Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar airfel ekofel kullanan var mı? evimiz sadece bir cephesi açık orası da çok rüzgar almıyor. o yüzden ısınmada sorun olacağını sanmıyorum fakat iç tertibat yani bulaşık çamaşır duş gibi yeterli olacak mıdır 3 oda bir salon ve 8 petek var evde de.. 81 m2 ısıtılacak alan var.yani odalar nispeten küçük. kombi ile banyo arasında 10m. boru mesafesi var sizce banyoda sıkıntı yaşarmıyız? teşekkür ederiz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfkbilisim -- 9 Haziran 2008; 18:12:23 >
  • Selamlar,

    İtalyan end. tüm ürünleri için net olarak söylüyorum. Uzun ömürlü end. tasarımlar değildirler, ürünleri için hiç bir zaman Alman üretimleri kadar ar-ge ve ür-ge çalışmaları yapmazlar tam tersine ürünlerin kullanımda geri dönüşlerle geliştirirler. Bir alman ürünüyle italyan ürünü hiç bir kulvarda bana göre kıyaslanamaz. Ben 20 senedir buna bir çok endüstriyel üründe şahit oluyorum.

    Tek artıları bu çalışmalara takılmadıkları için çok hızlı teknolojik ürün geliştirip piyasaya sürerler ve tabikide maliyetleri daha düşüktür.
    Zaten burda amaç markayı kötülemek değil, sadece genelde kıyaslamasını yapmak. Bu durumda da bana göre viessmann, ferroliden marka olarak üstündür. Aksini iddea etmekte herkes için serbesttir.

    Benim bu görüşüm italyanların dünyada çok iyi oldukları ahşap end. tutunda, otomotivden, kombiye kadar geçerlidir.

    İllaki içindeki , sirkilasyon motoru wilo, grundflos veya ısı eşanjörü paslanmaz çelik, alm. alaşım , brülörü paslamaz çelik, alaşım veya elektronik panellerinde kompenentler falanca marka diye bunu tartışmaya gerek görmüyorum. Parça bazında incelemek gerekmiyor.
    Ama viessmann mekanikten ayrı, özellikle elektronik kontrol konusunda da buderuss kadar iyi kendi elektronik devrelerini ve tasarımlarını yapan bir firmadır. İtalyanlar özellikle bu konuda en büyük taklitçilerdendir.Zaten en çok da arızayı bu yüzden yaparlar.
    Gelelim kullanıcı tarafına;

    Şikayetimvar.com da 9 viessmann 22 tane ferroli şikayeti var. viessmanların büyük çoğunluğu fan sesinden
    http://www.sikayetim.com/module.php

    Şikayetvar.com da ise 48 ferroli 45 viessmannla ilgili yine fan sesi ve ayrıca tüketim konusunda şikayetler var.
    http://www.sikayetvar.com/p_sikayetoku
    Ferroli arızalarına baktığımızda ise, yukarda da bahsettiğim elektronik devre hatalarının daha fazla olduğu net olarak gözüküyor.
    Yine bu nedenlerden markayı kötülemek gibi yaklaşımım yok, zira bu kombiler TR deki elektriksel koşullara çok uygun değiller, bunların önüne 100$ alacağınız bir UPS bağlayın gayet güzel çalışırlar. Ama işte buralarda bazı marakların üstünlükleri ortaya çıkıyor.Viessmann da bunlardan biridir. Mesela buderuss elektroniği Viessmann dan daha iyidir.

    Sonuçta, Ürünü markayı bir bütün olarak düşünmek lazım.

    Ben burdaki çoğu arkadaş gibi son kullanıcıyım, hiç bir markanın sempatizanı veya ticari bağı olan biride değilim.Üstelik akademik uzmanlık alanımda ahşap konusunda gelişti, ama aynı zamanda makina teknikeriyim, elektroniğede gelişmiş hobi diyelim meraklı bir insanım, hiç bir ürünü incelemeden detaylarına bakmadan da yorum veya fikir beyan etmem. Bu işe de kendi evime kombi ve tesisat için bilgi toplarken bulaştım ve kendi sistemi kendim hesaplayıp yaptırdım, haliylede naçizane oldukça bilgi edindim, bunlarıda elimden geldiğince paylaşıyorum.

    Ferroli diyorsunuz, gerçi tüm italyan markalar bunu yapıyor ama,http://www.ferroli.com.tr/images/products/documents/110506105951.pdf mesela bu linke bakın ferrolinin econcept yoğuşmalı serisinin teknik dökümü var nedendir ki verimde daima alman markaları ve diğerleri 40/30 veya 50/30 derecelik sıcaklık standartı alırken, hatta buderus 75-65 dekinide veriyor. İtalyanlar 36-30 değerini alıyorlar, çünkü çok verimli gözükmeleri lazım, %109 verim bizde kimsede yok, arkadaşım şu ürünün bir 40-30 50/30 65/75 değerlerini yazsanıza bakalım verim kaç oluyor bir görelim şu kataloglarda %109 mu. Bu çok basit bir örnekti.
    Siz ferroli konusunda uzman veya bilgiliyseniz, bize ferrolinin diğer markalarla en azından bahsi geçen viessmanla olan + ve - lerini anlatırsanız, size kendi adıma teşekkür ederim.Bilmediklerimiz varsa öğrenmiş oluruz.Sadece örnek olsun diye belirttiysenizde bana göre yanlış örnek olmuş.

    Bu arada , kendim de 30 kw ECA confeo premix yoğuşmalı kullanıyorum.

    Ama söylediğiniz iki marka arasında bırakın model bazını, her konuda cidden ciddi büyüklük farkı var bunuda görmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Ama size gördüğüm kadarıyla, viessmannla ilgili TR de yapılanmalarının servis ağının çok iyi olmadığınıda belirtmek isterim.

    Vaillant konusunda sizinle hem fikirim tamamen satış, pazarlama taktiği, üst yazımda da aynen değinmiştim.

    Yoğuşmalı kombide ilk yatırım maliyetinin geri dönüşü konusunda 100 m2 den küçük daireler için haklısınız, birde fazladan verdiğiniz paranın finansman getirisi var bunu da eklerseniz fark daha da açılır ama, gaz fiyatlarıda Taşkafa arkadaşımızın hem dediği gibi yerinde durmuyor, son gelişmelere görede ciddi zamlar gelebilir. Belki verimi %15 gibi sabit ama, toplam tüketimin parasal meblağı büyüdüğü için aradaki %15 karşılık genel parasal tutarda yükselecektir.Bütçe uygun değilse bunu iyi hesap etmek lazım , Benim evim 170m2 30kw yoğuşmalı benim için büyük tasarruf sağlıyor.Farkınıda en fazla 2,5 -3 senede amorti edecek.
    Saygılarımla.

    http://www.ferroli.com.tr/WorldWideFerroli.asp
    İtalya'da doğmuş 50. yaşını kutlayan bir şirket; İtalya, Fransa, Almanya, İspanya ve Çin'de 500.000 metrekareyi aşan üretim tesisleri; 564 milyon Euro ciro; yılda 500 bin adet kombi üretimi; 2372 çalışan... Isıtma ve iklimlendirme sektörünün liderlerinden Ferroli'yi anlatan birkaç rakam.

    http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/Content/Niederlassungen_turkish
    http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/Content/Kurzportrait_turkish
    Viessmann Şirketler Grubu
    Viessmann uluslararası alanda lider ısı tekniği sistemi üreticilerinden biridir. Dr. Martin Viessmann'ın 3. kuşak temsilcisi olarak yönettiği firma 1917 yılında kurulmuştur.
    Şirketin cirosu yaklaşık 1,2 Milyar Euro'dur ve firma bünyesinde yaklaşık 7000 kişi çalışmaktadır. Cironun %50'lik bölümü ihracattan elde edilmiştir.
    Almanya, Fransa, Kanada, Polonya ve Çin'deki 10 fabrikası, bu ülkelerin yanı sıra 34 ülkedeki satış organizasyonları ve dünya genelinde 112 satış bürosuyla Viessmann uluslararası bir firmadır.
    Viessmann ısı tekniğinde gelişmiş, yenilikçi teknolojisiyle tanınmaktadır.
    Viessmann ileri teknoloji ürünlerini ve onlara uyumlu sistem tekniğini içeren kapsamlı, komple bir program sunmaktadır.
    http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/Content/Akademie_turkish
    http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/Content/NiederlassungenExport_turkish



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 10 Haziran 2008; 17:07:45 >




  • Efendim; kombiyi bağlantık. Deneme amaçlı tesisata su bastık, kaçak varmı diye. Döküm peteklerde, bu suyu tahliye ederek boşaltmak gerekirmi? Yoksa; yaz boyu, bu suyun radyatörlerin içinde kalması, pas yapmasını engellermi?

    Viessman servisi 1.6 bar işletme basıncı tavsiye etti. Kullanım klavuzunda ise 3.0 bara kadar kullanılır, diyor buda, benim kafamı karıştırdı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: necati_yildiz

    80-130 m2 evde aylık kışın ne fatura geliyor. Bence ortalama 100ytl desek 6 ay boyunca aylık 100 ytl gelse. yoğuşmalı kombi ile maksimum verim aldığımızı düşünelim ve 80 lira gelsin fatura ki bu imkansız. bu şekilde yılda 6x20=120x10=1200lira
    10 yılda 1200 lira tasarruf ettiniz en iyi yoğuşmalı cihazla. bu cihaz zaten normal kombiden 1200-1300 lira daha pahalı değilmi?
    Tasarruf edeceğiniz parayı neden peşin veriyorsunuz? 10 yılda cihaz kendini amorti etseydi tabiki tercih ve tavsiye edilirdi.
    Ben sahsen tavsiye etmiyorum. Bir hevesle yoğuşmalı kombi almayı düşünen arkadaşlar çok yüksek tasarruflar beklemesinler.
    %20 maksimumdur ve bu verimi kesinlikle alamazlar.
    Bence yoğuşmalı kombiye bu farkı vermek yerine otomatik kontrol cihazları ile de tasarruf sağlanabilir. dış hava sensörü, modülasyonlu oda termostatı(istenen sıcaklık neyse kombiyi o güçte çalıştıracak), termostatik vana kullanarak çok fazla verim elde edilebilir.


    Yüz YTL. aylık tüketim rakamı bulan yer varsa bana bildirin. ANTALYA mı bütün memleket. Ben bu kış kullanacağım ARALIK OCAK ŞUBAT aylarında 300 YTL fatura bekliyorum hemde iç Ege bölgesinde.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: M. Reha

    Efendim; kombiyi bağlantık. Deneme amaçlı tesisata su bastık, kaçak varmı diye. Döküm peteklerde, bu suyu tahliye ederek boşaltmak gerekirmi? Yoksa; yaz boyu, bu suyun radyatörlerin içinde kalması, pas yapmasını engellermi?

    Viessman servisi 1.6 bar işletme basıncı tavsiye etti. Kullanım klavuzunda ise 3.0 bara kadar kullanılır, diyor buda, benim kafamı karıştırdı.



    Selamlar,

    Suyu tahliye etmek gerekmez, benim kendi düşünceme göre zararlı olur. Zira suyu boşalttığınızda;
    1- Her halikarda tesisatta kalan su yaz sıcağında buharlaşacak ve petek içindeki hava ile beraber döküm petekler içinde daha fazla paslanmalara yol açacaktır,
    2- Tekrar devreye alırken tesisatta ve petekte hava boşluğu kalması riski var,
    3- Kombinin sirkalasyon motoru kalorifer devresi kapalı bile olsa sıkışma olmasın diye 24 saat içinde 1-2 kez belli bir süre devirdaim yapar, bunu engellemiş olursunuz, bu motorlar ıslak rotorlu tipte oldukları için düşük su basıncı ikazından dolayı çalışmaması gerekir ama çalışırsada yatakta aşınma yaratır.
    4- Pas döküm peteklerde , panellere göre daha fazla olduğu için, ısıtma tesisatı içine pas önleyici katkılar konulması gerekiyor.Bu şekilde paslanmayı önleyebilirsiniz.
    5-Eğer sistemi ve kombiyi hiç kullanmayacaksanız tüm suyun, tesisat üstünde yapılmış olması gereken boşaltma vanasından (genelde banyolardaki peteğin çıkış borusuna zemine en yakın olacak şekilde konur) tahliye edilmesi gerekir, kombininde elektrik devresi şalteri off konumuna alınır.

    Bir çok kombi 3 bar çalışma basıncına kadar çalışabilir, ama ideal olan 1.5 - 1.6 gibi değerlerdir. Bu değer gerektiğinde kullanılabilir, mesela dublex dairelerde 2 bar olabilir. Ben 2 ay boyunca 2 bar da kullandım.Birazda tesisatı test etmek istemiştim. Basınç çok yükselirsede emniyet valfinden su tahliyesi olur. Zaten istesenizde kombiye kolay kolay 3 bar su basamazsınız, evinizde hidrofor yoksa bu değeri görmeniz pek mümkün değil, en azından İstanbul da bu şekilde. Ben gece saat 03:00 de, 2.2 bar şebeke basıncını kombiye su basarken görmüştüm.
    Tesisat suyu sıcaklığı arttıkçada bu 1.6 bar ayarlanmış değer biraz yükselebilir 1.8 gibi , 2 2.5 lara geliyorsa tesisatta muhtemelen hava var demektir.Bu havaların tesisat ve peteklerden tahliye edilmesi gerekmektedir.
    Bunun için otomatik hava prüjörleri tesisatın yüksek noktasına konmasında fayda vardır, ayrıca yeni kombilerin çoğunda devirdaim üzerinde otomatik çalışan hava prüjörleride mevcuttur. Tüm bunlara rağmen hava yinede peteklerde kalabilir bunuda peteklerin üst bölgelerinin ısınmamasından anlayabilisiniz. Petek üstündeki prüjörlerden bunu tahliye ederseniz. Tesisat ve peteklerde hiç hava olmaması gerekiyor.
    Otomatik prüjörleride her senede bir temizlemekte veya 3 senede bir değiştirmekte fayda var, zira sudaki kireçten tıkanıyor veya bozuluyorlar.

    Ama bu konularda siz yine de yetkili servisten bilgi alın ben aklıma gelenleri sıraladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 10 Haziran 2008; 10:41:12 >




  • SAYIN NECATİ YILDIZA NOTUM...Ezbere rakam yazmakla olmaz...Yıllık 2500 lira ile 3000 lira arası hesaplıyorum...Bu 110-140 m2 bir evin sıcak su ve yıllık ısınma bedeli. 80- 90 m2 olursada 2000-2500 arası.....İstanbul gibi çok soguk olmayan bir yer...GEÇTİGİMİZ KIŞ ---38 C yi gören SİVASTA HERMETİK KOMBİSİ OLANLAR 100 M2 EVE 435 LİRA- 460 LİRA AYLIK GAZ PARASI ÖDEMİŞLER...GÖZLERİ FALTAŞI GİBİ AÇILMIŞ....bazıları evlerine takviye olarak kömür sobası koyup çok soguklarda sobayıda yakıp oturmuşlar...Gel Erzuruma, Kayseri ya, Konya ya Buralarda yıllık 3000 lirayı kesin geçer....Daha zamları düşünmedik...Moraliniz bozulmasın....YOGUŞMALI HERMETİK FARKI 1000 LİRA...yıllık % 15 tasarruf ne yapar ? % 20 ne yapar ?...Rakamlar yıkarda...EVİNİZ 100 M2 DEN BÜYÜKSE 8-9-10 MT PANEL KOYUP YOGUŞMALI TAKIN...Bir yıllık ödemede ..Gaz kombiden daha çok para tutuyor...Daha pahalı...Aklın yolu birdir...Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Haziran 2008; 16:12:56 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: M. Reha
    quote:

    Orjinalden alıntı: necati_yildiz
    80-130 m2 evde aylık kışın ne fatura geliyor. Bence ortalama 100ytl desek 6 ay boyunca aylık 100 ytl gelse. yoğuşmalı kombi ile maksimum verim aldığımızı düşünelim ve 80 lira gelsin fatura ki bu imkansız. bu şekilde yılda 6x20=120x10=1200lira
    10 yılda 1200 lira tasarruf ettiniz en iyi yoğuşmalı cihazla. bu cihaz zaten normal kombiden 1200-1300 lira daha pahalı değilmi?
    Tasarruf edeceğiniz parayı neden peşin veriyorsunuz? 10 yılda cihaz kendini amorti etseydi tabiki tercih ve tavsiye edilirdi.
    Ben sahsen tavsiye etmiyorum. Bir hevesle yoğuşmalı kombi almayı düşünen arkadaşlar çok yüksek tasarruflar beklemesinler.
    %20 maksimumdur ve bu verimi kesinlikle alamazlar.
    Bence yoğuşmalı kombiye bu farkı vermek yerine otomatik kontrol cihazları ile de tasarruf sağlanabilir. dış hava sensörü, modülasyonlu oda termostatı(istenen sıcaklık neyse kombiyi o güçte çalıştıracak), termostatik vana kullanarak çok fazla verim elde edilebilir.


    Yüz YTL. aylık tüketim rakamı bulan yer varsa bana bildirin. ANTALYA mı bütün memleket. Ben bu kış kullanacağım ARALIK OCAK ŞUBAT aylarında 300 YTL fatura bekliyorum hemde iç Ege bölgesinde.



    Selamlar,

    100 ytl çok düşük gibi gözüksede aslında olabiliyor, benim kayınpederlerde Kartal merkezde oturuyorlar ve ev kuzey cepheli arkası tamemen denize açık güney cepheli, hiç bina yok. Buna rağmen 6 aylık ortalamaları 100 ytl. nin altında 2 kişiler evde 160 m2 brüt 120 m2 net 6 katlı binanın 4. katı. Bina 13 senelik, kuzey cepheden mantolamalı, alt ve üst daire gayet iyi yakıyorlar. Kombi 2000 yılı öncesi bir 17000 kcal lik vaillant, toplamda da pkkp22 h:60 6 mt petek var. Evin güneye bakan mutfak, salon ve ortada kalan bir oturma odası kışın şort, tişort oturulacak kadar sıcak olur. Arka kuzeye bakan iki yatak odası daha ılıman oluyorlar.
    İlginç bir örnek ama ben son 5 senedir buna şahit oluyorum. Normalde bu dairenin 14580 kcal ısıya ve mevcut petek modellerinden 6,6 mt peteğe ihtiyacı olması gerekiyor. Ama durum ortada, nerdeyse 5 senedir bakımsız bir kombi, eksik petek miktari ve ısınan bir daire.
    Tabi ki bunun nedeni alt ve üst dairelere gelen aylık ortalaması 150-200 ytl civarındaki faturalar. Alttan iyi ve sürekli ısınan daire rahatlıkla az tüketim yaparak ısınıyor. Bu tabi ki genel bir örnek değil , hayırlı komşu örneği olabilir ancak.

    Ama iç ege de, olsa 300 ytl bence çok, ev 250 m2 falan herhalde, ben kendi evim için aynı dönemlerde en fazla 200-230 ytl arasında bir değer bekliyorum. Benim son 9 aylık dağılımım genelde her ayın 13 ünde sayacı okumaya geliyorlar.
    Şubat içinde kombi ve tüm tesisat değişti, kendi istediğim gibi uygulama yaptırdım.9 gün sürdü, Yani 13-2- 13-3 -2008 tarihli faturada eski yeni kombi karışık ve 9 gün eksik tutarlı 162 m3 olan, öncekilere bakarsanız 24000kcal baymak sirkilasyon sorunuyla beraber tam bir gaz canavarıydı.
    485 m3 tüketim var. Tam kıyas olmaz ama 13-3 ile 13-4-2008 arası 210 m3 tam bir aylık yoğunlukla mart ayına ait tüketim, gayet iyi ısındığımız gibi yaklaşık bir hafta üst katta devredeydi. Bu 210 m3 tüketim bana şaka gibi düşük gelmişti.

    Fatura Tarihi Fatura No Tüketim Son Ödeme Tarihi Tahsil Tarihi Fatura Tutarı Damga Vergisi Ödenecek Tutar
    15.05.2008 34514816 87 27.05.2008 23.05.2008 60 YTL. 0 YTL. 60 YTL.
    13.04.2008 33512305 210 24.04.2008 24.04.2008 146 YTL. 0 YTL. 146 YTL.
    13.03.2008 32558246 162 24.03.2008 27.03.2008 154 YTL. 0 YTL. 154 YTL.
    13.02.2008 31613294 389 25.02.2008 07.03.2008 277 YTL. 0 YTL. 277 YTL.
    14.01.2008 30688209 485 24.01.2008 18.01.2008 333 YTL. 0 YTL. 333 YTL.
    13.12.2007 39804346 418 26.12.2007 26.12.2007 270 YTL. 0 YTL. 270 YTL.
    12.11.2007 38894860 332 22.11.2007 22.11.2007 213 YTL. 0 YTL. 213 YTL.
    06.10.2007 37615313 59 17.10.2007 09.10.2007 36 YTL. 0 YTL. 36 YTL.
    09.09.2007 36748028 13 19.09.2007 09.10.2007 7 YTL. 0 YTL. 7 YTL.

    Toplamda ekimi saymıyorum, 8 ayda 2142m3 tüketim 1489 ytl , ortalaması 268m3 186 ytl olmuş. Eee bozuk kombi ile bu normal bakalım yaşayıp görürsek, bu değerlerin %40 düşmesini bekliyorum. Bu arada ECA nın sıcak su için tüketimide gayet iyi bizde küçük çoçuk olduğu için banyo sık olur ve küvet dolar buna rağmen şimdi gelecek faturadaki (3-4 gün sonra )tüketim , ocak da dahil sadece 20 m3 olsun 23m3 de fatura kesilir.
    Evet sonuçta tüketimi etkileyen çok etken var, öncelikle yalıtım, iyi bir tesisat, iyi bir kombi bu üç ana konuyu çözdüyseniz, ekonomik ısınma hayal değil bir gerçek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 10 Haziran 2008; 10:50:31 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    Ama bu konularda siz yine de yetkili servisten bilgi alın ben aklıma gelenleri sıraladım.


    Çok teşekkür ederim, sayın Maxfocus. Servislerin, şahsınızdan bilgili omadığı kesin. Verdiğiniz bilgiler kafamdaki tüm soruları cevaplandırdı. Artık kışın Allah sağlık verirse, tüketim rakamları ile devam ederiz. Tekrar sağolun.
  • demirdöküm nitron 20.000 lik kombiye oda termostatını takmak karlımıdır yoksa kombiden belli bir sıcaklığa getirip devamlı o sıcaklıkta suyun dönmesi daha mı iyidir demirdöküm nitron kullanan arkadaşlar varmı sıcak su konforu ve ısıtma konforu nasıldır ev üst kat tavan yalıtımlı pencereler ısıcam normal kullanımda ne kadar yakıt harcıyor saygılar...
  • Sayın Taşkafa ve Maxfocus arkadaşım çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı okumuştum ama ancak şimdi fırsat bulabildim teşekkür etmek için. Yardımlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim.
    ECA premix almaya çalışacağım ama fiyatı biraz fazla gibi ( Tabii yerli ve Türk Mühendislerinin yaptığı için tercih etmek istiyorum.) Veya ikinci tercihim novadens olacak . Bakalım hayırlısı.Fiyat da önemli tabii.

    Arkadaşlar sizlere tesisat ile ilgili bir sorum daha olacak :) bunu da yanıtlarsanız memnun olurum.

    Evde kombi konulacak yer ile kollektör arasında yaklaşık 8.5 mt var. Birde kollektörden kombiye dönüş var toplamda 17 metre. Şimdi bu araya kaçlık boru attırmalıyım. Geçenlerde yine bir yere gittim. Usta dedi ki yarım parmak folyolu borunun metresi 3 lira ancak kalın olan ( 1 miydi yoksa 1.çeyrekmiydi unuttum vallaa ) ın metresi 7 lira dedi. Kombi ile kollektör arsına attıracağın borunun ince olmamasına dikkat et dedi. Bunu başka Makina Mühendisine sordum , o da alakası yok ; kombinin çıkış kalınlığı ne ise biz onu kullanıyoruz , debi kaybı ve sıkışma olmaz dedi. Sistemin eğer kollektör sistemi olmasaydı dediğin doğru dedi. Doğrumudur ne diyorsunuz arkadaşlar. Kombi zorlanırmı veya ısıtma ile ilgili problem olabilir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 10 Haziran 2008; 17:08:30 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: M. Reha


    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    Ama bu konularda siz yine de yetkili servisten bilgi alın ben aklıma gelenleri sıraladım.


    Çok teşekkür ederim, sayın Maxfocus. Servislerin, şahsınızdan bilgili omadığı kesin. Verdiğiniz bilgiler kafamdaki tüm soruları cevaplandırdı. Artık kışın Allah sağlık verirse, tüketim rakamları ile devam ederiz. Tekrar sağolun.




    Selamlar,

    Rica ederim, faydalı olduysam bu yeterli. Ama siz yinede viessmann a bir danışın, alman markaları prosedürler konusunda çok katı ve titizdirler.
    viessmann ın sitesinde http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/vitopend100_kombi.pdf/$FILE/ppr-vitopend100_kombi.pdf için ve http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/ppr-vitopend200.pdf/$FILE/ppr-vitopend.pdf teknik açıklamarıda yada kullanım kalvuzlarınıhttp://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/5580514.pdf_turkish/$FILE/5580514.pdf http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/5580433.pdf/$FILE/5580433.pdf inceleyebilirsiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: veezy
    Sayın Taşkafa ve Maxfocus arkadaşım çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı okumuştum ama ancak şimdi fırsat bulabildim teşekkür etmek için. Yardımlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim.
    ECA premix almaya çalışacağım ama fiyatı biraz fazla gibi ( Tabii yerli ve Türk Mühendislerinin yaptığı için tercih etmek istiyorum.) Veya ikinci tercihim novadens olacak . Bakalım hayırlısı.Fiyat da önemli tabii.
    Arkadaşlar sizlere tesisat ile ilgili bir sorum daha olacak :) bunu da yanıtlarsanız memnun olurum.
    Evde kombi konulacak yer ile kollektör arasında yaklaşık 8.5 mt var. Birde kollektörden kombiye dönüş var toplamda 17 metre. Şimdi bu araya kaçlık boru attırmalıyım. Geçenlerde yine bir yere gittim. Usta dedi ki yarım parmak folyolu borunun metresi 3 lira ancak kalın olan ( 1 miydi yoksa 1.çeyrekmiydi unuttum vallaa ) ın metresi 7 lira dedi. Kombi ile kollektör arsına attıracağın borunun ince olmamasına dikkat et dedi. Bunu başka Makina Mühendisine sordum , o da alakası yok ; kombinin çıkış kalınlığı ne ise biz onu kullanıyoruz , debi kaybı ve sıkışma olmaz dedi. Sistemin eğer kollektör sistemi olmasaydı dediğin doğru dedi. Doğrumudur ne diyorsunuz arkadaşlar. Kombi zorlanırmı veya ısıtma ile ilgili problem olabilir mi ?


    Selamlar,

    Rica ederim.
    Makina Müh. arkadaşımın dediği temelde doğrudur, ama atladığı bir konu var, sizin 20640 kcal kombi çıkışı üç çeyrektir , kollektöre kadar olan borununda en az bu kalınlıkta olması gerekir, bu teorikte harfiyen doğrudur.
    Ancak bir parmak denilen borunun iç çapının 22 mm, üç çeyrek 18 mm, yarım parmak 12 mm olması gerekir. Bu ölçülere metal borularda, tüm tesisat boyunca küçülme olmadan ulaşılır. (özelikle bakırda)Ancak plastik borularda özellikle kaynak noktalarında 1,5 - 2 -2.5 mm yakın daralmalar ayrıca dirseklerde yine çap küçülmeleri sıkça olan problemdir. Aynı sorun demir borularda eğme ve ketenle yapılan uygulamalarda da olabiliyor. Ama genelde oksijen kaynağı kullanıldığı için risk daha az.
    Bu nedenle genelde örnek olması açısından, bakır tesisatlarda kullanılan değerin, plastik boru kullanıldığında bir üstü alınmalıdır ki çap daralması sorunu yaşanmasın, kombinin üç çeyrek çıkışı varsa plastikte boruda bir parmak olarak kullanmak daha emniyetli olacaktır. Ama üç çeyrek boruda düzgün yapılan ekler için doğru ölçüdür. Ben kişisel olarak ısıtılarak birbirine ekleme yapılan bu uygulamada bu işi tüm eklerde çap daralması yapmadan yapabilecek bir beceri olduğunu düşünmüyorum , düşünün ki bir evde bir çok ek oluyor, muhakkak birinde bu hata yaşanabilir. zaten bir tane olması yeterli oluyor. Siz şanslısınız zira sadece kollektörle kombi arası olduğu için ekte ve de riskte az olacaktır.
    Ayrıca 90 derecelik dirsek yerine mümkünse 45 derecelikler kullanılmalıdır. Her 90 derece dirsek 1 mt tesisata eşittir.

    Müh. arkadaşın gerek yok demesindeki nedenide açıklayayım, düşünün ki bir borudan gürü gürül su akıyor , siz bu suyu çapı da büyük bir boruya bağlarsanız artık gürül akmaz sakince akar, çünkü bu borunun taşıyacağı debi daha fazladır ve suyun akış hızıda azalacaktır. Bu nedenden dolayı Müh. arkadaş teoride haklı olarak gerek yok demiştir.Ama hayat sadece teoriden ibaret değil, usta ise pratik bilgisine göre muhtemelen bir parmak olanı önermiştir. Yukarda bahsettiğim konu geri dönüş kollektörü içinde geçerlidir.
    Bu arada yine bir hatırlatma , bazen hepimiz anlatırken atlıyoruz ama aslında kombiler tesisata su basmazlar, tesisattaki suyu emerler.
    Hayırlı olsun kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 10 Haziran 2008; 18:39:55 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gökhan2007

    demirdöküm nitron 20.000 lik kombiye oda termostatını takmak karlımıdır yoksa kombiden belli bir sıcaklığa getirip devamlı o sıcaklıkta suyun dönmesi daha mı iyidir demirdöküm nitron kullanan arkadaşlar varmı sıcak su konforu ve ısıtma konforu nasıldır ev üst kat tavan yalıtımlı pencereler ısıcam normal kullanımda ne kadar yakıt harcıyor saygılar...



    Selamlar,

    Oda termostadını evin en çok kullanılan odasına , takmanız doğru bir seçim olur.
    Zira kombi devreye girme , sıcaklığı çıkma sıcaklığını bu odaya göre ayarlayacağı için daha ekonomik bir ısınma elde edilir.
    Bu uygulamayı oda termostadının dışında kaln diğer odalar için termostatik vana ile de desteklerseniz, tasarrufda çok daha iyi değerler sağlarsınız.
    Ancak termostatik vana uygulamasında en az 2 veya 3 adet panelin devamlı açık olması gerekir.Bunada dikkat edilmeli.

    Nitron için genelde hep olumlu şeyler söylendi, bende gördüğüm, kağıt üstünde incelediğim kadarıyla iyi bir kombi ve aslında ithal bir ürün.
    Özellikle üstündeki gelişmiş kontrol paneli evinde çok oturmayan çiftler için ideal, günlük haftalık aylık program yapılabiliyor.
    Fan modülasyonu sayesinde verimide yüksek, tüketimi düşük bir ürün. Topicte bu ürünü alan arkadaşlar var, geriye doğru incelerseniz bulabilirsiniz.Onlardan geri dönüş almanızda iyi olacaktır.




  • teşekkürler maxfocus ilgilendiğin için eyvallah saygılar...
  • Yoğuşmalı kombi tavsiyemde not düşmediğim için kusura bakmayın. Ben izmir istanbul gibi yerleri baz aldım. Sonuçta Geçen yıl istanbuldan izmire taşındım ve istanbul içinde gerek görmüyorum yoğuşmalı kombiyi. Zaten 1 ay 100 ytl demiyorum 6 ay boyunca 100 er ytl. illaki en soğuk ayda 100 değil 160-170 gelecek ama 70-80 de gelecek. Ben her bölgede ne kadar gaz tüketimi olduğunu bilemem. Bu hesabı herkes bölgesindeki kullananlara veya bu işi bilenlere danışıp yapabilirler. Belki dediğiniz gibi 5 yılda kendi parasını bile çıkarabilir.

    Maxfocus arkadaşıma
    Gelelim ferrolinin kombilerine. İtalyan firmaları bir anda genellediniz arge yapmıyolar diye. Ferroli aslında çok yenilikçi bir firmadır. Ferroli patentli eşanjör sistemleri buna örnektir. Ve bu eşanjör sistemiyle diğer kombilerden daha verimlidir. Üç yollu vana kullanılmamaktadır. Bu da arıza oranını azaltır. Elektronik kısımdan pek anlamam. Voltaj dalgalanmalarından oluşacak arıza garanti kapsamına girmez zaten hiç bir firmada. Ben zaten viessmann dan iyi demiyorum. Aşağı yukarı aynı kalitedeler diyorum.
    Aslında ben marka yanlısı değilim pek istanbulda oturduğum evde asroyal(800ylt) kombi vardı. Arada anlamsız arızalar veriyordu neyse ki azıcık anlıyorum çözüyordum. Ama tüketim olarak düşündüğümüz zaman alt kattaki vaillant kombiden fazla yakmıyordu. Bu yüzden diyorum ki bütçenize göre hizmet anlayışı konusunda güvendiğiniz bir cihaz alın A marka B marka çok da önemli değil diyorum.
    Şikayetimvar.comu inceledim şu an yayında 22 şikayet var ferroli ile ilgili. önceden analiz bölümü vardı o bölüm kaldırılmış veya ben bulamadım.
    Ben viesmandan üstün demiyorum zaten. Anladığım kadarıyla siz tüm sektörleri değerlendirdiğimizde alman teknolojisinin daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz. Haklılık payınız mutlaka vardır.
    Viessmann ve buderus kombiler gerçekten çok kaliteli. Ama bi okadar da pahalı bana göre.




  • Selamlar,

    Evet italyan ve alman teknolojilerini karşılaştırdığınızda bariz bir üstünlük vardır.
    İtalyanların niye ucuz olduğunu neden bazı teknolojileri ilk olarak piyasaya sürdüklerini açıkladığımı düşünüyorum, ferrolinin ısı eşanjörü ile ilgili patentli teknolojisine gelince, yeterli teknik döküman bulabilsem bununda muhtemelen alıntı olduğunu size ispat ederdim ama ayrıntılı bilgi bulmak mümkün olmuyor.Ama buderusun en alt modeli yoğuşmasız U052 bahsettiğiniz bakır ısı eşanjörü ve üç yollu vanaya gerek bırakmayan entegre su eşanjörü uzun dönemdir kullanılıyor.http://www.isisan.com/incoming/product_group_pdf/200706271037440.akillikombi.pdf



    Ferroli domi ve new elite serilerinde bunu kullanırken divatopda alm alş. çift eşanjörlü sistem kullanır bunda da üç yollu vana var.
    Yoğuşmalı ferrolilerde alm.alş. kullanıyor. Buda yeni bir tek değilki vaillant ve buderuss uzun zamandır kullanıyorlar. Burdaki eşanjörün tasarımındaki farklılık zaten patent alması için yeterli oluyor. Önemli olan omayan bir ısı tekniği geliştirmektir, var olanı farklı yorumlayıp patentlemek değil.


    Yine önceki yazımda çok basit bir örnek verdim. Ferrolinin yoğuşmalı ürünlerindeki ısıl verimlerinin hangi tesisat suyu aralığında verildiğine dair. Bu kadar iyi bir ürün olsaydı 36-30 yerine diğer alman markaları gibi en azından 40-30 değerini yazarlardı. Ama inanınki sırf reklam unsuru olsun %109 değerini yazabilmek için bunu yapmışlar. 40-30 muhtemelen %107,5 civarında yada altında bir değer yakalacaklardırdı.
    5 yıl garantiyide zaten her modellerine vermiyorlar, daha ziyade satış rakkamı yüksek olabilecek orta ve orta alt sınıf ürünleri seçiyorlar.
    Bu son dönemdeki en popüler satış politikalarından biri , bildiğiniz üzere otomobil firmalarında bile başladı.

    Şu an viessmann yoğuşmalı ürünlerde 40/30 %109 verime sahiptir , 30 C dönüş suyunda %30 yükte %107.5 verim alınır ve kullandıkları matriX-silindirik brülör 1:4 modülasyonuyla gerçekten bir buluştur.Isı eşanjörlerinde de kullandıkları radyal ısıtma yüzeyi, paslanmaz çelik olup en kalitelisinden amerikan çeliğidir.
    http://www.viessmann.com.tr/web/turkey/tr_publish.nsf/AttachmentsByTitle/Vitodens200-w_35kW%27akadar_TBF_5870376_TR.pdf/$FILE/Vitodens200-W_35kW%27akadar_TBF_5870376_TR.pdf
    Buderusda genelde %109 ve bazı ürünlerinde 107 verime aynı şekilde 40/30 değerinde sahiptir. Eşanjörü aluminyum.magnezyum.silisyum. alaşımdır.Vaillantta bu tür eşanjör kullanır.

    Benim ECA yı tercih etmemdeki sebeplerden biride, ısı yoğuşma eşanjöründe aynı tek. kullanılmasıydı.Daha doğrusu viessmann vitodens100w modelinin nerdeyse kopyalanmış olmasıdır.Benim kendi fikrim eşanjörde paslanmaz çelik (304) kullanımının daha sağlıklı olduğu yönünde.
    Ortam ve çevre şartlarına göre daha iyi performans sergiliyorlar. Mesela buderus bu alm. alş. eşanjörleri yüzünden acarlar villarında zor durumda kaldı, oksijen bariyersiz tesisat yüzünden kombilerin çoğunluğunun ısı eşanjörü delinmişti.
    Sonuçta , italyan ürünleri alırken (buna kombide ferrolide dahil) diğer ülke üretimlerinide araştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 12 Haziran 2008; 16:02:36 >




  • Arkadaşlar, (Maxfocus ve Taşkafa)
    - Kütahya' da yaşıyorum ve bu yaz içinde Kombi kararı aldık..
    5 katlı bir binanın en üst katında oturuyorum ve 3+1, 120 m2 , 3 cepheli bir daire..
    Duvarlar Ytong ama Isı yalıtımı yok..

    - Evim için Hangi Kombiyi (?), Marka, Kaç Kcal lik, Neden ve niçin tavsiye edersiniz,
    Tahmini maliyeti nedir.
    Benim aldığım Fiyatlar;
    - ECA Confeo (20.640) 2.500 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)
    - Demiddöküm Nitro (20.640) 2.450 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)
    - Buderus U052 (20.640) 2.600 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)

    - Toplam Radyatör uzunluğu şu an 5,5 mt. civarında, fakat ben Salon, yatak odası, koridor ve çocuk odasında ki radyatör uzunluğunu artırmayı düşünüyorum,
    mesela salonda 2*80 cm.lik kullanılmış, ben birini çıkarıp 1,25 lik taktırıp buradan çıkanı krodora,
    Yatak odasında 1 adet 80 cm.lik kullanılmış oraya da 1,25 lik koyup oradan çıkanı çocuk odasına koymayı düşünüyorum, yani tahminen 8 mt. civarında olacak radyatörler..

    - Yoğuşmalı Kombileri 150 m2 den küçük evler için olmaz diyenler var, Zaten maliyeti de yüksek, Yoğuşmalı mı olması gerek, Yoğuşmasız mı ?

    - Kombiyi Balkonu kapattırıp Mutfak Balkonuna koymak istiyordum ama ikisinin birden maliyeti bütçemi zorlayacağından vazgeçtim.
    Başka sitede ki bir arkadaş Kombiden odalara tek hat değil Çift hat çekilmesi gerekiyor, Tek sıra halinde tek hat olursa son odalara doğru ısınma problemi oluyor dedi..
    ( Yani, Mutfak, salon, Oturma odası 1. hat... Çocuk odası, Yatak odası ve banyo 2. hat gibi )

    - Buderus U052 ya da U062(20.000 lik), ECA Confeo, Demirdöküm Vinto gibi markalar düşündüklerim arasında..

    Sorularıma yanıt alabilirsem, yardımcı olursanız sevinirim..!!!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: marcopolo43
    Arkadaşlar, (Maxfocus ve Taşkafa)
    - Kütahya' da yaşıyorum ve bu yaz içinde Kombi kararı aldık..
    5 katlı bir binanın en üst katında oturuyorum ve 3+1, 120 m2 , 3 cepheli bir daire..
    Duvarlar Ytong ama Isı yalıtımı yok..

    - Evim için Hangi Kombiyi (?), Marka, Kaç Kcal lik, Neden ve niçin tavsiye edersiniz,
    Tahmini maliyeti nedir.
    Benim aldığım Fiyatlar;
    - ECA Confeo (20.640) 2.500 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)
    - Demiddöküm Nitro (20.640) 2.450 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)
    - Buderus U052 (20.640) 2.600 YTL (Tesisat, Montaj, İşçilik vs..)

    - Toplam Radyatör uzunluğu şu an 5,5 mt. civarında, fakat ben Salon, yatak odası, koridor ve çocuk odasında ki radyatör uzunluğunu artırmayı düşünüyorum,
    mesela salonda 2*80 cm.lik kullanılmış, ben birini çıkarıp 1,25 lik taktırıp buradan çıkanı krodora,
    Yatak odasında 1 adet 80 cm.lik kullanılmış oraya da 1,25 lik koyup oradan çıkanı çocuk odasına koymayı düşünüyorum, yani tahminen 8 mt. civarında olacak radyatörler..

    - Yoğuşmalı Kombileri 150 m2 den küçük evler için olmaz diyenler var, Zaten maliyeti de yüksek, Yoğuşmalı mı olması gerek, Yoğuşmasız mı ?

    - Kombiyi Balkonu kapattırıp Mutfak Balkonuna koymak istiyordum ama ikisinin birden maliyeti bütçemi zorlayacağından vazgeçtim.
    Başka sitede ki bir arkadaş Kombiden odalara tek hat değil Çift hat çekilmesi gerekiyor, Tek sıra halinde tek hat olursa son odalara doğru ısınma problemi oluyor dedi..
    ( Yani, Mutfak, salon, Oturma odası 1. hat... Çocuk odası, Yatak odası ve banyo 2. hat gibi )

    - Buderus U052 ya da U062(20.000 lik), ECA Confeo, Demirdöküm Vinto gibi markalar düşündüklerim arasında..
    Sorularıma yanıt alabilirsem, yardımcı olursanız sevinirim..!!!



    Selamlar,

    Kütahya 3. ısı bölgesi 120m2 net daire ise 20160 kcal ısı ihtiyacı var. (Aslında çatı katlarına birim m3 için+15 kcal daha ilave ediliyor.)
    75-65 tesisat için 13mt pkkp22 h:60 demirdöküm plus petek kullanmanız gerekiyor. Benim tavsiyem bu uzunluk.
    Yoğuşmasız kombi için 20640 kcal sınır değerde olur bu durumda 90-70 tesisata göre 9 mt petek kullanmanız gerekecek.
    Yoğuşmasız için 24080 kcal 28 kw lık bir ürün almanız gerekiyor.
    Yoğuşmalı olursa 30 kw lık 25800 kcal ürün almanız gerekecek.

    Arttırımları öncelikle oda m2 lerine göre yapmalısınız, salonunuz 30 m2 civarında olmalı bu drumda en az 2.2 mt petek olamsı gerekir tavsiyem 3.3 mt 1.6 + 1.6 yada 1,8 +1,4 veya 800+1000+1400 olarak.
    hesap için oda m2*tavan yüksekliği*60 kcal= xxx kcal ısı gereği / 2312 (90-70) yada 1542 (75-65) kcal = petek boyu
    salon örneği 30*2,8*60=5040 / 2312 = 2,17mt 5040/1546 = 3,26 mt

    Eğer 90-70 için hesap yaparsanız kuzey cephelere ve pencere yüzeyi fazla olan yerlere %15 fazlasını düşünün. Banyo için %25 fazla olmalı.

    Yoğuşmalı için çok yazdım, üst yazılarda bir çok açıklama var, yoğuşmalı seçiminde teknik açıdan m2 ile ilgili bir durum söz konusu değil sadece ekonomik ısınma ile ilgili durum söz konusudur. Bunun içinde ayıracak bütçeniz var mı yok mu konu bundan ibaret. Eğer varsa eviniz 100 m2 altı bile olsa yoğuşmalı alın yoksa almayın. Ama eviniz 100 m2 üstü hatta 120-130-140-150-160 dahada üstü ise yoğuşmalı almak daha avantajlıdır.
    Faturanız daha düşük gelecek ve m2 niz ne kadar büyükse ilk yatırım bedelini o kadar çabuk amorti edeceksiniz demektir.
    Sizin içinde 120 m2 de yoğuşmalı uygun bir seçim olur.

    Arkadaşlarınızın dediği kombinin tesisat ucunda bulundu konumlarda söz konusudur.Tabiki tesisatında belli bir uzunlukta ve petek sayısının fazla olaması durumuda var.( 7-8 ad gibi ) Bu durumda uygulamyı şu şekilde yapabilirsiniz. Kombinin tesisat sıcak su çıkışını en son peteğe kadar 3. boru olarak direkt götürün ve peteklerin giriş tesisatına bağlayın. Diğer uctaki son peteğede sıcak su girişini direkt yapın.
    Bu yöntem son ucda kalan peteklerin ısınması için idealdir. Kombinin tesisatın ortasında kaldığı durumlarda böyle bir uygulamaya gerek yok. Ev çok büyük olmadığı süre (200m2 üstü)
    Bence 24080 kcal altında cihaz düşünmeyin , en üst katta ve yalıtımsız bir dairede vede Kütahya gibi kışları soğuk bir bölgedesiniz.
    Buderusun U052 28 kw 24080 kcal cihazı size uygun, birde u062 çıktı onuda sorun.
    Eca confeo premix 28 kw, 24080 kcal
    Demirdöküm Nitronun hkf 230 modelini düşünün 26400kcal http://www.demirdokum.com.tr/upload/Kombiler_Brosur.pdf

    Yoğuşmalı için fiyat/performans olarak ECA confeo premix yoğuşmalı 30KW 25800 kcal, bütçeniz uygunsa viessmann vitodens100w veya 200w, olabilir, uygun alternatif olarak baymağın getirdiği brötje novadens 30 kw yoğuşmalı alabilirsiniz.
    Kolay gelsin




  • Yoğuşmalı kombi kullanıcısı olarak bende kombiyi almadan önce bu linki baştan beri takip ettim
    sonuçta öne çıkan bazı markalar var. özellikle taşkafa ve maxfocus burda nerdeyse bütün ürünlerin analizini - iç yapılarını ve yakıt tasarrufunu değerlendirip öyle bilgi veriyorlar
    şu an euro pahalandığı için fiyatlarda epey bir artış oldu
    ben buderus gb022 24k yı 2000 ytl aldım şimdi her yerde 2500 ytl sanırım
    sonuç olarak yoğuşmalı kombi almayı düşünen arkadaşların en büyük avantajı faturada olacak. bizde ilk maliyet olarak diğer kombilere göre fazla verdik ama daha 4. ayında bariz avantajlarını gözlemliyoruz. gb022 ile fatura konusunda hiçbir kombi yarışamaz. ve unutmadan servisle pek işiniz olmaz . çünkü çevremde bu kombiyi alıpta daha arıza yaptıgını duymadım . hatta vaillantta çalışan müh. arkadaşım bile söledi kombinin efsanesi gb022 diye

    Yoğuşmalı kombi alacak arkadaşlar şu 2 seceneği değerlendirsin sadece
    1- Buderus gb022 24k
    2- Eca Confeo Premix




  • Selamlar,

    Kançelik22 arkadaşımızın, kullandığı üründe benim favori ürün olarak tavsiyelerimden biridir, ama Marcopolo43 için kapasitesi sınırın altında 2.bölge ısı değeri olsaydı marmara , ege bölgesi kıyı tarafı gibi kesinlikle önerirdim, ama Kütahya için 120 m2 net evde , bu cihazı kullanmanız pek mümkün gözükmüyor.
    Ama evin net m2 sini bir kontrol edin özellikle ısıtma yaptığınız odaların taban m2 sine bakın. Genelde net ile brüt karıştırılıyor. Eğer toplamda 110 m2 yi aşmıyorsa Buderus GB022 de ideal ürünlerden. Bu durumda 20640 kcal lik yoğuşmalı ve yoğuşmasızlarda işinizi görecektir.
    Petek boylarınızda 90-70 için 7,8 mt ye 75-65 içinde 11,5 mt düşecektir.
    M2 nizi kontrol edin olmazsa tekrar yorum yaparız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 13 Haziran 2008; 8:40:30 >
  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.