Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (228. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.326.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • --------------------------------------------------------------------------------
    Sn. maxfocus
    Ankarada yaşıyorum.apartmanımız 4 katlı ve ben 3.katta oturuyorum.Merkezi sistemimizdeki sorunlar nedeniyle kombili sistem için karar aldırdık. Kombiyi balkona (pimapenle kapalı) taktıracağım.Yalıtım yok.Evimin ölçüleri;
    Salon:8.5*4.9 , oda1:4.1*4.9 , oda2: 2.9*4.2 , oda3: 2.8*3 , mutfak: 2.9*3.2 , banyo:1.92*2.9 koridor:8*1.2 Tavan yüksekliği:2.7

    1-Buderus marka düşünüyorum. Gb022 ve U062 modelleri arasında kararsız kaldım.
    2-Yoğuşmalıya gerek varmı? Yazılarınızda yeni nesil yoğuşmalı ile standard kombiler arasında pek de bir fark olmadığını söylemişsiniz.yoğuşmalının ilk yatırım maliyetinin yüksek olduğunu ve amortisman süresinin uzunluğundan bahsetmişsiniz.
    3-Kombinin donmaması için Balkona petek attırmaya gerek varmı?
    4-Programlanabilir oda termostatı ve termostatik vanalarla sistemi destekleyeceğim. Yukarıdaki modeller benim için yeterlimidir?
    5- Başka tavsiye edebileceğiniz marka ve modeller varmı?


    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hallowen_sky -- 24 Şubat 2009; 15:47:48 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cimbom38

    Sn.maxfocus,
    ...Bu oda termostadı konusu yine, gündeme gelmiş bu konuda çok yazı yazdığımdan yazma gereği duymuyorum. Ancak burda cimbom38 arkadaşımızın önceki yazılarda da uyardığım gibi kısa olan bir petek boyu problemi vardı. Öncelikle bu sorunu düzeltmesi gerekiyor, aksi durumda oda termostadından çok da performans beklemeyin, servisinde yüksek ısı ayarı istemesi muhtemelen bundan dolayı, ama bu da yukarda sizin ve diğer arkadaşlarında değindiği gibi daha fazla ısı sapması demek....
    Burda da benim katılmadığım nokta;
    Benim peteklerim merkezi ısıtmada Mak.Müh. bir arkadaşın evin durumuna göre hesaplaması üzerine almıştım.2 yıl merkezi sistemde tek cam olmasına rağmen çok büyük bir ısınma problemi yaşamadım.Çünkü bina tamamen ısınıyordu.Binanın ödeme sıkıntısı,çoğunluğun istemesi vb. nedenlerden dolayı ferdi kombili sisteme geçince problemler başladı.Isı dalgalanmaları, kominin evi düşük derecelerde ısıtamaması vb. gibi problemlerimin kaynağının çoğu alt katımın yanmaması olduğunu tespit ettim.Alt kat yanmadığı müddetçe petek ilavesi bile olsa merkezi sstemdeki ısı konforunu yakalamamın mümkün olmadığını düşüncesindeyim.
    Yüksek sıcaklık olayını şöyle açıklayayım.50-55-60 derece sıcaklıklarda kombi daha sık devreye giriyor.Kombi üzerinde ayarlanan sıcaklığa ve istenen oda termostat sıcaklığına göre kendini ayarlıyor.Dış hava sıcaklığı değişmediği zamanlarda ısıtılacak alan aynı olduğu için düşük sıcaklıklarda 50-55-60 derecelerde tüketimde pek farklılık görmedim. Bu derecelerde 12 saatlik tüketim 6 m3 civarında (saatlik tüketim akşam 17.30-24.00 arası 0,7 m3 civarında oluyor gece sıcaklığı düşürünce değişiyor),80 derecelerde ise benim gördüğüm olay kombi yüksek sıcaklıkta evi kısa sürede ısıtıyor ve duruyor. İhtiyaç olana kadar çalışmadan bekliyor.Yalıtımla ısı kaybı nekadar olursa bu süre uzuyor.Mekanikte bile 80 derecede 10 dk da evi istenilen sıcaklığa getiriyor 50 dk kombi çalışmıyordu.Yüksek sıcaklıkta kombi aslında 35-40 dk da bir çalışsa benim için yeterli idi.Gazı fazla harcatan kombinin yüksek sıcaklıkta termostatsız sürekli çalışması olabilir buna katılıyorum.Ama termostat devreye girince bu değişiyor.Amaç odanızın en kısa sürede en yüksek kombi sıcaklığı ile ısıtılması ve evinizin bu sıcaklığı tutabildiği optımum (yalıtım durumu ,güney kuzey oluşu vs gibi ısı ihtiyacı ve ısıyı muhafaza etme şartları) durumu çok etkili oluyor.Kardeşimin kombi sıcaklığını da servis son sıcaklığa getirmiş.Buderus kullanan komşular var onlarınki hele harika hermetik kombi son sıcaklıkta ve içerden oda termostatı ile modülasyonlu bir şekilde bağlantı kurarak istenen sıcaklığa göre alev boyunu ayarlıyor.Biz bunu yapamıyoruz.Sadece kombiye termostat vasıtasıyla aç kapa yaptırıyoruz.İdeal ayarları bularak kombi çalışma sürelerini ayarlarsam konfor ve tasarrufu yakalayacağıma inanıyorum.İnşallah bunu REV 23 ile başaracağım.Rev 23 ün değişik ayarları var onları değiştirerek pratik olarak farklılıkları görmek istiyorum.


    Selamlar,

    Sizin dairenizin fiziki konumu yanlış hatırlamıyorsam 3 tarafı kapalı tek cepheden açıktı, eski yazışmalarda merkeziden , local ısıtmaya geçildiğini ve ısınmayla ilgili problemleriniz olduğunu , ayrıca sonradan bu termostad problemine değinmiştiniz.

    Bizde petek boylarınızı artırmanızı tavsiye etmiştik. Ayrıca antrenizde petekde yoktu, yani bu noktada bir soğuk hava havuzunuz var.Burayada ilave yapmanızı önermiştik. Oda termostadı kullandığınız, oturma odanızada petek ilavesi yapmıştınız.

    Şu an ki problemleriniz ise;
    1- Yüksek sıcaklıkta meydana gelen uzun bekleme süresi, bu sorunda ortama kısa sürede ihtiyacın üstünde ısı veriyorsunuz ve ortam sıcaklığının (oda termostadının algılama hassasiyetine göre) ayarlanan derecenin altına düşmesine rağmen oda termostanın devreye girmediğini belirtiyorsunuz.
    2- 50-55-60 derecelerdeki çok sık devreye girme problemi, bu sorunda ise ortam sıcaklığının korunması için oda termostadının çok sık kombiyi devreye aldığını belirtiyorsunuz.

    Buraya kadar özetlemede bir sorun yok her halde.

    Bahsettiğiniz konular, ortama verdiğiniz ısı miktarı ile direkt olarak ilgilidir. Eğer ortama verdiğiniz ısı miktarı , ihtiyaç olan miktarın (dış hava sıcaklığına ve istenilen iç sıcaklığa göre değişir) ne kadar üstüne çıkarsa bekleme sürenizde o kadar artacakdır.
    Eğer ihtiyaç miktarı veya biraz fazlası ise daha kısa bekleme olması ise kaçınılmazdır.
    Bu anlamda sizin 50-55-60 ve 80 derece yaşadığınız durumlarda, anormal bir durum yok. Eğer iç- ve dış ısıya göre doğrı çıkış suyu sıcaklığını bulursanız, daha stabil bir çalışma elde edersiniz.
    Bunu otomatik sağlamak için de dış hava sensörü gerekiyor ama sizin kombi galiba buna uyumlu değildi bu durumda bunu deneme yanılma ile malesef değişen dış sıcaklığa göre bulup kendinize bir çizelge hazırlayacak ve bu işlemi manuel yapacaksınız.
    Bu konuda dış hava sıcaklığına bağlı kompanzasyon çizelgeleri vermiştim bunlarıda kullanabilirsiniz. Sayfa 73 ve 74 de size çok detaylı açıklamalar yaptım burda tüm hesaplar ve olasılıklar var.

    Diğer atladığınız bir konu ise eskiden merkezi sistemde, devamlı olarak belli bir sıcaklık aralığındaki sıcak suyu sürekli olarak muhafaza ediyordunuz,sürekli olarak kömürlü kazanda ısıtma vardı.Şimdi kombide ise 50 , 55-60-80 vb dereceleri deniyorsunuz ve ısıtma sürekli değil.

    "Alt kat yanmadığı müddetçe petek ilavesi bile olsa merkezi sstemdeki ısı konforunu yakalamamın mümkün olmadığını düşüncesindeyim."
    Bu fikrinize konfor açısından katılıyorum, ayak altında soğuk zemini hissedersiniz.

    "Isı dalgalanmaları, kominin evi düşük derecelerde ısıtamaması vb. gibi problemlerimin kaynağının çoğu alt katımın yanmaması olduğunu tespit ettim"Bu fikrinize ise katılmıyorum, bu sorunun temel sebepleri , arıza, yalıtım veya ısıtma sistemi projelendirme kaynaklıdır. Bunların içinden ise anlattıklarınıza göre sizin için yetersiz petek boyudur (yalıtım dışındaki)ve sizin hedeflerinizden biri 75-65 lik tesisat uygulaması kullanmaktı. 25 kw gücündeki kombinizin ısıtma gücü toplamdaki 79,865 m2 ısıtma alanınız için fazlası ile yeterlidir. Ben size birim değer için 60kcal almıştım ve 13440 kcal bulmuştuk. Burda evinizin konumunu düşününce istisna olarak 50 kcal gibi bir değer almak mümkün olabilir diyede ayrıca belirtmiştim.
    Ayrıca şikayet ettiğiniz hissedilir ısı dalgalanmalarınında özellikle ısıtma olmayan antre ve koridordaki soğuk hava havuzundan kaynaklandığınıda belirttim. Zira aynı durum eskiden benim evimde de vardı taki antreya petek ilave edinceye kadar.

    Petek boyunu daha önce önerdiğimiz şekilde artırırsanız , misal 55 veya 60 derecede daha stabil bir çalışma yakalarsınız, şöyleki artan su miktarı ile ısıtma süresi uzadığı gibi ortama verilen ısı miktarı daha uzun bir süreyi kapsayacak ve de daha geç soğumada sağlanacakdır.
    80 derece içinde ısıtma süresi uzayacak ama ortama daha fazla ısı veren panel olduğu için suda daha hızlı soğuyacakdır. Ama bunun oda termostadlı kullanımda yüksek ısılarda sizin çok bekleme sorununa etkisi olmayacağıda aşikar.Bunun daha düşük 50-55-60 gibi derecelerde faydasını görürsünüz.

    Sizin ilk petek boylarınızda aslen 90-70 göre ayarlanmışlar, siz bunlardan kombiyi 50-55-60-65 derece çalıştırarak gerekli iç ısıyı her dış ortam sıcaklığı için alamazsınız bu durumda da düşen dış ısıya göre kazan çıkış suyu sıcaklığının artması gerekir ki bu sağlansın.
    Siz 80 derece yaptığımda ev çabuk ısınıyor, ama çok bekliyor diyorsunuz ve burda oda termostadının algılamasından da şikayetçisiniz, ancak bu şekilde kullanmanızda oda termostadının düzgün çalışmasını engellediğini belirtmek istiyorum.
    Zira aynı termostad 55 derecelik ayarda çok sık devreye girerek aslında sıcaklığı daha az bir sapma ile algılıyor, değil mi yanlış anlamadım.
    Bu durumda sorunlarınızın, sizin biraz kullanım tarzınız ve biraz da petek miktarınızlada ilgili olduğunu söylemek yanlış olmaz.
    Yukarda da belirttiğim gibi sizin uygun kazan suyu sıcaklığını bulmanız gerekiyor.

    Daha hassas digital bir termostad size sadece eskisinden daha çabuk algılama (hassasiyete göre) ve eğer eski üründe bir bozukluk varsa doğru çalışma sağlayacakdır. Ayrıca mekanik termostadların büyük çoğunluğunda 1-2 derece sapma olmasıda, normal bir durum. Sonuçta -/+ 1 veya 1,5 derece denilmişse bu 22 dereceye ayarlanmış bir termostadda 20,5 ile 23,5 derece arası çalışma anlamına geliyor. Siz 80 derece yaptınızda ise ortam fazla ısı çıkışı olduğundan en azından 1,5 dereceye yakın birde sapma yapabilir.(oturma odanızdaki petek boylarına göre bu çok normal)Bu durumda 25 derecelik ortamın 20 dereceye gerilemesi daha uzun zaman alacakdır. Oydaki siz 55 derece çıkış suyu kullandığınızda kombinin stop ettiğinde ortama verdiği ısı miktarı daha az olacakdır. Ayrıca termostad daha stabil çalışacak sapma oranı azalacaktır. Sonuçta yüksek oda sıcaklıklarında termostad gövdelerininde ısındığını unutmamak gerek. Tüm bu sapmalar olurkende ısıtmadığını antre koridor ve daha az ısınan diğer odalardaki hava ile oturma odanız arasında ki daha sıcak havanın yer değiştirmesine tek engel kapı olacakdır.

    Sonuçta bu değerlendirmeleri anlattıklarınız ve diğer verdiğiniz bilgilere yapıyoruz, yanılma payımızın olması her zaman mümkündür.

    Bu anlamda bize yeni termostadınızla daha sağlıklı veriler verebilirsiniz, farklı kazan suyu sıcaklığı çıkışlarında ortamın sıcaklığını doğru ölçen bir ısı ölçeriniz de olmalı ve kombinin start ve stop durumunda ki ortam sıcaklığını kayıt edip, bunu termostad ayarı ile karşılaştırın, tabi ki bunu karşılaştırmada dış ortam sıcaklığının 1 derecelik sapmasının bile önemli olduğunu unutmayın.
    Birde oda termostadını oturma odanızdan alıp salona veya çoçuk odasına takarak deneyin, buralardaki petek boylarının durumuna göre yine odalarda farklı ısı değerleri yakalamanız mümkün gözüküyor. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 24 Şubat 2009; 16:50:08 >




  • Sn.maxfocus,
    Değerlendirmeleriniz için teşekkürler.Kombi suyu ısıtıyor,su peteği,peteklerde odaları ısıtıyor.Yalıtım ve petek ilavesini,boya işlerini birlikte yaptırmak zorundayım. Onun için havaların ısınmasını bekleyeceğim.Kombinin kapasitesine göre petek boyunu bütçem ve odanın durumu müsait olduğu oranda uzun tutmayı düşünüyorum.Böylece kombinin kapasitesini aşmasın 60-70 derece sıcaklık yerine 45-50 yani hangi sıcaklık ısıtırsa ona ayarlayarak(Kombi sıcaklığını düşürerek) evi ısıtırım.Bir de odaların ısı durumlarını ısı transferi (sıcak soğuk sirkulasyonu) olmayacak şekilde ayarlayacağım. Selamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hallowen_sky
    --------------------------------------------------------------------------------
    Sn. maxfocus
    Ankarada yaşıyorum.apartmanımız 4 katlı ve ben 3.katta oturuyorum.Merkezi sistemimizdeki sorunlar nedeniyle kombili sistem için karar aldırdık. Kombiyi balkona (pimapenle kapalı) taktıracağım.Yalıtım yok.Evimin ölçüleri;
    Salon:8.5*4.9 , oda1:4.1*4.9 , oda2: 2.9*4.2 , oda3: 2.8*3 , mutfak: 2.9*3.2 , banyo:1.92*2.9 koridor:8*1.2 Tavan yüksekliği:2.7
    1-Buderus marka düşünüyorum. Gb022 ve U062 modelleri arasında kararsız kaldım. 2-Yoğuşmalıya gerek varmı? Yazılarınızda yeni nesil yoğuşmalı ile standard kombiler arasında pek de bir fark olmadığını söylemişsiniz.yoğuşmalının ilk yatırım maliyetinin yüksek olduğunu ve amortisman süresinin uzunluğundan bahsetmişsiniz. 3-Kombinin donmaması için Balkona petek attırmaya gerek varmı?
    4-Programlanabilir oda termostatı ve termostatik vanalarla sistemi destekleyeceğim. Yukarıdaki modeller benim için yeterlimidir?
    5- Başka tavsiye edebileceğiniz marka ve modeller varmı? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

    Selamlar,

    Merkezi sistemden vaz geçmeyin demek istiyorum, zira ısınma konforunu yakalamak eski binalar için çok mümkün gözükmüyor.

    8,5*4,9= 41,7*2,7*55=6185 kcal / 1500 = 4,2 mt uygulamada 2 + 2,2 veya 1,4+ 1,4+ 1,4 olabilir.
    4,1*4,9= 20,1*2,7*55=2983 kcal / 1500 = 2,0 mt uygulamada 2 veya 1,2+ 0,8 olabilir.
    2,9*4,2= 12,2*2,7*55=1809 kcal / 1500 = 1,2 mt
    2,8*3,0= 08,4*2,7*55=1247 kcal / 1500 = 0,9 mt
    2,9*3,2= 09,3*2,7*55=1378 kcal / 1630 = 0,8 mt
    1,9*2,9= 05,5*2,7*55=0818 kcal / 1280 = 0,7 mt
    8,0*1,2= 09,6*2,7*55=1425 kcal / 1500 = 1,0 mt
    Toplamda 106,8 m2 net ısıtma m2 si için pkkp22 h:60 DD plus olarak 10,8 mt petek gerekiyor. 15845 kcal maks ısı gereksinimi var.
    Bu sistem yoğuşmalı içinde kullanılabilirsiniz.
    GB022 yoğuşmalı ile U062 arasında ciddi fiyat farkı var. Bunu amorti etmeniz için yapacağınız tesisat maliyetinide kombi farkına eklemelisiniz,
    Sonuçda yukarda bahsettiğim hesap sizin içinde geçerli. Tahminimce amorti süresi en az 7 seneyi bulur. 800 tl fark kombiler şu an ki petek durumunuzu bilmiyorum ama 90-70 sistem olsa 7-7,5 mt panel petek olabilir. 3,5 mt yeni petek tesisat, işçilik vs. ile masraf 1600 tl yi rahat bulur.
    Bunuda bir sezonda 1900 tl gaz yaksanız, yoğuşmalıda%15 den 285 avantajınız olsa , 1600/285=5,6 yıl finans getirilerileri hesaba katılmadan onlarıda katarsanız 7 yılı bile aşıyor.
    Ama en azından petekleri 75-65 tesisata göre düzenletip U062 kullanmanız daha uygun olur.
    Ayrıca ECA, DD, vaillanttın ve de diğer markaların ürünleride mevcut.
    Bu arada mevcut petekleri ve tesisatı kombi takdirmadan önce iyice temizletin.
    Kombinin donmaması balkona petek gereksiz, kombiyi yalıtımlı bir dolap içine alın ayrıca elektrik kesintisinden kaynaklı donma olayı engellemek için 1kva gücünde online bir kesintisiz güç kaynağına bağlı çalıştırırsanız 1 saate kadar olan kesintilerde problem olmaz,
    Programlanabilir oda termostadı( mümkünse modülasyonlu ve kablosuz) ve de termo vana uygulaması çok iyi bir seçim olur.
    Kolay gelsin.




  • Sn maxfocus tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
  • merhaba , evimin dış yalıtımı çok iyi fakat bence yalıtım hem dış hem iç olursa daha iyi sonuç verebilir gibime geliyor..Mesela evin çatı katı izolasyonu var ama çatıya içerdende izolasyon yapmayı düşünüyorum.Acaba basitçene içerden izolasyon yapabileceğim bir sistem var mı?Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Merhaba

    Witopend 200 e taılabilecek kablosuz oda termostatı varmıdır Yada Siemens ın kablosuz oda termostatları bu kombiyi çalıştırırmı
    Bilgi Verirseniz sevinirim teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylonlu -- 2 Mart 2009; 9:09:54 >
  • Marsman 84 yalıtımın amacı ısıtılan sıcak havanın dışarı kaçmasını önlemek.Yani sıcak havayı içeri hapsetmek. Sizde çok güzel dış yalıtım var ise daha içeriden yapmaya ne gerek var...Karar ve para sizin saygılarımla...
  • Saylonlu dogru bilgi Viesmann serviste...Bir telefonuna bakıyor...Uydu..... Uymadı, destekliyor ...Yok uyumsuz....Götür getir....Ugraş derdin olmaz..Servise sor ögren ....İstedigin yerden kendin al...En basit yol...Sag kulagını sol elinle gösterme....karar , tercih para senin....Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Mart 2009; 11:19:51 >
  • Arkadaşlar forumda bu baslığı epeycene bi okudum anladıgım kadarı ile her proje kendine özel çözüm istiyor. Kendi evime bir kombi alacağım tesisatı gösterir bir cizim mi upload ettim.Evimin 2 katta ve 3 cephesi açık (dış cephe çift duvar ) 4 adet 160x60 panel radyotor,2 adet te 50x70 havlupan mevcut. odaların alanı cizimde gözüküyor. Hangi kombiyi almam gerekir

    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tergener
    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?



    Fotofı tamda aradığım parça olduğu için alıntı yaptım
    Sorun şu yaklaşık 1 aydır kullandığımız BAYMAK BAXİ LUNA kombi suyu az ve zor ısıtıyordu Havalardan ve suların aşırı soğukluğundan diye düşündük
    Ancak pazar gün hiç ısıtmayınca sersiv çağırdık Bu gün servis geldi ve 100 Tlyi yedi biizm kombi
    Sorunun bu fotodaki asitlenmiş gibi olan parçada olduğu tamamen değişirse 380 sadece içi değişirse 100e olcağını söylediler
    İÇide bu dış kısmın küçüğü gibi bişeydi Çocuk arabadan o parçayı elinde getirdi gördüm açık bi parçaydı
    ve bizden söktüğü parçayıda aynı şekilde götürdü
    Pazar gün bu sorun olunca biraz araştırdık burdan ve servislerin o parçaları yeniden kullandığını fln okuduk
    Ama yinede ayıbıma gitti o parçayı bırakın diyemedim Belki onlar onuda bi yerde daha 100 tlye kullanacak
    Belki bizede aynsını yaptılar
    Şimdi verdiğimzi para hakkımıdır İşlem doğru görünüyor Sıcak su devreye geçiyor artık
    Bizede yeni bi parçamı takmışlardır yoksa başka yerden söktüklerini elden geçirip işe yarar hale getirip 100 bize sattılarmı Ve hatta bizden aldıkları parçayı alsalar bile o 100den düşebilirlermiydi




  • Bu hydromx denilen enerji tasarruf solüsyonu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini burada veyahttp://forum.donanimhaber.com/m_29369717/mpage_1/key_//tm.htm adresinde paylaşırlarsa biz de bi fikir edinmiş oluruz. Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengodent -- 4 Mart 2009; 13:16:23 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cevahirx
    quote:

    Orjinalden alıntı: Tergener
    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?


    Fotofı tamda aradığım parça olduğu için alıntı yaptım
    Sorun şu yaklaşık 1 aydır kullandığımız BAYMAK BAXİ LUNA kombi suyu az ve zor ısıtıyordu Havalardan ve suların aşırı soğukluğundan diye düşündük
    Ancak pazar gün hiç ısıtmayınca sersiv çağırdık Bu gün servis geldi ve 100 Tlyi yedi biizm kombi
    Sorunun bu fotodaki asitlenmiş gibi olan parçada olduğu tamamen değişirse 380 sadece içi değişirse 100e olcağını söylediler
    İÇide bu dış kısmın küçüğü gibi bişeydi Çocuk arabadan o parçayı elinde getirdi gördüm açık bi parçaydı
    ve bizden söktüğü parçayıda aynı şekilde götürdü
    Pazar gün bu sorun olunca biraz araştırdık burdan ve servislerin o parçaları yeniden kullandığını fln okuduk
    Ama yinede ayıbıma gitti o parçayı bırakın diyemedim Belki onlar onuda bi yerde daha 100 tlye kullanacak
    Belki bizede aynsını yaptılar
    Şimdi verdiğimzi para hakkımıdır İşlem doğru görünüyor Sıcak su devreye geçiyor artık
    Bizede yeni bi parçamı takmışlardır yoksa başka yerden söktüklerini elden geçirip işe yarar hale getirip 100 bize sattılarmı Ve hatta bizden aldıkları parçayı alsalar bile o 100den düşebilirlermiydi



    Selamlar,

    O parçanın içinde kauçuk bir diyafram var ve 15-20 tl lik bir parçadır. Baymak luna benim eski kombimdi aynı sorun oldu ve bu diyaframı değiştirdiler, 40 tl para vermiştik. Komple değişiminin gerektiğini düşünmüyorum. Parça değişimlerinde dediğiniz şekilde eski parça için , yeniden bir bedel düşümü olmaz. Bu yaparsa da yetkili olmayan bir servis yapar.
    Ayrıca arızalı parçayı istemekde en doğal hakkınızdır. Yetkili bir servisinde bu parçayı almaması gerekirdi. Arabalarda bile eski fren disklerini müşteriye veriyorlar. Sizde kalsaydı ayrıca yapılan işlemin gereğinin doğruluğunu sorgulamak açısındanda elinizde delil olurdu.
    Artık çokda yapacak bir şey yok.Sorun çözüldüğü için çok da düşünmeyin , sonuçta hepimiz, tecrübeler için bazen bedel ödüyoruz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cengodent

    Bu hydromx denilen enerji tasarruf solüsyonu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini burada veyahttp://forum.donanimhaber.com/m_29369717/mpage_1/key_//tm.htm adresinde paylaşırlarsa biz de bi fikir edinmiş oluruz. Teşekkür ederim.


    Selamlar,

    Benzer bir ürün için daha önceki sayfalarda yazılar var, Ürün Alfa-X di.
    Sonuçda bu ürünler ısıyı daha hızlı ve daha yüksek düzeyde absorbe edirek, bacadan atılan ve kombi üzerindeki kayıp ısının azaltılmasını sağlıyor.
    Bu da 15 bile sağlamaz. Verdiğiniz ısı belli verim de belli , bu gün %93 diye geçen hermetik yoğuşmasız bir kombi nin reel verimi %86 lar civarındadır. Geriye kalan %14 dür ki burdan bahsedilen sistemle elde edilecek kazanç reelde %4-5 civarında olabilir.
    Bunları merkezi sistem kazanlarında kullanırsanız etkisi daha yüksek olacaktır, zira bu kazanların yanma verimleri %60-70 arasında dır. Bur da
    ısının hızlı ve daha yüksek miktarda absorde edilmesi daha büyük yarar sağlar. Kombilerde özelliklede ısıtma alanı içinde olanlarda (balkon vb ısıtılmayan alanların haricindeki) çok daha az kayıp olacaktır. Sonuç tesisat veya kombi yüzeylerindeki ısı ortama veriliyor. Sadece bacadan kaçan dikkate alınmalı.

    Bu ürünler size ekstra bir ısı vermez. Siz doğal gazı , ısı enerjisine bunuda etkileşimle transfer ederek suya, suda yine etkileşimle transfer ederek ısıtma panellerine ve tesisata burdan da yine etkileşimle havaya, havadan da ortamdaki nesnelere veriliyor.
    Sonuçta burdaki çevrimlerde, baca gazının dışarı atılması dışında, hepsi ısıtma alanında gerçekleştiğinden aslında örneğin tesisat kaybı diye gözüken vb. değerler yine genel faydanın içinde yer alır.
    Enerji çevrimlerinde de Hiç bir zaman %100 ve üstü çevrim olmaz.
    Yoğuşmalılarda da reel verim maks. % 95 ler civarında belli çalışma (teisisat sıcaklıkları) şartları için geçerlidir.
    Bu konuları derinlemesine araştırdıkça piyasa yalanaları ve sehir efsaneleride ortaya çıkıyor.
    Kolay gelsin.




  • sevgili maxfocus,
    şimdi bendeki buderus u052 kombinin grundfos marka sirkilasyon pompası 3 kademeli ve fabrika çıkışı olarakta 3.yani son kademede geldi.
    evdeki 6mt*60cm dd plus peteklere, evde eski demir tek hat ve gidiş 30 mt.dönüş 30mt.boru olmasına rağmen banyodaki son peteği dahi rahatlıkla suyu basmakta ve ısıtmakta.
    fakat malum bu aralar havalar biraz ısındı, kombi devamlı en kısık ayarda çalışmakta; ki bu kış hep en kısıktaydı hiç de yükseltmedim ve gayet güzelde ısındım bu şekilde yani pomp.3. kademede 38-39 dercede devreye girip 50 derecede devreden çıkmakta bu da bayağı bi sıcaklık veriyor bu havalarda bunalıyoruz eve(oda termostatından falan hiç bahsetmeyelim kullanmayacağım)
    evin içi şu an 23,5-24,5 derece seviyelerinde tabiki bu da dediğim gibi kombinin daha kısığının olmamasından kaynaklanmakta
    yaptığım denemelerde pompa 2.kademede de tüm peteklere basmakta kombi 35-36 / 50 derecelerde devreye girip çıkmakta 1. kademede ise 32-50 dercelerde devreye girip çıkmaktadır fakat burada son peteklere su basamıyor
    şu an 2. kademeye aldım ve petekler biraz daha ılık oldu yani ısıları düştü bende zaten bu şekilde istiyorum yoksa ev hamam gibi oluyor 3. kademede ama bazı kaygılarım var
    satır başlıklarıyla anlatabildim herhalde.
    sormak istediğim sorular şunlar
    1)sirkilasyon pompasını 2. kademeye aldım kombi 35/50 derecelerde devreye girip çıkmakta petekler biraz daha soğumakta ve kombi biraz daha geç devreye girmekte yani bekleme süresi uzamakta
    2)3.kademede daha sık devreye girmekte 38/50 derece petekler çok ısınmakta bunaltmaktadır
    3)1.kademede 32/50 arası devreye girip çıkmakta idi zaten;

    şimdi yakıt ekonomisi açısından hangi kademe daha ekonomiktir
    1.kademe 32/50 2.kademe 36/50 3.kademe 38/50 devreye girip çıkmakta idi en ekonomik ayar bunlardan hangisidir ve ekonomi açısından hangi kademede kullanmamı önerirsiniz
    örneğin günlük olarak 3.kademede 8m3 gaz yakan kombi aynı şartlarda 1.ve 2. kademede ne kadar gaz yakar.
    tşk kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freelens -- 5 Mart 2009; 16:40:14 >




  • Merhaba

    Viessmann ın oda termostatlarını internetten taksitle alabileceğim bir yerler biliyormusunuz
    Teşekkürler
  • degerli maxfocus
    size gectigimiz aylarda kastamonu hakkında bilgi almış ve gercekten verdiginiz bilgiler dogrultusunda bir cok yakınlarımı yönlendirmeye calışmştım.ben sizden izmit ilinde brüt 77m2 kare 2+1 güney batı ısı yalıtımı yapılmış 7 kat üstümde 2 kat daha var daire için kac kw lik bir kombi almam lazım kendim oturmayacagım kiraya verecegim yinede sorun cıkartmayacak izmit ilinde iyi servis hizmeti veren bir kombi almak istiyorum yalnız petek boylarını vs bilmiyorum banyoda havlupan var daireyi mayıs haziran gibi teslim alacagım.saygılarımla
    E TİPİ DAİRE (2+1) 77 m²

    Salon : 16.17 m²
    Y.Odası : 8.40 m²
    Oda : 10.11 m²
    Antre : 4.25 m²
    Hol : 4.60 m²
    Mutfak : 5.76 m²
    Banyo : 4 m²
    WC : 2.20 m²
    Balkon : 2.41 m²
  • Eğer servisin sizi soymasını istemiyorsanız VAİLLANT almayın...Garanti kapsamı olduğu halde bile aşağı gittin para yukarı gittin para.
  • Sn. maxfocus,
    Havalar iyi gidiyor ve günlük 7 m3 ortalama ile son bir ayda 198 m3 gaz harcadık.Bir kaç sorum olacak.
    -80 m2 veya ara koridorlar dahil 90 m2 ısıtma alanı için 20 000 kcallik hermetik kombi kapasitesini zorlamayacak max. kcal ısı ihtiyacı ve max petek ne olmalıdır?Tekrar petek yetersizliği yaşamamak için petek boyunu evin durumuna göre çok soğuk günlere yetecek olabildiğince max uzunluğa ayarlasak ve normal hava sıcaklıklarında kombi sıcaklığını düşük tutsak doğru olurmu?
    -75-65 C lik tesisat da ekonomik kombi sıcaklık aralığı ne olmalıdır?45-50-60 derece gibi ekonomik bir kombi ısı aralığı varmıdır?Yoksa evi kaç derecede ısıtabiliyorsak hava durumuna göre biz mi ayarlayacağız? 75-65 lik sistemin 90-70 göre olan avantajını kaybetmek istemiyorum.
    Bilgi verirseniz sevinirim.
    Selamlar.
  • FUAR HAKKINDA...

    ISITMA VE YAPI SEKTÖRÜ İLE İLGİLİ HERŞEY BU FUARDA!

    19-22 MART 2009 Tarihleri arasında Bursa'da.... ilgilenenlere

    http://www.tuyap.com.tr/webpages/bursaisitma/index.php
  • 
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.