Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maxfocus maktek petekler hakkında ne düşünüyorsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GFB_ARİF
    Selamlar
    Tekirdağ Çorlu da en son katta (5.katta) 110 m2 dairede oturmaktayız. Eskiden ferroli kat kaloriferi kullanıyorduk fakat şu anda doğalgaza geçmek üzereyiz. Ne marka ve hangi özelliklerde kombi seçmemiz konusunda yardımcı olabilirmisiniz ? Şimdiden teşekkürler..


    Selamlar,

    Öncelikle eski tesisat ve petekleriniz, güzelce temizletin, 110 m2 daire yukarda da belirttiğim detaylarda net ise 2. ısı bölgesi değerine göre 16638 kcal ısı ihtiyacı var bu durumda sizin içinde 17000 kcal sınırda olamak üzere 20640 kcal tüm kombiler uygun seçimdir.
    Yoğuşmalı konusu sizin içinde tamemen bütçenizle ilgili, ben herkese yoğuşmalı ürü kullanmalarını tavsiye ederim, ama bütçenizi aşıyorsa, alırken ödediğiniz farkın geri dönüşü uzun sürede isede bütçeniz daha önemli.
    Markalar belli viessmann, buderuss, vaillant, ECA, demirdöküm, baymak bazı modelleri, alarko vb. bir çok firma var. Bunlarla ilgili sayfalarca yorum yaptık. Bu sayfada da var buna göre tercihte bulunabilirsiniz.
    Mevcut petekleriniziz model ve tipini bilmiyoruz, ayrıca toplam metresini veya oda m2 lerine göre metre dağılımlarınıda bilmiyoruz.
    Bunlar olursa yorum yapılabilir.
    Normalde petek ihtiyacınız ise;
    90-70 de 7,2 mt pkkp22 h:60 demirdöküm plus panel için,
    75-65 de 10,7 mt pkkp22 h:60 demirdöküm plus panel için,
    Yoğuşmalı uygulaması için en azından 75-65 tesisat baz alınmalıdır. Ama bu uygulamada sizin 12mt kullanmanızda fayda var.
    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sosyalcan
    Maxfocus maktek petekler hakkında ne düşünüyorsun


    Selamlar,

    Firma 1977 de kurulmuş, panek radyatör üretimine , farklı bir A.Ş. kurarak 1994 de başlamış, CE belgesini 2001 de almış, seri montaj bantı olarak panel radyatör üretimine 2003 de geçmiş. Diğer ürünleride var Kombi dahi üretiyorlarmış, daha doğrusu topluyorlar.
    İhraç yaptığı ülkeler içinde katı kalite şartları olan ülkelerin yanı sıra genelde 3. dünya ülkeleri diye tabir edilen çok fazla standart aranmayan ülkeler başta geliyor. Aldıkları sertifakalar kısmı güncellenmektedir diye belirtilmiş.

    Üretilen panel radyatörlerin özelliklerihttp://www.maktek.com.tr/indexx.php?f=4d2a8f65c6f364cd28c0e379b57f2803&sayfa_id=333&id=4637&l=1
    linkine göre;
    Özel çelik saclar ve konvektör yapısı maksimum ısıl kapasiteyi sağlar
    TSE EN 442, ISO 14001 ve ISO 9001:2000 Kalite Standartlarına uygun üretim.
    %100 kalite kontrol sistemi ve geriye dönük kalite raporları
    Kompakt ventil ve termostatik vana opsiyonları
    Epoxy polyester elektrostatik toz boya yöntemi ile korozyona karşı maksimum dayanıklılık
    Olası hasarlara karşı özel paketleme sistemi ve montaj aksesuarları
    10 yıl garantili TSE ve CE belgeli

    yeterli gözüküyor.

    Teknik ısıl değerleri ise http://www.maktek.com.tr/images2/img/262/File/radyator/035.pdf linkine göre ;

    90-70 değerleri verilmiş 75-65 ve 55-45 değerleri bulunmuyor. 90-70 için 20 derece hedef oda sıcaklığında pkkp22 profil h:60 panel peteğin 1 mt. si 2254 kcal veriyor gayet iyi bir değer, DD pluslarda bu değer 2312 kcal dir.
    Muhtemelen 75-65 değeride 1480 kcal civarlarında olmalı.

    Bu değerler de gayet iyi buraya kadar bir sorun gözükmüyor.

    Panellerde en önemli konu kaynak teknolojileri ve boya ile boyama öncesi operasyonlar. Benim piyasada gördüğüm kadarıyla mesela termo teknik marka peteklerde boyama ile ilgili ciddi problemler olduğunu düşünüyorum, zira atılan boya saç yüzeyden ayrılmış, bunun olması için yüzeyin iyi temizlenmemiş olması veya boya ile ilgili problemler gerekir.
    elektrostatik toz boya yöntemini artık herkes yapar oldu küçük atelyeler bile yapıyorlar. Bunun yerine boya öncesi kimyasal ve mekanik erozyonla yüzey hazırlık işlemi yapılması çok önemli, fark burda çıkıyor. Mesela benim DD peteğin birini taşırken alt kısmından vurmuşlar kenarda ezik oluşmuş ama boyada en ufak açma olmadı. Bir tane 400*600 termoteknik marka peteğim var, evimde atı akttaki 3. banyoda kullandım, alt kısmından hiçbir mekanik darbe olmadığı halde boyaları 6 aysonra dökülmeye kabuk kabuk kalkmaya başladı. Benim gördüğüm ve bildiği kadarıyla DD (plus sersi) ve ECA bu konuda farklı Çinko Fosfat ve Kataforez boyama kullanıyorlar. Ayrıca çok iyi kurumların kalite belgeleride mevcut. Buda fiyat ve kalite farkını yaratıyor tabi ki. Bayiler ödeme şartları uygun ve kalite ortanın üstü ürünleri tercih ediyorlar. Bunu sebebi tamamen maddi sebepler.

    http://www.demirdokum.com.tr/upload/Radyator_Brosur.pdf
    DemirDöküm panel radyatörler 25 mm hatvesi sayesinde, Türkiye'nin en yüksek ısıl güçlü panel radyatörleridir.
    Uzun Ömür
    DemirDöküm panel radyatörler, Çinko Fosfat ve Kataforez boya ile kaplanmaktadır. Korozyon dirençleri, yaş boya+demir fosfat kullanılan radyatörlerden 2 - 4 kat daha yüksektir.
    Gelişmiş Teknoloji
    Rakipsiz robot kaynak ve boya teknolojisiyle ve üstün kalitesi ile DemirDöküm panel radyatörler, Türkiye'de 10 yıl garanti ile satışa sunulan ilk radyatörlerdir.
    Dünya'nın Tercihi
    Tüm radyatörler TSE (Türkiye), BSI (İngiltere), DIN (Almanya), NF (Fransa), CE gibi belgelere sahip olup, kalitesi tüm Dünya tarafından onaylanmıştır. BSI ve TSE onaylı ISO 9000 begesine sahiptir.

    Sonuçta Maktek marka panel petekler için Demirdöküm ve ECA nın altında bir ürün diyebiliriz. Size ciddi bir fiyat farkı söylenmediyse DD Plus seri veya ECA dan şaşmayın.




  • Zinko fosfat boya degil ilk kat astar olarak . Sacın üzerine paslanmayı engellemek için bir kat atılıyor....Katoferez kaplama dedikleri bu....Daha üstüne ise normal boya atılıyor. Boyamadan boyamaya çok fark var. Boya kalitesi, kalınlıgı her markada farklı. Katoferez kaplamayı ...Maliyeti fazla oldugu için bir çok firma yapmıyor...DD ve ECA bu yöntemi kullanıyor. Bu iki firmada Panellerin uzun ömürlü olmalarının sebebi bu işlem..... Maktek ise 70 li yıllardan beri ısı sektörünün içinde olan bir firma...Kat kaloriferleri üretiyordu....Dogalgaz yaygınlaşınca kombi üretimine girdiler...Ürünleri uygun fiyatlı ve iyi...Özellikle İzmir ve çevresinde çok iyi tanınıyor, biliniyor...Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Haziran 2008; 11:52:15 >




  • Selamlar,

    Evet boya değil, yazarken yanlış ifade anlaşılıyor.Yoksa boya öncesi yapılan bir uygulamadır, genellikle uzun süreli korozyon direnci gerektiren koşullarda kullanılır. Otomotiv ve yan sanayilerinin hemen hemen tamamının kullandığı kaplama türüdür.Dış ortam ve tuzlu hava koşulları içinde uygundur. Kaplama kalitesi demir fosfatla kıyaslandığında daha yüksektir. Mesela DD mün demir fosfat panel petek seriside var.
    Boya altı olarak kullanıldığında metal üzerinde 2-5 gr/m² lik bir kaplama oluşturur.
    Çinko fosfat diğer uygulamalara göre daha fazla işlem aşaması gerektirdiğinden, uygulanması, kurulması ve kontrol edilmesi daha zor ve daha maliyetli işte bu yüzdende her marka bunu yapamıyor. Daldırma ve sprey olarak uygulanır. Boya altı uygulamalarında tri katyon, di katyon ve mono katyon olarak kullanılır.

    Nikel, mangan ve organik bileşik gibi eklentiler kaplama formunu hızlandırmak, kristal şekillerini geliştirmek ve performanslarını arttırmak için fosfat banyolarına eklenir. Fosfat kristallerini küçültmek için çinko fosfat banyosu öncesi aktivasyon da kullanılabilir.

    Çinko fosfat amorf yapıda çökme sonucu oluşan bir reaksiyondur. Gri-siyah renklerde oluşur.
    Bunlar genel bilgiler.




  • demirdekum almanı tavsıye etmem ben de var bu adenın mı nedır kombının calısmasından memnun degılım bızım akrabalarda fılan baymak vıtro fılan var calısırken ve yahutta ılk acılırken ses cıkaranı gormedım zaten su aralar kombı lazım alırsam baymak veya vıtra alırım...
  • Taşkafa ve maxfocus ikinizede çok teşekkür edrim . Bilgileriniz değerli firmayla anlaştık hatta petek yerlerini de hazırladılar. umarım iyi günlerde kullanırız herkese iyi akşamlar.
  • Hayırlı olsun. Ben gözünü para hırsı bürümüş hırsızlardan çok çektim. Tam 6 ay macera yaşadım...Sonunda çok şükür kafama göre en uygunu gerçekleştirdim. Başka arkadaşlarım aynı sıkıntıları çekmesin diye nacizane yaşayarak ögrendiklerimi sizlere aktarmaya çalışıyorum..Aklın yolu birdir....İşi bilmeyen evine tesisat yaptırmaya çalışan kıt kanaat geçinmeye çalışan insanları YOLUNACAK KAZ GÖZÜYLE GÖREN hırsızlardan nefret ediyorum.. Bana evdeki mobil sistemi söktürüp odaların duvarlarından plastik boru dolaştırmam gerektigini toplam 3,5 milyar tesisat masrafı tutacagını söyleyenler bile oldu...Kombi hariç....Duvarların dibinden boru döşenecekmiş....Makina müh. arkadaşlarıma sorunca yutmadım........ Geldi geçti....Çok şükür....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Haziran 2008; 18:21:39 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sosyalcan

    Taşkafa ve maxfocus ikinizede çok teşekkür edrim . Bilgileriniz değerli firmayla anlaştık hatta petek yerlerini de hazırladılar. umarım iyi günlerde kullanırız herkese iyi akşamlar.



    Selamlar,

    Size artık hayırlısı olsun demek kalıyor, önümüzdeki kış sonuçlarını yazarsınız, hepimize iyi bir örnek olacağını düşünüyorum.
  • Evet kışın sonuçları yazacağım ,petek yerlerini oluştururken küçük bir yanlışlık yapmışlar 28 mkarelik salona 2tane petek düşünmüşlerdi biri 60*140 öteki çok yer kaplamasın yüksek olsun dendi. 90*80 ama bunun yerine antreye koncak olan 60*80 lik yer hazırlamışlar antreye 90* 80 i hazır hale getirmişler mühendisi ardım düzeltiriz sorundeğil dedi. (zaten doğal gaz içtesisatının boruları çekilecek) evin antresi ikye ayrılmı şşeklinde bir ilk girişteki holün oraya yaptırıyorum.Orası 8,50 ama devamı var .3,48 aslında bayağıbir mkare tutuyor. Yoksa yerini değiştirmesm mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus

    5 yıl garantiyide zaten her modellerine vermiyorlar, daha ziyade satış rakkamı yüksek olabilecek orta ve orta alt sınıf ürünleri seçiyorlar.
    Bu son dönemdeki en popüler satış politikalarından biri , bildiğiniz üzere otomobil firmalarında bile başladı.


    Verimlilik değerleri konusunda haklı olabilirsiniz. Ben buna dikkat etmemiştim. Ama dediğiniz gibi viessmann da ve buderus da 30-40 derece aralığındaki verimlilik verilmiş. 30-40 derecede %109 ise 30-36 da da %107,5 dan fazladır bence.

    Birde şunu söyleyeyim tüm kombilere 5 yıl garanti veriliyor. Pazarlama taktiği olsada olmasada bu iyi bir şey. cihazınızın ortalama ömrünün yarısı garantili. Kombide kimse şu ana kadar vermedi bu garantiyi( tabi ücretsiz olarak). Otomobiller için olan düşüncemi sorarsanız honda 6 yıl garanti veriyor. İnanın şuan araba alacak olsam hiç çekindemeden gider honda civic alırım. 6 yıl garanti az değil. 6 yıl sonra sat yenisini al.

    Tekrar söylüyorum ben illede Ferroli tercih edin demiyorum. Ferroli kombilerde pek de ucuz değil. Garantiyide hesaba kattığınızda ucuz görünüyor. viessmandan vaillanttan ve buderusdan bir kademe daha ucuz. İlave garanti bedellerini eklerseniz çok karlı bir alışveriş bence.

    En iyisini alayım diyorsanız tabiki buderusu tavsiye ederim. Bütçeye göre değişir.
    Sizinde bildiğiniz gibi kurulan sistem işçiliği, kaç m radyatör konulacağı, kullanılan boru çapı, radyatör markası, ve ilave olarak da oda termostatı, termostatik vanalar, dış hava sensörü bunlarda bütçeye göre değişir olur veya olmaz.

    İş yanlızca kombi ile bitmiyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necati_yildiz -- 20 Haziran 2008; 19:12:51 >




  • kombi kullanımı konusunda ince ayarları tam bilen bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi ?

    baymak bridge star 240 fi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AHMET ŞEN

    kombi kullanımı konusunda ince ayarları tam bilen bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi ?

    baymak bridge star 240 fi


    ince ayar derken neyi kastediyosunuz?
    sıcak su sıcaklık ayarı kullanımınıza göre değişir ben 50derecede kullanıyordum.
    Radyatör suyu sıcaklığıda eğer petek miktarınız yeterliyse 40-50 derecede çalıştırın. Tabi kışın en soğuk günü yetmeyebilir. Konforunuza göre arttırabilirsiniz.
    Ne kadar düşük ayarda çalıştırırsanız okadar düşük fatura gelecektir. Tabi yine söylüyorum petek miktarı yeterli değilse zorunlu olarak çalıştırmanız gereken minimum sıcaklık artacaktır.
  • 180 metrekarelik villa tipi evi ıstacağım. Keşif için birkaç kişiyi getirdim ,bazıları 25 000 kalorilik kombi yeterli derken kimisi 28 000 kalorilik kombi al işini garantiye al dedi. Baymak Brötje novedans kombini düşünüyorum(Fiyat nedeniyle). İki model arasındki fiyat farkı 70-80 ytl.

    Sorum şu: 28 000 kalorilik kombi ile 25 000 kalorilik kombi arasında doğalğaz sarfiyatı açısından cok fark olurmu??
  • Sordugunuz sorunun cevabı çok açık.. gereksiz yere masraf yapmayınız....Ayrıntılı bilgi için bu adrese bakınız...www.emas.com.tr Tavsiyem 30 HM 25.800 kcal. CONFEO PREMİX... Minimum yükte 0,88 M3 En yüksek ayarında tam kapasite sonuna kadar açık 2,92 M3 / saatlik gaz sarfiyatı var.. Emsallerinin en tasarruflusu...Sıcak su üretimi anlık 14 Litre 32 C yine 12,7 Lt 35 C........ Aynı kombiyi bu forumda MAX FOCUS kullanıyor...Aylarca araştırdı, mukayeseler yaptı...Onu seçti...Bende 24 Hm olanını aldım kullanıyorum...Çok çok memnunum....Ayrıntılı bilgiyi Max Focustan alabilirsiniz....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 22 Haziran 2008; 14:53:54 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: homebird
    180 metrekarelik villa tipi evi ıstacağım. Keşif için birkaç kişiyi getirdim ,bazıları 25 000 kalorilik kombi yeterli derken kimisi 28 000 kalorilik kombi al işini garantiye al dedi. Baymak Brötje novedans kombini düşünüyorum(Fiyat nedeniyle). İki model arasındki fiyat farkı 70-80 ytl.
    Sorum şu: 28 000 kalorilik kombi ile 25 000 kalorilik kombi arasında doğalğaz sarfiyatı açısından cok fark olurmu??



    Selamlar,

    Öncelikle yalıtım ve tesisat durumunuza açıklık getirilmesi gerekiyor.Zira villa tarzı dediğiniz yapılarda ısı kaybı yüzeyleri , normal daireye göre nerdeyse 2 kat fazladır.Atmosferle temasta olan daha fazla yüzey sözkonusudur. Ayrıca ısı hesaplarında çatı ve alt katlar için daima +15kcal birim alan için ilave yapılır. Bu nedenle sizin düşük tüketim için en önemli önceliğiniz yalıtımdır.
    Yoksa 25800 kcal ile 30000 kcal arasındaki kombinin tüketim farkından çok daha fazlasını kaybedersiniz. Daha fazla ısı değeri veren kombinin tüketimide daha fazla olacaktır.
    Bunun dışında 25800 kcal veya 28000 kcal bir kombi yoğuşmalı kullanabilmeniz için çok iyi bir ısı yalıtımınız, iyi bir tesisatınız ve de devirdaiminiz ile oldukça uzun petek boyunuz olması gerekiyor. Yoğuşmasız kullancaksanız ise saydıklarımdan sadece petek boyunda kısalma söz konusu olması yeterli olacaktır.

    Bu bağlamda net 180 m2 için 30240 kcal ısı ihityacınız söz konusu, bu değeride veren cihazlar içinde kombi olarak bulunanlardan en iyi seçenek, viessmann vitodens 200w 35 KW olanıdır. Ya da buderus GB112 serisinden duvar tipi kazan grubuna giren bir ürününü, vaillantın vuw356 serisinden bir ürünü kullanmanız gerekiyor. Bunların içinde tüketim olarak viessmann sizin için uygun, bir ürün.
    Bunların dışında en azından yoğuşmalı veya yoğuşmasız olsun 35 kw yani 30100 kcal altı cihazlar şu an için benim fikrime göre size hitap etmiyorlar.
    Ayrıca yoğuşmasız kullanımında bile en az 14 mt pkkp22 h:60 tip peteğe ihtiyacınız olacak (90-70 derecelik hedef tesisatta) yoğuşmalı uygulamaları içinse en az 20 mt civarında aynı model petekten gerekir.Bu kadar petek boyu içinde tesisatınızın bir parmak borudan aşağıya olmaması şart, kombinin konumuna görede tesisatta son 4 peteğe kadar bir parmak devan etmek gerekecektir. Oda termostadı ve termostatik vana uygulamalarıda sizin için çok iyi uygulamalar olur.
    Tesisatı yaptırmadıysanızda mobil sistem diyede geçen , kollektörlü dağıtım sistemi uygulaması yapılması çok uygun olacaktır. Muhtemelen iki dağıtım merkezi daha rahat işinizi görür. Bunların hepsini iyi bir bayi ile görüşerek teklif halinde isteyin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Sordugunuz sorunun cevabı çok açık.. gereksiz yere masraf yapmayınız....Ayrıntılı bilgi için bu adrese bakınız...www.emas.com.tr Tavsiyem 30 HM 25.800 kcal. CONFEO PREMİX... Minimum yükte 0,88 M3 En yüksek ayarında tam kapasite sonuna kadar açık 2,92 M3 / saatlik gaz sarfiyatı var.. Emsallerinin en tasarruflusu...Sıcak su üretimi anlık 14 Litre 32 C yine 12,7 Lt 35 C........ Aynı kombiyi bu forumda MAX FOCUS kullanıyor...Aylarca araştırdı, mukayeseler yaptı...Onu seçti...Bende 24 Hm olanını aldım kullanıyorum...Çok çok memnunum....Ayrıntılı bilgiyi Max Focustan alabilirsiniz....Saygılarımla...


    Yani büyük kapasiteye gerek yok diyorsun anladığım kadarıyla..

    Benim aklımdada ECA var ama fiyat farkı çok baymakla. Ben Brötje Novedans 280 24 000 kcal modelini 1870ytl ye, 330 28000 kcal modelini 1940 ytl ye hemde 12 taksitli alabiliyorum. ECA da sadece peşin fiyat 2600 ytl!!!( Verdiğin linke göre) Birde "britje novedens"ın Alman kalitesi olduğundan sözediliyor. Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 23 Haziran 2008; 11:19:56 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: necati_yildiz
    quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus
    5 yıl garantiyide zaten her modellerine vermiyorlar, daha ziyade satış rakkamı yüksek olabilecek orta ve orta alt sınıf ürünleri seçiyorlar.
    Bu son dönemdeki en popüler satış politikalarından biri , bildiğiniz üzere otomobil firmalarında bile başladı.

    Verimlilik değerleri konusunda haklı olabilirsiniz. Ben buna dikkat etmemiştim. Ama dediğiniz gibi viessmann da ve buderus da 30-40 derece aralığındaki verimlilik verilmiş. 30-40 derecede %109 ise 30-36 da da %107,5 dan fazladır bence.
    Birde şunu söyleyeyim tüm kombilere 5 yıl garanti veriliyor. Pazarlama taktiği olsada olmasada bu iyi bir şey. cihazınızın ortalama ömrünün yarısı garantili. Kombide kimse şu ana kadar vermedi bu garantiyi( tabi ücretsiz olarak). Otomobiller için olan düşüncemi sorarsanız honda 6 yıl garanti veriyor. İnanın şuan araba alacak olsam hiç çekindemeden gider honda civic alırım. 6 yıl garanti az değil. 6 yıl sonra sat yenisini al.
    Tekrar söylüyorum ben illede Ferroli tercih edin demiyorum. Ferroli kombilerde pek de ucuz değil. Garantiyide hesaba kattığınızda ucuz görünüyor. viessmandan vaillanttan ve buderusdan bir kademe daha ucuz. İlave garanti bedellerini eklerseniz çok karlı bir alışveriş bence.
    En iyisini alayım diyorsanız tabiki buderusu tavsiye ederim. Bütçeye göre değişir.
    Sizinde bildiğiniz gibi kurulan sistem işçiliği, kaç m radyatör konulacağı, kullanılan boru çapı, radyatör markası, ve ilave olarak da oda termostatı, termostatik vanalar, dış hava sensörü bunlarda bütçeye göre değişir olur veya olmaz.
    İş yanlızca kombi ile bitmiyo.


    Selamlar,

    Evet iş yanlız kombi ile bitmiyor katılıyorum, bunu da daima yazılarımızda belirtiyoruz. En iyi kombi tesisat kötüyse ne yapsın veya uygulama yanlışsa.
    Diğer garanti hususu bir avantaj gibi gözüksede aslında tamamen bir riskin gerçekleşme analizina dayalı satış takdiğidir. Müşteriye güven yartmak satışın en önemli kurallarındandır. Bu kampanyalarda da bu hedef alınmış.
    Hesap şu şekilde yapılır; Satılan kaç üründe, bu garanti kapsamına giren ne kadarlık harcama yapılmış, bu kampanya satışları ne kadar artırmış, işte aradaki farkı alırsanız kampanyanın size getirdiğini görürsünüz. Bu konuda yapılan araştırmalarda bu tür kampanyaların satış cirolarına en az %10-15 oranında katkısı olduğu görülmüş, zaten kombiye normalde 2-3 sene garanti veriliyor, + gelen bu cironun +2 yıl olarak verilen garantinin yarattığı ek maliyeti, + kazanılan ciro farkının 2-3 senede kazandırdığı finans getirisi bile karşılar. Bunlar diğer markaların pazar paylarını kapmak, pazarda isim edinmek, kısaca satışları arttırmak için yapılan politikalar.
    Sonuçta isteyen bütçesi doğrultusunda istediği marka ve ürününü tercih etmekde serbesttir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxfocus

    quote:

    Orjinalden alıntı: homebird
    180 metrekarelik villa tipi evi ıstacağım. Keşif için birkaç kişiyi getirdim ,bazıları 25 000 kalorilik kombi yeterli derken kimisi 28 000 kalorilik kombi al işini garantiye al dedi. Baymak Brötje novedans kombini düşünüyorum(Fiyat nedeniyle). İki model arasındki fiyat farkı 70-80 ytl.
    Sorum şu: 28 000 kalorilik kombi ile 25 000 kalorilik kombi arasında doğalğaz sarfiyatı açısından cok fark olurmu??



    Selamlar,

    Öncelikle yalıtım ve tesisat durumunuza açıklık getirilmesi gerekiyor.Zira villa tarzı dediğiniz yapılarda ısı kaybı yüzeyleri , normal daireye göre nerdeyse 2 kat fazladır.Atmosferle temasta olan daha fazla yüzey sözkonusudur. Ayrıca ısı hesaplarında çatı ve alt katlar için daima +15kcal birim alan için ilave yapılır. Bu nedenle sizin düşük tüketim için en önemli önceliğiniz yalıtımdır.
    Yoksa 25800 kcal ile 30000 kcal arasındaki kombinin tüketim farkından çok daha fazlasını kaybedersiniz. Daha fazla ısı değeri veren kombinin tüketimide daha fazla olacaktır.
    Bunun dışında 25800 kcal veya 28000 kcal bir kombi yoğuşmalı kullanabilmeniz için çok iyi bir ısı yalıtımınız, iyi bir tesisatınız ve de devirdaiminiz ile oldukça uzun petek boyunuz olması gerekiyor. Yoğuşmasız kullancaksanız ise saydıklarımdan sadece petek boyunda kısalma söz konusu olması yeterli olacaktır.

    Bu bağlamda net 180 m2 için 30240 kcal ısı ihityacınız söz konusu, bu değeride veren cihazlar içinde kombi olarak bulunanlardan en iyi seçenek, viessmann vitodens 200w 35 KW olanıdır. Ya da buderus GB112 serisinden duvar tipi kazan grubuna giren bir ürününü, vaillantın vuw356 serisinden bir ürünü kullanmanız gerekiyor. Bunların içinde tüketim olarak viessmann sizin için uygun, bir ürün.
    Bunların dışında en azından yoğuşmalı veya yoğuşmasız olsun 35 kw yani 30100 kcal altı cihazlar şu an için benim fikrime göre size hitap etmiyorlar.
    Ayrıca yoğuşmasız kullanımında bile en az 14 mt pkkp22 h:60 tip peteğe ihtiyacınız olacak (90-70 derecelik hedef tesisatta) yoğuşmalı uygulamaları içinse en az 20 mt civarında aynı model petekten gerekir.Bu kadar petek boyu içinde tesisatınızın bir parmak borudan aşağıya olmaması şart, kombinin konumuna görede tesisatta son 4 peteğe kadar bir parmak devan etmek gerekecektir. Oda termostadı ve termostatik vana uygulamalarıda sizin için çok iyi uygulamalar olur.
    Tesisatı yaptırmadıysanızda mobil sistem diyede geçen , kollektörlü dağıtım sistemi uygulaması yapılması çok uygun olacaktır. Muhtemelen iki dağıtım merkezi daha rahat işinizi görür. Bunların hepsini iyi bir bayi ile görüşerek teklif halinde isteyin.


    Evin yalıtımı oldukça iyi sayılır o konuda herhangi bi sıkıntı yok. Zaten keşif için gelenler bunu dikkate alarak hesap yaptılar. Ama her gelen farklı bir şey söylüyor. O nedenle kafam çok karıştı
    Cevabınız için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 23 Haziran 2008; 16:04:28 >




  • Selamlar,

    Yalıtımınız çok iyi olması büyük bir avantaj ama siz genede 30 kw 25800 kcal üstü bir ürün düşünün. Sonuçta sınırlara yakın cihazları tam yüke yakın kullandığınızdaki tüketimleri daha üst güçteki cihazlara göre az olmayacak tam tersi daha yüksek olabilecektir. 35Kw cihazlar sizin için daha uygun.
  • 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.