Şimdi Ara

Dizüstü Ekran Kartı Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Toshiba A300-20f modeli dizüstü bilgisayarım var ekran kartını yükseltmek istiyorum bana önerebileceğiniz ekran kartları var mı?En fazla ne kadar yükseltebilirim.

    Intel Core2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz
    4 GB RAM
    Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family

     Dizüstü Ekran Kartı Yükseltme



  • Keşke önce bir forumu tarasaydın veya google'ye yazmaya tenezül etseydin.

    Laptoplarda donanım değişimi çok zor hatta pek mümkün değil.Ama belki bulunabilecek uygun parçalarla olabilir.Şahsen ben laptopta donanım değişimini hiç önermiyorum.en fazla RAM ilavesi olabilir.Laptoplar masaüstü PC gibi upgrade etmeye uygun cihazlar değil.Konfigurasyon çok daha hassas oluyor.Bir dünya para verip aldığınız ya da siparişle getirttiğiniz işlemci,ekran kartı vb. parçanın daha sonra sorun çıkarma olasılığı var.

    Arızalarda durum farklı.Böyle bir durumda aynı parçadan getirilip takılıyor unutmayın.Ama farklı bir ekran kartı olunca işler değişebilir.Bazı hatalar da hemen öyle anında çıkmıyor.Bazı işlemlerde,yazılımlarda,bir süre kullanım sonrasında falan görülüyor.Tabii bu durumda ben bu parçayı iade etmek istiyorum deme şansınız kalmıyor.Tabii ki böyle durumda garantisi alınıp deneme ve iade etme şansı varsa güzel olur.O zaman denemekte fayda var.Yoksa aman satıcıların servislerin sözüne kanıp paranızı heba etmeyin.Mal elinizde patlamasın.Yani tabii siz bilirsiniz benim şahsi düşüncem bu...[ALINTI'DIR LokmanHekim]

    Notebooklarda kısmen upgrade mümkündür ama bu upgradelerin üretici tarafından desteklenmiş olması ayrıca notebook bu upgrade ler için önceden hazırlanmış olmalıdır.
    Örneğin değiştirmek istediğiniz ekran kartı mevcut ekran kartınızdan daha güçlü bir karttır bu durumda çok daha fazla güç harcayacaktır buna birde işlemci eklediğinizi düşünürsek ilk etapta cihazınızın adaptörü bu güce dayanamayarak patlayabilir bunun dışında bir süre sonra pil çok çabuk boşaldığı ve dolduğundan dolayı bozulacaktır bununlada kalmıyor mevcut olan ekran kartı ve işlemci soğutucularınız bu upgradelere pek olumlu bakmayacaktır ve bu durumda çok ama çok önemli sorunlar teşkil edecektir örneğin çok ısınma ve kilitlenme,sıcaktan plastik kısımların bazı noktalarında şişme,erime sertleşip,çatlama vs. bu nedenlerden dolayı eğer notebookta bir upgrade düşünüyorsanız üretici ile direk bağlantıya geçin ve üretici türkiyedeki 600 tl maaşla çalışan basit bir teknik servis elemanı olmasın örneğin cihazınızın markası hp ise direk hp.usa ile bağlatıya geçin yapmak istediklerinizi dile getirin.
    Ayrıca benim şahsi önerim eğer illede birşeyleri upgrade etmek istiyorsanız 64mb x600 ekran kartınızı 128 mb olanına terfi ettirin 1.86 olan centrino işlemcinizi 2.0 ile değiştirin bu tarz küçük upgradeler çok fazla sorun teşkil etmeden bir nebze performans artışı sağlayacaktır.[ALINTI'DIR yilmazeest]




  • Ayrıca en fazla ne kadar upgrade edebileceksiniz. Elinizdeki mevcut ekran kartını bir gt630 ile değiştiremeyeceksiniz.
    Bu upgrade sizin için ne kadar Gerekli?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.