Şimdi Ara

Diyette Kardiyo yaparken spor sırasında su içilmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 45 kilo fazlam var ve diyete başladım. Sabahları 1 saat 15 dakika falan yürüyorum sonra bunu 2 saate kadar çıkarmayı düşünüyorum.


    Sporu aç karınla yapıyorum daha çok yağ yakmak için. Peki aç karınla bu sporu yaparken su içilmeli mi? Yoksa suyu da mı az içmeliyim spor sırasında?




  • Hocam mutlaka likit formda L-Karnitin almanız lazım. Daha fazla ter atarsınız. 500ml suyu aralıklarla için, susadığınız zaman için. Öyle her 5dk da bir su içmeyin. Ter atın. Vücudunuzu spor esnasında bidon gibi shakerlar ile 1.5lt suyla doldurmayın şişkinlik yapar.


    Su karın kaslarının görünmesini engeller, şişkinlik yaptığı için.. fakat su, yapısı gereği yağ yapmaz sadece şişkinlik yapar. Bu yüzden vücut geliştiriciler su tüketimine dikkat ederler.


    Sizin yapmanız gereken akşam 8 den sonra yağlı, şekerli yiyecek kesinlikle yememek. Hamur, tatlı, alkol, şeker, asitli içecekler vs.. hepsinden uzak durmak. 60 günde farkı hissedersiniz.


    tabakta 4 kaşık yiyorsanız, 2.5 3 e düşüreceksiniz. Biraz kendinizi aç bırakacaksınız ama bayılacak kadar değil. abartmadan.. ben gayet iyi kilo vermiştim 50-60 günde. 7-8 kilo civarı gitmişti.

  • Teşekkür ederim cevabınız için

  • şu xbladesi dinlemeyin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Niye hayırdır zoruna mı gitti kardeş? Spordan anladığın varsa adama tavsiye versene madem, cahil adamlarla uğraşmam basarım engeli. Yıllardır bu sporu yapıyorum, profesyonel hocalarla bile çalıştım bana mı öğreteceksin VG'yi hayırdır ?


    Varoşa bak.. "şu xbladesi dinlemeyin" diye hitap ediyor. Şöyle ortam da denk gelse biri direk çakarım ağzının ortasına.. Forum da free tabi salla gitsin. Git TYT/AYT çöz 2 gömlek büyük gelir sana burası.


    Paylaştığım bilgiler profesyonel hocalardan alınmış bilgilerdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Archangel -- 5 Temmuz 2023; 7:32:7 >
  • Sabah aç karnına yapmak ile akşam yapmanızın yaktığınız kalori ve yağ oranıyla bi ilişkisi bulunmuyor. Ancak verim açısından sabah aç karnına kardiyo yapıp akşam ağırlık idmanı yapabilirsiniz. Ağırlık idmanında en az 2 saat önce yemeğinizi bitirmiş olmalısınız zaten. Tok bir şekilde yaptığınız ağırlık idmanında daha iyi performans almanız gelişiminize doğrudan etki eder. Sabah aç karnına ağırlık idmanı yaptığınızda aynı performansı gösteremezsiniz. Verim alma kısmı devreye giriyor burada.


    Su tüketimi çok önemlidir. Günde ortalama 3 litreye kadar çıkabilir su tüketimi. Bunun kardiyo sırasında antrenman sırasında ve ya gün içinde diye ayırmaya gerek yok. İhtiyaç duyduğunuz her an içmelisiniz. Zaten vücudunuz bunun sinyalini size verecektir.


    Antrenmanda kardiyoda su içilmez diye bir kural yoktur. Ekstra su atımı için kahve tüketebilirsiniz.

  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt

    Hocam kahve tüketilmemesi gerekiyor. Sırf su atımı için kafein tüketmek, anevrizma'nın önünü açabilir. Bağımlı olması halinde elbette.. Bir profesyonel VG'cinin bundan dolayı hayatını kaybettiği söyleniyor. Fazla kafein tüketiyordu.


    Hoş, bunu TYT-AYT çözen İTÜ de okuyan çocuk bilmez daha..


    Yukardaki, sert yorumum konuyla alakalı hiç bir yorumu olmamasına rağmen, bölümde hiç bir önerisi olmamasına rağmen benim yorumuma saçma bir şekilde "dinlemeyin" demesi gerçekten bende şok etkisi yarattı.


    Yıllardır VG yapıyorum. Bu yazdıklarımı en profesyonel adamlara gösterseniz, hepsi artılar. Bugüne kadar kimseye sporla alakalı yanlış bilgi vermedim, verdiysem de göstersinler bırakıcam sporu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Archangel -- 9 Ağustos 2023; 2:54:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.