunu görüp aa bak böyle birşey varmış ozaman islam kötüdür .İslam da kadın hakkı yok İslam da çocuk yaşta evlilik var felan tarzı duşunceler oluyor emin ol bende İslam'ı senin şuan bildiğin gibi bilsem ve inansam bende iman etmezdim ama senin bildiğin bilgiler yanlış ve asılsız bunu biliyorum.Kur'an'ı açıp evlilikle ilgili ayetleri okursan zaten evlenme şartının bir insanın çocukluk evresinden çıkmış olması gerektiğini anlayacaksın . İslam'a göre çocuk yaşta evlilik kız içinde erkek içinde doğru değildir .




  • Tamamda kardeşim yine benim dediğim sorunun cevabı değil bu zaten ben bu soruyu kendi kendime sorduğum zaman kuran okuyordum :) allah kuran açık ve nettir diyor. Açık ve net ne demek? Yani yorumlanamaz söylenen şeyler hemen çıkıverir ömer çelakıl gibi ayetin numarasını ikiye bölüp 10 ekleyip kelimeleri karıştırıp şifre buldum demeye benzer senin dediğin. Allah 21. Yüzyılda gemilerin motorla çalışacağını bilmiyormu ki böyle bir ayet gönderiyor. O zaman ki insanlara gönderiyor dersen gülerim çünkü eğer o zamanki insanlara gönderildiyse kuran evrensel olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    kardeşim kuran o zamanki insanın anlıyacağı şekilde gönderilmiş bu senin anlayamıyacağın anlamına gelmez ki. Ayrıca senin bakış açından bakarsak Allah burda ben sadece yelkenli gemileri durdurabilirim motorlu gemileri durduramam demiyor ki.Şu anda da gemiler yelkenle hareket edebiliyor zaten .Burda verilen ayete yaptığın eleştiri çok mantıksız Allah'ın o ayette yelkenli gemilerden bahsetmiş olması motorlu olanları durduramayacığı anlamına da gelmez .Hepsini geçtim ayette doğrudan zaten gemi lafı da geçmiyor. Ayrıca bir gemiyi hareket ettirecek onlarca yol bulabilirsin zaten hepsinin orda tek tek belirtilmesi ne kadar mantıklı olur sence ? Allah 21. yy gemilerin motorla çalışacağını biliyor tabiki ama uzay gemisi de var buna ne yapıcaz felanda dersin uzar gider bu böyle . Ayeti anlamamıza engel bir durum yok ki ortada buda evrenselliğine zarar vermez. Yani verdiğin örnek mantıksız .
  • Hadi diyelim hepsi yalan, bütün müslümanların(a-dan z ye) kabul ettiği yaş aişe 17 muhammed 50 yaşındayken evlendiler. Ulan torunu yaşında kız lan bu ne iğrenç rezil bir ilişkidir yaşlı bir adam torunu yaşındaki kızlar gerdeğe giriyor ve siz o adama peygamberimiz efendimiz diyorsunuz yazık... ama yaşı 17 bile değil çünkü kaynaklar var islama göre evlilik yaşı 9 dur.



    İslam alimlerinin kabul ettiği görüşe göre, erginlik çağının tespiti, kadınlar için âdet görmek, erkekler için de ihtilamdır. Kadın için âdetin başlangıcı dokuz yaş, (erkekler için on iki yaş) civarıdır. Bu duruma girmiş kadın ve erkekler, ergin ve mükellef kabul edilir. Bu haller görülmediği takdirde, erginlik çağı on beş yaş olarak kabul edilir.(bk. Reddu’l-muhtar, 1/306-307; Cezerî, el-Fıkhu ala’l-mezahibi’l-arbaa, 1/123-127; Zuhaylî, a.g.e, 1/456).



    Muhammedin aişeyle 9 yaşında evlendiğine dair hadisler var ve bu hadisler tüm islam aleminde tartışmasız kabul edilen sahih hadis kitabı buharide geçer sana direk kaynağı vereyim kendin bak. 1- Bkz. Buhari, e’s-Sahih, Kitabu Menakıbi’l-Ensar/44; Tecrid, hadis no. 1553; Müslim, e’s-Sahih,

    Kitabu’n-Nikah/69, hadis no. 1422

    2- Bu fıkıh hükmünü görmek için bkz. Muhammed Ali Tehanevi, Keşşafu Istılahati’l-Fünun, 1/788.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben sana diyorum anlamıyorsun ki evrensel diyor açık ve nettir diyor açık ve net olsaydı şöyle yazardı "allah istese tüm gemileri batırır ve onlar bir daha yüzemez" veya şöyle "allah istese tüm gemileri suyun üzerinde durdurur onlar asla gidemez" böyle olsaydı açık ve net olurdu hepsini sırayla yazsın demiyorum ki zaten. Ayetleri lastik gibi eğip bükmeyin kardeşim ayet ortada hala binbir türlü kılıf buluyorsunuz işte inanmışlığın gücü diyorlar ya aha tamda bu. Yok şurda aslında böyle diyor şurda aslında şöyle diyor bu şu anlama gelir, e kardeşim hani açık ve netti kuran? Kuranda öyle yazıyor açık ve netti diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    Tüm İslam aleminde tartışmasız kabul edilen bir hadis kitabı yoktur. Birçok hadis kitabıdaki bazı hadislere şüphe ile yaklaşılır . Bir insanın evlilik ehliyeti almış olması iki şeye dayandırılır . 1. ergenlik fiziksel olarak kişinin gelişmiş olması gerekmektedir. 2. olarak ta akıl . zihinsel olarak bir kişinin bu evlilği yapacak olgunluğa erişmiş olması gereklidir. Bu ikisi olduktan sonra kişi evlenebilmektedir.
    Peygamber efendimizin evlenmesi duruma gelince ise . bu linkte yazınları okursan sevinim lütfen tarafsız bir bakış açısıyla oku .
    https://www.yeniakit.com.tr/haber/hz-aise-peygamber-efendimiz-ile-evlendiginde-gercekten-9-yasinda-miydi-215718.html




  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    sana verecek bi cevap yok laf olsun diye konuşuyorsun.
  • Ben duymadım duyan varsa haberdar etsin

    Diyanetin, tecavüzcü tacizci istismarcı ahlaksız şeyhler şıhlar için açtığı bir "savaş" var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten tarafsız bir şekilde okudum(yeni akit tarafsız olmasada-her halükarda kabul etmez aişenin 9 yaşında evlendiğini-). Kabul ettim ama sana şu soruyu soruyorum 50 yaşında yaşlı bir adamın 17 yaşında torunu kadar bir kızla ilişkiye girmesi evlenmesi doğrumudur? İnsanlığa vicdanına sor bakalım bunu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    Günümüz ahlak anlayışına göre tabiki kabul edilemez bir durum bu. Ama bu evlilik o zaman da yapıldığında kimse çıkıpta
    burda bir ahlaksızlık veya ayıplık görmemiş . Çünkü o zamanın anlayışına göre bu normal bir durum . Ayrıca bu evlilikler zorla yapılmıyor ,her iki tarafında zırası olduğu için yapılıyor. Birde evlilikten sadece cinsellik olarak bahsetmek çok yanlış olur . Cinsellik bir tarafa Peygamber efendimiz insanlara dini öğretmek için çabalayan hayatını buna adayan birisi
    zaten ona sapik muammelesi yapmak oldukça ahlaksız bir tutumdur.Hz. Aişe peygamberimizin hayatından binlerce hadis nakletmiş onu daha iyi anlamamıza yardımcı olmuştur bunda onun genç olması dolayısıyla diğer eşlerine oranla daha aklı eren hafızası daha dinç birisidir. Yani burda aklına ilk gelen şey cinsellik olmasın Hz.Muhammet gibi ister inan ister inanma insanlara saygıyı sevgiyi merhameti öğütleyen,koskoca bir medeniyetin temsilcisi, dünya tarihini kökten etkilemiş bir insan olarak onu zevkine düşkün yaşlı birisi olarak tanımlamak bence insanlığa yapılan bir hakarettir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrCaner

    Deizmle mücadele için diyanet devletten 2 milyar ek bütçe aldı diye haber çıkar yakında
    yani parayı tam tutturamasam da hemen hemen yakın
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.