Şimdi Ara

dizel LPG dönüşümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
43.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LANDİRENZO OLGUN GURUP KURULUŞUDUR VE FİRMA KENDİ MONTAJ SERVİSİNİ İZMİRDE AÇTI.ŞU AN FALİYETTE
    quote:

    Orjinalden alıntı: seragbaba

    Landi Renzo marka lpg kitleri dünyanın en kaliteli kitleridir.
    İzmirde yeni bayilik alan bir firma yapacakmış bu işi bilginize.
  • bEYLER DİZEL LPG SİSTEMLERİ MİLANO d-GAS MARKASI İLE ŞU ANDA TÜRKİYEDE MONTAJINI YAPACAKTIR ŞU AN TAKILI OLAN ARACLARIN TESTLERİ YAPILMAKTA OLUP TESTLER BAŞARI LI DEVAM ETMEKTEDİR.AVRUPADA DİZEL SİSTEMLER CEVREYİ DAHA FAZLA KİRLETTİĞİ İÇİN VERGİLERİ DAHA FAZLA BU YÜZDEN LPG TAKAN ARAC SAHİPLERİ DAHA AZ VERGİ ÖDÜYOR.AMA ÜLKEMİZDE CEWVRE YERİNE TASARRUFA BAKILDIĞI İÇİN BİZ SİSTEMLERİ TÜRKİYEDEKİ ARACLAR İÇİN UYGULUYORUZ .TASRRUF ELDE ETTİĞİMİZ % 20-25 ARASI TASARRUF SAĞLADIK AMA SİSTEMİN SÜREKLİLİK TESTLERİ OLMASI LAZIM BU YÜZDEN 1 AYA KADAR PİYASAYA SÜRÜLECEK.SİSTEM 800 DEVİR DEN SONRA AYARLANABİLİR 1000 DEVİR ARASI MAZOTLA DEVİR YÜKSELİNCE VE MAZOT LPG AYNI ANDA YANMASI İLE ÇALIŞAN BİR SİSTEMDİR. LPG MAZOTUN YANMA ORANINI ARTIRDIĞI İÇİN HEMPERFORMANSI ARTIYOR HEMDE CEVREYİ KİRLETMİYOR.BİZ LPG SEKTÖRÜNDE OTURUP AYNI MALI SATMAK İSTEMİYORUZ DEVAMLI YENİLİKLERLE HER TÜRLÜ HEM CEVRE HEMDE EKONOMİK ANLAMDA ARAŞTIRMA YAPIYORUZ .BU KONU İLE DAHA DETAYLI AÇIKLAMA İSTERSENİZ SİTEMİZDE MEVCUTTUR.





  • Dizelcilerde lpgye yüklenirse tıpkı herkes eurodizele hücum etti epey pahalandı lpgninde fiyatı fırlar
  • Benim duyduğum bayağı bir maliyetli fiyata uygulanabiliyor,bunu yaptıracağıma yeni bir küçük motorlu araç alarak ona binmek daha karlı.
  • arkadaşlar şimdi dizelin lpg dönümşü hiç ekonomik bir fayda sağlamıyormu?ben %30 ekonomik fayda sağlıyor diye duydum yalanmı? ben dizel 1.9 jtd doblo ya taktırmayı düşünüyorum maliyeti ne kadar olur ve ne kadar verim sağlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DEMALİZMİT

    bEYLER DİZEL LPG SİSTEMLERİ MİLANO d-GAS MARKASI İLE ŞU ANDA TÜRKİYEDE MONTAJINI YAPACAKTIR ŞU AN TAKILI OLAN ARACLARIN TESTLERİ YAPILMAKTA OLUP TESTLER BAŞARI LI DEVAM ETMEKTEDİR.AVRUPADA DİZEL SİSTEMLER CEVREYİ DAHA FAZLA KİRLETTİĞİ İÇİN VERGİLERİ DAHA FAZLA BU YÜZDEN LPG TAKAN ARAC SAHİPLERİ DAHA AZ VERGİ ÖDÜYOR.AMA ÜLKEMİZDE CEWVRE YERİNE TASARRUFA BAKILDIĞI İÇİN BİZ SİSTEMLERİ TÜRKİYEDEKİ ARACLAR İÇİN UYGULUYORUZ .TASRRUF ELDE ETTİĞİMİZ % 20-25 ARASI TASARRUF SAĞLADIK AMA SİSTEMİN SÜREKLİLİK TESTLERİ OLMASI LAZIM BU YÜZDEN 1 AYA KADAR PİYASAYA SÜRÜLECEK.SİSTEM 800 DEVİR DEN SONRA AYARLANABİLİR 1000 DEVİR ARASI MAZOTLA DEVİR YÜKSELİNCE VE MAZOT LPG AYNI ANDA YANMASI İLE ÇALIŞAN BİR SİSTEMDİR. LPG MAZOTUN YANMA ORANINI ARTIRDIĞI İÇİN HEMPERFORMANSI ARTIYOR HEMDE CEVREYİ KİRLETMİYOR.BİZ LPG SEKTÖRÜNDE OTURUP AYNI MALI SATMAK İSTEMİYORUZ DEVAMLI YENİLİKLERLE HER TÜRLÜ HEM CEVRE HEMDE EKONOMİK ANLAMDA ARAŞTIRMA YAPIYORUZ .BU KONU İLE DAHA DETAYLI AÇIKLAMA İSTERSENİZ SİTEMİZDE MEVCUTTUR.





    Eğer durum böyleyse sistemleri 500 liradan pahalıya satmamız gerekir.Yoksa bu dizel-lpg sektörünün geleceği yok bunun da gayet iyi farkındasınız sanırım.




  • Benim mazotlu bir aracım var şehir içi kmde 12,5 kr yakıyor.
    5 kuruş yaksa bile lpg taktırmam. dizel motor nazik zaten en ufak motor arızası 3-5 milyar.
    ne gerek var. Bence Bu sistemi kamyon ve tırlar kullanmalı hem ekonomi hemde temiz çevre.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustafacec

    Benim mazotlu bir aracım var şehir içi kmde 12,5 kr yakıyor.
    5 kuruş yaksa bile lpg taktırmam. dizel motor nazik zaten en ufak motor arızası 3-5 milyar.
    ne gerek var. Bence Bu sistemi kamyon ve tırlar kullanmalı hem ekonomi hemde temiz çevre.


    Bence o kamyon ve tırlar önce bakım yaptırsınlar.

    Şerefsizin biri geçende bizim Manisa kavşağında yokuş aşağı 30 ton yükle boşa atıp inmeye kalkmış,freni patlattı kaç kişiyi(biri bizim hastanede asistan) öldürdü veya yoğun bakıma soktu.

    Asistanımız yoğun bakımda halen(3 hafta oluyor).



    O yüzden bence kamyonlara karşı çok ciddi yasalar çıkarılmalı hele bu tip modifikasyonlara izin verilmemeli bence.


    Diyelim LPG sistemi gaz kesti ters bir anda motoru,yürürken istop etti(çok çok uç nokta ama burası Türkiye)



    Ne olacak?

    Zaten efendi gibi kullanılmıyor ki kamyonlar bizde.Fazla yükleme yapılıyor,bakımları esgeçiliyor,kalkıp bir de bunlara LPG falan vermeyeceksin arkadaş.



    Ayrıca da geçen yıllarla beraber kademeli olarak yük kapasitelerinin azaltılması taraftarıyım.




  • Asıl o kamyon şöförlerini alıp terapiye göndermek lazım.

    Ayrıca kamyonlar vizeyi 6 ayda bir yaptırmalı ama vizenin biri onlara ücretsiz olmalı.

    Yani sadece kontrol amaçlı.

    Eğitim Şart.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustafacec

    Asıl o kamyon şöförlerini alıp terapiye göndermek lazım.

    Ayrıca kamyonlar vizeyi 6 ayda bir yaptırmalı ama vizenin biri onlara ücretsiz olmalı.

    Yani sadece kontrol amaçlı.

    Eğitim Şart.



    Katılıyorum.


    O 6 aylık vizede de her şey kontrol edilmeli en dip noktasına kadar.
  • Milano Diesel/Lpg sisteminde çalışmalar sonuçlandı ve piyasaya sürüldü..
    DİZEL ARAÇLARINIZ İÇİN GELİŞTİRİLEN DIESEL-LPG ÇİFT YAKIT SİSTEMİ İLE ARTIK MAZOT GİDERLERİNİZ %20 - %30 ORANINDA DÜŞÜYOR. ÖZELLİKLE TİCARİ ARAÇLAR SERVİSLER ve ŞİRKET ARAÇLARI İÇİN GAYET İYİ BİR ORAN YAKALAYAN DIESEL-LPG ÇİFT YAKIT SİSTEMİ,

    DIESEL-LPG ÇİFT YAKIT SİSTEMİ
    Milano Dizel Lpg Dönüşüm Kitleri Özellikleri ve Çalışma Prensipi:
    1. yakıt tasarrufu sağlamak,
    2. motor performansını artırmak,
    3. dizelegzoz gazı carbon partikul oranını düşürmek,
    4. dizelmotorlardaki yağın kirlenme oranını düşürerek yağın kullanım süresini artırmak,
    motor ömrünün uzamasına katkı sağlamak için tasarlanmıştır.
    5. Ruhsata Lpg işletmeyle ilgili Diesel - Lpg resmi prosedürleri tamamlandı. Diesel-Lpg'nizi Milano markasıyla ruhsata işletebiliyorsunuz.

    Milano DizelSistem, Motorun gücünü ve performansını %20 - %30 oranına kadar artırır. motor tork artışıda bu oranda gerçekleşir.

    Dizel araca , LPG tankı, Gaz valfi, Redüktör, Enjektör, Elektronik kontrol ünitesi ve kumanda montajı aşağıda belirtilen şekilde monte edilir.
    Tanktan gelen sıvı LPG , gaz valfinden geçer ve filtreden geçerek , redüktöre gelir. Redüktörde motor soğutma sıvısı vasıtasıyla ısıtılan LPG buhar hale geçer ve basıncı düşürülür.
    Redüktörden çıkan LPG , tekrar filtreden geçer ve üzerindeki pislikler ve yağ bu filtre tarafından süzülür. Motor için gerekli olan LPG miktarı EKÜ tarafından hesaplanarak, enjektör tarafından emme manifoltuna gönderilir. Burada, hava ile karışan LPG , motora gönderilir.
    Silindire enjekte edilen mazot yanma sıcaklığına ulaşır ve yanma anında , hava ile karışan LPG, flaş etkisi yaparak, yanmamış olan tüm mazotu yakarak, motorun performansını artırır. Elektronik olarak ayarlanan LPG- Mazot oranı sistemin güvenli olarak çalışmasını sağlıyor.

    Sistemle ilgili birçok firma sıraya girecek gibi görünüyor.. Aylık ortalama 4000 TL yakıt gideri olan bir firma için aylık ortalama kazanç minimum 800 TL oluyor ki gerçekten iyi bir tasarruf.

    Şu anda sistem sadece Milano markasında sağlıklı yasal ve garantili çalışıyor. İlgilenen arkadaşlar için ; Türkiye Distribütörü Aser Lpg.

    www. aserlpg. com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttzett -- 23 Şubat 2009; 20:27:13 >




  • peki varmi deneyen? pratikte uygulama?
  • arkadaslar dızel motorlar zaten uzun ömurlu degıl lpg uyum saglamazsa motor da iflas edebılır.
  • bujiden bujiye fark var eger benzinli arabadaki bujiye buji diyorsan dizelde buji yoktur

    dizelde kızdırma bujisi oldugunu sagır sultan biliyor ama aynı gorevi gormedigi icin yok ta denilebilir bukadar kasmaya gerek yok
  • Arkadaşlar beyler ustalar bu sitem 9 yıl öncede vardı samsunda firma hala yapıyor bildiğim kadarı ile ufak araçlar 2 000 tl buyukler 4000 tl bayilik adı altında para da almıyorlar sadece eğitim için bir şeyler alıyorlar malzeme alma zorunluluğu da yok yani yok ingiliz malı idi yok italyan milano idi bunlar bayilik için yada montaj için büyük paralar vermeyin ihtiyacı olan arkadaşlar samsun aki firma ile irtibat kurabilir konyalı oto gaz yada deha auto gas sistemleri samsun ilgili arkadaşlara duyurulur.....
  • diesel lpg dönüşümü pek yakında tarlalarda....
    traktörlere uygulama yapılmak üzere
  • Reklamları izlediniz!!!!!!!

    Sabit güçlü bir GENERATÖR ise sözkonusu ... Okey olabilir

    Ama karayollarında seyreden (Değişken güçlü) bir araçtan bahsediyorsak ..... Ozaman ben yokum

    Bugün 5 haziran cuma ... buraya yazdım hodri meydan ....

    Reklemlarda olduğu gibi %30-35 tasarrufu bırakın (Yarısı) yani %15 tasarruf yaptırsınlar ben bunların en büyük bayisi olacağıma söz veriyorum.
  • bence bu büyük idda
  • Ramses LPG&CNG sistemleri Ar-Ge ünitesi 2008 başlarından beri çalışmalarının bir kısmını Diesel araçlarının Lpg dönüşümü üzerine yoğunlaştırdı .Bu konuda Avusturalya,Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde çalışmaları yerinde inceledi.En son olarak Ramses in Makina Mühendisleri ve Yazılımcıları bir araya gelerek koordinasyonlu çalışmaların sonunda RDS (Ramses Dizel Sistemleri) ni yaptılar .Daha çevreci daha ekonomik olan Ramses Dizel Sistemleri yakın bir zaman sonrasında tüm Dizel araçlarda görebileceksiniz.

    Sistem turbo olan yada olmayan tüm dizel araçlarda uygulanabiliyor.Dizel araçlar en verimli bile yanma sonrasında %20-30 arasındaki mazotu yakamayarak gang olarak atmaktadır.Sistemin mantalitesi bu yanmayan yakıtı daha ucuz bir yakıt olan ve daha yüksek oktanlı LPG vasıtasıyla tam yanma sağlayarak kayıp olan verimi %90-95 lere çıkarak tasarruf elde etmektir. Sistem mazot ile gazın beraber yakılması ile gerçekleşiyor. Dizel motor da gaz, hava ile karıştırılarak silindir içerisine alındıktan sonra karışım sıkıştırılır ve sıkıştırma zamanın sonuna doğru da dizel yakıtı enjektörden püskürtülerek yanma sağlanır.Çift yakıtlı yanmanın karakteristikleri tek yakıtlı yanmadan farklı olmaktadır. Dizel yakıt buharı silindir içerisine püskürtüldüğü için yüksek sıcaklıkta sıkıştırılan hava ile karıştıktan sonra kendi kendine tutuşan ve buharlaşan damlacıklar içinde çabucak çözülür. Çift yakıtlı çalışmada ise yanma tersine alevin yayılması ile kontrol edilme eğilimindedir .Haliyle çift yakıtlı sistemlerde yanmayı daha iyi bir noktaya taşıyabildiğimiz için araçta bir beygir artışı söz konusudur. Yakıt tasarrufu %15-20 arasında sağlanmaktadır.

    RAMSES DİESEL LPG KİTLERİ BAZI DİĞER FİRMALAR GİBİ SABİT MİKTARDA GAZI MOTORA ENJEKTE EDEN BİR ÜRÜN DEĞİL ARTAN MOTOR İVMESİNDE ARTAN BİR GAZ ENJEKTE MİKTARI VARDIR.BU ÇOK ÖNEMLİ BİR DURUM .AYRICA FARKLI 3 SİSTEMDEN FAYDALANARAK MONTAJ İMKANI SUNMAIYLA GENİŞ ARAÇ YELPAZESİNE HİZMET SUNAR .


    malasef piyasada bazı Firmalar bu tasarruf oranını %35-40 civarında tuta-
    rak pazarlama taktiği gütmektedir .Lakin bu gerçek-
    ten ziyadesiyle saptırılmış yüzdelerdir.Daha dünyada
    böylesi bir rakam yok.Tamamen lpg li olarak
    çalıştırmaya kalksak bu araçları (ki imkansız) böylesi
    bir rakam elde etmek imkansızdır.Çünkü mazot ile
    lpg arasında böyle bir yakıt fiyatı yüzdesi yok. Ger-
    çekten uzaklaşmak firma profillerinde kalıcı izler bırakır . Artık daha temiz atmosferde
    yaşamak için başka neyi bekleyebiliriz ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şimşekotogaz -- 6 Haziran 2009; 9:50:54 >




  • Türkiye için %15-20 de çok iddialı !

    Bunu yakalayabileceğinizi sanmıyorum.

    Marka vermeden söyliyeyim, Yabancı bir firma yıllar önce bu çalışmaları başlattı, sonlandırdı ve sonuçta rafa kaldırdı.

    Bu arada ülkelerin petrol fiyatlandırmasındaki stratejilerine görede bu olay değişir tabii.

    Dünya üzerinde 10 yıldır bu ürünü kullanan ülke'de var tabii ama orada LPG ile DIESEL arasında uçurum var :)

    Hatta orada Diesel bir motora buji+ateşleme modifikasyonu yapılarak tamamen lpg li olarak kullanılıyor. Mazot yakıt tanklarınıda söküp atıyorlar :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.